''Χάλκινο μετάλλιο'' στο Imagine Cup 2004

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

''Χάλκινο μετάλλιο'' στο Imagine Cup 2004

Post by Einherjar » Tue Sep 14, 2004 10:02 pm

Η ελληνική αποστολή έφτασε στη Βραζιλία για το μεγάλο τελικό, έχοντας προηγουμένως λάβει το πρώτο βραβείο στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την εφαρμογή SmartEyes. Η εφαρμογή, βασιζόμενη στην τεχνολογία Microsoft .Net, έχει στόχο να βοηθά άτομα με δυσκολίες όρασης να μετακινούνται στην πόλη χρησιμοποιώντας υπολογιστές χειρός (PDAs). Σχεδιάστηκε από τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, τους κ.κ. Δημήτρη Μπίσια, Ελένη Κορκοντζήλα, Στυλιανή Ταπλίδου και Νίκο Τριχάκη, υπό την εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος, κ. Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, με την υποστήριξη του Διευθυντή του εργαστηρίου κ. Σταύρου Πανά και τη συμβολή του μεταπτυχιακού φοιτητή, κ. Κωνσταντίνου Πανούλα.

Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές από 90 χώρες συμμετείχαν στο φετινό Imagine Cup. Το Imagine Cup αντικατοπτρίζει έναν από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Microsoft παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους.

Ο κ. S. Somasegar, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Ανάπτυξης της Microsoft, και ο κ. Emilio Umeoka, Πρόεδρος της Microsoft Βραζιλίας, ανακοίνωσαν τα ονόματα των νικητών μετά από ένα Σαββατοκύριακο σκληρής δουλειάς για διαγωνιζόμενους και κριτές στο Foz do Iguaçu, στη Βραζιλία. Στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονταν 150 φιναλίστ από 40 χώρες περίπου. Στον μεγάλο τελικό της Βραζιλίας η ελληνική ομάδα αναδείχτηκε τρίτη (μετά την Γαλλία και τη Ρωσία) στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία «Ανάπτυξη Λογισμικού» και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 10.000 Δολαρίων Η.Π.Α.

Η ελληνική ομάδα δούλεψε σκληρά για να δημιουργήσει την εφαρμογή ''SmartEyes'' έχοντας αρωγό τη Microsoft Ελλάς. Η εφαρμογή έχει στόχο να βοηθήσει τα 180 εκατομμύρια άτομα με δυσκολίες όρασης σε όλο τον κόσμο να μετακινούνται στην πόλη χρησιμοποιώντας υπολογιστές χειρός (PDAs) οι οποίοι έχοντας το χάρτη της πόλης, με εξειδικευμένες πληροφορίες (π.χ., φάρδος πεζοδρομίων, φωτισμός, διαβάσεις, στάσεις λεωφορείων, βαθμός προσπελασιμότητας, κλπ), δορυφορικά δεδομένα (GPS data) και χρήσιμες πληροφορίες (μέσω Web services), δίνουν φωνητικές οδηγίες για την ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνησή τους. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προ-εκπαίδευσης του τυφλού στις διαδρομές που έχει επιλέξει μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο τους βοηθά να φαντάζονται την πορεία τους στο δρόμο, να εντοπίζουν σημεία αναφοράς και γενικότερα να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και αποφασιστικότητα πριν την εκκίνησή τους και, κατ� επέκταση, περισσότερη ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση στις συναναστροφές τους με την κοινωνία. Η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από άτομα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Μετά από την παρουσίαση των βραβείων, ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το Imagine Cup 2005, το οποίο και θα λάβει χώρα στη Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, τον Αύγουστο 2005. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Imagine Cup 2005 μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://www.imaginecup.com/ και να καταχωρηθούν για περισσότερες πληροφορίες. Η Microsoft Ελλάς θα εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση για το νέο διαγωνισμό στο http://www.microsoft.com/hellas, ελπίζοντας σε μία ακόμα επιτυχία των φοιτητών της χώρας μας.

πηγή: flash.gr
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”