help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
User avatar
margaritarenia
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 219
Joined: Sat Nov 25, 2006 6:54 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: ..my world..

help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby margaritarenia » Thu Feb 14, 2008 12:50 am

Παιδια οποιος ξερει ας μου απαντησει πλιζ..
ξερετε πως μπορω να κανω bold ενα string που ειναι μεσα σε ενα αλλο string στην java?
...Ive got wild, staring eyes
And I got a strong urge to fly,
But I got nowhere to fly to
Ooooo babe,
When I pick up the phone,
There is still nobody home...
User avatar
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 991
Joined: Tue Nov 06, 2007 11:11 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby Master_ex » Thu Feb 14, 2008 1:43 am

Ρίξε μια ματιά εδώ.
Νμίζω ότι θα βρείς αυτό που θέλεις.
(Και νομίζω πως έχεις ποστάρει αυτό το θέμα παραπάνω από μια φορές!!!)
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
User avatar
margaritarenia
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 219
Joined: Sat Nov 25, 2006 6:54 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: ..my world..

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby margaritarenia » Thu Feb 14, 2008 8:49 am

ευχαριστω παρα πολυ..
σορυ αν το ποσταρα πολλες φορες το θεμα, ειχε φαει κολλημε το νετ χθες και εδειχνε οτι δεν το εστελνε.. :oops:
...Ive got wild, staring eyes

And I got a strong urge to fly,

But I got nowhere to fly to

Ooooo babe,

When I pick up the phone,

There is still nobody home...
User avatar
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 659
Joined: Wed Nov 28, 2007 2:24 am
Academic status: 4th year
Gender:
Location: Κρήτη (πνευματικά...)
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby S.a.kiss.007 » Wed May 28, 2008 5:31 pm

Έχω μία ερώτηση στη java...
Δεν είναι επείγουσα αλλά δεν έβρισκα που αλλού να το postάρω...

έχω το παρακάτω κομμάτι κώδικα

Code: Select all

class Kati
{
     static double x[] = {0.1, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6};

     public static double hermite(double x)
     {
            double gin = 1;
           for (int i=1; i<=n; i++)
              {
              if (i%2==0)
                gin*= (x-x[i/2-1]);          //line 40
              else
                gin*= (x-x[i/2]);             //line 42
             }
             return gin;
      }
}


και "πετάει" compiler το παρακάτω error
java:40: array required, but double found
gin*= (x-x[i/2-1]);
java:42: array required, but double found
gin*= (x-x[i/2]);


Ξέρετε τι φταίει;
Πρέπει να είναι κάτι χαζό, αλλά μετά από τόσες ώρες μπροστά στο pc δεν μπορώ να βρω άκρη... :-D :-D
Last edited by S.a.kiss.007 on Wed May 28, 2008 6:38 pm, edited 1 time in total.
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby gasparosoft » Wed May 28, 2008 5:34 pm

To λάθος είναι αυτό gin*= (x-x[i/2-1]);...Πολλαπλασιάζεις έναν ολόκληρο πίνακα με το gin και το εκχωρείς σε αυτό χωρίς να είναι πίνακας...
User avatar
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 659
Joined: Wed Nov 28, 2007 2:24 am
Academic status: 4th year
Gender:
Location: Κρήτη (πνευματικά...)
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επείγουσα!!!!

Postby S.a.kiss.007 » Wed May 28, 2008 6:28 pm

Αυτό που λες είναι αυτό που νομίζει και η java για κάποιο λόγο...
Αλλά γιατί πίνακας; Ποιος είναι ο πίνακας;;;
το gin είναι double, όπως και το x όπως και το χ[i].
Ίσως φταεί ότι έχουν το ίδιο όνομα πίνακας και μεταβλητή x, αλλά από τη στιγμή που λέω x σκέτο πρέπει να καταλάβει τη μεταβλητή, που έχει περιορισμένη εμβέλεια μα είναι πιο "σημαντική" μέσα στη συνάρτηση.

