Μεταπτυχιακό MBIT στο Athens Tech College

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Post Reply
katerinaki
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 1
Joined: Tue Aug 26, 2014 1:49 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Μεταπτυχιακό MBIT στο Athens Tech College

Post by katerinaki » Tue Aug 26, 2014 1:53 pm

έο κολλέγιο στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής.

Παρόλο που το καλοκαίρι είναι για πολλούς από εμάς συνυφασμένο με τις διακοπές και τις παραλίες, αποτελεί ταυτόχρονα και μια περίοδο εξαιρετικά σημαντικών αποφάσεων για όλους τους φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους ή θέλουν να εμπλουτίσουν περισσότερο τις γνώσεις (και το βιογραφικό τους) με κάποιο Master.

Μια απ’ τις πιο σημαντικές ειδήσεις των τελευταίων ετών στον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, λοιπόν, είναι η ίδρυση του Athens Tech College –ενός κολλεγίου που δίνει έμφαση στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της πληροφορικής. Τομείς, η ανάπτυξη των οποίων είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της χώρας μας και που προσφέρουν στους νέους πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Harris DaskalakisΟ κ. Χάρης Δασκαλάκης, Executive Director του Ath Tech, μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε σχετικά με το κολλέγιο που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Από έναν Εκπαιδευτικό Όμιλο όπως το BCA που έχει γράψει ιστορία στις οικονομικές σπουδές στην Ελλάδα, έρχεται ένα νέο κολλέγιο που εστιάζει στον κόσμο της τεχνολογίας. Πώς γεννήθηκε η ιδέα;
Διανύουμε μια περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας όπου οι συνεργασίες μεταξύ οργανισμών οι οποίοι μοιράζονται κοινές αξίες και οράματα , όχι μόνο ενθαρρύνονται, αλλά και αποτελούν μονόδρομο. Το BCA, ως το παλαιότερο κολλέγιο οικονομικών σπουδών, και το AIT, δημιούργημα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας τα εγκυρότερα προγράμματα σπουδών. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες συνεργασίας στον χώρο της εκπαίδευσης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς είναι το Ath Tech; Ποια είναι τα βασικά τμήματα και οι κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει ένας φοιτητής; Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών και σε Master level;
Το Athens Tech College είναι ένα νέο κολλέγιο στους τομείς της τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής, το οποίο προσφέρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Sheffield, ενός εκ των 10 καλυτέρων βρετανικών πανεπιστημίων. Τα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρονται θα είναι Bachelor in Computer Science (πληροφορική) και Master in Management of Business , Innovation and Technology, ενός πολύ επιτυχημένου προγράμματος του AIT με ευρεία απήχηση σε στελέχη επιχειρήσεων. Τον Ιανουάριο , θα προσφερθεί και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Δηλαδή έχουμε γνωστικά αντικείμενα που γίνονται πρώτη φορά διαθέσιμα σε Έλληνες φοιτητές, χωρίς να πρέπει να φοιτήσουν στο εξωτερικό;
H συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Sheffield, το οποίο στους τομείς της τεχνολογίας και της πληροφορικής κατέχει την 6η θέση στην κατάταξη των βρετανικών πανεπιστημίων, εξασφαλίζει στους φοιτητές του Ath Tech, ότι θα λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, σε χαμηλότερο κόστος, δίχως να χρειαστεί να φοιτήσουν στο εξωτερικό.

Γιατί κάποιος να επιλέξει το Ath Tech έναντι άλλων κολλεγίων;
Το Athens Tech College προέρχεται από την συνεργασία δύο εκ των μεγαλύτερων και εγκυρότερων ελληνικών κολεγίων, στηρίζεται από έναν ιστορικό και από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και προσφέρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Στο Ath Tech θα προσφέρονται ολιγομελή τμήματα σπουδών, ούτως ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν την ποιοτικότερη δυνατή εκπαίδευση.

Και καταλήγουμε στο πιο σημαντικό ζήτημα για τη μεγαλύτερη μερίδα των νέων αυτής της χώρας: ποια είναι τα πλάνα σας για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας;
Όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης των φοιτητών τους και να τους παράσχουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για να εισέρθουν στην αγορά εργασίας, όσο τo δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι. Το Ath Tech δημιουργήθηκε από δύο ιστορικά κολλέγια της Ελλάδας, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους και έχει την σφραγίδα ενός εκ των 100 καλύτερων πανεπιστήμιων του κόσμου. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών εύρεσης νέων θέσεων στην αγορά εργασίας και για αυτό τον λόγο επιλέξαμε να προσφέρουμε συγκεκριμένες ειδικότητες με απήχηση στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας ουσιαστικά ένα πτυχίο «διαβατήριο» για εργασία σε όλο τον κόσμο.
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Μεταπτυχιακό MBIT στο Athens Tech College

Post by nachos » Thu Aug 28, 2014 12:13 pm

Advertisement is in the air, everywhere I look around
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Μεταπτυχιακό MBIT στο Athens Tech College

Post by Zifnab » Thu Aug 28, 2014 10:17 pm

τυχαίο ότι εστάλη μαζί με τα αποτελέσματα πανελλαδικών :P
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Μεταπτυχιακό MBIT στο Athens Tech College

Post by nachos » Fri Aug 29, 2014 2:08 pm

Smells violation of rules
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”