Πρόβλημα με C#

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
User avatar
atomo
byte level
byte level
Posts: 133
Joined: Sat Sep 15, 2007 2:26 am

Πρόβλημα με C#

Postby atomo » Wed Jan 12, 2011 9:54 pm

Δεν μπορεί να διαβάσει ελληνικούς χαρακτήρες ; !!
Νομίζω ότι το πρόβλημα βρίσκεται εδώ

Code: Select all

Encoding.ASCII.GetString(buf, 0, counter);

Καμιά ιδέα ;
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby netharis » Thu Jan 13, 2011 12:50 am

Απεχθάνομαι και δεν ξέρω C#, αλλά το γεγονός οτι έχεις ASCII και περιμένεις να διαβάσεις ελληνικά δεν κολλάει :-)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby Ισοβίτης » Thu Jan 13, 2011 2:17 pm

Φυσικά και μπορεί :-D.

Code: Select all

Encoding.UTF8 κλπ κλπ.


Αν και, αν διαβάζεις από αρχεία, συνήθως δεν χρειάζεται να ορίσεις encoding. Αν θέλεις, δώσε λίγο περισσότερο κώδικα.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
atomo
byte level
byte level
Posts: 133
Joined: Sat Sep 15, 2007 2:26 am

Re: Πρόβλημα με C#

Postby atomo » Thu Jan 13, 2011 10:22 pm

Μετά από πολλές δοκιμές βρήκα ότι αυτό δουλεύει.

Code: Select all

Encoding.Default.GetString(buf, 0, counter);

Ευχαριστώ πάντως :)
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby ultimate_aektzis » Fri Feb 25, 2011 2:20 pm

Εχω το παρακατω κομματι κωδικα σε C#.Θελω να ανοιγει ενα παραθυρο κονσολας αλλα η εξοδος να φαινεται και στο παραθυρο αλλα και σε ενα αρχειο.Πως πρεπει να αλλαξω τις ρυθμισεις? :???:

Code: Select all

ProcessStartInfo ProcessInfo;
   Process Process;

   ProcessInfo = new ProcessStartInfo("konsole", "/C " + Command);//cmd.exe
   ProcessInfo.CreateNoWindow = false;
   ProcessInfo.UseShellExecute = true;
   ProcessInfo.RedirectStandardOutput=false;
   Process = Process.Start(ProcessInfo);
   Process.WaitForExit(Timeout);      


P.S:Command και timeout ειναι παραμετροι της παραπανω συναρτησης.
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby netharis » Fri Feb 25, 2011 7:10 pm

Code: Select all

./app | tee file
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby Ισοβίτης » Sat Feb 26, 2011 2:19 am

ultimate_aektzis wrote:Εχω το παρακατω κομματι κωδικα σε C#.Θελω να ανοιγει ενα παραθυρο κονσολας αλλα η εξοδος να φαινεται και στο παραθυρο αλλα και σε ενα αρχειο.Πως πρεπει να αλλαξω τις ρυθμισεις? :???:

Code: Select all

ProcessStartInfo ProcessInfo;
   Process Process;

   ProcessInfo = new ProcessStartInfo("konsole", "/C " + Command);//cmd.exe
   ProcessInfo.CreateNoWindow = false;
   ProcessInfo.UseShellExecute = true;
   ProcessInfo.RedirectStandardOutput=false;
   Process = Process.Start(ProcessInfo);
   Process.WaitForExit(Timeout);      


P.S:Command και timeout ειναι παραμετροι της παραπανω συναρτησης.

Code: Select all

using System.Diagnostics;


Code: Select all

ConsoleTraceListener consoleTrace = new ConsoleTraceListener(false);
TextWriterTraceListener fileTrace = new TextWriterTraceListener("output.txt"); // Φτιάξε αυτό το αρχείο στον Debug / Release folder.

