Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby Ισοβίτης » Sun Sep 14, 2008 2:03 am

Η φοιτητική κοινότητα του StudentGuru παρουσιάζει με περηφάνεια το βιβλίο "Από τη Java στη C#" του καθηγητή Ι. Χ. Παναγιωτόπουλου (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)!

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αυτοτελές εκπαιδευτικό βοήθημα για εκείνους που γνωρίζουν Java (2++) και επιθυμούν να μάθουν ταχύρρυθμα αλλά ικανοποιητικά τη γλώσσα C#.

Τα δώδεκα κεφάλαια του συγγράμματος συγκροτούνται από διαφάνειες και αντίστοιχη ύλη καθώς επίσης και από ορισμένες ασκήσεις. Όλα τα προγράμματα σε Java και C# έχουν δοκιμαστεί και υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ τους με τον πιο απλό τρόπο για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ενότητα downloads του StudentGuru!

Ειδικά για κάποιον φοιτητή του τμήματός μας, ο οποίος γνωρίζει Java από το 1ο έτος, θα είναι ιδιαίτερα εύκολη η μετάβαση στην C#, μια γλώσσα που ούτως ή άλλως παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Java.

Καλή ανάγνωση ;)

Download
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby ~~Wind~~ » Sun Sep 14, 2008 5:50 am

Ας σταματησει ποια αυτη η ολοθερμη υποστιριξη της m$ κ των εργαλειων της,..

Πλακα κανω :-D αν και εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο κατι για σχεδιασμο GUI σε cross-platform κ linux/unix
Ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα βοηθησει αρκετους (κι εμενα ισως ;) )
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
User avatar
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4917
Joined: Mon Oct 02, 2006 11:37 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: στη φωλιά μου κοιτώντας ένα χωράφι με στάρι...

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby sandra » Sun Sep 14, 2008 10:14 am

Vango :smt023 Γιατί να μην γίνεται σε κάποιο μάθημα προγραμματισμού π.χ. Java2 προς το τέλος μια εισαγωγή σε C#. Πέρα από τα κακά της MS από την στιγμή που χρησιμοποιείται και έχει εδραιωθεί σαν γλώσσα έξω δεν θα ήταν κακό να πάρουμε μια γεύση...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby ~~Wind~~ » Sun Sep 14, 2008 2:34 pm

sandra wrote:Vango :smt023 Γιατί να μην γίνεται σε κάποιο μάθημα προγραμματισμού π.χ. Java2 προς το τέλος μια εισαγωγή σε C#. Πέρα από τα κακά της MS από την στιγμή που χρησιμοποιείται και έχει εδραιωθεί σαν γλώσσα έξω δεν θα ήταν κακό να πάρουμε μια γεύση...


καθολου κακο, μακαρι να γινονταν τετοιο μαθημα, θα ηταν πολυ ενδιαφερον. ;)
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby rose » Sun Sep 14, 2008 3:25 pm

~~Wind~~ wrote:
sandra wrote:Vango :smt023 Γιατί να μην γίνεται σε κάποιο μάθημα προγραμματισμού π.χ. Java2 προς το τέλος μια εισαγωγή σε C#. Πέρα από τα κακά της MS από την στιγμή που χρησιμοποιείται και έχει εδραιωθεί σαν γλώσσα έξω δεν θα ήταν κακό να πάρουμε μια γεύση...


καθολου κακο, μακαρι να γινονταν τετοιο μαθημα, θα ηταν πολυ ενδιαφερον. ;)


Ε λίγο τραβηγμένο...σίγουρα όμως μπορείτε να μάθετε C# και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε κάποιο από τα project της σχολής. Ελεύθερα διαλέγεις γλώσσα ετσι;
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4917
Joined: Mon Oct 02, 2006 11:37 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: στη φωλιά μου κοιτώντας ένα χωράφι με στάρι...

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby sandra » Sun Sep 14, 2008 3:32 pm

Νομίζω ότι στο ΕΚΠΑ το κάνουν ήδη. Τουλάχιστον είχα βρει διαφάνειες από τον dt. Για ποια πρότζεκτς αναφέρεσαι? Συνήθως έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε Java και C++ δεν έχω ακούσει ποτέ για C#. Ακόμα και αν γίνεται αυτό που λες δεν μαθαίνεις C# από την σχολή, πρέπει να γνωρίζεις ήδη.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby rose » Sun Sep 14, 2008 3:41 pm

sandra wrote:Νομίζω ότι στο ΕΚΠΑ το κάνουν ήδη. Τουλάχιστον είχα βρει διαφάνειες από τον dt. Για ποια πρότζεκτς αναφέρεσαι? Συνήθως έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε Java και C++ δεν έχω ακούσει ποτέ για C#. Ακόμα και αν γίνεται αυτό που λες δεν μαθαίνεις C# από την σχολή, πρέπει να γνωρίζεις ήδη.


Για παράδειγμα στα κατανεμημένα συστήματα δεν υπάρχουν ασκήσεις,project; Μπορείς φαντάζομαι να τις κάνεις σε c#, γιατί οχι; Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις, αλλα δεν ειναι δύσκολο, μην φορτώνουμε την σχολή με duplicates.(c++,java,c#)
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby ~~Wind~~ » Sun Sep 14, 2008 4:36 pm

Εγω παντος θα ηθελα απο την σχολη περισσοτερη C. Οχι C# ουτε C++ :-(
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
User avatar
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 396
Joined: Fri Feb 24, 2006 1:57 pm
Gender:
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby SeniorCarbone » Sun Sep 14, 2008 7:56 pm

Πολλά projects που προτίνονται σε μαθήματα του 4ου έτους
μπορούν να γίνουν σε C# (πχ πολυμέσα, ασύρματα).
Ακόμη κ στα γραφικά αν έχεις όρεξη να χρησιμοποιήσεις directX μπορείς να
γράψεις σε C#.
Η γνώμη μου είναι πως είναι αρκετά απλό να μπεις στο πνεύμα,
είναι τζαβοειδής γλώσσα με κάποια χρήσιμα επιπρόσθετα στοιχεία και μικροδιαφορές
τα οποία τα διαβάζεις σε κανένα βιβλίο ή online κάπου.
Στη βιβλιοθήκη της σχολής υπάρχουν κάποια, απλά οι αναφορές σε .NET framework
που έχουν είναι λιγάκι παλιές, παρ'όλα αυτά η γλώσσα καθαυτή παραμένει ως έχει.
*--Common sense is not so common--*
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby AmmarkoV » Sun Sep 14, 2008 11:57 pm

~~Wind~~ wrote:Πλακα κανω :-D αν και εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο κατι για σχεδιασμο GUI σε cross-platform κ linux/unix
Ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα βοηθησει αρκετους (κι εμενα ισως ;) )


wxWidgets lets developers create applications for Win32, Mac OS X, GTK+, X11, Motif, WinCE, and more using one codebase. It can be used from languages such as C++, Python, Perl, and C#/.NET. Unlike other cross-platform toolkits, wxWidgets applications look and feel native. This is because wxWidgets uses the platform's own native controls rather than emulating them. It's also extensive, free, open-source, and mature
http://www.wxwidgets.org/

Και Qt
http://trolltech.com/solutions/application-development
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog

Image
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby ~~Wind~~ » Mon Sep 15, 2008 12:05 am

AmmarkoV wrote:
~~Wind~~ wrote:Πλακα κανω :-D αν και εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο κατι για σχεδιασμο GUI σε cross-platform κ linux/unix
Ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα βοηθησει αρκετους (κι εμενα ισως ;) )


wxWidgets lets developers create applications for Win32, Mac OS X, GTK+, X11, Motif, WinCE, and more using one codebase. It can be used from languages such as C++, Python, Perl, and C#/.NET. Unlike other cross-platform toolkits, wxWidgets applications look and feel native. This is because wxWidgets uses the platform's own native controls rather than emulating them. It's also extensive, free, open-source, and mature
http://www.wxwidgets.org/

Και Qt
http://trolltech.com/solutions/application-development


:smt023 Thnx, θα το ερευνησω :smt024
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby AmmarkoV » Mon Sep 15, 2008 12:14 am

Πάντως σε κάθε περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλό Win32 API και Wine για Linux.. :-)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog


Image
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby PaP » Mon Sep 15, 2008 1:29 am

~~Wind~~ wrote:Ας σταματησει ποια αυτη η ολοθερμη υποστιριξη της m$ κ των εργαλειων της,..

Πλακα κανω :-D αν και εμενα θα με ενδιεφερε περισσοτερο κατι για σχεδιασμο GUI σε cross-platform κ linux/unix
Ευχαριστουμε για την ενημερωση, θα βοηθησει αρκετους (κι εμενα ισως ;) )


Qt
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby AmmarkoV » Mon Sep 15, 2008 8:27 am

Άλλη μια εναλλακτική είναι το GTK+ ( http://www.gtk.org/download.html )
GTK+ is a highly usable, feature rich toolkit for creating graphical user interfaces which boasts cross platform compatibility and an easy to use API. GTK+ it is written in C, but has bindings to many other popular programming languages such as C++, Python and C# among others. GTK+ is licensed under the GNU LGPL 2.1 allowing development of both free and proprietary software with GTK+ without any license fees or royalties.


Πάντως έτσι για την ιστορία , γενικά δεν έχει πολύ νοήμα το ας σταματήσει η υποστήριξη της M$ για να υποστηρίξουμε την $un.. ( Sun κ καλά.. )
Και οι 2 εταιρείες είναι..

Το θέμα είναι Cross-Platform GPL open-source software vs Πλατφόρμες της οποιοαδήποτε εταιρείας..

Btw , για άλλη μια φορά το λέω , καλή λύση είναι και το Lazarus Project για freepascal ( http://www.lazarus.freepascal.org/ ) , του οποίου το IDE επιτρέπει Visual σχεδιασμό και μπορείς να το κάνεις link , είτε σε gtk , είτε Qt , είτε Win32 API ..

Υπάρχει μάλιστα και ένα project PHP Toolkit ( http://web.fastermac.net/~MacPgmr/PhpTk ... tatus.html )
Για να περνάς forms που σχεδιάζεις εκεί κατευθείαν σε PHP! :-p

New Product Announcements Phil writes "The PHP Toolkit for Pascal is now available for download.

With the Toolkit you can:

- Automatically convert Delphi or Lazarus forms (.dfm/.lfm) to PHP code (.php) that uses the open-source VCL for PHP class library. This is a simple way to preserve some of the forms' visual layout in a Web app.

- Configure Lazarus for use as a PHP IDE, including syntax checking of PHP and JavaScript code and jumping to syntax errors.

- Create PHP Extension libraries from Pascal code using units from PHP4Delphi and the Toolkit's ExtPZAPI unit. This is an easy way to add non-UI Pascal code to a PHP Web app. The Pascal library can be called by and call back to your PHP code. Supports Windows, OS X and Linux, so you're not limited to deploying your extensions on a Windows server.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog


Image
User avatar
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 991
Joined: Tue Nov 06, 2007 11:11 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby Master_ex » Mon Sep 15, 2008 10:01 am

Σίγουρα Μπράβο για τη προσπάθεια του Ι. Χ. Παναγιωτόπουλου και για τη δωρεάν διάθεση του βιβλίου.

Όσον αφορά τη σχολή ,αν και είναι εκτός θέματος, αφενός θα συμφωνήσω με τον Rose στο
rose wrote:Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις, αλλα δεν ειναι δύσκολο, μην φορτώνουμε την σχολή με duplicates.(c++,java,c#)
και σίγουρα αν ήταν να προστεθεί μάθημα κάποιας άλλης γλώσσας (προσωπικά θα προτιμούσα c) καλύτερα να μπεί σαν καινούριο μάθημα και όχι ως μέρος κάποιου άλλου μαθήματος με κίνδυνο να μάθουμε να "κάνουμε" κάτι λιγότερο σε μία γλώσσα για να μάθουμε να "κάνουμε" κάτι σε κάποια άλλη.

Εξάλλου μπορούμε να διαβάζουμε πάντα και μόνοι μας κάτι παραπάνω και προσπάθειες όπως αυτή του Ι. Χ. Παναγιωτόπουλου ,του studentguru και άλλων μπορούν να λειτουργήσουν πρός οφελός μας.

Και όσο για επιβολή της M$ και των προϊόντων της η λύση δεν είναι να γυρίσουμε την πλάτη και στα "άσχημα" αλλά και στα "καλά" αλλά να δοκιμάζουμε, να κρίνουμε και να επιλέγουμε.

Αυτά από εμένα :-D
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby rose » Mon Sep 15, 2008 10:31 am

~~Wind~~ wrote:Εγω παντος θα ηθελα απο την σχολη περισσοτερη C. Οχι C# ουτε C++ :-(


Ναι συμφωνώ, αν μιλήσουμε καθαρά για κώδικα θα έλεγα ότι το να γράφεις c σου δίνει μια...πως να το πω, άλλη ευχαρίστηση, προτίμησα μάλιστα να κάνω και την πτυχιακή μου με c, οταν προσομοίωσα αλγόριθμους αναζήτησης σε gnutella like p2p συστήματα.

Πιστεύω οτι ειναι cool όσο δεν είστε στην παραγωγή να πειραματίζεται με γλώσσες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Εξω οι επιλογές θα ειναι λιγότερες και αυτό συμβαίνει απλα γιατί οι παραπάνω γλώσσες δεν ειναι business - aware.

Μια παλιά μου αγάπη. Αξίζει την προσοχή σας. Πόσο πίσω πήγα!
http://www.perltk.org/
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby Zifnab » Mon Sep 15, 2008 1:08 pm

rose wrote:προτίμησα μάλιστα να κάνω και την πτυχιακή μου με c
Έχεις ήδη κάνει πρακτική από το πρώτο έτος ? Μάλλον εισαι σε δεύτερο πτυχίο! Σωστά?
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ελληνικό βιβλίο "Από την Java στη C#"

Postby rose » Mon Sep 15, 2008 3:20 pm

Ναι.
που θα πάει θα το δουμε...

Return to “Προγραμματισμός”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests