Επιρρεπείς σε σοβαρά σφάλματα από τις διακοπές ρεύματος οι δίσκοι SSD

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6614
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Επιρρεπείς σε σοβαρά σφάλματα από τις διακοπές ρεύματος οι δίσκοι SSD

Post by MpoMp » Mon Mar 04, 2013 9:40 pm

Τρωτοί απέναντι στις διακοπές ρεύματος αποδείχτηκαν οι δίσκοι SSD με μνήμη flash, σύμφωνα με την τεκμηρίωση ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο των ΗΠΑ και τα εργαστήρια της Hewlett Packard. Οι δίσκοι SSD θεωρούνται εξαιρετική επιλογή για τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων και την χαμηλή τους κατανάλωση. Αποδεικνύονται δημοφιλής επιλογή από ολοένα περισσότερα μεγάλα κέντρα δεδομένων που εξυπηρετούν τις λεγόμενες υπηρεσίες στο cloud για εκατομμύρια χρήστες αλλά και από επιχειρήσεις για την τήρηση κρίσιμων δεδομένων τους. Αυτός είναι και ο λόγος που υπέστησαν και τεστ... στιβαρότητας.

Στην δοκιμή πήραν μέρος 15 δίσκοι SSD, από τους φθηνότερους έως τους ακριβότερους από διαφορετικούς κατασκευαστές. Οι διακοπές ρεύματος στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν χιλιάδες, ωστόσο το φαινόμενο θεωρείται πολύ συνηθισμένο και ίσως είναι το κρισιμότερο.

Η έρευνα έδειξε πως από τους 15 δίσκους οι 13 δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα αφού είτε μπέρδεψαν εγγραφές, έχασαν πληφορορία αρκετών GB για τα δεδομένα που περιείχαν (metadata), ή «πέθαναν» σαν να τους χτύπησε κεραυνός. Μόνο δύο «επέζησαν» από τις 3.000 διακοπές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάστηκαν τόσες για να σημειωθούν σε κάποιους από αυτούς σημαντικές απώλειες -ένας έχασε τα τρία τέταρτα των δεδομένων του έπειτα από 8 διακοπές. Στις διακοπές ρεύματος αποδείχτηκαν ευάλωτοι και οι δίσκοι επιπέδου "enterprise".

Οι ερευνητές συστήνουν στα data center να αξιοποιήσουν τις μεθόδους τους για να υποβάλλουν σε αντίστοιχη δοκιμασία τα συστήματά τους και δημοσιεύουν σχετικό βίντεο και τεκμηρίωση για τα αποτελέσματα του πλαισίου δοκιμών: https://www.usenix.org/conference/fast1 ... ower-fault
Source
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”