Νέοι επεξεργαστές για φορητούς από την Intel

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Νέοι επεξεργαστές για φορητούς από την Intel

Post by Einherjar » Sun May 02, 2004 2:41 am

Η Intel Corporation παρουσίασε τέσσερις επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές. Οι ενισχυμένες δυνατότητες αυτών των υπολογιστών θα παρέχουν στους τελικούς χρήστες τη δυνατότητα να έχουν υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά στη φορητότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές.

Τα νέα προϊόντα της Intel είναι, ο Low Voltage Intel Pentium M επεξεργαστής στα 1.30 GHz, ο Ultra-Low Voltage Intel Pentium M επεξεργαστής στα 1.10 GHz, ο Intel Celeron M επεξεργαστής στα 1.40 GHz και ο Ultra Low Voltage Intel Celeron M επεξεργαστής στα 900 MHz. Και οι τέσσερις επεξεργαστές βασίζονται στη μικροαρχιτεκτονική της Intel που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητά συστήματα πληροφορικής και κατασκευάζονται βάσει της κατασκευαστικής διαδικασίας των 0.13-micron της εταιρείας.

Ο επεξεργαστής Intel Pentium M, σε συνδυασμό με την οικογένεια chipset Intel 855 και την οικογένεια προϊόντων ασύρματης δικτύωσης Intel PRO/Wireless, αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της Intel Centrino mobile technology. Η σειρά των επεξεργαστών Intel Pentium M διαθέτει αρχιτεκτονικές βελτιώσεις, όπως είναι ο ρυθμιζόμενος με βάση την πηγή ενέργειας δίαυλος επικοινωνίας (system bus) στα 400 MHz, το Micro-Ops Fusion και ο Dedicated Stack Manager για ταχύτερη εκτέλεση των εντολών με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η σειρά επεξεργαστών Intel Celeron M αντιπροσωπεύει μία νέα γενιά τεχνολογίας της Intel για το τμήμα της αγοράς που αφορά σε προσιτούς οικονομικά φορητούς υπολογιστές, εξασφαλίζοντας στους χρήστες ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας επεξεργαστών, ειδικά διαμορφωμένης για φορητά συστήματα και εξαιρετικής τιμής σε λεπτότερα και ελαφρύτερα σχέδια φορητών υπολογιστών. Οι επεξεργαστές είναι συμβατοί με την οικογένεια chipset Intel 855 καθώς και με το Intel 852GM chipset, ώστε να προσφέρει χαμηλού κόστους, αναβαθμίσιμες πλατφόρμες στους κατασκευαστές συστημάτων.

Η Intel έχει διαμορφώσει μία πλήρη σειρά τεχνολογιών για φορητούς υπολογιστές, σχεδιασμένες με έμφαση στη φορητότητα. Η Intel Centrino mobile technology αντιπροσωπεύει το συνδυασμό των καλύτερων τεχνολογιών της Intel για φορητούς υπολογιστές, παρέχοντας πραγματική φορητότητα υψηλών επιδόσεων, εκτεταμένης διάρκειας ζωής της μπαταρίας, ενσωματωμένη δυνατότητα πρόσβασης σε ασύρματα LAN και λεπτότερα, ελαφρύτερα σχέδια φορητών υπολογιστών.

Πηγή: flash.gr
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Νέοι επεξεργαστές για φορητούς από την Intel

Post by HdkiLLeR » Sun May 02, 2004 11:40 am

Einherjar wrote:... να έχουν υψηλότερες επιδόσεις όσον αφορά στη φορητότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές.
Γκούχ γκούχ με 2000e έχεις σίγουρα πολύ καλύτερες επιδόσεις :)
Einherjar wrote:... που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητά συστήματα πληροφορικής και κατασκευάζονται βάσει της κατασκευαστικής διαδικασίας των 0.13-micron της εταιρείας.
Για να γίνεται και κουβέντα και να ενημερώνουμε και τον κόσμο η Νvidia μου φαίνεται έχει ηδη βγάλει cores με 0.9micron tech :)..Φτάνουμε τα κατασκευαστικά όρια των ημιαγωγών..πιο μικρό laser για να κόψουν το πυρίτιο δεν το βλέπω να βρίσκουνε άντε να έχουμε ~0.7 micron αλλά παρακάτω δεν το βλέπω οπότε οι μοριακοί/φωτονικοί(οπτικοί/κβαντικοί) είναι κοντά

Πάρτε κανένα ibook για laptop και πηγαίντε για καφέ να σας κοιτάνε όλοι Mac OS X RuleZzz, ΙBook RuleZzz, Mac RuleZzz
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sun May 02, 2004 12:19 pm

don't you just love this guy?

ΕΕΕ και μην ξεχνάμε...

Powerbook uber-rules

"'Ετσι δεν είναι καλό μου?"

Να, βλέπετε, συμφωνεί.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
8anashs

Post by 8anashs » Mon May 03, 2004 12:06 pm

μετα τον Ρ4 3.06 που ειδα σε φορητο, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΙΝΤΕΛ!
Τετοια ζεστη, και τετοιο θορυβο σε φορητο, ΠΟΤΕ δεν εχω ξαναδει. :twisted: :twisted: :twisted:
AMD kαι παλι AMD!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 1:05 pm

Lol...που να σου ακούσεις τον δικό μου...

Funs
:!: 9 80χ80
:!: 1 60χ60
:!: 1 120χ120
:!: 1 85x85 67CFM 7000rpm

Αυτά σε φάση πρίν απο τρία περίπου χρόνια...
Τώρα έχω βολευτεί με 4 80χ80 και τον DELTA 80x80 38db!! noise :) μιάς και το καινούργιο case είναι πολύ καλύτερο και δεν χρειάζεται παπάδες για να έχεις καλή απαγωγή της θερμότητας. :!:
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Mon May 03, 2004 6:53 pm

8anashs wrote:μετα τον Ρ4 3.06 που ειδα σε φορητο, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΙΝΤΕΛ!
Τετοια ζεστη, και τετοιο θορυβο σε φορητο, ΠΟΤΕ δεν εχω ξαναδει. :twisted: :twisted: :twisted:
AMD kαι παλι AMD!
Με την ευκαιρία, οι 64ρηδες της AMD είναι πολύ ψυχροί. Έχω ακούσει ότι έχουν καλύτερες θερμοκρασίες και απο P4 (Northwood - οι pres-hot ζεματάνε!).
Σε x86 αν έπαιρνα εγώ φορητό θα αγόραζα έναν με A64 mobile και σαν 2η επιλογή θα είχα τον centrino.

@HdkiLLer: Μιλάμε για υπολογιστές και όχι για τουρμπίνες :-D
Ni!! Ni!! Ni!!
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”