Επιλογή Μεταπτυχιακού

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Post Reply
Blackie
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Thu May 14, 2015 1:07 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Επιλογή Μεταπτυχιακού

Post by Blackie » Thu May 14, 2015 1:08 am

Καλησπέρα σε όλους! Ψάχνω μεταπτυχιακό στη Θεσσαλονίκη σαν απόφοιτος ΤΕΙ Λογιστικής. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, πέρα από την ουσία της μάθησης φυσικά, είναι και το prestige (sic) του μεταπτυχιακού, γιατί, κακά τα ψέμματα, παίζει κι αυτό το ρόλο του. Έχω καταλήξει στα παρακάτω:

Διοικητική Επιχειρήσεων (MBA) - Αριστοτέλειο
Πληροφορική και Διοίκηση - Αριστοτέλειο
Διεθνής Λογιστική, Ελεγκτική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση - Διεθνές Πανεπιστήμιο
Msc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Διεθνές Πανεπιστήμιο

Όλα είναι σχετικά παρεμφερή, απλά αυτό που με νοιάζει είναι Α. να μπορεί να το βγάλει ένας εργαζόμενος, Β. να μη σε αναγκάζει να "ξεθάβεις" θεωρητικές γνώσεις που απόκτησες στη σχολή, μιας και πέρασαν κάμποσα χρόνια που αποφοίτησα...

Γνώμες;
Last edited by Jami on Thu May 14, 2015 12:09 pm, edited 1 time in total.
Reason: Caps title
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Επιλογή Μεταπτυχιακού

Post by cypher » Thu May 14, 2015 2:23 am

Γνώμη: Αν είναι να κάνεις μεταπτυχιακό απλά για το prestige τότε άστο. Ετσι και αλλιώς περα απο το 3ο τα αλλα ειναι αερολογίες. Χαμένος χρόνος. Καλύτερα να ασχοληθείς με καμια εξτρα δουλειά η να τρέξεις κάποιο παρεμφερές project. Και δεν το λέω απο κακία η κάτι. Απλα θεωρώ οτι ειδικά και στον κλάδο σου τα πρακτικά πράγματα εχουν πολύ παραπάνω σημασία απο τίτλους οση "αξία" και να φαίνεται οτι εχουν αυτοί. Επένδυσε τον χρόνο σου καλύτερα. Aν θές μεταπτυχιακό κάντο επειδή θές να μάθεις όντως παραπάνω πράγματα σε κάτι που σου τραβάει το ενδιαφέρον και δεν μπορείς να το ψάξεις μόνος σου καλύτερα.
That's all.
ImageImageImageImageImageImageImage
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1061
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Επιλογή Μεταπτυχιακού

Post by michalis » Thu May 14, 2015 3:45 am

Η μοναδική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω έιναι να προσέξεις καλά τα MBA. Ορισμένα έχουν το prestige που ζητάς, κάποια άλλα (τα περισσότερα) όχι. Ανεξαιρέτως, όμως, είναι πανάκριβα. Οπότε πρόσεξε που θα τα δώσεις. Δε θα συμφωνήσω ότι είναι αερολογίες η διοίκηση επιχειρήσεων πάντως. Απλώς υπάρχουν πάρα πολλά MBA γιατί είναι της μόδας και ορισμένα από αυτά όντως περιλαμβάνουν αρκετό κοπανιστό αέρα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτός καθαυτός ο κλάδος δεν έχει πράγματα να μάθεις. Αν θέλεις να μάθεις πράγματα, πήγαινε, διαλέγοντας προσεκτικά που θα πας, κοιτώντας ίσως και στατιστικά απασχολησιμότητας των αποφοίτων. Αν είναι να πας μόνο και μόνο για να λες ότι έχεις ένα μαστερ, καλύτερα να αφιερώσεις τον ίδιο χρόνο σε κάποια αξιόλογη δουλειά.
Last edited by Alive on Thu May 14, 2015 2:27 pm, edited 1 time in total.
Reason: Fix Title
Blackie
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Thu May 14, 2015 1:07 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Επιλογή Μεταπτυχιακού

Post by Blackie » Thu May 14, 2015 4:59 pm

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εξυπακούεται πως θα πάω για τις γνώσεις, απλά θεωρώ πως παίζει τεράστιο ρόλο το τι χαρτί λανσάρεις, όσον αφορά την προεπιλογή σου σαν υποψήφιο εργαζόμενο. Προσωπικά ψήνομαι για το τρίτο, μιας και μ'αρέσει η ελεγκτική γενικότερα, απλώς δε ξέρω πως αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους απόφοιτους του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και το κατά πόσο θα "πελαγώσω", μιας και πέρα από νομοθεσίες και εγκύκλιους, έχω να ανοίξω βιβλίο από τα 25 μου, αλλά κι από θέμα δουλειάς, γιατί χτυπάω 9-10 ώρες κάθε μέρα... Το ότι διδάσκεται στα Αγγλικά ίσως είναι ένα θέμα, αν και έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ως γνώστη της γλώσσας (πτυχίο C2), αλλά με καθησυχάζει το ότι σαν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ζητάνε B2 (=lower).

Όσον αφορά τη μάχη μεταξύ MBA vs MSc, απ'όσο το σκέφτομαι και το έχω ψάξει, συν τις απόψεις τρίτων, κλίνω προς το MSc. Σε περιορίζει βέβαια, αλλά μιας και έχει εντός τη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, πιστεύω πως αξίζει... Πέραν τούτου, υποθέτω πως είναι ένα καλό σκαλί ώστε να μεταπηδήσεις σε ACCA, CFA κλπ...
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”