Page 1 of 1

Νέα && Ειδήσεις από τον Χώρο της Πληροφορικής

Posted: Sun Apr 25, 2004 6:56 pm
by theo_
Aναστολή δραστηριοτήτων για την Compulink
Λόγω χρεών της προς τον ΟΤΕ


Η Compulink (http://www.compulink.gr), ένας από τους παλαιότερους ISP της χώρας, αναγκάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναστείλει τις δραστηριότητές της καθώς ο ΟΤΕ διέκοψε τη διεθνή σύνδεσή της, λόγω χρεών της εταιρείας προς τον Οργανισμό. Η είδηση δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, καθώς από τον ΟΤΕ δεν επιβεβαιώνεται η είδηση (όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις), ενώ δεν κατέστη δυνατόν να μιλήσουμε με εκπρόσωπο της Compulink. Το Δίκτυο Compulink ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1990, ενώ η επίσημη έναρξη λειτουργίας του με τη μορφή παροχής υπηρεσιών τηλεπληροφορικής στο ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 1992. Η Compulink Network A.E. ιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν.2246/95 περί τηλεπικοινωνιών το Δεκέμβριο του 1995 με σκοπό την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και υπηρεσιών τηλεπληροφορικής. Το 1999, υπέγραψε συμφωνία με την Internet Gold, το μεγαλύτερο σε αριθμό συνδρομητών Internet Provider του Ισραήλ. Η συμφωνία αφορά στη συμμετοχή της Internet Gold στο μετοχικό κεφάλαιο της Compulink με ποσοστό 19.9%. Επίσης, διαφοροποιήθηκε η μετοχική σύνθεση της εταιρείας με τη συμμετοχή αριθμού μεμονωμένων επενδυτών και της Intersat A.E.

Posted: Sun Apr 25, 2004 10:38 pm
by Ethel
Όντως έχει γίνει χαμός με αυτήν την εταιρεία. Τυχαίνει να γνωρίζω πως τις 2 τελευταίες βδομάδες στον ΟΤΕ (βλάβες) έπαιρναν συνέχεια συνδρομητές (με έπρηξαν για την ακρίβεια) οι οποίοι για κακή τους τύχη είχαν "σχέσεις" με την εταιρεία αυτή, γιατί λέει εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορούσαν να τους βρουν σε κανένα τηλέφωνο αλλά ούτε και να συνδεθούν στον Internet μέσω αυτής. Από τον chief του τμήματος μάλιστα είχε πέσει σύρμα να μην λέμε πως στα τηλέφωνα αυτά υπάρχει οφειλή για να μην αποκαλύπτουμε (και καλά) απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Δεν κοιτάνε τα χάλια τους λέω εγώ έτσι που τα'χουν κάνει στον ΟΤΕ, η προφύλαξη τως προσωπικών δεδομένων τους μάρανε. Αλλά κι οι άλλοι, κάτσε ρε φίλε εταιρεία έχεις, πλήρωνε και κανένα λογαριασμό..... :wink:

H Intracom στη διεθνή έκθεση Billing Systems στο Λονδίνο

Posted: Sat May 15, 2004 4:36 am
by theo_
INTRACOM

τι να κάνουμε πάλι για τον ακατανόμαστο θα πούμε.. :???:

H Intracom (http://www.intracom.gr) συμμετείχε με επιτυχία στην έκθεση Billing Systems 2004, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο Earls Court Conference & Exhibition Center, από 19 έως 22 Απριλίου. Η έκθεση έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο γεγονός για την παγκόσμια αγορά συστημάτων τιμολόγησης και εξυπηρέτησης πελατών και προσελκύει οργανισμούς τηλεπικοινωνιών και φορείς παροχής υπηρεσιών. Η Intracom, στην 5η συνεχή συμμετοχή της, παρουσίασε τα προϊόντα iselect Order Management, iselect Catalogue Management, iselect Resource Management, iselect SelfCare και ActionStreamer, τα οποία απαρτίζουν μία ολοκληρωμένη end-to-end διαδικασία παροχής υπηρεσιών (provisioning), από την αίτηση της επιθυμητής υπηρεσίας ως την παροχή της και την ολοκλήρωση της παραγγελίας του πελάτη. Ειδικότερα, με το iselect Catalogue Management ένας oργανισμός τηλεπικοινωνιών ή φορέας παροχής υπηρεσιών μπορεί να σχεδιάζει τα παρεχόμενα προϊόντα και τις σχετικές τιμολογιακές πολιτικές, με ευελιξία και ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Το iselect Order Management παρέχει τα εργαλεία και λειτουργίες για τον έλεγχο των πωλήσεων και της ενεργοποίησης των προϊόντων του εκάστοτε οργανισμού ή φορέα. Το iselect Self Care, παρέχει ένα μοναδικό και κοινό σημείο πρόσβασης, μέσω του οποίου ο οργανισμός/ φορέας και οι τελικοί πελάτες του μπορούν να εισάγουν παραγγελίες, να υποβάλλουν παράπονα και να αναζητούν λεπτομέρειες του ηλεκτρονικά εμφανιζόμενου λογαριασμού τους. Το προϊόν υποστηρίζει πλήρως και την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών μέσω πιστωτικής κάρτας (Electronic Bill Presentment and Payment).

Posted: Mon May 24, 2004 2:59 pm
by sudtuwup
ΕΘ.Ε.Ε.Π.

Διαβασα ενα κειμενο στο site της Ενωσης Πληροφορικων Ελλαδος
(http://www.epe.org.gr) για την δημιουργια ΕΘνικου Επημελητηριου Επικοινωνιων και Πληροφορικης. Το προωθουν στην βουλη. Σφραγιδουλα και ολα τα κολπα σε λιγο λοιπον..

Posted: Tue May 25, 2004 12:06 pm
by Einherjar
Αυτό το επιμελητήριο προσαθούν να το κάνουν εδώ και αρκετό καιρό. είχαν ζητήσει και υπογραφές (ψηφιακού τύπου) για να κάνουν αυτή την κίνηση προς τη βουλή

Ασύρματη τοπική πρόσβαση πανελλαδικά από την ACISgroup

Posted: Tue May 25, 2004 3:41 pm
by Ethel
Η ACIS GROUP A.E. παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον χώρο της πληροφορικής, που μπορούν να καλύψουν μεγάλη ποικιλία επιχειρηματικών αναγκών, όπως Υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδύκτιο, Κατασκευή και Φιλοξενία Web Site, Ανάπτυξη Εφαρμογών E- Business.

Η ACISgroup ( http://www.acis.gr ) άρχισε την εγκατάσταση και διάθεση της υπηρεσίας ασύρματης τοπικής πρόσβασης. H υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε περισσότερα από 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Ο ρυθμός εγκατάστασης των σημείων είναι 10 ανά εβδομάδα και εντός του μηνός Ιουνίου θα προσεγγίσει τα 20 σημεία.

Βασιζόμενη στα προϊόντα και την τεχνολογία της Proxim ( http://www.proxim.com ) , η ACISgroup ανέπτυξε το ασύρματο δίκτυο της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, όπως αυτά εξελίσσονται παγκοσμίως. Το δίκτυο προσφέρει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης, περιαγωγή χρηστών τρίτων παροχέων καθώς και μεγάλη ευκολία σύνδεσης. Κάθε συμβατή με τα πρότυπα WIFI συσκευή μπορεί να κάνει χρήση του δικτύου μιας και υποστηρίζονται και τα τρία πρωτόκολλα 802.11b , 802.11g και 802.11a ταυτόχρονα στο κάθε σημείο πρόσβασης.

Posted: Wed May 26, 2004 12:19 am
by sudtuwup
Ελπιζω να τα καταφερουν τελικα γιατι θα ειναι καλο για ολο τον κλαδο.
Αρκετο μπερδεμα υπαρχει με τις δουλειες.

Γνωριζει κανεις αν μπορουμε να γραφτουμε στο οικονομικο επιμελητηριο;

Merged by silegav

Re: Ασύρματη τοπική πρόσβαση πανελλαδικά από την ACISgroup

Posted: Thu May 27, 2004 12:21 am
by HdkiLLeR
Ethel wrote:Η ACIS GROUP A.E. παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον χώρο της πληροφορικής, που μπορούν να καλύψουν μεγάλη ποικιλία επιχειρηματικών αναγκών, όπως Υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδύκτιο, Κατασκευή και Φιλοξενία Web Site, Ανάπτυξη Εφαρμογών E- Business.

Η ACISgroup ( http://www.acis.gr ) άρχισε την εγκατάσταση και διάθεση της υπηρεσίας ασύρματης τοπικής πρόσβασης. H υπηρεσία θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε περισσότερα από 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Ο ρυθμός εγκατάστασης των σημείων είναι 10 ανά εβδομάδα και εντός του μηνός Ιουνίου θα προσεγγίσει τα 20 σημεία.

Βασιζόμενη στα προϊόντα και την τεχνολογία της Proxim ( http://www.proxim.com ) , η ACISgroup ανέπτυξε το ασύρματο δίκτυο της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, όπως αυτά εξελίσσονται παγκοσμίως. Το δίκτυο προσφέρει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης, περιαγωγή χρηστών τρίτων παροχέων καθώς και μεγάλη ευκολία σύνδεσης. Κάθε συμβατή με τα πρότυπα WIFI συσκευή μπορεί να κάνει χρήση του δικτύου μιας και υποστηρίζονται και τα τρία πρωτόκολλα 802.11b , 802.11g και 802.11a ταυτόχρονα στο κάθε σημείο πρόσβασης.
Σχετικά με το παραπάνω να αποσαφηνήσουμε λιγάκι μερικά πράγματα.

1)Για την παροχή των υπηρεσιών ασύρματα χρησιμοποιείται το 802.11b/g το οποίο λειτουργεί στην ISM μπάνα η οποία έιναι non-regulated ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Με άλλα λόγια πουλάνε κάτι(φάσμα) το οποίο δεν έχουν πληρώσει για να το αποκτήσουν. Βέβαια εάν εγώ γουστάρω αύριο να τους κλείσω τα πάντα ρίχνω όσο παράσιτο θέλω και δεν μπορεί να με πειράξει και κανείς :) :) :)
2) Σχετικά με το 802.11a για αυτό δεν υπάρχει διάταξη που να επιτρέπει την χρήση του ακόμη στην Ελλάδα(υποτίθεται πως είναι closed η μπάντα απο τον Στρατό). Συνεπώς πάλι παράνομοι είναι και σε αυτήν την φάση.
3)Όσον αφορά την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος δεν τίθεται θέμα μιας και είναι καραπαράνομο απο κάθε πλευρά...Σκποπός(παροχή υπηρεσιών επι πληρωμή μέσα απο non-regulated band),μέσο(ISM,802.11a/b/g), προδιαγραφές(οι συσκευές που χρησιμοποιούν απο μόνες τους σε full ισχύ δεν μπορούν να καλύψουν παρά μόνο 200-300 μέτρα outdoors συνεπώς και εδώ έχουμε παραβίαση της μέγιστης νόμιμης εκπομπής ισχύως μιας και αναφέρουν πως καλύππτουν πολύ μεγαλύτερες περιοχές).

Οι τύποι τέλος επειδή τυχαίνει να τους έχω γνωρίσει στο ξεκίνημα τους έιναι ενελώς κάγκουρες, δεν έχουν ιδέα απο wireless και έχουν πάρει rf-ιτζήδες για να βγάζουν giga-links(το giga αναφέρεται στην συχνότητα και δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα). Το όλο εγχείρημα είναι παράνομο, κανιβαλίζει το μέρος του φάσματος που έχει δωθεί για ευρεία χρήση και θα έπρεπε να έχει σταματήσει απο καιρό. Δυστιχώς κάποιος απο τους ιδρυτές της ψευτοεταιριούλας(μικροεμποράκοι) είχε την ιδεούλα να βγάλει φράγκα με αυτόν τον τρόπο...άνακάλυψε το wireless(802.11b) λίγο πρίν πεθάνει για outboor συνδέσεις και πήγε να το εκμεταλευτεί κιόλας...λές και οι υπόλοιποι που βγάζουν links στα 2.4ghz εδώ και 2 χρόνια ήταν βλάκες και δεν κάναν το ίδιο.

Posted: Fri May 28, 2004 10:18 am
by silegav
sudtuwup wrote:Γνωριζει κανεις αν μπορουμε να γραφτουμε στο οικονομικο επιμελητηριο;
Αν και δεν μου φαίνεται η ερώτηση να κολλάει στο υπόλοιπο topic, απαντώ ότι ξέρω:
Είχα πάει σε μία εκδήλωση της ΠΚΣ που είχε κάνει για πρόγραμμα σπουδών και επαγγελματικά και ειπώθηκε ότι υπάρχει προεδρικό διάταγμα το οποίο ορίζει ότι όλοι οι απόφοιτοι της ΑΣΟΕΕ/ΟΠΑ/Ανωτάτη Εμπορική μπορούν να υπογράψουν σαν λογιστές και να βάλουν την μεγαλύτερη υπογραφή.
Μπορεί να το εκφράζω λάθος, αλλά είμαι άσχετος.
Αυτό που ξέρω είναι ότι μπορούμε να υπογράψουμε προϋπολογισμό κράτους. :-D

Posted: Fri May 28, 2004 12:31 pm
by sudtuwup
ΟΚ ευχαριστω. Απλα μου ηρθε λογω του αλλου επιμελητηριου. Θα χαρω πολυ παντως να υπογραψω κρατικο προυπολογισμο.

Posted: Sat May 29, 2004 8:27 pm
by theo_
μου φαίνεται πως οι απόφοιτοι πληροφορικής χρειάζονται 2 χρόνια προυπηρεσίας για να αποκτήσουν το δικαίωμα υπογραφής!
αν κ θα έλεγα να κοιτάξουμε πρώτα να αποκτήσουμε το δικαίωμα υπογραφής σε έργα πληροφορικής(πιστεύω ότι όσοι είμαστε εδώ μας ενδιαφέρει ;) ) κ μετά να μπούμε σε ξένα χωράφια! :oops:

Posted: Sat May 29, 2004 10:30 pm
by Einherjar
Μπορούμε να βάλουμε υπογραφή άμεσα, με το πτυχίο μας. Μετά από 2 χρονια ανεβαίνουμε απλά βαθμίδα

Posted: Sun May 30, 2004 11:57 am
by silegav
Εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε καθόλου όσο καιρό είμαι στον στρατό να έχω πάρει 2-3 παιδιά από κανένα ΙΕΚ λογιστικής και να τους έχω να φτιάχνουν λογιστικά και τέτοια και κάθε φορά που θα παίρνω άδεια να πηγαίνω να βάζω μια υπογραφούλα και να μου τα σκάνε.
Για το έργο πληροφορικής φαντάζομαι ότι για να το αναλάβω εγώ πρέπει να έχω άσπρα μαλλιά...καθώς θα υπάρχουν πολλοί άλλοι και με πολύ μεγαλύτερη προϋπηρεσία από μένα στον διαγωνισμό.

Posted: Tue Jun 08, 2004 11:08 am
by sudtuwup
Ρωτησα καποιον -ναι αυτον- και μαλλον ισχυει οτι τα ιδια δικαιωματα με τους αλλους λογω πανεπ.

Posted: Tue Jun 08, 2004 1:40 pm
by Ethel
sudtuwup wrote:Ρωτησα καποιον -ναι αυτον- και μαλλον ισχυει οτι τα ιδια δικαιωματα με τους αλλους λογω πανεπ.
Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω. Υποτίθεται θα έπρεπε να έχουμε και το "καθηγητηλίκι" στην τσέπη με παιδαγωγική και διδακτική μόνο (όπως βγαίνουν και οι φυσικοί, οι μαθηματικοί κλπ) αλλά μας στέλνουν στη σελέτε για δεν ξέρω κι εγώ πόσους μήνες.

Posted: Fri Jun 18, 2004 12:20 pm
by sudtuwup
Κι ομως.
"Όπως γνωρίζετε στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι πτυχιούχοι των Ανώτατων Οικονομικών Σχολών της Ελλάδας. Για να εγγραφούν στο Ο.Ε.Ε. οι πτυχιούχοι επισυνάπτουν στην αίτηση εγγραφής τους το πρωτότυπο πτυχίο τους ή αντίγραφο αυτού επικυρωμένο από Δημόσια Αρχή."
Ταδε εφη Ο.Ε.Ε.

Posted: Fri Jun 18, 2004 12:53 pm
by ailouros
Οποιοσδήποτε απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου έχει δικαίωμα υπογραφής.Λογιστής Α" βγαίνεις αλλά νομίζω πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια προϋπηρεσίας για να έχεις δικαίωμα υπογραφής σε εταιρείες που έχουν πάνω από κάποιο τζίρο.Αλλά και πάλι τόσα τμήματα που έχουν οικονομικές σχολές το τελευταίο που θα λείπει θα είναι η υπογραφή από μας που περάσαμε την λογιστική με νηστεία και προσευχή :razz:
Για το δικαίωμα διδασκαλίας το πράγμα είναι απλό.Φοβούνται μην εφαρμόσουμε τις παιδαγωγικές μεθόδους καθηγητών όπως ο πρόεδρος,τις οποίες και βρίσκω πολύ πρωτοποριακές και ενδιαφέρουσες,γι'αυτο μας λένε και καλά για σελέτε αλλά εμείς δεν μασάμε :razz: :razz: :razz: