Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
User avatar
Scorpion311
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 379
Joined: Sat Jun 06, 2009 12:11 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Scorpion311 » Tue Feb 09, 2010 11:06 am

δεν υπαρχουν τα 7 σε 32 bit? πως μπορω να μαθω μεχρι ποσα υποστιριζω?εχω Vista 32 αλλα νομιζω κατι πρεπει να γινεται στην περιπτωση μου...
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Zifnab » Tue Feb 09, 2010 11:08 am

Ο επεξεργαστής σου ποιός είναι?
User avatar
Scorpion311
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 379
Joined: Sat Jun 06, 2009 12:11 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Scorpion311 » Tue Feb 09, 2010 11:12 am

Type : Intel Core 2 Duo
Internal Specification : Intel(R) Core(TM)2 CPU 6700 @ 2.66GHz
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Zifnab » Tue Feb 09, 2010 11:18 am

Αν δεν λεώ βλακείες υποστηρίζει 64-bit - απλά σιγουρέψε ότι υπάρχουν Windows 7 64-bit drivers και προγράμματα για όλα αυτά που θέλεις να έχεις εγκατεστημένα :smt023.
User avatar
Loner
Venus Former Team Member
Posts: 4004
Joined: Fri Oct 26, 2007 11:08 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Στη ρωγμή του χρόνου

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Loner » Tue Feb 09, 2010 11:19 am

Τρέξε αυτόν τον advisor και θα σου πει αν μπορείς να βάλεις 64bit win7 ;)
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 11:21 am

Eγώ ποτέ δεν είχα 64-bit λειτουργικό και έβαλα τα win7 και δουλεύουν όλα μια χαρά. Δεν το έψαξα ποτέ αν εχω συμβατό επεξεργαστή. Πάντα τα site λένε να βρεις το όνομα του επεξεργαστή.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 each
Τεσπά αφού ο διπύρηνος ειναι capable δε θα ειναι ο τετραπύρηνος?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
Scorpion311
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 379
Joined: Sat Jun 06, 2009 12:11 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Scorpion311 » Tue Feb 09, 2010 11:22 am

ευχαριστω! τα 86 τα τρεχει σιγουρα λογικα... υπαρχουν μεγαλες διαφορες?
edit: last question :-p
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 11:33 am

Scorpion311 wrote:ευχαριστω! τα 86 τα τρεχει σιγουρα λογικα... υπαρχουν μεγαλες διαφορες?
edit: last question :-p
Aν εχεις εγκατεστημενη πανω απο 3gb ram θα στην αναγνωριζει ολη. Επίσης τα program files εχουν και εναν φακελο program files(x86) που μπαινουν ολα τα προγράμματα που δεν έχουν 64-bit εκδοση.

Aυτες τις διαφορές έχω παρατηρήσει :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by chriskin » Tue Feb 09, 2010 2:17 pm

ενταξει ακομα και στα windows η 64bit εκδοση εχει διαφορα και στην ταχυτητα

(απειρη θεωρητικα ram μπορουν να αναγνωρισουν τα 64bit)
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by stoupeace » Tue Feb 09, 2010 2:42 pm

chriskin wrote:ενταξει ακομα και στα windows η 64bit εκδοση εχει διαφορα και στην ταχυτητα

(απειρη θεωρητικα ram μπορουν να αναγνωρισουν τα 64bit)
Λοιπον το εψαξα. Ο επεξεργαστης μου εινΙ 64bit capable, αλλά παρατήρησα ότι στο computer properties μου γράφει 4GB Ram installed (3.25 useable).
Αρά what did you have John, what i had always.

Παιζουν κι αλλα πράγματα στη σύνθεση του pc για το αν θα ειναι full 64-bit capable ή μόνο η cpu?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by cypher » Tue Feb 09, 2010 2:43 pm

Stoupeace wrote: Λοιπον το εψαξα. Ο επεξεργαστης μου εινΙ 64bit capable, αλλά παρατήρησα ότι στο computer properties μου γράφει 4GB Ram installed (3.25 useable).
Αρά what did you have John, what i had always.

Παιζουν κι αλλα πράγματα στη σύνθεση του pc για το αν θα ειναι full 64-bit capable ή μόνο η cpu?
Εχεις ενεργοποιημενο το memory remap στο bios; Κοιτα στο manual σχετικα. :smt017
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by crash_override » Tue Mar 16, 2010 1:38 pm

Μία ερώτηση:

Αν κατεβάσω αυτό:
Windows XP Professional with SP3 (Single User) ISO Image
Τα ελληνικά θα φαίνονται κανονικά? Γιατί, παλαιότερα είχα βρει αγγλικά windows, αλλά μόλις έβαζα ελληνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μου τα έβγαζε τελείως κινέζικα και όχι ελληνικά.

Δηλαδή, θα υπάρχει συμβατότητα με την ελληνική γλώσσα και ας είναι τα english windows?
What to say man...what to say....
User avatar
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 984
Joined: Sat Sep 24, 2005 1:07 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Running from the weak side to the low post

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Theofaman » Tue Mar 16, 2010 1:40 pm

crash_override wrote:Μία ερώτηση:

Αν κατεβάσω αυτό:
Windows XP Professional with SP3 (Single User) ISO Image
Τα ελληνικά θα φαίνονται κανονικά? Γιατί, παλαιότερα είχα βρει αγγλικά windows, αλλά μόλις έβαζα ελληνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μου τα έβγαζε τελείως κινέζικα και όχι ελληνικά.

