Έρευνες σε σπίτια 130 Γερμανών filesharers

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Έρευνες σε σπίτια 130 Γερμανών filesharers

Post by The Punisher » Wed May 24, 2006 6:04 pm

Με την παρουσία του John Kennedy, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δισκογραφικών Εταιρειών [IFPI], ο οποίος ταξίδεψε ειδικά για αυτόν τον λόγο από το Λονδίνο στην Κολωνία, οι γερμανικές αρχές διέταξαν την έρευνα στα σπίτια 130 Γερμανών χρηστών του eDonkey. Ο John Kennedy δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τη μουσική βιομηχανία".


Οι αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε ένα server που λειτουργούσε ως κόμβος για το δίκτυο P2P eDonkey. Μέσω αυτού μπόρεσαν να καταγράψουν 40.000 διευθύνσεις IP, κάποιες εκ των οποίων παρέπεμπαν σε 3.500 Γερμανούς χρήστες. Και οι 3.500 χρήστες θα αντιμετωπίσουν το νόμο, ωστόσο σε 130 περιπτώσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε πως κάθε χρήστης μοιραζόταν περισσότερα από 500 αρχεία, διατάχτηκε επιτόπια έρευνα. Σε μία μόλις μέρα κατασχέθηκαν περισσότεροι από 100 υπολογιστές και σωρεία αποδεικτικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες οπτικών μέσων [CDs & DVDs]. Οι 130 χρήστες θα αντιμετωπίσουν πέρα από το αναμενόμενο πρόστιμο και σημαντικές ποινές κάθειρξης, αφού η έντονη δραστηριότητά τους στο δίκτυο P2P θεωρήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα κακούργημα.

Στη συνέντευξη τύπου, ο John Kennedy, παρ' ότι δήλωσε πως στεναχωριέται για τα αυστηρά μέτρα που θα ληφθούν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, πρόσθεσε: "Αν δεν υπήρχαν αυστηρές επιπτώσεις, οι χρήστες δε θα σταματούσαν να κλέβουν τη μουσική". Παράλληλα, απαίτησε από τους ISPs να αναλάβουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους χρήστες τους για την αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την παράνομη ανταλλαγή μουσικής και άλλου προστατευόμενου υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γερμανικές αρχές ανέπτυξαν ειδικό software σε συνεργασία με την IFPI, ώστε να αναλύσουν αρχεία logs μεγέθους πάνω από 14GB. Μεταξύ των 8.000 συνολικά διαμοιραζομένων αρχείων που αφορούσαν αυτά τα logs, περιλαμβάνονταν τα πάντα - έως και παιδική πορνογραφία.

Πηγή: Heise.de
Πηγή: e-PcMag.Gr
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”