Page 1 of 1

Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 2:34 pm
by sandra
Έχω δει ότι πραγματοποιούνται τέτοια μαθήματα στη λέσχη, σε δύο επίπεδα αν δεν κάνω λάθος. Ξέρετε αν προετοιμάζουν από τον πρώτο χρόνο για zertifikat η απαιτείται περισσότερη προετοιμασία?

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:27 pm
by Elder
Επίσης να ρωτήσω κι εγω το εξής :

Γνωρίζει κάποιος που να το έχει ψάξει αν υπάρχει ποιοτική διαφορα μεταξύ του διδασκαλείου ξένων γλωσσών του ΕΚΠΑ που είναι στην Ιποκράτους και της Λέσχης μας ?

(Πέρα απο τιμές που το έχω ψάξει, με ενδιαφέρει να ξέρω που είναι καλύτερα γιατι οι εγγραφές είναι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα οπότε δεν υπάρχει λογικά η ευκαιρία να το δούμε πρώτα)

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:34 pm
by sandra
Για Γερμανικά ενδιαφέρεσαι ή για κάποια άλλη γλώσσα? Για Ιταλικά από theofaman έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Για Αγγλικά που είχα παρακολουθήσει γίνεται ένας ψιλοχαμός λόγω πλήθους (καμιά 20αριά) αλλά οι καθηγήτριες ασχολούνταν πολύ. Και εκθέσεις και ασκήσεις και papers. Στα προφορικά υπήρχε ένα θέμα. Πάντως τα αποτελέσματα τουλάχιστον για proficiency είναι πολύ θετικά για τους περισσότερους και σε πολύ μικρό χρόνο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη γι'αυτό σκέφτηκα τα Γερμανικά. Παλεύω να μπω στη σελίδα της λέσχης η οποία παλαιότερα εμφανίζονταν μόνο με ΙΕ, και πλέον με την τελευταία έκδοση δεν εμφανίζει καν τα λινκς που στον ffox δε δουλεύουν :-(

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:39 pm
by Elder
Ευχαριστώ sandra. Για Ισπανικά ενδιαφέρομαι ξέχασα να το αναφέρω.

Οπότε ξέρουμε οτι γίνεται δουλειά κρίνοντας απο τα Αγγλικά. Λογικά θα είναι και καλύτερα που θα είναι λιγότερα άτομα στα Ισπανικά απο ότι στα Αγγλικά.

Υπάρχει δυνατότητα άραγε να δεις δυο καθηγήτριες/ές και να επιλέξεις σε ποιό τμήμα θα πηγαίνεις ??

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:40 pm
by sandra
Ναι με τη δικαιολογία ότι δε σε βολεύουν οι ώρες, οι οποίες δυστυχώς δεν είναι fixed και παίζει πρόβλημα με επικαλύψεις με μαθήματα της σχολής. Δε δοκιμάζεις ένα τηλεφωνάκι στη λέσχη και ότι μαθαίνεις το λες κι απο εδώ? :-p

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Thu Jul 30, 2009 3:44 pm
by Elder
Ωραία μια χαρά, έτσι θα γίνει ! Θα κοιτάξω μήπως βρω και κανέναν απο εκπα και αν δεν βγάλω άκρη θα ακολουθήσω την πλησιέστερη επιλογή :-D ...Πάντως το τηλ δεν το σηκώνουν εννοείται οπότε το ξαναβλέπουμε το Σεπτέμβρη...

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Fri Jul 31, 2009 2:48 pm
by Darksoul
Εγώ έκανα ένα χρόνο Γερμανικά στη Σχολή. Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό. Υπήρχαν όμως παιδιά που ξεκινούσαν κ μετά σταμάτουσαν..Αλλά η καθηγήτρια είχε αρκετή θέληση. Το μάθημα άμα ήθελες να αφιερώσεις και εσύ χρόνο ήταν βοηθητικό.
Για το Zertifikat πρέπει να κάνεις 2 χρόνια αν δεν έχεις κάνει καθόλου γερμανικά γενικά, αλλίως θα μπεις στο 2ο τμήμα, οπότε μπορείς σε ένα χρόνο να το δώσεις.
Εγώ το είχα πάρει ήδη το πτυχίο και έκανα για να τα θυμηθώ, αλλά παιδιά που έκαναν μαζί μου το πηραν και με καλό βαθμό!!
Οπότε προτείνω αν το θες να ξεκινήσεις! :-)

Για το ΕΚΠΑ δεν ξέρω πολλέσ λεπτομέρειες.... :oops:

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Fri Jul 31, 2009 4:44 pm
by Elder
Οκ ρε να σαι καλά ! Θα παω απο εκει στις εγγραφές και όλο και κάτι περισσότερο θα μάθω, γιατί πέρα απο τα γενικά είναι και πολύ θέμα καθηγητή οπότε θα δω ειδικά για τα Ισπανικά τι παίζει. Ευχαριστώ πάντως !!

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Fri Jul 31, 2009 6:14 pm
by rapadder
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι καλή καθηγήτρια. Είχα παρακολουθήσει και εγώ πριν χρόνια. Αξίζει τον κόπο!

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Fri Jul 31, 2009 6:33 pm
by ultimate_aektzis
2 χρονια χρειαζεσαι για να δωσεις για πτυχιο? :smt017

Νομιζα 4.

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 12:58 am
by Darksoul
Η καθηγήτρια δεν είναι πάντα η ίδια. Η δική μασ ήταν μονο για ένα χρόνο πέρυσι! δεν νομίζω να ήταν και φέτος γιατι δεν ήθελε είπε! :smt021


Κοιτα, το πόσα χρόνια χρειάζονται γενικά δεν είναι σταθερό.Πέρυσι που γράφτηκε είχε τμήμα προχωρημένων κ το αρχάριο νομίζω. Λίγοι έδωσαν βέβαια, αλλά μια χαρά τα πήγαν. Για το 1ο πτυχίο μιλάμε παντα... ΚΑι γενικά μια χαρά είναι τα 2 χρόνια, τα 4 είναι πάαααααρα πολλαααααααά! :roll:

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 10:44 am
by sandra
Darksoul για τι επίπεδο μιλάμε ότι είναι το 1ο έτος? Αν είναι βασικά πράγματα κάθομαι και τα φρεσκάρω. Αν και δε θυμάμαι τίποτε δυστυχώς :-(

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 12:29 pm
by ultimate_aektzis
ΚΑι γενικά μια χαρά είναι τα 2 χρόνια, τα 4 είναι πάαααααρα πολλαααααααά! :roll:Κατσε ρε συ, θυμαμαι οτι οσοι φιλοι εχουν παρει στα Γερμανικα πτυχιο ξεκινησαν στην εκτη και εδωσνα στην Γ γυμνασιου.4 χρονια δεν ειναι? :-p

Μιλαω παντα για την περιπτωση που ξεκινας (σχεδον) απο το μηδεν.

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 12:52 pm
by proskopos
Ρε παιδια που θα βρω πληροφοριες για την λέσχη..? Δεν βρηκα site...
Επίσης επειδη θέλω να μάθω Ισπανικά και Γερμανικά απο το 0, μπορει κάποιος να με κατατοπίσει σε χρόνια κτλ? Τι κάνουμε εκει? Το 1 πτυχία επιπέδου lower πόσα χρόνια θέλει σε αυτες τις γλώσσες...?

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 3:17 pm
by Darksoul
Ναι, αλλά οι φίλοι σου ήταν 6η τάξη όπως είπες και εσύ... Εμείς τώρα δεν είμαστε τόσο :razz: :-)
Δεν είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν σε 2 χρόνια, επίσης πλέον έχουμε περισσότερη εμπειρία με ξένες γλώσσες κ εξετάσεις.Διαβάζεις κ συγκεντώνεσαι περισσότερο φυσικά από το γυμνάσιο, επίσης τα τμήματα απευθύνονται σε ενήλικες και δεν απαιτούν τόσο χρόνο :-)

Εγώ το πρώτο πτυχίο το είχα παρει μικρή, και έκανα 3-4 χρόνια νομιζω.. Οπότε μπήκα κατευθείαν στο 2ο έτος στην λεσχη.
Αλλά οι υπόλοιποι στην τάξη μου, ειχαν κάνει ένα χρόνο παραπάνω στην λέσχη κ είχαν ξεκινήσει απο το 0...

Ομως θυμάμαι, οτι δεν ήταν καν σίγουρο ότι θα σχηματιζόταν τμημα κλπ, περιμέναμε να δούμε πόσα άτομα θα μαζεύονταν κλπ..
Οπότε περιμένετε να δείτε την συμμετοχή, δεν είναι και τελείως σίγουρο ότι θα υπάρχει τμήμα :razz:

Sandra όταν γραφτείς ρώτα μήπως μπορείς να δείς τι επίπεδο είναι τα τμήματα μήπως μπορείς να διαλέξεις . Δεν ξέρω αν ζητάμε πολλά όμως :razz:

Κοίτα psoskope, επίσημα το γερμανικό ινστιτούτο κάνει 2 ή 3 χρόνα για το Β1 (ανάλογα αν θα κάνεις εντατικό τμήμα στην αρχή). Θεωρώ 2 ειναι αρκετα, αν καταβάλεις τ αντίστοιχη προσπάθεια..!
Και έπειτα ακόμη 1-1.5 χρόνο για το Β2 που είναι επιπέδου Lower. Αυτές τις πληροφορίες μπορώ να δώσω μέχρι εδώ :-D :smt025

Πολύ πέραση έχουν τα γερμανικά τώρα τελευταία.. :-D

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sat Aug 01, 2009 8:13 pm
by *estrngd
Darksoul wrote:Πολύ πέραση έχουν τα γερμανικά τώρα τελευταία.. :-D


Εγώ νόμιζα τα κινέζικα τώρα τελευταία. Τα Γερμανικά πάντα είχαν. Καμιά φορά και τα Ισπανικά ή τα Ιταλικά.
Με πρώτα πάντα φυσικά τα Αγγλικά. Αλλά τελευταία μόδα είναι τα κινέζικα (ή τα γιαπωνέζικα;).

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Sun Aug 02, 2009 9:30 pm
by jimm
Δεδομενου οτι σε Κινα προβλεπεται αναπτυξη τα επομενα χρονια και αυξηση των επενδυσεων εκει, οποιος ξερει τη γλωσσα εχει σιγουρα ενα καλο εργαλειο στο τσεπακι του.

Για Αγγλικα δε χρειαζεται να το συζητατε, οποιος δε ξερει αγγλικα... :smt018

Re: Γερμανικά στη Λέσχη

Posted: Wed Feb 13, 2013 3:27 pm
by dtsberlin
Οποιος ενδιαφερεται για τα γερμανικά, ας ρίξει μια ματιά σε αυτο :)
Με εσωσε εμενα και ελπιζω να βοηθήσει και αλλους :)

http://www.deutschakademie.de/online-de ... riechisch/