Δηλαδή, θα υπάρχει συμβατότητα με την ελληνική γλώσσα και ας είναι τα english windows?
Εγώ δεν είχα πρόβλημα.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Zifnab » Tue Mar 16, 2010 1:53 pm

Theofaman wrote:
crash_override wrote:Μία ερώτηση:

Αν κατεβάσω αυτό:
Windows XP Professional with SP3 (Single User) ISO Image
Τα ελληνικά θα φαίνονται κανονικά? Γιατί, παλαιότερα είχα βρει αγγλικά windows, αλλά μόλις έβαζα ελληνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης μου τα έβγαζε τελείως κινέζικα και όχι ελληνικά.

Δηλαδή, θα υπάρχει συμβατότητα με την ελληνική γλώσσα και ας είναι τα english windows?
Εγώ δεν είχα πρόβλημα.
Αυτό δεν έχει καμια σχέση με την γλώσσα των Windows αλλά με την ρύθμιση της default γλώσσας για τα non-unicode programs...Συνήθως δεν σετάρεται σωστά και προκύπτουν προβλήματα.

Οπότε με την σωστή ρύθμιση μπορείς σε οποιαδήποτε έκδοση των windows να δεις τα Ελληνικά :smt023
Χρόνια χρησιμοποιώ Αγγλικά Windows 3.1,95,98,XP,7 δίχως πρόβλημα :smt023
User avatar
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1075
Joined: Wed Sep 19, 2007 11:59 pm
Academic status: N>4
Location: Beehives / Anabyss
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Shocker » Mon Mar 22, 2010 12:10 am

Code: Select all

	Windows 7 Language Pack (x64) - DVD (Multilanguage)	Windows
Windows 7 Language Pack (x86) - DVD (Multilanguage)	Windows
Windows 7 Professional (x64) - DVD (English)	Windows
Windows 7 Professional (x86) - DVD (English)	Windows
Παιδιά έχω Intel Core 2 Quad Core στα 2,4
ποιο να κατεβάσω ;
α κ επισης,τα multilanguage έχουν ελληνικά ;
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by cypher » Mon Mar 22, 2010 12:24 am

Windows 7 Language Pack (x64) - DVD (Multilanguage) Windows (για να βαλεις τα ελληνικα)
μαζι με
Windows 7 Professional (x64) - DVD (English) Windows
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by chriskin » Mon Mar 22, 2010 12:26 am

νομιζω το multilanguage ειναι πακετο με γλωσσες δεν ειναι ολοκληρο το λειτουργικο. αμα κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος

κατα τ'αλλα τα 64bit-α βαλε , η διαφορα στις επιδοσεις ειναι Τεραστια (φανταζομαι και σε windows θα ειναι το ιδιο τεραστια με τη διαφορα σε αλλα λειτουργικα)

(δηλαδη αυτο που ειπε ο cypher, μου εβγαλε οτι εστειλε οταν πατησα το "υποβολη")
User avatar
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4537
Joined: Sun Oct 15, 2006 10:49 pm
Gender:
Location: in your computer
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by zweistein » Mon Mar 22, 2010 3:49 am

chriskin wrote:νομιζω το multilanguage ειναι πακετο με γλωσσες δεν ειναι ολοκληρο το λειτουργικο. αμα κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος
μια χαρά το είπες
Image
User avatar
Loner
Venus Former Team Member
Posts: 4004
Joined: Fri Oct 26, 2007 11:08 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Στη ρωγμή του χρόνου

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Loner » Mon Mar 22, 2010 2:26 pm

Πώς λέτε χ64 χωρίς να ρωτάτε πόση ram έχει? Κι εγώ core 2 quad έχω, αλλά με 2 GB ram δε βάζω 64bitα windows που έχουν minimum requirement 2GB...
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by chriskin » Mon Mar 22, 2010 3:37 pm

Loner wrote:Πώς λέτε χ64 χωρίς να ρωτάτε πόση ram έχει? Κι εγώ core 2 quad έχω, αλλά με 2 GB ram δε βάζω 64bitα windows που έχουν minimum requirement 2GB...
τι σημασια εχει η ram?
αυτο που λες δεν ισχυει, ο σταθερος μου εχει καταναλωση γυρω στο 1.2 με 64bitα.

(επισης αμα εχεις δυο giga, σκεψου να παρεις κανα 2 ακομα, τσαμπα ειναι και Αξιζουν)
User avatar
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1075
Joined: Wed Sep 19, 2007 11:59 pm
Academic status: N>4
Location: Beehives / Anabyss
Contact:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by Shocker » Mon Mar 22, 2010 3:39 pm

και γω 2giga ram εχω,στα 1066mghz
άδικα κατεβασα την x64 ? :smt021
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Συνδρομή MSDN Academic Alliance

Post by chriskin » Mon Mar 22, 2010 3:41 pm

Shocker wrote:και γω 2giga ram εχω,στα 1066mghz
άδικα κατεβασα την x64 ? :smt021
εγω μεχρι τον προηγουμενο μηνα 2 ειχα
64αρια εβαζα και δεν ειχα Ποτε προβλημα , ουτε με τα vista που ηταν αρκετα πιο βαρια απο τα 7
(τωρα για μη-windows να μην γινει λογος καν, πανω απο 600mb δεν τη βλεπω σχεδον ποτε)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”