Το Ίντερνετ ανεβάζει ταχύτητες

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2808
Joined: Tue Dec 18, 2007 4:01 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Στα φεγγάρια του Πλάνταρ...
Contact:

Το Ίντερνετ ανεβάζει ταχύτητες

Post by proskopos » Thu Jul 30, 2009 3:24 pm

Συνεργασία με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με κύριο αντικείμενο της συζήτησής του να είναι το σχέδιο νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι.

Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι είναι έτοιμο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο.

Όπως σημείωσε πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου φιλόδοξο που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα,στην πρωτοπορία της Ευρώπης, καθώς θα είμαστε το πρώτο κράτος - μέλος της ΕΕ που θα χρησιμοποιήσει την οπτική ίνα μέσα στο σπίτι στο σύνολο της Επικράτειας.

Με αυτό το σχέδιο ξεκινάει η σύνδεση 52 ελληνικών πόλεων με οπτικές ίνες και εξυπηρετεί 2 εκατ. νοικοκυριά, ενώ την ίδια ώρα θα δίνει την δυνατότητα να αρθεί η απομόνωση της ελληνικής περιφέρειας, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες, σε όποιο μέρος της Ελλάδα και αν κατοικούν.«Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει την αξία που είχε κάποτε ο εξηλεκτρισμός. Οι σύγχρονες εφαρμογές της τηλεκπαίδευσης, της τηλεϊατρικής, της τηλεδιοίκησης, του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι εφαρμογές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την οικονομία και νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”