Προόδος στο Πανεπιστήμιο

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
annanouk
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 1
Joined: Tue Dec 15, 2015 8:25 pm
Academic status: 1st year
Gender:

Προόδος στο Πανεπιστήμιο

Post by annanouk » Mon Dec 03, 2018 3:58 pm

Καλησπέρα,

έχω μια απορία. Γενικά υπάρχει κάποιος κανονισμός στις προόδους; Δηλαδή γίνεται να διεξάγεται όποια μέρα και ώρα θέλει ο καθηγητής χωρίς περιθώριο επιλογής από τους μαθητές;
Ειδικά για μαθήματα 4 έτους, είναι πολύ βασικό να υπάρχει μια ευελιξία στις ημερομηνίες των προόδων. Να υπάρχουν 2-3 ημέρες με τμήματα ή έστω 2-3 ώρες που μπορεί να επιλέξει ο φοιτητής.

Τι πιστεύετε;
User avatar
parasleivadaros
Moderator
Posts: 70
Joined: Wed Oct 21, 2015 3:10 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Athens, Greece
Contact:

Re: Προόδος στο Πανεπιστήμιο

Post by parasleivadaros » Mon Dec 03, 2018 6:00 pm

Η επιλογή της ημερομηνίας και ώρας εξαρτάται πιο πολύ από τρεις παράγοντες: την διαθεσιμότητα των αιθουσών του πανεπιστημίου, την διαθεσιμότητα των καθηγητών και των επιτηρητών, την απαιτούμενη ύλη που πρέπει καλυφθεί στο μάθημα. Σε πολλά μαθήματα, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ποια ημέρα και ώρα μπορείς για την πρόοδο ανάμεσα σε κάποιες επιλογές. Για παράδειγμα στα Υπολογιστικά Μαθηματικά υπήρχαν 4-5 ομάδες εξέτασης σε διάφορες ώρες και ημερομηνίες αλλά υπήρχε περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να εξεταστούν σε κάθε ομάδα εξέτασης. Έχεις δίκιο, όντως είναι πολύ βασικό να υπάρχει μια ευελιξία στις ημερομηνίες των προόδων αλλά αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι περιορισμένοι οι πόροι του πανεπιστημίου. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός, αυτό που μπορείς να κάνεις σίγουρα είναι να έρθεις σε συννενόηση με τους διδάσκοντες και να ζητήσεις να υπάρξει κάποια ημερομηνία εξέτασης έξτρα.
:smt024
User avatar
chrisagelou
Administrator
Posts: 106
Joined: Tue Sep 16, 2014 9:08 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προόδος στο Πανεπιστήμιο

Post by chrisagelou » Fri Dec 07, 2018 4:03 pm

Ό,τι ανέφερε ο Παρασκευάς.
Επιπλέον το μόνο που διασφαλίζει το τμήμα είναι ότι η πρόοδος όπως και όλες οι ώρες μαθημάτων - φροντιστηρίων και εργαστηρίων δε συμπίπτουν με άλλα του ίδιου έτους.
Post Reply

Return to “off-topic”