απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by cypher » Fri Jul 17, 2009 3:13 pm

ddmichael wrote:Την πρώτη την τακτόποιήσαμε.
Η δεύτερη λύση(δε ξέρω αν εξακολουθώ και κάνω κάτι λάθος) αλλα δε μου δουλεύει,
πχ αυτό:
...........................
:)
Για την δευτερη λυση δοκιμασε αυτο. Ξεχασα να βαλω αυξηση στο i

Code: Select all

int i=0;
String [] Tokens = new String[30]; // βαζω μεγεθος 30 στον πινακα για να εχεις περιθωριο και να μην γεμισει γρηγορα
while ( tokens.hasMoreTokens() && i < 30) {       
         Tokens[i++]= tokens.nextToken(); // το καθε string πλεον αποθηκευεται μεσα στον πινακα.
        System.out.println( Tokens[i] );
       }
Για την 3η μια λιγο χαζη λυση που μου ηρθε τωρα ειναι :

Code: Select all

String[]article = { "the", "a", "one", "some", "any" };
String[] noun = { "boy", "girl", "dog", "town", "car" };
String[] verb = { "drove", "jumped", "ran", "walked", "skipped" };
String[]preposition = { "to", "from", "over", "under", "on" };

while(counter<20)
    {
    int i = random.nextInt(5);
    if (i=0) //αν το i ειναι 0 τοτε την δευτερη φορα θα τυπωσει  το επομενο article + noun
          System.out.println(article[i]+" "+noun[i]+" "+verb[i]+" "+preposition[i]+" "+article[i+1]+" "+noun[i+1]); 
    else  // αλλιως την δευτερη φορα θα τυπωσει το προηγουμενο article + noun του πινακα.
          System.out.println(article[i]+" "+noun[i]+" "+verb[i]+" "+preposition[i]+" "+article[i-1]+" "+noun[i-1]); 


//θέλω να μου τα τυπώνει μ'αυτή τη σειρά,αλλά έτσι όπως τα έχω τη δεύτερη φορά που τυπώνω το article[i] ή το //noun[i] το i έχει την ίδια τιμή με την πρώτη οπότε τυπώνω 2 φορές την ίδια λέξη στην κάθε πρόταση.
counter++;
    }
Παντως συνεχισε να κανεις τετοιες ασκησεις και να προσπαθεις να φανταστεις το πως τρεχει το προγραμμα και πως αλλαζουν καθε φορα οι μεταβλητες. Θα σε βοηθησει να τα κατανοησεις περισσοτερο. Αν σε βοηθαει μπορεις καθε φορα να το τρεχεις νοητα το προγραμμα και να κρατας σε ενα κομματι χαρτι ενα πινακακι με τις τιμες των μεταβλητων σε καθε loop κτλ για να δεις πως αλλαζουν και πως αλληλεπιδρουν. Με αρκετη εξασκηση θα εξοικειωθεις πιο ανετα.
:-)
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 984
Joined: Sat Sep 24, 2005 1:07 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Running from the weak side to the low post

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Theofaman » Fri Jul 17, 2009 3:21 pm

Ή μπορείς να κάνεις αυτό για την 3η

Code: Select all

while(counter<20)
         {
            System.out.println(article[random.nextInt(5)]+" "+noun[random.nextInt(5)]+" "+verb[random.nextInt(5)]+" "+preposition[random.nextInt(5)]+" "+article[random.nextInt(5)]+" "+noun[random.nextInt(5)]);       
        counter++;
            }
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
User avatar
Clouseau
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 272
Joined: Mon May 11, 2009 2:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Clouseau » Fri Jul 17, 2009 3:41 pm

Άψογα,thnx!!
Exceptions, gotta catch 'em all!
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by cypher » Thu Nov 26, 2009 8:03 pm

Εχω το τελευταιο jdk και netbeans 6.7.1 και τρεχω ενα προγραμματακι που χειριζεται strings στα ελληνικα και μου βγαινουν ολες οι λεξεις/χαρακτηρες σε 'κινεζικα/ακαταλαβιστικα'. Χρειαζεται καποια ειδικη παραμετρο η κατι; Και με αλλα ide το ιδιο προβλημα υπαρχει οποτε υποθετω μονο οτι υπαρχει ζητημα με το jdk; Πριν αναβαθμισω στην τελευταια εκδοση ετρεχε κανονικα ο ιδιος κωδικας. :smt017
υ.γ. το ειχα δοκιμασει και στα lab μπας και εφταιγε το pc μου και γινοταν και εκει το ιδιο πραγμα. :smt017
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
dexter
Venus Former Team Member
Posts: 2496
Joined: Wed Jan 09, 2008 11:50 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: springfield
Contact:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by dexter » Fri Nov 27, 2009 1:56 pm

cypher wrote:Εχω το τελευταιο jdk και netbeans 6.7.1 και τρεχω ενα προγραμματακι που χειριζεται strings στα ελληνικα και μου βγαινουν ολες οι λεξεις/χαρακτηρες σε 'κινεζικα/ακαταλαβιστικα'. Χρειαζεται καποια ειδικη παραμετρο η κατι; Και με αλλα ide το ιδιο προβλημα υπαρχει οποτε υποθετω μονο οτι υπαρχει ζητημα με το jdk; Πριν αναβαθμισω στην τελευταια εκδοση ετρεχε κανονικα ο ιδιος κωδικας. :smt017
υ.γ. το ειχα δοκιμασει και στα lab μπας και εφταιγε το pc μου και γινοταν και εκει το ιδιο πραγμα. :smt017
μάλλον το encoding φταίει..
βάλε jcreator που τρέχει σίγουρα ελληνικά..
και δοκίμασε να βάλεις και ονόματα μεταβλητών στα ελληνικά τα παίρνει η java όπως και κάθε άλλο χαρακτήρα unicode :smt023
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Luke » Fri Nov 27, 2009 2:53 pm

cypher wrote:Και με αλλα ide το ιδιο προβλημα υπαρχει οποτε υποθετω μονο οτι υπαρχει ζητημα με το jdk; Πριν αναβαθμισω στην τελευταια εκδοση ετρεχε κανονικα ο ιδιος κωδικας. :smt017
Απ' ό,τι φαίνεται άλλαξε κάτι στο jdk για λόγους ασφάλειας. Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι ακόμα για να λύσει το πρόβλημά σου.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by cypher » Fri Nov 27, 2009 5:40 pm

Luke wrote: Απ' ό,τι φαίνεται άλλαξε κάτι στο jdk για λόγους ασφάλειας. Δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι ακόμα για να λύσει το πρόβλημά σου.
Τελικα οντως αυτη η αλλαγη που καναν ηταν το προβλημα και λυθηκε. :-p Αναφερω για οποιον εχει παρομοιο ζητημα οτι ακολουθησα και την συμβουλη του wind να βαλω InputStreamReader και να ορισω εγω το charset στα ελληνικα οποτε εκανα αυτο για το διαβασμα:

Code: Select all

Scanner in = new Scanner(new BufferedReader(new InputStreamReader(new FileInputStream( fin ),"8859_7" ) ) );
και αυτο για το γραψιμο σε αρχειο:

Code: Select all

PrintWriter out = new PrintWriter( new OutputStreamWriter(new FileOutputStream(fout), "8859_7"));
Ευχαριστω πολυ. :)
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by stoupeace » Fri Nov 27, 2009 6:54 pm

http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api ... .String%29
Καλά θυμόμουνα ότι είχα δει setEncoding(). Είδες? :-p

Βέβαια δεν κάνει αυτό που νόμιζα, οπότε μάλλον κι εγώ αυτή με το charSet είχα χρησιμοποιήσει :oops:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
fspriest
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 1
Joined: Thu Dec 10, 2009 5:49 pm
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by fspriest » Thu Dec 10, 2009 6:38 pm

παιδιά προσπαθώ να κάνω ένα project monopoly σε java αλλά έχω πρόβλημα με την σχεδίαση του UI. χρησιμοποιώ netbeans αλλά δεν βοηθάει και πολύ.
μπορείτε να μου προτείνετε καμιά άλλη πλατφόρμα ή κάτι που να βολεύει πιο πολύ;
Ευχαριστώ
Last edited by Loner on Thu Dec 10, 2009 6:39 pm, edited 1 time in total.
Reason: greeklish
User avatar
Valkyrion
bit level
bit level
Posts: 18
Joined: Tue Dec 08, 2009 2:02 am

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Valkyrion » Thu Dec 10, 2009 6:48 pm

Εννοείς κάποιο άλλο IDE γενικά ή κάποιο για πιο εξειδίκευση στο γραφικό σου κομμάτι?? Γενικά πολύ έχουν βολευτεί και με το eclipse αλλά για UI πιστεύω πως το netbeans είναι αρκετά βολικά για εμένα τουλάχιστον... :-)
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by cypher » Thu Dec 10, 2009 7:19 pm

Με φορμα πολυ δυσκολα θα φτιαξεις κατι καλο στο netbeans. Θα παιδευτεις πολυ περισσοτερο απο οτι αν το εκανες με το χερι γραφωντας τον κωδικα και δεν νομιζω να υπαρχει αλλη λυση για ui με swing/apt. Δες τα επισημα tutorials στο site της sun, διαβασε για το πως υλοποιουνται καθε ειδους γραφικα και προσπαθησε το ετσι.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Ισοβίτης » Thu Dec 10, 2009 10:49 pm

Γιατί να το κάνεις σε Java; Μπορείς να δοκιμάσεις WPF.

Με το WPF θα έχεις:
- Ένα εξαιρετικό IDE (το Visual Studio) - δωρεάν από το MSDNAA της σχολής μας.
- Σαφή διαχωρισμό UI και κώδικα. Το UI δημιουργείται με χρήση XAML (μίας εύκολης στην εκμάθηση markup γλώσσας) χρησιμοποιώντας γραφικό περιβάλλον με drag-and-drop δυνατότητες. Ο κώδικας για την λογική της εφαρμογής γράφεται σε C# (μία γλώσσα προγραμματισμού παρόμοιας σύνταξης με τη Java).
- Μεγάλη ευκολία στη δημιουργία του UI και στην αλλαγή των ιδιοτήτων του.
- Όλες τις δυνατότητες του .NET framework.
- Στιγμιαίο deployment, αφού δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας setup.exe με ένα κλικ.
- Από αισθητικής άποψης, τα default controls του WPF είναι ομορφότερα από της Swing.

Μπορείς να δεις εδώ μία σύγκριση Java και C#.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 654
Joined: Wed Nov 21, 2007 8:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αθηνα
Contact:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by cyberpython » Fri Dec 11, 2009 1:16 am

Αυτό που είπε ο Ισοβίτης, εκτός και αν θέλεις να τρέχει και σε άλλες πλατφόρμες (αν και με το Mono γίνεται, αλλά θέλει προσοχή να έχουν υλοποιηθεί τα χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιήσεις π.χ. WinForms).

Αν θέλεις να τρέχεις παντού (όπου υπάρχει Sun JRE εννοώ) και πάντα τότε Java/Swing.
(Το Swing είναι λιγο αργό στην εκκίνηση, αλλά σε ξεπληρώνει με το οτι είναι παντού διαθέσιμο και αρκετά παραμετροποιήσιμο).

Υπάρχει και το Glade/GTK+ και τα αντίστοιχα bindings σε Java αλλά θέλει ψάξιμο η υπόθεση εγκατάσταση αν θέλεις να τρέχεις και σε Windows πέρα από Linux....
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by ~~Wind~~ » Fri Dec 11, 2009 3:24 am

Qt (QtCreator IDE), WxWidgets (CodeBlocks IDE | WxForm | WxSmith), παίζουν παντού. Το crosscompile δεν είναι κάτι φοβερό..
Για java το NetBeans έχει δικό του GuiEditor που είναι πολύ απλός και κάνει ότι σχεδόν θέλεις.

Ισοβίτη παίζουν τπτ License προβλήματα με VS? compilers? κλπ ? Ότι το msdnaa δίνει το VS με license μόνο για μη-εμπορικούς διδακτικούς σκοπούς ? ή είναι FUD ?
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Ισοβίτης » Fri Dec 11, 2009 7:21 pm

~~Wind~~ wrote:Qt (QtCreator IDE), WxWidgets (CodeBlocks IDE | WxForm | WxSmith), παίζουν παντού. Το crosscompile δεν είναι κάτι φοβερό..
Για java το NetBeans έχει δικό του GuiEditor που είναι πολύ απλός και κάνει ότι σχεδόν θέλεις.
Αξιόλογες εφαρμογές, αλλά υστερούν συγκριτικά με το WPF στον τομέα του user experience (που είναι ο βασικότερος τομέας όταν αναπτύσσεις ψυχαγωγική εφαρμογή).
~~Wind~~ wrote:Ισοβίτη παίζουν τπτ License προβλήματα με VS? compilers? κλπ ? Ότι το msdnaa δίνει το VS με license μόνο για μη-εμπορικούς διδακτικούς σκοπούς ? ή είναι FUD ?
Τυπικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θες, αρκεί να μην πουλάς τις εφαρμογές που κάνεις εκεί. Αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα που διατίθενται για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Πρακτικά, δεν έχω δει να ενδιαφέρεται κανείς για το πώς το χρησιμοποιεί ο καθένας :-p
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by The Punisher » Sat Dec 12, 2009 1:12 am

Με το VS Express μπορείς και να τις πουλάς. Και δεν είναι ιδιαίτερα "γυμνό" σε σχέση με το full (τουλάχιστον στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε συνήθως)
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by ultimate_aektzis » Sun Dec 13, 2009 2:38 pm

Κανω το εξης απλο:

Code: Select all

BufferedReader reader =
                    new BufferedReader(new InputStreamReader(
                    url.openStream()));
        
        String line;
        StringBuffer pageBuffer = new StringBuffer();
        while ((line = reader.readLine()) != null) 
        {
                pageBuffer.append(line);
        }
        
        System.out.println(pageBuffer.toString());
        
      BufferedWriter writer=new BufferedWriter(new OutputStreamWriter(new FileOutputStream("page")));

Αλλα δεν μπορω να βρω σε τι αρχειο να αποθηκευσω τη σελιδα.Εχω δοκιμασει:

1.Χωρις καταληξη

2.html

3.txt

4.rtf

Δεν δουλευει κανενα.Καμια ιδεα? :smt017
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Luke » Sun Dec 13, 2009 4:53 pm

Στον κώδικα που έχεις παραθέσει δεν βλέπω πουθενά να καλείς την write() πάνω στο stream "writer" που έχεις δημιουργήσει.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by ultimate_aektzis » Sun Dec 13, 2009 4:57 pm

Ναι, ειναι στην ακριβως απο κατω γραμμη.Ξεχασα να τη βαλω εδω :oops: .

Anyway, στο μεσοδιαστημα λυθηκε...μονο του. :smt021

Thx για τη βοηθεια.
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Luke » Sun Dec 13, 2009 5:09 pm

Σε περίπτωση που σου παρήγαγε ένα κενό αρχείο μόνο μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι ίσως δεν καλούσες την flush() (ή την close() στο τέλος της επεξεργασίας) προκειμένου να αδειάσει το stream. Την έχω πάθει κι εγώ έτσι και δε μπορούσα να καταλάβω τι φταίει, γι' αυτό το αναφέρω.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
madness
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 511
Joined: Tue May 29, 2007 3:07 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Κατά βάση στον κόσμο μου!!!

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by madness » Thu Jun 17, 2010 12:47 am

~~Wind~~ wrote:Qt (QtCreator IDE), WxWidgets (CodeBlocks IDE | WxForm | WxSmith), παίζουν παντού. Το crosscompile δεν είναι κάτι φοβερό..
Για java το NetBeans έχει δικό του GuiEditor που είναι πολύ απλός και κάνει ότι σχεδόν θέλεις.

Ισοβίτη παίζουν τπτ License προβλήματα με VS? compilers? κλπ ? Ότι το msdnaa δίνει το VS με license μόνο για μη-εμπορικούς διδακτικούς σκοπούς ? ή είναι FUD ?
Σήμερα προσπαθούσα να δουλέψω το συγκεκριμένο εργαλείο Qt (QtCreator IDE) [περιττό να πω ότι κόλλαγε και τερματιζόταν στα καλά καθούμενα, και χανόταν ότι δεν είχε γίνει save] και από ότι βρήκα γράφεις σε C++ για αυτό αλλά κάτι έπαιξε για για Java Programming (jambi) ... εγώ προφανώς θα προτιμούσα να γράφω Java αλλά για την ώρα δεν έχω καταφέρει να καταλάβω αν θα υποστηρίζεται από το κινητό (Series 60 nokia - απ όσο ξέρω) και αν είναι ακριβώς το ίδιο με την C++ καμία ιδέα-βοήθεια?
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: απορία σε ένα πρόγραμμα Java

Post by Ισοβίτης » Thu Jun 17, 2010 1:15 am

Γενικώς, το Qt είναι λίγο περίεργο. Πρόπερσι που το είχα δουλέψει αρκετά, γονάτιζε το σύστημα και κράσαρε για άγνωστους λόγους. Παρ' όλα αυτά, είναι από τα πιο ωραία IDEs που έχω δει για C++ GUIs. Jambi δεν είχα βάλει ποτέ γιατί το ξήλωσα :-p

Εσύ θέλεις να γράψεις εφαρμογές για Symbian ή εφαρμογές σε Java για κινητά γενικώς; Το Qt δεν είναι απαραίτητο αν θες να γράψεις Java - αρκεί το κινητό να την υποστηρίζει (εδώ έχει και άλλα εργαλεία για Symbian Java development). Αν δεν έχεις περιορισμό συσκευής, δοκίμασε Android (Java σε Eclipse IDE και με αξιόλογο emulator).

Επίσης, δεν είμαι σίγουρος για πόσο ακόμα η Nokia θα κρατάει ζωντανό το Symbian. Ήδη ξεκίνησε να δοκιμάζει Silverlight (στα N97).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”