Trace.Listeners.Add(consoleTrace);
Trace.Listeners.Add(fileTrace);
Trace.AutoFlush = true;

Trace.WriteLine("This is a line");
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby netharis » Sat Feb 26, 2011 2:35 am

Ισοβίτης wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
ultimate_aektzis wrote:Εχω το παρακατω κομματι κωδικα σε C#.Θελω να ανοιγει ενα παραθυρο κονσολας αλλα η εξοδος να φαινεται και στο παραθυρο αλλα και σε ενα αρχειο.Πως πρεπει να αλλαξω τις ρυθμισεις? :???:

Code: Select all

ProcessStartInfo ProcessInfo;
   Process Process;

   ProcessInfo = new ProcessStartInfo("konsole", "/C " + Command);//cmd.exe
   ProcessInfo.CreateNoWindow = false;
   ProcessInfo.UseShellExecute = true;
   ProcessInfo.RedirectStandardOutput=false;
   Process = Process.Start(ProcessInfo);
   Process.WaitForExit(Timeout);      


P.S:Command και timeout ειναι παραμετροι της παραπανω συναρτησης.

Code: Select all

using System.Diagnostics;


Code: Select all

ConsoleTraceListener consoleTrace = new ConsoleTraceListener(false);
TextWriterTraceListener fileTrace = new TextWriterTraceListener("output.txt"); // Φτιάξε αυτό το αρχείο στον Debug / Release folder.

Trace.Listeners.Add(consoleTrace);
Trace.Listeners.Add(fileTrace);
Trace.AutoFlush = true;

Trace.WriteLine("This is a line");


Dude admit it. My solution is better :lol:
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby ultimate_aektzis » Sat Feb 26, 2011 12:22 pm

Thanks guys, νομιζω οτι του net ειναι καλυτερη.Βεβαια μου ηρθε φλασια πριν απο λιγο και εβγαλα ακρη και μονος μου. :-D
konapos
byte level
byte level
Posts: 129
Joined: Sun Oct 23, 2011 7:46 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby konapos » Tue Apr 08, 2014 12:31 pm

Καλησπέρα, είμαι νέος στην c# και φτιάχνω ένα προγραμματάκι με visual studio 2012. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να φτιάξω ένα dialog box που να δίνω ένα string και να το περνάει σε μία λίστα. Δηλαδή το αντιστοιχο JOptionPane.showInputDialog("Give the name"); της java.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Όταν ο θεός έβρεχε μυαλά εγώ πήρα και αυτουνού που κρατούσε ομπρέλα!
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Πρόβλημα με C#

Postby nachos » Tue Apr 08, 2014 1:47 pm

http://stackoverflow.com/questions/7883522/input-dialogs-in-c-sharp

Αν και γενικά το να φτιάξεις διαλόγους σε Windows Forms είναι τόσο εύκολο που θα μπορούσες κάλλιστα να το κάνεις from scratch για εξάσκηση :-D
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Re: Πρόβλημα με C#

Postby Polkiller13 » Thu May 08, 2014 8:38 am

έχω ένα πρόβλημα σχετικά με αποκοπή ενός symbol apo ένα string που δίνω σαν είσοδο και την μετατροπή αυτου του symbol σε char.Χρησιμοποιώ την εντολή:
char χ = Convert.ToChar(text.Substring(j, 0)); .
μου πετάει σφάλμα String must be only one char long.Πώς γίνεται να μου λέει κάτι τέτοιο την στιγμή που με επανάλληψη for παίρνω τα symbols ένα-ένα?
apo225
byte level
byte level
Posts: 65
Joined: Fri Oct 22, 2010 12:35 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Πρόβλημα με C#

Postby apo225 » Fri May 09, 2014 2:15 am

Polkiller13 wrote:έχω ένα πρόβλημα σχετικά με αποκοπή ενός symbol apo ένα string που δίνω σαν είσοδο και την μετατροπή αυτου του symbol σε char.Χρησιμοποιώ την εντολή:
char χ = Convert.ToChar(text.Substring(j, 0)); .
μου πετάει σφάλμα String must be only one char long.Πώς γίνεται να μου λέει κάτι τέτοιο την στιγμή που με επανάλληψη for παίρνω τα symbols ένα-ένα?


Αν κατάλαβα καλά, το λάθος είναι στο text.Substring(j, 0). Το j συμβολίζει από πού θα "ξεκινήσει" να διαβάζει και το 0 πόσους χαρακτήρες θα διαβάσει. Άρα εσύ του λες να σου διαβάσει 0 χαρακτήρες. Το σωστό λοιπόν είναι το text.Substring(j, 1)!
Επίσης ένας ποιο εύκολος τρόπος είναι: char x = text[j];

Return to “Προγραμματισμός”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests