Διπύρηνοι επεξεργαστές Intel Xeon της σειράς 7100

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Sat Dec 31, 2005 3:01 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: Hawaii

Διπύρηνοι επεξεργαστές Intel Xeon της σειράς 7100

Post by The Godfather » Wed Sep 06, 2006 10:24 am

Η Intel παρουσίασε οκτώ νέους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Xeon της σειράς 7100, ειδικά σχεδιασμένους για servers πολλαπλού πυρήνα. Γνωστή και ως "Tulsa", η σειρά επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel Xeon 7100 υποστηρίζει τις πιο απαιτητικές ανάγκες των επιχειρηματικών εφαρμογών και προσφέρει ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και αξιοπιστία. Επιπλέον, περιλαμβάνει επιλογές για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα 95 Watt, με αποτέλεσμα τη μείωση του σχετικού ενεργειακού κόστους.

Η σειρά επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel Xeon 7100 προσφέρει έως και διπλάσιες επιδόσεις και σχεδόν τρεις φορές υψηλότερη απόδοση ανά Watt σε σύγκριση με τους παλαιότερους επεξεργαστές Intel Xeon MP. Παρέχει επίσης πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον ανταγωνισμό, καθώς και την αξιοπιστία και επεκτασιμότητα για την οποία είναι γνωστοί στην αγορά οι servers που βασίζονται σε επεξεργαστές της Intel.

Τέλος, οι επεξεργαστές είναι συμβατοί με την πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας που βρίσκεται σε κυκλοφορία αυτήν τη στιγμή, επιταχύνοντας την υλοποίηση και μειώνοντας τα κόστη συμβατότητας. Στο συγκριτικό τεστ SPECjbb 2005, ο server PRIMERGY RX630 S3 της Fujitsu-Siemens που βασίζεται στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Xeon 7140M έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, επιτυγχάνοντας 178.201 επιχειρηματικές λειτουργίες το δευτερόλεπτο.
Πηγή:Intel

Καλά, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στα CSLABs.... :-p :-D
Image

Don Vito Corleone
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”