Android-Google Maps

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Android-Google Maps

Postby Polkiller13 » Sat Feb 22, 2014 3:11 am

Προσπαθώ να φτίαξω μία εφαρμογή σε Android και θέλω να βάλω τους χάρτες που προσφέρει η google.δημιούργησα ένα android key(εκτός άμα θέλει server key-δοκίμασα και για τα δύο πάντως) από το APIs console , έβαλα τον παρακάτω κώδικα στο αρχείο AndroidManifest.xml :

<meta-data
android:name="com.google.android.maps.v2.API_KEY"
android:value="my android api key" />

<meta-data
android:name="com.google.android.gms.version"
android:value="@integer/google_play_services_version" />

Παρόλα αυτά όταν φορτώνω την app στο κινητό μου μου βγάζει μια κενή οθόνη η οποία έχει μόνο τα zoom buttons από τους χάρτες,οι χάρτες όμως δεν φορτώνουν με τίποτα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει λίγο γιατί έχω φάει τρελό κόλλημα? :smt012
User avatar
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 538
Joined: Wed Mar 03, 2010 9:29 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby lost_noni_dw » Sat Feb 22, 2014 10:00 am

Δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά έχεις βάλει στο manifest κάποια permissions που χρειάζονται για google maps;
Image
User avatar
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 702
Joined: Mon Jul 02, 2012 6:54 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In yo house

Re: Android-Google Maps

Postby Spongebobu » Sat Feb 22, 2014 11:23 am

Δοκίμασε να κάνεις uninstall την εφαρμογή απο την συσκευή και ξαναδοκίμασε. Εμένα είχε το ίδιο πρόβλημα και μετά απο αυτό όλα δούλεψαν κανονικά.
Every time you make a typo the errorists win.

Fabio 2 - 1 Funk
User avatar
RideR
byte level
byte level
Posts: 136
Joined: Sat Oct 09, 2010 4:51 pm
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby RideR » Sat Feb 22, 2014 11:29 am

Polkiller13 wrote:Παρόλα αυτά όταν φορτώνω την app στο κινητό μου μου βγάζει μια κενή οθόνη η οποία έχει μόνο τα zoom buttons από τους χάρτες,οι χάρτες όμως δεν φορτώνουν με τίποτα.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει λίγο γιατί έχω φάει τρελό κόλλημα? :smt012


Tην πρώτη φορά που φόρτωσα εφαρμογή google maps στο κινητό μου έδειχνε όπως λες κι εσύ τα zoom buttons και αντί για χάρτες κάτι μπεζ τετραγωνάκια.Τελικά όταν άνοιξα το internet στο κινητό φόρτωσαν μια χαρά.Για δοκίμασέ το...



EDIT:Θέλει και τα αντίστοιχα permissions για internet στο manifest!
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Re: Android-Google Maps

Postby Polkiller13 » Sat Feb 22, 2014 12:55 pm

Τα δικαιώματα που έχω βάλει , είναι τα εξής:

<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" />
<uses-permission android:name="com.google.android.providers.gsf.permission.READ_GSERVICES" />
<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION" />
<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION" />

Πάντως όταν ανοίγω τους χάρτες έχω ανοιχτό το WiFi
User avatar
RideR
byte level
byte level
Posts: 136
Joined: Sat Oct 09, 2010 4:51 pm
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby RideR » Sat Feb 22, 2014 1:23 pm

Αυτά είναι τα permissions...Μήπως γράφεις λάθος το API key;Εννοώ τίποτα Ο αντί για 0 ή κάτι τέτοιο;;
User avatar
MoonShadow
Venus Former Team Member
Posts: 867
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby MoonShadow » Sat Feb 22, 2014 1:25 pm

Για να παράγεις το android key, έβαλες και το package name στη σωστή μορφή; Δηλαδή SHA1;packageName
Αν όχι,πριν περάσεις το apk με το σωστό key, κάνε αυτό που λέει ο spongebobu.Επίσης, κάνε enable το usb debugging από τη συσκευή σου και δες το logcat.
Image
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Re: Android-Google Maps

Postby Polkiller13 » Sat Feb 22, 2014 2:53 pm

MoonShadow wrote:Για να παράγεις το android key, έβαλες και το package name στη σωστή μορφή; Δηλαδή SHA1;packageName
Αν όχι,πριν περάσεις το apk με το σωστό key, κάνε αυτό που λέει ο spongebobu.Επίσης, κάνε enable το usb debugging από τη συσκευή σου και δες το logcat.


