Page 3 of 7

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Dec 12, 2013 11:53 am
by LexTalionis
Σε τι είναι χρήσιμο το συγκεκριμένο api ? Υποθέτω όταν έχεις κανονική λειτουργία ,και γυρνάς σε air flight mode,και καλά χαρακτηρίζεσαι ως διαφορετικός χρήστης επειδή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα πράγματα ; Ή μήπως έχει να κάνει με μια βλακεία που χει το android και καλά για να αποθηκεύει δεδομένα και "στιγμιότυπα" της εφαρμογής ;

Εξήγησε μου,από τη μία καίγομαι να μάθω,από την άλλη δεν θέλω να μπλεχτώ στο googlάρισμα περι android :-p

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Dec 12, 2013 12:57 pm
by rexes
LexTalionis wrote:Σε τι είναι χρήσιμο το συγκεκριμένο api ? Υποθέτω όταν έχεις κανονική λειτουργία ,και γυρνάς σε air flight mode,και καλά χαρακτηρίζεσαι ως διαφορετικός χρήστης επειδή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένα πράγματα ; Ή μήπως έχει να κάνει με μια βλακεία που χει το android και καλά για να αποθηκεύει δεδομένα και "στιγμιότυπα" της εφαρμογής ;

Εξήγησε μου,από τη μία καίγομαι να μάθω,από την άλλη δεν θέλω να μπλεχτώ στο googlάρισμα περι android :-p
Είναι εσωτερικό Joke στην Google, αν δεις και στο Chrome Task manager εχει το "Goats Teleported" !

Απλα ηθελαν να γελασουν και φτιξαν αυτες τις αχρηστες μεθοδους!

Σε περιπτωση που κοιταξεις το Source Code θα δεις ότι επιστρεφουν κατι στανταρ παντοτε, όπως η isUserMonkey() που επιστρέφει πάντα false!

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Dec 12, 2013 1:12 pm
by LexTalionis
Λες και δεν ήταν αρκετά αστείο το documentation που χαν(έχουν ακόμα ; ) τόσα χρόνια :-p

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Dec 12, 2013 1:14 pm
by cypher
Ποιο documentation; :smt005 :construction:

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Dec 12, 2013 1:24 pm
by rexes
LexTalionis wrote:Λες και δεν ήταν αρκετά αστείο το documentation που χαν(έχουν ακόμα ; ) τόσα χρόνια :-p
Γιατι ρε παιδια τι εχει το documentation του Android;;;;

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Feb 26, 2014 1:01 am
by pgetsos
1) Ευτυχως εχει μεινει alive :-p
2) Μια ερωτηση...

Μια εφαρμογη τυπου Foursquare, που θα μπορουν χρηστες να δημιουργουν ενα μερος για παραδειγμα, με βαθμολογιες κτλ, καποιος αλλος να δηλωσει οτι θα βρεθει εκει και ολα αυτα, ποσο δυσκολη ειναι στην υλοποιηση της;

Εννοω στη δημιουργια της σαν εφαρμογη σε 1η φαση, και να τρεχει μεσω ενος σερβερ μετεπειτα, τι δυσκολια εχει απο θεμα γνωσεων Java και μονο; Θα ειναι δυνατη με γνωσεις Java2 και μπολικο διαβασματακι στο ιντερνετς; :-p

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Feb 26, 2014 5:03 am
by rexes
pgetsos wrote:1) Ευτυχως εχει μεινει alive :-p
2) Μια ερωτηση...

Μια εφαρμογη τυπου Foursquare, που θα μπορουν χρηστες να δημιουργουν ενα μερος για παραδειγμα, με βαθμολογιες κτλ, καποιος αλλος να δηλωσει οτι θα βρεθει εκει και ολα αυτα, ποσο δυσκολη ειναι στην υλοποιηση της;

Εννοω στη δημιουργια της σαν εφαρμογη σε 1η φαση, και να τρεχει μεσω ενος σερβερ μετεπειτα, τι δυσκολια εχει απο θεμα γνωσεων Java και μονο; Θα ειναι δυνατη με γνωσεις Java2 και μπολικο διαβασματακι στο ιντερνετς; :-p

Θες ΜΠΟΛΙΚΟ διαβασματάκι και μετά θα χρειαστείς και βασικές γνώσεις κατασκευής API προφανώς για να κάνεις κάτι τέτοιο (σε απλή μορφή έστω στην αρχή), το οποιο απαιτεί γνώσεις σε κάποια από τις γλώσσες (PHP-Python-Java για Servlets) και από εκεί και πέρα αν επιλέξεις να παίξεις με AppEngine έχεις και την Go σαν επιλογή!

Αλλά θες αρκετό διάβασμα από Java2 μέχρι να φτιάξεις ένα τέτοιο Application! Better start...yesterday, αν έχεις μια καλή ιδέα και χρόνο να την υλοποιήσεις :P

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Feb 26, 2014 10:49 pm
by pgetsos
Με λιγα λογια "Που πας ρε χαμενε που θες και σοβαρο App με γνωσεις Java2" :-p Αρα βλεπουμε απο καλοκαιρι...

Re: Daily Programming Thread

Posted: Thu Feb 27, 2014 10:06 pm
by rexes
pgetsos wrote:Με λιγα λογια "Που πας ρε χαμενε που θες και σοβαρο App με γνωσεις Java2" :-p Αρα βλεπουμε απο καλοκαιρι...
Oχι μην το λες αυτο! Προσωπικα ξεκίνησα το καλοκαίρι μετά την Java 2 για πλάκα και με τον καιρό έβγαλα κάτι! Ε μετά σε πιάνει το κόλλημα και συνεχίζεις να μαθαίνεις διαρκώς γιατί απλά είναι πόρωση :P !! Οπότε θα φτάσεις στο σημείο να βγάλεις το App αυτό αν καταφέρεις να αφιερώσεις 1-1,5 χρόνο από τα βράδια σου και τον ελεύθερό σου χρόνο!

Re: Daily Programming Thread

Posted: Sat Mar 01, 2014 4:24 am
by pgetsos
Κοιτα, ειμαστε και 2-3 παιδια οποτε κανω μια γενναια προβλεψη για κανα χρονο απο τωρα :-p thanks :)

Re: Daily Programming Thread

Posted: Sat Mar 01, 2014 1:47 pm
by rexes
pgetsos wrote:Κοιτα, ειμαστε και 2-3 παιδια οποτε κανω μια γενναια προβλεψη για κανα χρονο απο τωρα :-p thanks :)
Το γεγονος οτι είστε 2-3 δεν σημαίνει κάτι!! Σου εύχομαι να μη καταλάβεις το γιατί :P!!

Re: Daily Programming Thread

Posted: Sat Mar 01, 2014 1:55 pm
by bstrds
rexes wrote:
pgetsos wrote:Κοιτα, ειμαστε και 2-3 παιδια οποτε κανω μια γενναια προβλεψη για κανα χρονο απο τωρα :-p thanks :)
Το γεγονος οτι είστε 2-3 δεν σημαίνει κάτι!! Σου εύχομαι να μη καταλάβεις το γιατί :P!!
αμαν ρε φιλε ασε τον ανθρωπο να προσπαθησει και κοψε λιγο τα ξερολακιστικα

Re: Daily Programming Thread

Posted: Sat Mar 01, 2014 6:52 pm
by stoupeace
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=No8kKiZ8ZkU[/youtube]
Γενικά practice makes perfect :)

Re: Daily Programming Thread

Posted: Sat Mar 01, 2014 7:01 pm
by rexes
bstrds wrote:
rexes wrote:
pgetsos wrote:Κοιτα, ειμαστε και 2-3 παιδια οποτε κανω μια γενναια προβλεψη για κανα χρονο απο τωρα :-p thanks :)
Το γεγονος οτι είστε 2-3 δεν σημαίνει κάτι!! Σου εύχομαι να μη καταλάβεις το γιατί :P!!
αμαν ρε φιλε ασε τον ανθρωπο να προσπαθησει και κοψε λιγο τα ξερολακιστικα
Ακριβώς το αντίθετο λέω!

Τα ξερολακιστικα πού τα είδες;

Re: Daily Programming Thread

Posted: Tue Mar 04, 2014 10:10 pm
by stoupeace
Κάνω serialize κάποια αντικείμενα τύπου Resource σε xml αρχείο. Ενα resource έχει την εξής μορφή:

Code: Select all

<resource>
<name>Radiohead</name>
<type>music</type>
<wTeaser>Radiohead are an English rock band from Abingdon, Oxfordshire, formed in 1985. The band consists of Thom Yorke (lead vocals, guitar, piano), Jonny Greenwood (lead guitar, keyboards, other instruments), Colin Greenwood (bass), Phil Selway (drums, percussion) and Ed O'Brien (guitar, backing vocals).Radiohead released their debut single "Creep" in 1992. The song was initially unsuccessful, but it became a worldwide hit several months after the release of their debut album, Pablo Honey (1993). Radiohead's popularity rose in the United Kingdom with the release of their second album, The Bends (1995). Radiohead's third album, OK Computer (1997), propelled them to greater international fame. Featuring an expansive sound and themes of modern alienation, OK Computer is often acclaimed as one of the landmark records of the 1990s.</wTeaser>
<wUrl>http://en.wikipedia.org/wiki/Radiohead</wUrl>
<yTitle>The Best Of - Radiohead (Full Album)</yTitle>
<yUrl>http://www.youtube.com/embed/om8invGWkeo</yUrl>
<yID>om8invGWkeo</yID>
</resource>
Σε ένα αρχείο με πολλές τέτοιες καταχωρήσεις θέλω έχοντας το συνδυασμό των name και type να μπορώ να ανιχνεύσω και να διαγράψω όλη την ενότητα <resource></resource>.

Σκέφτεστε κανέναν efficient τρόπο να το κάνω αυτό; Εχω σκαλώσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει μία φορά να διαβάσω το αρχείο να βρω το name/type συνδυασμό και μια δεύτερη φορά να διαγράψω την ενότητα resource στην οποία ανήκουν. Αλλά πως; Αρχίζω να διαγράφω γραμμές χύμα ή κάνω κάτι άλλο πιο έξυπνο σαν κι αυτά που περιμένω να μου πείτε;

Re: Daily Programming Thread

Posted: Tue Mar 04, 2014 10:27 pm
by rexes
stoupeace wrote:Κάνω serialize κάποια αντικείμενα τύπου Resource σε xml αρχείο.
Σε ένα αρχείο με πολλές τέτοιες καταχωρήσεις θέλω έχοντας το συνδυασμό των name και type να μπορώ να ανιχνεύσω και να διαγράψω όλη την ενότητα <resource></resource>.

Σκέφτεστε κανέναν efficient τρόπο να το κάνω αυτό; Εχω σκαλώσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει μία φορά να διαβάσω το αρχείο να βρω το name/type συνδυασμό και μια δεύτερη φορά να διαγράψω την ενότητα resource στην οποία ανήκουν. Αλλά πως; Αρχίζω να διαγράφω γραμμές χύμα ή κάνω κάτι άλλο πιο έξυπνο σαν κι αυτά που περιμένω να μου πείτε;
Αυτο το έχεις κοιτάξει; https://stackoverflow.com/questions/702 ... emove-item
Επίσης, τον συνδυασμό των name/type που λες αν τον έχεις και τσεκάρεις αν είναι ίδια λογικά θα σου δουλέψει αυτό που υπάρχει σαν απαντηση στο λινκ!

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 12:36 am
by stoupeace
Θενξ για το λινκ. Δεν το είχα δει γιατι δεν πολυηθελα να μπλέξω με τις XML classes της c#, αφου έχουν πολύ συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και παίζει να χρειαστεί να αλλαξω πολλά πράγματα.

Θα τσεκάρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πάντως, θενκς ρεξες.

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 9:29 am
by nachos
Πως σώζεις το αρχείο; Χρησιμοποιείς τον XmlSerializer πάνω σε κάποια δομή σου, η έχεις κάνει τελείως custom την αποθήκευση; Επίσης, ποιο είναι ακριβώς το σενάριο σου; Θέλεις κάθε φορά να σβήνεις ένα στοιχείο από το αρχείο, ή έχεις τα δεδομένα στη μνήμη, και σβήνεις από εκει;

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 11:19 am
by stoupeace
nachos wrote:Πως σώζεις το αρχείο; Χρησιμοποιείς τον XmlSerializer πάνω σε κάποια δομή σου, η έχεις κάνει τελείως custom την αποθήκευση; Επίσης, ποιο είναι ακριβώς το σενάριο σου; Θέλεις κάθε φορά να σβήνεις ένα στοιχείο από το αρχείο, ή έχεις τα δεδομένα στη μνήμη, και σβήνεις από εκει;
Ναι χρησιμοποιώ την xmlserializer πάνω σε μια class μου που αναπαριστά αντικείμενα τύπου Resource.

Αυτο το κάνω για να έχω μια λίστα favorites που περιέχει resources. Θέλω να προσθέτω αντικείμενα και να τα παρουσιάζω σε λίστα αφου διαβασω το αρχείο. Θέλω επίσης να αφαιρώ αντικείμενα που θα επιλέξει ο χρήστης απο αυτη τη λίστα. Remove from favorites δηλαδής.

Προς το παρόν επίσης όποτε προσθέτω στα φαβς, γραφω επί τόπου στο αρχείο.

Το αρχείο είναι txt.

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 12:43 pm
by nachos
Ok. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο χρήστης κάνει add/remove, άσχετα από το αρχείο, εσύ έχεις on memory τη λίστα με τα favorites (π.χ. στο ViewModel σου πάνω στο οποίο π.χ. κάνεις bind από το View σου). Άρα, πρώτα απ' όλα δουλεύεις on memory, και μετά από κάθε πράξη (add/remove) κάνεις commit τις αλλαγές στο αρχείο (κοινώς απλά serialize τη δομή σου και save). Άρα δεν απαιτείται κάτι extra από εσένα, ό,τι κάνεις στην περίπτωση του add, κάνεις και στο remove (object serialize & overwrite destination file). Κοινώς δεν υπάρχει ανάγκη να κάνεις κάποιου έιδους diff, είναι παντελώς ανούσιο.

Εδώ ουσιαστικά το overhead είναι τα διαρκή writes στο αρχείο. Χρειάζεσαι όντως να το κάνεις τόσο συχνά; Αν π.χ. ο χρήστης επεξεργάζεται τα favorites μέσα από ένα διάλογο, καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να κάνεις commit τις αλλαγές στο κλείσιμό του. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την κρισιμότητα των δεδομένων που διαχειρίζεσαι.

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 12:54 pm
by stoupeace
nachos wrote:Ok. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο χρήστης κάνει add/remove, άσχετα από το αρχείο, εσύ έχεις on memory τη λίστα με τα favorites (π.χ. στο ViewModel σου πάνω στο οποίο π.χ. κάνεις bind από το View σου). Άρα, πρώτα απ' όλα δουλεύεις on memory, και μετά από κάθε πράξη (add/remove) κάνεις commit τις αλλαγές στο αρχείο (κοινώς απλά serialize τη δομή σου και save). Άρα δεν απαιτείται κάτι extra από εσένα, ό,τι κάνεις στην περίπτωση του add, κάνεις και στο remove (object serialize & overwrite destination file). Κοινώς δεν υπάρχει ανάγκη να κάνεις κάποιου έιδους diff, είναι παντελώς ανούσιο.

Εδώ ουσιαστικά το overhead είναι τα διαρκή writes στο αρχείο. Χρειάζεσαι όντως να το κάνεις τόσο συχνά; Αν π.χ. ο χρήστης επεξεργάζεται τα favorites μέσα από ένα διάλογο, καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να κάνεις commit τις αλλαγές στο κλείσιμό του. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την κρισιμότητα των δεδομένων που διαχειρίζεσαι.
To bold μου άνοιξε καινούριους κόσμους. Θενξ!
Μέχρι τώρα κάνω serialize τα αντικείμενα της λίστας και τα γράφω με append ένα ένα στο αρχείο. Γι'αυτό το remove function μοιάζει να θέλει τρελή δουλειά.

Επειδή είναι app και δεν ξέρεις πότε θα αποφασίσει να φύγει ο χρήστης ή πόσο θα μείνει στο background, θέλω για κάθε προσθαφαίρεση που παίζει να κάνω κατευθείαν τη δουλειά. Αν καταφέρω να κάνω σωστά serialize τη λίστα, δε νομίζω να έχω θέμα κάθε φορά που θα επεξεργάζεται τα favorites μια που πρακτικά μιλάμε για <= 100 entries.

Re: Daily Programming Thread

Posted: Wed Mar 05, 2014 1:16 pm
by rexes
stoupeace wrote:
nachos wrote:Ok. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο χρήστης κάνει add/remove, άσχετα από το αρχείο, εσύ έχεις on memory τη λίστα με τα favorites (π.χ. στο ViewModel σου πάνω στο οποίο π.χ. κάνεις bind από το View σου). Άρα, πρώτα απ' όλα δουλεύεις on memory, και μετά από κάθε πράξη (add/remove) κάνεις commit τις αλλαγές στο αρχείο (κοινώς απλά serialize τη δομή σου και save). Άρα δεν απαιτείται κάτι extra από εσένα, ό,τι κάνεις στην περίπτωση του add, κάνεις και στο remove (object serialize & overwrite destination file). Κοινώς δεν υπάρχει ανάγκη να κάνεις κάποιου έιδους diff, είναι παντελώς ανούσιο.

Εδώ ουσιαστικά το overhead είναι τα διαρκή writes στο αρχείο. Χρειάζεσαι όντως να το κάνεις τόσο συχνά; Αν π.χ. ο χρήστης επεξεργάζεται τα favorites μέσα από ένα διάλογο, καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να κάνεις commit τις αλλαγές στο κλείσιμό του. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την κρισιμότητα των δεδομένων που διαχειρίζεσαι.
To bold μου άνοιξε καινούριους κόσμους. Θενξ!
Μέχρι τώρα κάνω serialize τα αντικείμενα της λίστας και τα γράφω με append ένα ένα στο αρχείο. Γι'αυτό το remove function μοιάζει να θέλει τρελή δουλειά.

Επειδή είναι app και δεν ξέρεις πότε θα αποφασίσει να φύγει ο χρήστης ή πόσο θα μείνει στο background, θέλω για κάθε προσθαφαίρεση που παίζει να κάνω κατευθείαν τη δουλειά. Αν καταφέρω να κάνω σωστά serialize τη λίστα, δε νομίζω να έχω θέμα κάθε φορά που θα επεξεργάζεται τα favorites μια που πρακτικά μιλάμε για <= 100 entries.
Αν ειναι για app γιατί δεν κρατας το state των favs σε ενα table και να τα κάνεις εγγραφή στο αρχείο μόλις το app περάσει στο background;;