Καταλαβαίνω πως αν το κάνω το double χ π.χ. double y θα διορθωθούν όλα...
Αλλά γιατί είναι λάθος αυτό?
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby gasparosoft » Wed May 28, 2008 6:29 pm

Γιατί έχεις δηλώσει ως static τον x πίνακα...
User avatar
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 659
Joined: Wed Nov 28, 2007 2:24 am
Academic status: 4th year
Gender:
Location: Κρήτη (πνευματικά...)
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby S.a.kiss.007 » Wed May 28, 2008 6:31 pm

Δεν υπερφορτώνεται το χ με σημαντικότερο το double χ;
(δεν θυμάμαι αν είναι σωστός ο όρος "υπερφορτώνεται"... )
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby gasparosoft » Wed May 28, 2008 6:37 pm

Nομίζω πως όχι επειδή είναι static.
User avatar
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 659
Joined: Wed Nov 28, 2007 2:24 am
Academic status: 4th year
Gender:
Location: Κρήτη (πνευματικά...)
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby S.a.kiss.007 » Wed May 28, 2008 6:40 pm

OK... Ευχαριστώ!!!
Μήπως κατάλαβες και τι project κάνω;;;
[tip] Κοίτα το όνομα της συνάρτησης-μεθόδου...!!! :-D [/tip]
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby Ισοβίτης » Wed May 28, 2008 6:42 pm

Από τη στιγμή που είναι static, δημιουργείται στη μνήμη χωρίς να χρειαστεί δημιουργία νέου αντικειμένου.

Άλλαξε το όνομα της τοπικής μεταβλητής x (νομίζω ότι το NetBeans στο επισημαίνει).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby tsilochr » Wed May 28, 2008 6:43 pm

στο κώδικα σου δεν μπορείς να διαχωρίσεις ποιο είναι το τοπικό x και το στατικό x. Επίσης δεν μπορείς μέσα σε μια static μέθοδο να καλέσεις το this, οπότε πρέπει μια από τις 2 μεταβλητές να αλλάξει όνομα
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby gasparosoft » Wed May 28, 2008 6:45 pm

[quote="S.a.kiss.007"]OK... Ευχαριστώ!!!
Μήπως κατάλαβες και τι project κάνω;;;[/quote="S.a.kiss.007"]
Mε πρόλαβες θα στο έλεγα...
User avatar
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1977
Joined: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Sweden
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby Serendipity » Fri Jun 06, 2008 1:45 am

παιδια εγω εχω ενα προβλημα εχω αυτο to procedure

Code: Select all

Create procedure make_apoint
@prof_id int,
@cust_id int,
@apoint int,
@location varchar(30),
@description varchar(50),
@cal datetime
as
INSERT INTO apoint(prof_ID,cust_ID,apoint_ID,location,description,cal)
VALUES(@prof_id,@cust_id,@apoint,@location,@description,@cal)



Code: Select all

JSP CODE

String cu_id = request.getParameter("cu_id");
        String prof_id =request.getParameter("prof_id");
        String location=request.getParameter("location");
        String description=request.getParameter("description");
        String datetime=request.getParameter("date&time");
        java.util.Random r=new java.util.Random();
        int apoint_id=r.nextInt();

   String sql2="exec [Project Vaseis].dbo.make_apoint '"+prof_id+"','"+cu_id+"','"+apoint_id+"','"+location+"','"+description+"','"+datetime+"';";



και ενω του βαζω μια ημερομηνια της μορφης 2008-12-12 12:00:00 moεμφανιζει ο sql το παρακατω προβλημα

Code: Select all

java.sql.SQLException: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Error converting data type varchar to datetime.


ωστοσο οταν τρεχω κανονικα το procedure κατευιαν απο τον sql το δεχεται κανονικα,ti na kanw?????
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--


ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby Luke » Fri Jun 06, 2008 2:23 am

Δεν είμαι σίγουρος αλλά μήπως να δοκίμαζες στο query να αλλάξεις τα διπλά αυτάκια με μονά εκεί που γράφεις το datetime;
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 483
Joined: Thu Dec 02, 2004 7:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Πετράλωνα
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby djsolid » Fri Jun 06, 2008 2:33 am

Εγώ θα σου συνιστούσα αφού καλείς stored procedure να χρησιμοποιήσεις το εξής

Code: Select all

CallableStatement proc = connection.prepareCall("{ call make_apoint(?, ?, ?, ?, ?, ?) }");
proc.setInt(1, prof_id);
...
...
...
proc.setDate(6, Date.parse(datetime))
proc.execute();
User avatar
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1977
Joined: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Sweden
Contact:

Re: help!ερωτηση καπως επηγουσα!!!!

Postby Serendipity » Fri Jun 06, 2008 10:57 am

βασικα δεν μου δουλευει αυτο που μ εγραψες,μου εμφανιζει το λαθος unable to compile jsp file.δεν ξερω τι να κανω πια για να βαλω την παλιο ημερομηνια :mad: :mad: :???: :???: :cry: :cry: :cry:
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--


ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!

Return to “Προγραμματισμός”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests