Ubuntu for phones makes its official debut

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by stoupeace » Fri Jan 04, 2013 6:46 pm

moody wrote:
stoupeace wrote:Στα σχόλια περί faggotry και άλλους χλευασμούς δε θα απαντήσω γιατί δε μπορώ να ταυτιστώ και να παθιαστώ τόσο πολύ, αυτό είναι προνόμιο συγκεκριμένων εδώ μέσα, που τυχαίνει να υπερασπίζονται (μέχρι θανάτου?) μία εταιρία/τεχνολογία/πατέντα/ιδεολογία (κλαίω).
msp pls
Εχω ξεπληρώσει το χρέος μου στην MS, τους έδωσα δύο νεφρά. Τσέκαρε λίγο έστω το site να δεις τι είναι ένας msp, μετά τσέκαρε εμένα λίγο καλύτερα, και μετά πήγαινε αγκάλιασε τον πιγκουίνο στο εικονοστάσι σου.

Nachos, χαίρομαι που άπαντησες σαν άνθρωπος. Βγαίνουμε οφτόπικ, αλλά μου αρέσει.
Για το android, όντως κι εγώ μιλάω για την έκδοση της google και τις φτιαγμένες από τις εταιρίες, γιατί αυτές μόνο έχω δει.

Για τα WP7 τώρα, να σου πω ότι το δικό μου (LG e500) είναι 1.5 χρόνο τώρα κομπλέ, και hardware και software. Δηλαδή το λειτουργικό, εκτός από το μεγαλύτερο μείον που είναι ότι πρέπει να ψάξεις αρκετά στο marketplace για να βρεις αυτό που θες, πετάει και δε σέρνεται. Διαφορά από την αρχή δηλαδή δεν έχω δει, σε αντίθεση με τις δύο συσκευές android που κυκλοφορούν στο σπίτι, που σταδιακά ψοφάνε. Τα σκηνικά με το panorama και το listview δε τα'χω υπόψη μου να σου πω την αλήθεια, και δεν είχα πρόβλημα στη χρήση τους ούτε στην απόδοσή τους.

Το 7.8 (αν και το ακούω πρώτη φορά) μαζί με τα 7 και 7.5 δε συγκρίνεται με τα 2.1,2..2,2.3 και μέτρα μέχρι το 4 ξέρω γω πόσα έχουνε βγει. Ασε που τα 7άρια τρέχουνε σε συσκευές με πολύ παρόμοια specs, σε αντίθεση με το χαμό του android.

Για τα 8 δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά από τα λίγα που έχω δει και παίξει, ξέρω ότι υπάρχει σεβαστό reusability ανάμεσα σε win8 και windows phone 8, μιλώντας πάντα για τα apps. Μάλιστα ήταν ένα από τα key elements της παρουσίασης του phone.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by ja_the_invincible » Fri Jan 04, 2013 9:02 pm

Επειδή οι εξυπνάδες μου γυρίζουν λίγο το μυαλό , φρόντισε πρώτα να ψάξεις τι σημαίνει look and feel και graphical interface.Προσωπικά βρίσκω το σχόλιό σου περί αντιγραφής άκυρο.Θα μου επιτρέψεις έτσι?Νομίζω κάτι ξέρω και δικαιούμαι να εκφράζω γνώμη πάνω σε gui implementation.Και επειδή ακριβώς το βρίσκω άκυρο από επιστημονικής άποψης και δεδομένου ότι είσαι msp προφανώς θεωρώ ότι έχεις λόγο να λες ό,τι λες.Είχα μια μικρή αμφιβολία αρχικά , βέβαια ακολούθησε μια χιονοστοιβάδα διαφήμισης του wp και δυσφήμισης του android οπότε δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by stoupeace » Fri Jan 04, 2013 9:33 pm

ja_the_invincible wrote:Επειδή οι εξυπνάδες μου γυρίζουν λίγο το μυαλό , φρόντισε πρώτα να ψάξεις τι σημαίνει look and feel και graphical interface.Προσωπικά βρίσκω το σχόλιό σου περί αντιγραφής άκυρο.Θα μου επιτρέψεις έτσι?Νομίζω κάτι ξέρω και δικαιούμαι να εκφράζω γνώμη πάνω σε gui implementation.Και επειδή ακριβώς το βρίσκω άκυρο από επιστημονικής άποψης και δεδομένου ότι είσαι msp προφανώς θεωρώ ότι έχεις λόγο να λες ό,τι λες.Είχα μια μικρή αμφιβολία αρχικά , βέβαια ακολούθησε μια χιονοστοιβάδα διαφήμισης του wp και δυσφήμισης του android οπότε δυστυχώς επιβεβαιώνομαι.
Δεν πήγα κάπου να σε φιμώσω. Οσο για το bragging για gui implementation δε θα το σχολιάσω :)

Το γεγονός ότι είμαι MSP δεν συνεπάγεται το ότι έχω κάποια σκοπιμότητα. Δεν πληρώνομαι, δεν βαθμολογούμαι, ούτε παίρνω bonus λέγοντας πόσο γ@μ@ει η MS. Αλλιώς θα το έκανα πολύ περισσότερο, δε νομίζεις? Εχω τα μέσα. Το μόνο όφελος είναι ότι εκπαιδεύομαι και εξασκούμαι σε τεχνολογίες που δε θα είχα ίσως την ευκαιρία να δω. Οχι επειδή είναι μυστικές. Αλλά επειδή δε θα τις είχα βρει από μόνος μου.

Δεν έκανα διαφήμιση στο windows phone. Απλώς τυχαίνει να γνωρίζω καλά και το windows phone και το android σαν χρήστης smartphone, και σαν developer. Σε αντίθεση με εσένα (τουλάχιστον) απ'όσο σε ξέρω προσωπικά. Γι'αυτό παραδέχτηκα τον nachos, γιατί μου μίλησε με στοιχεία και όχι με αόριστες ειρωνίες και υφάκι, όπως εσύ ή ο moody. Το "ψάξε τι σημαίνει look and feel και graphical interface" σε μία άποψη που ξεκίνησε ως έκφραση γούστου και κατέληξε σε κουβέντα για τις τακτικές δύο λειτουργικών συστημάτων, δεν προσφέρει κάπου στην όλη κουβέντα. Ούτε είπα κάπου ότι εγώ ξέρω κι εσείς όχι. Ισα ίσα, προσπάθησα και συνεχίζω να κάνω διάλογο.

Λοιπόν, έχοντας δει δύο πλατφόρμες από κοντά, τις έκρινα και λέω την άποψή μου. WP > Android. Δε δυσφημίζω έτσι το android. Με κολακεύεις όμως. Αν απλά η άποψή μου μετράει για δυσφήμιση, φαντάζομαι έχω μεγάλο ρεύμα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by ja_the_invincible » Sat Jan 05, 2013 3:41 am

1) Ξεκίνησες την κουβέντα λέγοντας ότι το ubuntu phone αντιγράφει το look and feel του wp7.Μετά την απάντηση του nachos και αφού κλασσικά δεν είχες να απαντήσεις κάτι επί τούτου άρχισες να γράφεις για την experience που είχες εσύ σαν χρήστης ( να το υποκειμενικό ) και για το πόσο σέρνονται τα android που έτυχε να έχεις σαν χρήστης ( και υποκειμενικό και άσχετο με το θέμα ).Ψέμματα?

2) Αν θυμάμαι καλά σε κάποιο πρόσφατο thread έλεγες ότι έχεις αποτύχει στο να εγκαταστήσεις κάποια έκδοση ubuntu μετά την 10.10 .Παρ' όλα αυτά κατάφερες να διακρίνεις αντιγραφή "άξια μήνυσης" από ένα βίντεο λίγων λεπτών?Με τι user experience πάνω στο ubuntu?Και ύστερα εμείς είμαστε αυτοί που σχολιάζουμε χωρίς στοιχεία. :smt023

3) Δεν καταλαβαίνεις την έννοια δυσφήμιση μάλλον.Αν θες να αποδείξεις πράγματα περί αποδοτικότητας ενός λειτουργικού ή κάποιας γλώσσας/εργαλείου κλπ , πόσταρε κάποια επίσημα metrics και άσε τα έχω ένα android που σέρνεται κλπ.Πρώτον δεν έχουν σχέση με το θέμα , και δεύτερον δεν πείθουν.

4) Δεν έχω κανένα θέμα με όποιον θέλει να γίνει τσίρος πολυεθνικής.Αρκεί να μην spamάρει/διαφημίζει σε άκυρα threads.Αλλιώς να έρθω και γω στην επόμενη διάλεξή σας και να φωνάζω πόσο πολύ γ*** το linuxάκι μου και πόσο χρησιμοποιείται η c και η java έναντι της c#.Μπορώ , δεν το κάνω όμως.Το γιατί λοιπόν επιμένεις να σχολιάζεις , με αρνητική προδιάθεση οτιδήποτε έχει να κάνει με το open source δεν το ξέρω , δεν αποκλείω τα περί σκοπιμοτήτων πάντως όσο και να λες το αντίθετο.

5) Κανένα υφάκι δεν παίζει , ίσα ίσα το χαμογελάκι παύλα δεν σχολιάζω το bragging περί gui implementation μπορεί να παρερμηνευτεί εύκολα.Κανένα bragging , απλά πιστεύω ότι έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτόν τον τομέα ώστε έχω και τις γνώσεις να εκτιμήσω αν παίζει αντιγραφή σε θέματα ui ή όχι.Αμφιβάλλεις?

Όσον αφορά αυτή την γραμμούλα :
stoupeace wrote: Δεν έκανα διαφήμιση στο windows phone. Απλώς τυχαίνει να γνωρίζω καλά και το windows phone και το android σαν χρήστης smartphone, και σαν developer. Σε αντίθεση με εσένα (τουλάχιστον) απ'όσο σε ξέρω προσωπικά.
Εφόσον με ξέρεις προσωπικά θα θυμάσαι ότι έχω αναπτύξει εφαρμογές για windows phone και για android από πρόπερσι.Σαν χρήστης έχει περάσει από τα χέρια μου android μόνο , αν και έχω επαφή με wp , τόση ώστε να γνωρίζω αρκετά καλά το look and feel.Και φυσικά έχω χρησιμοποιήσει κάθε έκδοση ubuntu από το 10.4 και έπειτα.Εξήγησέ μου σε pm τι εννοείς με το " σε αντίθεση με μένα ".

6) Σου είπα να ψάξεις τι σημαίνει look and feel , όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά γιατί με τον τρόπο που το χρησιμοποιείς στην ουσία είναι σαν να μην ξέρεις τι σημαίνει.Λοιπόν , και για όποιον δεν γνωρίζει , look and feel είναι η εμφάνιση και η σχεδίαση των components που υιοθετεί ένα graphical ui και η συμπεριφορά τους.Τι σχέση έχουν τα hubs δεν το πιάνω , από την μία έχεις σχεδίαση components και από την άλλη οργάνωση και παρουσίαση δεδομένων.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by rexes » Sat Jan 05, 2013 4:11 pm

Κλασικό fight για πλατφόρμες! Γιατί μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης;; Πώς έρχεται κάποιος να συγκρίνει look and feel σε ενα OS το οποίο βγήκε μόλις τώρα και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε πολλαπλές συσκευές! Πώς έρχεται κάποιος να συγκρίνει το WP με το Android από τη στιγμή που το ένα άντε να καλύπτει το 1-2% (το πιο πιθανο ειναι να κανω λαθος, διορθώστε με) της αγοράς των Smartphones, την ώρα που το άλλο καλύπτει περίπου το 50%, αν όχι παραπάνω;;

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορούν να πατενταριστούν τα πάντα;; Αν δει κάποιος wannabe OS Developer για Smartphones κάτι καλό σε Android/iOS/WP τι σας κάνει να νομίζετε ότι δεν θα το "αντιγράψει" για να το βάλει και ο ίδιος στο OS του;; Το θέμα είναι ότι με τέτοιες λογικές ποτέ δεν θα πάμε μπροστά γιατί δεν αφήνουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας να προχωρήσει!!

Και κάτι τελευταίο ως Android fan: Θα συγκρίνουμε τα OSs όταν και τα WP θα πιάσουν την γκάμα με Smartphones των 80 - 700 ευρώ και τότε θα μιλήσουμε. Μέχρι τότε don't blame Google for trying to support every Smartphone device!!

http://jolla.com/ Αυτο το έχει δει κανείς;
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by stoupeace » Sat Jan 05, 2013 5:04 pm

1) Nαι ξεκίνησα την κουβέντα λέγοντας ότι από αυτό που μου παρουσίασε το βίντεο μοιάζει με windows phone. ΜΟΥ μοιάζει, αν εκεί κολλάς. Δε μου μοιάζει με iphone, δε μου μοιάζει με τις εκδόσεις android που'χω δει, μου μοιάζει με windows phone. Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου προς τον nachos, βλέπεις ότι του απαντάω σε όλα, με βάρος σε αυτά που ξέρω και έχω εμπειρία. Το "επί τούτου" δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεται, αλλά εξακολουθώ να το διαβάζω και να μη βλέπω που δεν απάντησα.

2)Στο desktop μου. Το netbook τρέχει 11.10 αυτή τη στιγμή. Εχω user experience από unity, και συγκεκριμένα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε και το κράζαμε. Συνεχίζω να λέω ότι δε μιλάω για το unity, αλλά για αυτό που είδα στο βίντεο. Ενα μπασταρδάκι unity με κάτι άλλο. Είπα τι νομίζω ότι είναι το κάτι άλλο.

3)Εχεις δίκιο, δεν έχω στα χέρια μου metrics γιατί μίλησα για τη δική μου εμπειρία και δεν πήγα να αποδείξω το χρόνο στον οποίο δύο λειτουργικά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του περιοδεύοντος πωλητή. Τo android δε το έβαλα εγώ στην κουβέντα, αλλά έχεις δίκιο, συνέχισα να μιλάω offtopic όταν πρωτοαναφέρθηκε η google και το android.

4-5-6) Προτιμώ να μην απαντήσω σε κάθε point ξεχωριστά γιατί εκτός από off-topic, γίνεται και προσωπική η κουβέντα. Πάω να βρω κανένα θέμα που μιλάει για linux, να πω ότι η MS γ@μ@ει και να πάρω λεφτά!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by moody » Sat Jan 05, 2013 6:02 pm

stoupeace wrote:Πάω να βρω κανένα θέμα που μιλάει για linux, να πω ότι η MS γ@μ@ει και να πάρω λεφτά!
Δοκίμασε εδώ we_love_ms_and_we_are_awesome.com ,ίσως γίνεις πιστευτός.
Επίσης το αστείο είναι ότι δεν παίρνεις λεφτά,είσαι σαν κάτι πασόκους ψηφοφόρους,που ελπίζουν να πάρουν κάποια θέση ...
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by ja_the_invincible » Sat Jan 05, 2013 7:19 pm

stoupeace wrote:1) Nαι ξεκίνησα την κουβέντα λέγοντας ότι από αυτό που μου παρουσίασε το βίντεο μοιάζει με windows phone. ΜΟΥ μοιάζει, αν εκεί κολλάς. Δε μου μοιάζει με iphone, δε μου μοιάζει με τις εκδόσεις android που'χω δει, μου μοιάζει με windows phone. Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου προς τον nachos, βλέπεις ότι του απαντάω σε όλα, με βάρος σε αυτά που ξέρω και έχω εμπειρία. Το "επί τούτου" δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεται, αλλά εξακολουθώ να το διαβάζω και να μη βλέπω που δεν απάντησα.
nachos wrote:Ξεκινόντας για αρχή σχετικά με το Ubuntu, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να αναφέρεσαι στην έννοια του hub. Τα transitions μέσω του swipe φαίνεται να γίνονται ξεκάθαρα μεταξύ διαφορετικών applications, άρα hub σαν concept δεν υφίσταται καν. Γενικότερα, δεν μπορώ να αντιληφθώ κάποιου είδους ομοιότητες με το metro ui, ούτε στη home screen, ούτε στα προϊοντικά apps που παρουσιάζονται στο video.
stoupeace wrote: Nachos, χαίρομαι που άπαντησες σαν άνθρωπος. Βγαίνουμε οφτόπικ, αλλά μου αρέσει.
Για το android, όντως κι εγώ μιλάω για την έκδοση της google και τις φτιαγμένες από τις εταιρίες, γιατί αυτές μόνο έχω δει.
Για τα WP7 τώρα, να σου πω ότι το δικό μου (LG e500) είναι 1.5 χρόνο τώρα κομπλέ, και hardware και software. Δηλαδή το λειτουργικό, εκτός από το μεγαλύτερο μείον που είναι ότι πρέπει να ψάξεις αρκετά στο marketplace για να βρεις αυτό που θες, πετάει και δε σέρνεται. Διαφορά από την αρχή δηλαδή δεν έχω δει, σε αντίθεση με τις δύο συσκευές android που κυκλοφορούν στο σπίτι, που σταδιακά ψοφάνε. Τα σκηνικά με το panorama και το listview δε τα'χω υπόψη μου να σου πω την αλήθεια, και δεν είχα πρόβλημα στη χρήση τους ούτε στην απόδοσή τους.
Το 7.8 (αν και το ακούω πρώτη φορά) μαζί με τα 7 και 7.5 δε συγκρίνεται με τα 2.1,2..2,2.3 και μέτρα μέχρι το 4 ξέρω γω πόσα έχουνε βγει. Ασε που τα 7άρια τρέχουνε σε συσκευές με πολύ παρόμοια specs, σε αντίθεση με το χαμό του android.
Για τα 8 δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά από τα λίγα που έχω δει και παίξει, ξέρω ότι υπάρχει σεβαστό reusability ανάμεσα σε win8 και windows phone 8, μιλώντας πάντα για τα apps. Μάλιστα ήταν ένα από τα key elements της παρουσίασης του phone.
And not a single point was given that day.Η απάντησή σου είναι μια σύγκριση του wp και του android.Le wut?
2)Στο desktop μου. Το netbook τρέχει 11.10 αυτή τη στιγμή. Εχω user experience από unity, και συγκεκριμένα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε και το κράζαμε. Συνεχίζω να λέω ότι δε μιλάω για το unity, αλλά για αυτό που είδα στο βίντεο. Ενα μπασταρδάκι unity με κάτι άλλο. Είπα τι νομίζω ότι είναι το κάτι άλλο.
Το μπασταρδάκι αυτο εξακολουθεί να υιοθετεί το look and feel του unity.
3)Εχεις δίκιο, δεν έχω στα χέρια μου metrics γιατί μίλησα για τη δική μου εμπειρία και δεν πήγα να αποδείξω το χρόνο στον οποίο δύο λειτουργικά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του περιοδεύοντος πωλητή. Τo android δε το έβαλα εγώ στην κουβέντα, αλλά έχεις δίκιο, συνέχισα να μιλάω offtopic όταν πρωτοαναφέρθηκε η google και το android.
4-5-6) Προτιμώ να μην απαντήσω σε κάθε point ξεχωριστά γιατί εκτός από off-topic, γίνεται και προσωπική η κουβέντα. Πάω να βρω κανένα θέμα που μιλάει για linux, να πω ότι η MS γ@μ@ει και να πάρω λεφτά!
Το ξέρω σου βάζω δύσκολα γιατί έχεις γενικά μια τάση για κάθε τι που γράφεις όταν σου ζητάει κάποιος εξήγηση να πετάς ένα αυθαίρετο σαν απάντησή σου και τέλος.Το "μου μοιάζει" δεν με καλύπτει σαν απάντηση στο αν παίζει αντιγραφή σε επίπεδο look and feel.
Την κουβέντα δεν την πήγα εγώ στο προσωπικό αγορίνα μου.Για το τελευταίο δεν αμφιβάλλω , μάλιστα όταν τελικά καταφέρεις να βάλεις και ubuntu στο desktop θα έχεις και μπόλικη προσωπική εμπειρία έτσι για να λες ότι τα windows 8 τα σπάνε. :smt006
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by Ισοβίτης » Mon Jan 07, 2013 7:26 pm

Επί του θέματος, δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο στο mobile Ubuntu - αν δοκιμαστεί σε συσκευές και πιάσει ένα σεβαστό μερίδιο της αγοράς, τότε ίσως ασχοληθούμε μαζί του. Το ωραίο του να ξέρει κάποιος μια τεχνολογία που χρησιμοποιούν λίγοι είναι ότι θα μπορεί να παίζει μπάλα μόνος του, χτυπώντας καλύτερες τιμές για τέτοια projects.

Στο off-topic τώρα, που είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συζήτησης:

1) Το "είμαι guru στο UI" είναι πολύ άκυρο να το λέει ένας Πληροφορικάριος. Ένας γραφίστας, ΟΚ, ένας Πληροφορικάριος όχι. Άλλο front-end developer, άλλο UI expert, άλλο designer.
2) Κάθε mobile platform παίρνει στοιχεία από τις ανταγωνιστικές και αυτό είναι θεμιτό. Υπεύθυνοι για να κρίνουν ποιο OS αντιγράφει το άλλο είναι μόνο οι δικηγόροι. Μακριά από μας - η δικολαγνεία είναι ανίκητη.

Πάμε και στα ωραία:

- Android: Το ότι έχει το μεγαλύτερο market share, δεν σημαίνει ότι είναι "καλύτερο" από τα υπόλοιπα smartphones. Σημαίνει ότι είναι φτηνότερο. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει κάποια αξιομνημόνευτη καινοτομία, ενώ η ανάγκη υποστήριξης 1000 διαφορετικών εκδόσεων είναι ένας πόνος στον πωπό του developer.
- Windows Phone: Αρκετές καινοτομίες, νέες προτάσεις αισθητικής, αλλά τσαπατσούλικο αποτέλεσμα. Άργησε να βγει στην αγορά, πήγε να κοντραριστεί κατευθείαν με το iPhone σε high-cost devices και έμεινε στο 2%. Οι πιο επιτυχημένες εμπορικά συσκευές με Windows Phone είναι τα low-cost NOKIA Lumia και όχι οι ναυαρχίδες που διαφημίζονται περισσότερο. Το development είναι ίσως το πιο ευχάριστο σε σχέση με τα υπόλοιπα, παρότι δεν υπάρχει ακόμη κοινό SDK με τα Windows 8.
- iPhone: Η πιο ώριμη πλατφόρμα και ο ορισμός του "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" (ναι, δεν κοστίζουν 700 ευρώ οι βίδες, το ξέρω). Διατηρεί σταθερό κορμό αισθητικής και, κατά γενική ομολογία, διαθέτει το πιο όμορφο native look. Το development είναι επίσης ευχάριστο και με αξιοπρεπή εργαλεία. Δεν χάνεσαι, δεν υπάρχουν 500 τρόποι να κάνεις το ίδιο πράγμα, και το αποτέλεσμα παραμένει καταπληκτικό.

Ως developer προτιμώ iPhone και Windows Phone. Ως χρήστης, προτιμώ iPhone.
moody wrote:Επίσης το αστείο είναι ότι δεν παίρνεις λεφτά,είσαι σαν κάτι πασόκους ψηφοφόρους,που ελπίζουν να πάρουν κάποια θέση
Είσαι τελείως foul εδώ. Το πρόγραμμα των Microsoft Students Partners υπάρχει περίπου μια δεκαετία. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, μόλις τρία άτομα από αυτό το πρόγραμμα εργαστήκαμε στη συνέχεια για τη Microsoft. Μια πολυεθνική αυτού του βεληνεκούς, διαθέτει ακριβοπληρωμένους marketeers για να της κάνουν διαφήμιση και δεν χρειάζεται εμένα, τον stoupeace και τον κάθε καβλωμένο να φωνάζουν για πάρτη της. Επίσης, μαζεύει υποψηφίους από όλο τον κόσμο στα τεχνικά interviews, προσλαμβάνει Macάδες, Linuxάδες και οποιονδήποτε μπορεί να της κάνει τη δουλειά. Δεν παίρνει τον κάθε άμπαλο που φωνάζει "Windows rulezzz, Linux sucksss" και δε νιώθει στάλα από Software Engineering.

Το πρόγραμμα των Student Partners προσφέρει ευκαιρίες για νέες γνώσεις σε όποιον θέλει να είναι Student Partner. Δίνει μια ώθηση σε όποιον φοιτητή ενδιαφέρεται να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να δει την αγορά από μέσα. Ναι, οι Student Partners διεξάγουν παρουσιάσεις και workshops σχετικά με τεχνολογίες της MS (αφού πρόκειται για εταιρία και όχι ΜΚΟ), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο τους αρέσει.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by enum21 » Mon Jan 07, 2013 8:43 pm


Link

Mark Shuttleworth explains Ubuntu's mobile strategy.
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by ja_the_invincible » Tue Jan 08, 2013 12:50 am

Ισοβίτης wrote: 1) Το "είμαι guru στο UI" είναι πολύ άκυρο να το λέει ένας Πληροφορικάριος. Ένας γραφίστας, ΟΚ, ένας Πληροφορικάριος όχι. Άλλο front-end developer, άλλο UI expert, άλλο designer.
Καταρχήν ui δεν είναι τα κουμπάκια και τα χρωματάκια.Τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτά.Είναι μια ευρύτερη επιστήμη και εκεί που σταματάει η ενασχόληση των περισσότερων είναι κυρίως στο επίπεδο του window manager και στο επίπεδο του triggering των events.Εκεί είναι οι μεγάλες διαφορές από λειτουργικό σε λειτουργικό.Και επειδή σε μένα αναφέρεσαι , είσαι foul γιατί ουδέποτε δήλωσα guru απλά λέω ότι έχω ασχοληθεί - και σε πρακτικό και σε θεωρητικό επίπεδο.Κατά τα άλλα συμφωνώ με το υπόλοιπο post.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by Ισοβίτης » Tue Jan 08, 2013 1:49 am

ja_the_invincible wrote:
Ισοβίτης wrote: 1) Το "είμαι guru στο UI" είναι πολύ άκυρο να το λέει ένας Πληροφορικάριος. Ένας γραφίστας, ΟΚ, ένας Πληροφορικάριος όχι. Άλλο front-end developer, άλλο UI expert, άλλο designer.
Καταρχήν ui δεν είναι τα κουμπάκια και τα χρωματάκια.Τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτά.Είναι μια ευρύτερη επιστήμη και εκεί που σταματάει η ενασχόληση των περισσότερων είναι κυρίως στο επίπεδο του window manager και στο επίπεδο του triggering των events.Εκεί είναι οι μεγάλες διαφορές από λειτουργικό σε λειτουργικό.Και επειδή σε μένα αναφέρεσαι , είσαι foul γιατί ουδέποτε δήλωσα guru απλά λέω ότι έχω ασχοληθεί - και σε πρακτικό και σε θεωρητικό επίπεδο.Κατά τα άλλα συμφωνώ με το υπόλοιπο post.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ακριβώς επειδή δεν είναι τα κουμπάκια και τα χρωματάκια και είναι μια ευρύτερη επιστήμη (με ρίζες σε πολλές άλλες διαφορετικές επιστήμες), γι' αυτό θεωρώ πως ό,τι λέμε οι Πληροφορικάριοι κινείται στα όρια του ανακριβούς. Δεν αμφισβητώ ότι έχεις καλό / καλύτερο υπόβαθρο σε αυτόν τον τομέα, απλώς, όπως σωστά αναφέρεις κάπου αλλού, μετά θα λέμε όλοι την προσωπική μας εμπειρία αντί τεκμηρίου. Άλλωστε, σε γνωρίζω και σε αγαπάω, δεν κάνω κόντρες μαζί σου :-D
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by ja_the_invincible » Tue Jan 08, 2013 2:17 am

:beer: .Από ψυχολογία μέχρι οπτική για την ακρίβεια :-p .

Επιστρέφοντας ontopic , προσωπικά δεν με ενθουσιάζει τόσο το περιβάλλον του χρήστη μιας και πατάει πάνω στο unity , το οποίο προσωπικά δεν γουστάρω.Από την άλλη όμως αν η ανάπτυξη εφαρμογών στο ubuntu phone μπορεί να συνδυάσει τις δυνατότητες του scripting σε linux περιβάλλον με κάποιο βολικό εργαλείο για υλοποίηση gui τότε πιστεύω θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.Στο ubuntu forum έχουν ανέβει ελάχιστα πράγματα , υποθέτω είναι νωρίς για να έχουμε καλή εικόνα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by rexes » Tue Jan 08, 2013 3:18 pm

Αν δείτε τα παραδείγματα για τον τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών για το νέο Ubuntu Phone, παραπέμπει αρκετά σε CSS ο τρόπος δόμησης του κώδικα και σε Javascript το συντακτικό. Προσωπικά δεν με συγκίνησε καθόλου γιατί από όσα λέγανε περίμενα κάτι πιο κοντά σε C/C++ ...
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 247
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:48 pm
Academic status: 4th year

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by bstrds » Tue Jan 08, 2013 3:39 pm

rexes wrote:Αν δείτε τα παραδείγματα για τον τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών για το νέο Ubuntu Phone, παραπέμπει αρκετά σε CSS ο τρόπος δόμησης του κώδικα και σε Javascript το συντακτικό. Προσωπικά δεν με συγκίνησε καθόλου γιατί από όσα λέγανε περίμενα κάτι πιο κοντά σε C/C++ ...
αν εννοεις την qml, ειναι μονο για τα interfaces. κατα τ'αλλα, απ'οτι εχω καταλαβει γραφεις σε ο,τι θελεις.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by rexes » Tue Jan 08, 2013 4:14 pm

bstrds wrote:
rexes wrote:Αν δείτε τα παραδείγματα για τον τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών για το νέο Ubuntu Phone, παραπέμπει αρκετά σε CSS ο τρόπος δόμησης του κώδικα και σε Javascript το συντακτικό. Προσωπικά δεν με συγκίνησε καθόλου γιατί από όσα λέγανε περίμενα κάτι πιο κοντά σε C/C++ ...
αν εννοεις την qml, ειναι μονο για τα interfaces. κατα τ'αλλα, απ'οτι εχω καταλαβει γραφεις σε ο,τι θελεις.
Δεν είμαι σίγουρος αν ηταν η qml, πάντως δεν είδα κάποιο παράδειγμα στο Site τους για C/C++!
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 247
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:48 pm
Academic status: 4th year

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by bstrds » Tue Jan 08, 2013 4:29 pm

rexes wrote:Δεν είμαι σίγουρος αν ηταν η qml, πάντως δεν είδα κάποιο παράδειγμα στο Site τους για C/C++!
επειδη εννοειται πως χρησιμοποιεις ο,τι σε βολευει για να γραψεις τα προγραμματα σου :P
το μονο "extra" ειναι το native gui tool που θα χρησιμοποιουν ολες οι εφαρμογες, και αυτο ειναι που σου θυμισε css/js.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6614
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Ubuntu for phones makes its official debut

Post by MpoMp » Fri Jan 11, 2013 10:57 am

Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”