Η Sun διευρύνει την 20ετή συνεργασία της με τη Fujitsu Ltd

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Η Sun διευρύνει την 20ετή συνεργασία της με τη Fujitsu Ltd

Post by Einherjar » Wed Jun 23, 2004 10:25 pm

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε τη διεύρυνση της εικοσαετούς στρατηγικής συνεργασίας της με την εταιρία Fujitsu, με στόχο τη δημιουργία της νέας γενιάς Solaris και SPARC συστημάτων. Η νέα σειρά εξελιγμένων συστημάτων που θα αναπτύξουν από κοινού οι δύο εταιρίες έχει την ονομασία APL (Advanced Product Line) και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο 2006.

H σειρά APL πρόκειται να προσφέρει απόλυτη συμβατότητα του συνόλου των διαθέσιμων εφαρμογών Solaris, ανεβάζοντας τον πήχη της απόδοσης σε ύψη απρόσιτα για τον ανταγωνισμό. Η νέα γενιά συστημάτων θα αντικαταστήσει τις σειρές Sun Fire της Sun Microsystems και PRIMEPOWER της Fujitsu. Στο μεταβατικό διάστημα μέχρι το λανσάρισμα της APL, οι υπάρχουσες σειρές προϊόντων θα είναι διαθέσιμες μέσα από τα κανάλια διανομής και των δύο εταιριών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των εταιρικών πελατών τους.

Ο Jonathan Schwartz, Πρόεδρος και CΟO της Sun, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο κορυφαίων εταιριών, με στόχο τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας των συστημάτων SPARC και Solaris και την προσφορά στην αγορά της μέγιστης απόδοσης και αξιοπιστίας. Η εξειδίκευση και τεχνογνωσία της Sun στον χώρο του network computing, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Fujitsu σε mission-critical υπολογιστικά διασφαλίζουν επίσης ότι τα οφέλη αυτής της συμφωνίας επεκτείνονται πέρα από τις δύο εταιρίες, στους πελάτες, στους συνεργάτες και στους επενδυτές», συμπέρανε ο κ. Schwartz.

Πηγή: flash.gr
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
jimmyD
Venus Former Team Member
Posts: 946
Joined: Wed Apr 21, 2004 6:33 pm
Academic status: MSc
Location: στην κοσμάρα μου

Post by jimmyD » Thu Jun 24, 2004 1:47 am

Αλήθεια άκουσε κανείς πότε θα ελευθερωθει ο κώδικας του Solaris, Όχι ότι θα τον δω και θα καταλάβω αλλά λογικό μου φαίνεται να ξεπετιέται κανα open source λειτουργικό βασισμένο στον κώδικα του Solaris
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Post by vagalati » Thu Jun 24, 2004 1:00 pm

Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα κομμάτια κώδικα να μεταπηδήσουν στο Linux, αν γίνει αυτό και ΑΝ το licence είναι GPL.
Ni!! Ni!! Ni!!
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”