Πέρασμα μεταβλητής από JSP σε JSP

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Πέρασμα μεταβλητής από JSP σε JSP

Post by rapadder » Tue Aug 01, 2006 4:11 pm

Έχω μια μεταβλητή τύπου String σε ένα JSP αρχείο. Δεν προκύπτει απο Combobox κλπ, οπότε δεν έχει νόημα η κλήση request.getParameter() που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θέλω να την μεταβιβάσω σε ένα άλλο αρχείο JSP. Πώς θα γίνει αυτό; Έχει ασχοληθεί κανένας;
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Tue Aug 01, 2006 4:24 pm

[χωρίς να έχω δουλέψει σε jsp ]

μάλλον με κάποια από τις get ή post μεθόδους θα περάσεις το string από το ένα jsp στο άλλο. Οπότε στο δέυτερο jsp θα κάνεις κάποιο request.getParameter()
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

Post by Tomahawk » Tue Aug 01, 2006 4:43 pm

Ισως ειναι καλυτερο να ενημερωνεις μια απλη java κλαση με αυτη την τιμη και το δευτερο jsp οταν φορτωνεται να διαβαζει οτι θελει απο κει.Οποτε απλως περνας τον ελεγχο στην αλλη σελιδα και αυτη ,on load, κοιταει τις τιμες που θελει απο το business logic.
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Tue Aug 01, 2006 5:13 pm

Αν είχα κάτι του τύπου:

<select name="rapadder">
<option value="ABC" selected>Flash Movie</OPTION>
<option value="DEF" selected>JPEG Image</OPTION>
</select>

Δηλαδή ένα drop-down menu με εμφανιζόμενες τιμές Flash Movie, JPEG Image τότε θα μπορούσα να γράψω (στο αρχείο πηγής):
String output = request.getParameter("rapadder"); και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω την παρακάτω σύνταξη:

<jsp:include page="Αρχείο_πηγής" flush="true">
<jsp:param name="rapadder" value="xyz">
</jsp:include>
(Η σύνταξη που παραθέτω δεν είναι πληρως σωστή, απλά παραθέτω την γενική ιδέα).
Όταν όμως έχω ένα String s = "MarryPoppins"; τότε η request.getParameter() δεν παίζει γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε name ούτε value (δεν είναι combobox, selectbox, textbox κλπ).
Άρα εκεί που καταλήγω και από το ψάξιμο στο Internet είναι κάτι κοντά σε αυτό που προτείνει ο Tomahawk. Είμαι ανοιχτός σε σχόλια.
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Tue Aug 01, 2006 6:28 pm

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αντικείμενο session που είναι globaly διαθέσιμο σε όλες τα JSPs σου. Λειτουργεί σαν αντικείμενο Map και παρέχει μεθόδους setParameter και getParameter.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Tue Aug 01, 2006 6:47 pm

Μπράβο βρε Einherjar, αυτό πρέπει να δουλεύει, κάπου το διάβασα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.... Δουλεύει!!! . Δείτε και το παρακάτω link: http://www.jsptut.com/Sessions.jsp
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”