Τμηματική Συνέλευση Πληροφορικής

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
Damis7
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Mon Oct 13, 2014 11:07 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Τμηματική Συνέλευση Πληροφορικής

Post by Damis7 » Wed Mar 13, 2019 10:50 pm

Χαιρετούμε τους συμφοιτητές/τριες μας στην Πληροφορική. Με αυτό το κείμενο θέλουμε να μιλήσουμε για ένα περσινό ελπιδοφόρο γεγονός –ίσως το πιο ελπιδοφόρο τα τελευταία χρόνια στο τμήμα μας-. Την τμηματική συνέλευση πληροφορικής. Λόγω διάφορων προβλημάτων που αφορούν το τμήμα και όχι μόνο, με κυρίαρχο την κατάργηση της εμβόλιμης εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές, πολλοί/ες φοιτητές/τριες του τμήματος συζητήσαμε και δράσαμε κοινά ώστε να επανακατοχυρωθεί η εμβόλιμη εξεταστική αλλά και συνολικότερα οι ρυθμοί που σπουδάζουμε να γίνουν πιο ανθρώπινοι.

Πιο συγκεκριμένα, η εμβόλιμη εξεταστική, (η δυνατότητα δηλαδή των φοιτητών/τριών από 8ο εξάμηνο και πάνω να δίνουν έξτρα μαθήματα μετά τις εξεταστικές χειμερινού και εαρινού εξαμήνου) καταργήθηκε σε όλα τα τμήματα της σχολής μέσω των συνελεύσεων των καθηγητών του εκάστοτε τμήματος. Αντιλαμβανόμενοι τις οικονομικές συνθήκες, την αναγκαιότητα να εκπληρώσουμε τις σπουδές μας γρήγορα και να βγούμε στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουμε κάνοντας μεταπτυχιακά κλπ., πραγματικά δε βλέπουμε λόγο να καταργηθεί ένα μέτρο και να παραμένουν φοιτητές/τριες στη σχολή ακόμη και για 1 χρόνο, με 1-2 μαθήματα χρωστούμενα ! Η κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής σε συνδυασμό με την ύπαρξη μαθημάτων αλυσίδων αλλά και συνολικά ενός πολύ απαιτητικού προγράμματος σπουδών (συνεχείς υποχρεωτικές εργασίες, πρόοδοι κλπ.) δεν καταφέρνει τίποτα παραπάνω από το να κάνει πιο εντατικούς τους ρυθμούς σπουδών μας και προφανώς να συμβάλει στην παράταση του χρόνου αποφοίτησης. Δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για μαθήματα όπως τα Υπολογιστικά Μαθηματικά με τον διδάσκοντα να κόβει μαζικά τους φοιτητές και να οδηγεί πολλούς σε ιδιαίτερα (ενδεικτικά στην εξεταστική του Φεβρουαρίου 2019 πέρασαν 96 στους 322 !). Τα παραπάνω ζητήματα ξεκίνησαν ως μεμονωμένες αλλαγές τα προηγούμενα χρόνια και πλέον έχουν συγκροτήσει μια ασφυκτική καθημερινότητα για όλους/ες μας.

Την κανονικότητα αυτή θέλουμε να σπάσουμε ! Με μαζικές τμηματικές συνελεύσεις, με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος Μαλεύρη (τον οποίον στήσαμε στον τοίχο με τα επιχειρήματά μας), με κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές της σχολής για γενική συνέλευση (για να υπάρξει θεσμικά κατοχυρωμένη απόφαση από τον φοιτητικό σύλλογο) αλλά κυρίως με μια διάθεση να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε, αναμετρηθήκαμε πέρσι με τα παραπάνω. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό μόνο και μόνο που σπάσαμε το κλίμα ατομισμού που επικρατεί !

Αυτή την περίοδο οι συνάδελφοι μας σε ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ και ΛΟΧΡΗ ακολούθησαν το παράδειγμά μας και έκαναν και αυτοί τμηματικές συνελεύσεις με -μεταξύ άλλων- κοινό κόμβο το ζήτημα της εμβόλιμης εξεταστικής. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι αξίζει όσο τίποτα να ξαναβρεθούμε και να δράσουμε όπως πέρσι, ώστε η επανακατοχύρωση της εμβόλιμης να είναι πιο ρεαλιστική από ποτέ ! Να μη μείνει κανένας/μια συμφοιτητής/τρια μας απαθής στα όσα συμβαίνουν ! Να πάρουμε θέση και να νικήσουμε !

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ !
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3, 15:00, ΑΜΦ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ !


ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
User avatar
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1080
Joined: Wed Sep 19, 2007 11:59 pm
Academic status: N>4
Location: Beehives / Anabyss
Contact:

Re: Τμηματική Συνέλευση Πληροφορικής

Post by Shocker » Fri Mar 15, 2019 1:23 am

Συμφωνώ
Post Reply

Return to “off-topic”