Θα αρχίσουμε να γράφουμε σε Rob-ava και Rob++

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Θα αρχίσουμε να γράφουμε σε Rob-ava και Rob++

Post by The Punisher » Thu Jun 22, 2006 4:20 pm

«Η επανάσταση αρχίζει»
Λογισμικό της Microsoft θα διευκολύνει την «εισβολή» των ρομπότ

Image
To χέρι του Asimo, του «ρομποτικού πρεσβευτή» της Honda, μπορεί να σχηματίζει το σήμα της νίκης


Λος Αντζελες

Η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη σε δοκιμαστική μορφή ένα κιτ λογισμικού που επιτρέπει σε μηχανικούς, προγραμματιστές αλλά και χομπίστες να σχεδιάζουν οποιοδήποτε ρομπότ, από παιχνίδια και αυτόματες σκούπες μέχρι μηχανές για τη γραμμή παραγωγής. Ο κολοσσός του λογισμικού εκτιμά ότι η επανάσταση της ρομποτικής βρίσκεται προ των πυλών.

Το Microsoft Robotics Studio, όπως ονομάζεται το προϊόν, «είναι ένα πακέτο ανάπτυξης εφαρμογών το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να γράφει εφαρμογές για ρομπότ» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τάντι Τράουερ, επικεφαλής του Microsoft Robotics Group.

«Απευθύνεται τόσο σε προηγμένα ρομπότ όσο και σε πολύ απλά ρομπότ» πρόσθεσε. Η Microsoft προσπαθεί να δημιουργήσει «μια πλατφόρμα που θα επιτρέψει στη βιομηχανία να συνδυάσει τα τμήματα που αναπτύσσει».

Ένα από τα εργαλεία που περιλαμβάνει η σουίτα επιτρέπει στους μηχανικούς να δημιουργούν εικονικά ρομπότ με σχεδιασμό που ουδέποτε έχει εφαρμοστεί στην πράξη. Η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να διευκολύνει σημαντικά τις δοκιμές των μηχανών.

Η δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα από το δικτυακό τόπο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Τράουερ, η ρομποτική θα περάσει τα επόμενα χρόνια σε φάση ταχύτατης ανάπτυξης και σε μια δεκαετία θα αποτελεί μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Microsoft Robotics Studio, εξάλλου, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη ενός γαλλικού ρομπότ Robosoft για στρατιωτικές χρήσεις, καθώς και σε ένα κιτ κατασκευής ρομπότ για παιδιά που αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά αργότερα φέτος η Lego Mindstorms.

news.in.gr
Microsoft Robotics Studio
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”