Πρόβλημα με compile στη java

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Fri Oct 22, 2010 4:17 pm

Αναφέρω τα γεγονότα :
1)έχω windows xp home Ελληνικά
2)Χρησιμοποιώ το JDK 1.6.0_22 και το JRE6
3)Όταν γράψω ένα πρόγραμμα στο jcreator ,το build project δέ λειτουργεί -πριν έβγαζε το εξής σφάλμα:
javac: file not found <File name εδώ>
usage: javac <options> <source files>
use -help for a list of possible options

Τώρα μετά απο ένα reinstall του JRE δεν μπορώ να πατήσω καν build project.
4)Αν πατήσω build file και run file το πρόγραμμα τρέχει κανονικά.
5)Αν βάλω ενα αρχείο .java στο directory C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin γίνεται compile κανονικά ( cmd->cd C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin-> Javac onoma.java) και τρέχει (java onoma)

Αν το αρχείο είναι σε άλλον φάκελο μου βγένει το ίδιο σφάλμα με το jcreator build project.
6)Το control panel->system->advanced->environment variables και add to path (C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin) στα user variables to έχω κάνει (σωστά πιστεύω).Σε κάποια φάση πείραξα και ενα system variable με όνομα classpath (Το άλλαξα σε C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin - το compile δέν δούλευε ούτε πρίν απο αυτό)

προσπαθώ να βγάλω άκρη εδώ και κάνα 2ωρο αλλα παπάκια...Αν σε κανέναν αρέσουν οι γρίφοι ας μου πεί τη γνώμη του για το θέμα

Ξέρετε μήπως τι πρέπει να κάνω reinstall για να αποφύγω το format?
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by The Punisher » Fri Oct 22, 2010 5:02 pm

πρέπει να προσθέσεις στο PATH (environment variables) τον φάκελο στον οποίο βρίσκεται το javac.exe και το java.exe . Διαφορετικά το λειυοργικό δεν ξέρει που να βρει την εντολή, οπότε σου λέει file not found (ούτε στο PATH σου, ούτε στο local directory)

οπότε google: windows "add to path"
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Fri Oct 22, 2010 5:43 pm

The Punisher wrote:πρέπει να προσθέσεις στο PATH (environment variables) τον φάκελο στον οποίο βρίσκεται το javac.exe και το java.exe . Διαφορετικά το λειυοργικό δεν ξέρει που να βρει την εντολή, οπότε σου λέει file not found (ούτε στο PATH σου, ούτε στο local directory)

οπότε google: windows "add to path"
Ωπ γείτονας...πώς τρέχεις απο τη γλυφάδα ασοε?

Θα κάνω edit όταν φτιάξω το path να σου πω αν δούλεψε.

Βασικά έκανα google αυτό που είπες και είδα οτι το java.exe είναι στο φάκελο windows/system32 που είναι ήδη στο PATH.Αν κάνω ενα copy /paste το javac.exe στο system32 θεωριτικά δεν θα έπρεπε να έχω πρόβλημα?

Έβαλα το folder του java.exe/javac.exe στο PATH και δεν έγινε τίποτα.Παρατήρησα οτι λειτουργεί το Java <onoma class> για ολα τα .class που είναι στο φάκελο C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bincmd (χωρίς να κάνω change directory sto cmd)
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by The Punisher » Fri Oct 22, 2010 6:24 pm

για αυτό χρειάζεται να βάλεις στο PATH τον φάκελο "C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin" οπου βρίσκονται και τα java και javac στην πραγματικότητα, και όχι να τα κάνεις copy-paste σε άλλον φάκελο
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Sun Oct 24, 2010 6:32 pm

The Punisher wrote:για αυτό χρειάζεται να βάλεις στο PATH τον φάκελο "C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin" οπου βρίσκονται και τα java και javac στην πραγματικότητα, και όχι να τα κάνεις copy-paste σε άλλον φάκελο
Ξέχασα να αναφέρω ,το έβαλα και αυτό στο PATh αλλα δεν
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by The Punisher » Sun Oct 24, 2010 8:01 pm

θες να μας πεις τι έχεις στο PATH ;
User avatar
madness
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 511
Joined: Tue May 29, 2007 3:07 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Κατά βάση στον κόσμο μου!!!

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by madness » Sun Oct 24, 2010 10:08 pm

kaliteros wrote:
The Punisher wrote:για αυτό χρειάζεται να βάλεις στο PATH τον φάκελο "C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin" οπου βρίσκονται και τα java και javac στην πραγματικότητα, και όχι να τα κάνεις copy-paste σε άλλον φάκελο
Ξέχασα να αναφέρω ,το έβαλα και αυτό στο PATh αλλα δεν
όταν το έκανες αυτό μετά έκανες restart ??? αν δεν κάνεις restart (κανονικό ε, έναρξη > τερματισμός > επανεκκίνηση) τα windows ποτέ δεν παίρνουν το νέο path!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
με έχει κάνει να ψάχνω άπειρες ώρες αυτή η ... στο παρελθόν!
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
liam
byte level
byte level
Posts: 65
Joined: Wed Feb 11, 2009 11:54 am

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by liam » Sun Oct 24, 2010 11:59 pm

Δεν χρειαζετε restart για να παρει το path, αλλα βεβαιωσου οτι αλλαζεις το system variable path.
User avatar
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2141
Joined: Sun Nov 18, 2007 5:32 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by necrofear_13 » Mon Oct 25, 2010 12:06 am

Σε linux χρειάζεται γιατί πρέπει να ξαναφορτώσει το profile. Λογικά κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε windows(απλά δεν ξέρω πως λειτουργεί) μου έχει συμβεί και εμένα. Τώρα δεν ξέρω τι διαφορά παίζει απο windows σε windows και αν χρειάζεται σιγουρα restart ή οχι. Πάντως καλό είναι να κάνει για να ξαναφορτωθούν οι πληροφορίες του user.Τι ψυχή έχει μωρέ ένα restart???
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by netharis » Mon Oct 25, 2010 2:16 am

necrofear_13 wrote:Σε linux χρειάζεται γιατί πρέπει να ξαναφορτώσει το profile. Λογικά κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε windows(απλά δεν ξέρω πως λειτουργεί) μου έχει συμβεί και εμένα. Τώρα δεν ξέρω τι διαφορά παίζει απο windows σε windows και αν χρειάζεται σιγουρα restart ή οχι. Πάντως καλό είναι να κάνει για να ξαναφορτωθούν οι πληροφορίες του user.Τι ψυχή έχει μωρέ ένα restart???
Δεν χρειάζεται restart, απλά ένα κλείσιμο-άνοιγμα του terminal ή απλά ένα logout και login για να παίξει παντού και όχι μόνο στο term. emulator.
Σε windows το ίδιο πράγμα.

Δοκίμασες να κάνεις compile απο κονσόλα, και να τσεκάρεις οτι τα main binaries είναι όντως στο path; (java, javac, jar κτλ)
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Mon Oct 25, 2010 3:20 pm

The Punisher wrote:θες να μας πεις τι έχεις στο PATH ;

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin\

Αυτό εννοείς?
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by Zifnab » Mon Oct 25, 2010 4:40 pm

kaliteros wrote: 3)Όταν γράψω ένα πρόγραμμα στο jcreator ,το build project δέ λειτουργεί -πριν έβγαζε το εξής σφάλμα:
javac: file not found <File name εδώ>
usage: javac <options> <source files>
use -help for a list of possible options

Αν χρησιμοποιείς το Jcreator - (βάλε κανένα netbeans/eclipse καλύτερα ή terminal) πρέπει από τα options να πας και να του βάλεις να εντοπίσει το javac.exe ως compiler και το java.exe ως interpreter ή όπως το λέει - επίσης για να δουλέψει το build project πρέπει να κάνεις new project και να κάνεις add αρχεία σε αυτό - δεν έχει καμία σχέση ότι εγκατέστησες το JRE...
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Tue Nov 16, 2010 4:49 pm

Βασικά πιστέυω οτι βρίσκει το Javac αλλά δεν βρίσκει το αρχείο .java που θέλω να κάνω compile (έστω οτι θέλω να κάνω compile το arxeio.java)

πχ αν βάλω το αρχείο arxeio.java στο documents and settings/<to username mou> (που είναι το αρχικό folder στο cmd) το compile γίνεται κανονικά'
παρόμοια,αν κάνω cd στο cmd και βάλω σαν directory το directory που βρίσκεται το arxeio.java

Η εντολή να τρέξει ενα .class αρχείο όμως δε λειτουργεί εκτός αν κάνω cd σε C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin KAI το αρχείο που θέλω να τρέξω βρίσκεται εκει μέσα...


Τεσπα έχει κανείς καμιά ιδέα πως γίνετε να κάνω reset το path του java.exe και του javac.exe κτλπ χωρίς να κάνω format? είναι η μόνη λύση που έχω αυτή τη στιγμή αλλά κωλύομαι λίγο με το format;p
kaliteros
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 277
Joined: Tue Jun 01, 2010 2:46 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by kaliteros » Sun Dec 05, 2010 9:38 pm

Παιδιά μπορεί κάποιος με windows xp να κάνει paste τα PATH kai CLASSPATH? Να τα κάνω ενα copy &paste και εγώ μπας και γίνει τίποτα...
User avatar
madness
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 511
Joined: Tue May 29, 2007 3:07 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Κατά βάση στον κόσμο μου!!!

Re: Πρόβλημα με compile στη java

Post by madness » Mon Dec 06, 2010 1:36 am

γιατι δε βαζεις το C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_22\bin; στο path? Και μετα κανε restart
Καθένας με την τρέλα του...
...εγώ προτιμώ την δική μου!!!
@Mobile Application Development (Symbian Qt, bada, Android, Java ME)
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”