Για να πάρω το android key ,δημιούργησα πρώτα ένα keystore(αν και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι το keystore,απλά το έφτιαξα γιατί όλοι αυτο προτείνανε σε διάφορα threads ) και στην συνέχεια με τις κατάλληλες εντολές από το cmd πείρα το SHA1 και αφού το έδωσα στο input του console API μου έδωσε το android key :smt017
User avatar
MoonShadow
Venus Former Team Member
Posts: 867
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby MoonShadow » Sat Feb 22, 2014 3:01 pm

Υποθέτω ότι το keystore το έφτιαξες με τα βήματα που βρήκες σε κάποιον οδηγό,οπότε ας μην δούμε αυτό το κομμάτι.Έστω ότι σου έδωσε το παρακάτω SHA1
D1:16:4A:BD:73:73:A4:56:9D:CD:9A:44:A2:6C:11:AC
και ο κώδικας που φτιάχνει το Map είναι στο πακέτο με όνομα com.example.gmaps
Τότε στο console API το input σου πρέπει να είναι
D1:16:4A:BD:73:73:A4:56:9D:CD:9A:44:A2:6C:11:AC;com.example.gmaps
Πάντως,όπως είπα και παραπάνω,όλες τις απορίες σου θα σου τις λύσει το logcat.
Image
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Android-Google Maps

Postby rexes » Sun Feb 23, 2014 3:34 pm

Ποια εντολή χρησιμοποίησες για να παράξεις το SHA1 από το Keystore σου;
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Re: Android-Google Maps

Postby Polkiller13 » Sun Feb 23, 2014 5:24 pm

rexes wrote:Ποια εντολή χρησιμοποίησες για να παράξεις το SHA1 από το Keystore σου;


Χρησιμοποίησα την εντολή keytool -list -v -keystore mystore.keystore την οποία και προτείνει το API Console και στην συνέχεια στην εισαγωγή έβαλα το SHA1 όπως προτείνει και στο παράδειγμα:

πχ 45:B5:E4:6F:36:AD:0A:98:94:B4:02:66:2B:12:17:F2:56:26:A0:E0;com.example

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

MoonShadow wrote:Υποθέτω ότι το keystore το έφτιαξες με τα βήματα που βρήκες σε κάποιον οδηγό,οπότε ας μην δούμε αυτό το κομμάτι.Έστω ότι σου έδωσε το παρακάτω SHA1
D1:16:4A:BD:73:73:A4:56:9D:CD:9A:44:A2:6C:11:AC
και ο κώδικας που φτιάχνει το Map είναι στο πακέτο με όνομα com.example.gmaps
Τότε στο console API το input σου πρέπει να είναι
D1:16:4A:BD:73:73:A4:56:9D:CD:9A:44:A2:6C:11:AC;com.example.gmaps
Πάντως,όπως είπα και παραπάνω,όλες τις απορίες σου θα σου τις λύσει το logcat.


Στην εισαγωγή του SHA1 δεν έβαλα το gmaps στο τέλος του com.example .
Παίζει να φταίει και αυτό
Last edited by MoonShadow on Tue Feb 25, 2014 10:53 pm, edited 1 time in total.
Reason: double post
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Android-Google Maps

Postby rexes » Sun Feb 23, 2014 6:52 pm

Polkiller13 wrote:
rexes wrote:Ποια εντολή χρησιμοποίησες για να παράξεις το SHA1 από το Keystore σου;


Χρησιμοποίησα την εντολή keytool -list -v -keystore mystore.keystore την οποία και προτείνει το API Console και στην συνέχεια στην εισαγωγή έβαλα το SHA1 όπως προτείνει και στο παράδειγμα:

πχ 45:B5:E4:6F:36:AD:0A:98:94:B4:02:66:2B:12:17:F2:56:26:A0:E0;com.example


Εαν κατα τη δημιουργια του keystore σου έβαλες και alias θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις συμπληρωματικά και αυτή την παράμετρο κατά τη δημιουργία του SHA1: -alias to_alias_sou
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
MoonShadow
Venus Former Team Member
Posts: 867
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Android-Google Maps

Postby MoonShadow » Sun Feb 23, 2014 6:56 pm

Polkiller13 wrote:Στην εισαγωγή του SHA1 δεν έβαλα το gmaps στο τέλος του com.example .
Παίζει να φταίει και αυτό

Αν το πακέτο σου δεν λέγεται έτσι τότε δεν φταίει αυτό.Εγώ παράδειγμα ονόματος έδωσα.
Image
User avatar
Polkiller13
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 234
Joined: Sat Oct 16, 2010 1:55 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Athens

Re: Android-Google Maps

Postby Polkiller13 » Tue Feb 25, 2014 8:42 am

Οκ τελικά το πρόβλημα ήταν ότι δεν έδωσα το πακέτο για το key.Tnx για την βοήθεια :D

Return to “Προγραμματισμός”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests