Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
MARINA100
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Fri Feb 10, 2012 6:19 pm
Academic status: N>4
Gender:

Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby MARINA100 » Fri Feb 10, 2012 6:44 pm

Γειά σας, είμαι αρχάρια αλλά κάτι προσπαθώ να κάνω και έχω το εξής πρόβλημα για το οποίο θα ήθελα βοήθεια.
Στον ΗΥ που έχω, θέλω να αυξήσω την μνήμη. Έχω την μητρική GA-K8VT800 Pro
και επάνω έχει μία μνήμη TWINMOS 512-400-TWI DIMM DDR CL3 512MB PC3200 (400MHZ).
Έχω τις εξής απορίες :
1) με ποιό χαρακτηριστικό ζητάω την μνήμη ώστε να ταιριάζει στην μητρική μου;
2) μπορώ να αγοράσω μία ή δύο άλλες ίδιες μνήμες και να τις προσθέσω ;
3) αλλά επειδή μάλλον δεν βρίσκω ,μπορώ να πάρω μία άλλη 1GB ; ή 2GB ή 3GB ;
4) τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά της μνήμης που θα πάρω; και ακόμη
5) μήπως έχετε να μου προτείνεται ποιά ακριβώς να πάρω;

Ευχαριστώ πολύ.
User avatar
nks
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 723
Joined: Wed Apr 14, 2010 10:52 am
Academic status: Alumnus/a

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nks » Fri Feb 10, 2012 8:17 pm

MARINA100 wrote:Γειά σας, είμαι αρχάρια αλλά κάτι προσπαθώ να κάνω και έχω το εξής πρόβλημα για το οποίο θα ήθελα βοήθεια.
Στον ΗΥ που έχω, θέλω να αυξήσω την μνήμη. Έχω την μητρική GA-K8VT800 Pro
και επάνω έχει μία μνήμη TWINMOS 512-400-TWI DIMM DDR CL3 512MB PC3200 (400MHZ).
Έχω τις εξής απορίες :
1) με ποιό χαρακτηριστικό ζητάω την μνήμη ώστε να ταιριάζει στην μητρική μου;
2) μπορώ να αγοράσω μία ή δύο άλλες ίδιες μνήμες και να τις προσθέσω ;
3) αλλά επειδή μάλλον δεν βρίσκω ,μπορώ να πάρω μία άλλη 1GB ; ή 2GB ή 3GB ;
4) τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά της μνήμης που θα πάρω; και ακόμη
5) μήπως έχετε να μου προτείνεται ποιά ακριβώς να πάρω;

Ευχαριστώ πολύ.



1)DDR 400(pc3200) ή DDR 333(PC-2700) ή DDR 266(PC-2100)
2)ναι μπορεις.Μπορεις να εχεις maximum 3GB ram
3) ή 1 ή 2gb...3αρα δεν προκειται να βρεις
4)σε τετοιες μνήμες οχι κατι ιδιαιτερο..καλυτερα ομως να πάρεις pc3200(δλδ ιδια με την ηδη υπαρχουσα,οχι τη μαρκα)
5)http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=ram+ddr+400 ψαξε εδω(μαγαζια που να ειναι κοντα σε σενα κλπ,αλλιως στουρναρη μια βολτα θα βρεις σιγουρα)
6)να ξερεις οτι θα βρεις τσιμπημενες τιμες γιατι ειναι παλιες οι μνημες αυτες
7)καλως ηρθες :smt006
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Fri Feb 10, 2012 11:04 pm

Εχω ακριβως την ιδια απορια. Εχω ενα PC 5 χρονια τωρα, ΗΡ με Windows XP το οποιο ομως δεν την παλευει με πολλες διεργασιες γιατι εχει RAM 448ΜΒ. Εχω αποφασισει να παρω μια καινουρια RAM στα 2GB. Δεν εχω γνωσεις απο hardware οποτε δεν ξερω μαρκες κτλ αλλα στις ιδιοτητες του υπολογιστη γραφει αυτα εδω:
HP Compaq dx2200MT
Inter (R)
Pentium (R) D CPU 3.40GHz
2.38GHz, 448 MB RAM


Τι πραγματα πρεπει να προσεξω? Θελω απλα μια 2GB χωρις κατι ιδιαιτερο, μου αρκει που θα τρεχει γρηγορα ο Η/Υ χωρις να κολλαει συνεχεια (βλεπω αλλου που ανοιγουν 15 καρτελες και μενα τα φτυνει στις 2-3)
User avatar
dexter
Venus Former Team Member
Posts: 2496
Joined: Wed Jan 09, 2008 11:50 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: springfield
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby dexter » Sat Feb 11, 2012 1:01 am

Bασίλης wrote:Εχω ακριβως την ιδια απορια. Εχω ενα PC 5 χρονια τωρα, ΗΡ με Windows XP το οποιο ομως δεν την παλευει με πολλες διεργασιες γιατι εχει RAM 448ΜΒ. Εχω αποφασισει να παρω μια καινουρια RAM στα 2GB. Δεν εχω γνωσεις απο hardware οποτε δεν ξερω μαρκες κτλ αλλα στις ιδιοτητες του υπολογιστη γραφει αυτα εδω:
HP Compaq dx2200MT
Inter (R)
Pentium (R) D CPU 3.40GHz
2.38GHz, 448 MB RAM


Τι πραγματα πρεπει να προσεξω? Θελω απλα μια 2GB χωρις κατι ιδιαιτερο, μου αρκει που θα τρεχει γρηγορα ο Η/Υ χωρις να κολλαει συνεχεια (βλεπω αλλου που ανοιγουν 15 καρτελες και μενα τα φτυνει στις 2-3)

αν μπορείς κατέβασε το speccy(είναι freeware και πολύ μικρό σε μέγεθος) και τρέξτο για να δεις ακριβώς τον τύπο της μητρικής που έχεις για να δεις πόση μνήμη σηκώνει ακόμα και τι τύπο μνήμης..
αν θέλεις βοήθεια πόσταρε τα αποτελέματα εδώ :smt023
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
MARINA100
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Fri Feb 10, 2012 6:19 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby MARINA100 » Sat Feb 11, 2012 11:10 am

Καλημέρα και
ευχαριστώ πολυ για τις σαφείς πληροφορίες και για το καλωσόρισμα.
Ελπίζω να βρώ τις μνήμες αυτές .
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sat Feb 11, 2012 12:04 pm

Το κατεβασα το speccy και οι πληροφοριες που εμφανισε ειναι αυτες. Δε βλεπω να γραφει καπου το ποση μνημη σηκωνει η μητρικη

Motherboard
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Manufacturer MSI
Model 0A48 (Socket 775)
Chipset Vendor ATI
Chipset Model RS400/RC400/RC410
Chipset Revision 01
Southbridge Vendor ATI
Southbridge Model SB400
Southbridge Revision 80
System Temperature 67 °C
BIOS
Brand Phoenix Technologies, LTD
Version MS7254 1.05
Date 08/14/2006
Voltage
CPU CORE 1.184 V
VIN0 1.816 V
AVCC 3.312 V
+3.3V 3.328 V
MEMORY CONTROLLER 1.672 V
VIN2 1.592 V
VIN3 1.592 V
VIN4 1.648 V
PCI Data
Slot PCI
Slot Type PCI
Slot Usage In Use
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCI0
Slot Number 0
Slot PCI
Slot Type PCI
Slot Usage Available
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCI0
Slot Number 1

RAM
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Memory slots
Total memory slots 2
Used memory slots 1
Free memory slots 1
Memory
Type DDR2
Size 512 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 332.9 MHz
CAS# Latency (CL) 5 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 5 clocks
RAS# Precharge (tRP) 5 clocks
Cycle Time (tRAS) 15 clocks
Physical Memory
Memory Usage 78 %
Total Physical 446 MB
Available Physical 98 MB
Total Virtual 1.03 GB
Available Virtual 582 MB
SPD
Number Of SPD Modules 1
Slot #1
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sat Feb 11, 2012 12:17 pm

Μπορείς να φτάσεις μέχρι 4GB. Είσαι τυχερός γιατί ddr2 μνήμες θα βρεις σχετικά εύκολα. Απλά έχε κατά νου ότι είναι σχετικά τσιμπημένες και αυτές λόγω παλαιότητας. skroutz-αρέ το λίγο για να βρείς τα καλύτερα deals.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Loner
Venus Former Team Member
Posts: 4004
Joined: Fri Oct 26, 2007 11:08 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Στη ρωγμή του χρόνου

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Loner » Sat Feb 11, 2012 12:29 pm

Εγώ που έχω αυτήν την μητρική μπορώ να βάλω μία Kingston 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM χωρίς πρόβλημα, σωστά?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby cypher » Sat Feb 11, 2012 12:34 pm

Loner wrote:Εγώ που έχω αυτήν την μητρική μπορώ να βάλω μία Kingston 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM χωρίς πρόβλημα, σωστά?

Yup :-)
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sat Feb 11, 2012 1:48 pm

nachos wrote:Μπορείς να φτάσεις μέχρι 4GB. Είσαι τυχερός γιατί ddr2 μνήμες θα βρεις σχετικά εύκολα. Απλά έχε κατά νου ότι είναι σχετικά τσιμπημένες και αυτές λόγω παλαιότητας. skroutz-αρέ το λίγο για να βρείς τα καλύτερα deals.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μπορεις να εξηγησεις λιγο πως τα καταλαβες αυτα, ας πουμε που εγραφε οτι παιρνει μεχρι 4GB?
Υ.Γ. Ειδα οτι η τωρινη μου καρτα γραφει DRAM Frequency 332.9 MHz. Τι ακριβως ειναι αυτο, τι επηρεαζει και μπορω να παρω καρτα με μεγαλυτερη συχνοτητα η μονο αυτην την ταχυτητα σηκωνει η μητρικη?
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sat Feb 11, 2012 2:09 pm

Bασίλης wrote:Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μπορεις να εξηγησεις λιγο πως τα καταλαβες αυτα, ας πουμε που εγραφε οτι παιρνει μεχρι 4GB?
Υ.Γ. Ειδα οτι η τωρινη μου καρτα γραφει DRAM Frequency 332.9 MHz. Τι ακριβως ειναι αυτο, τι επηρεαζει?


Google-αρα το μοντέλο του motherboard σου και βρήκα ότι δέχεται max 4GB. Προφανώς σε αυτά που post-αρες δεν υπήρχε κάποια πληροφορία που να το καταδεικνύει :-p

H DRAM frequency είναι η ταχύτητα λειτουργίας της μνήμης σου. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Βέβαια, άσχετα από της δυνατότητες του memory module, πρέπει να προσέξεις τι είδους ταχύτητες μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο το motherboard. Αν θυμάμαι καλά το δικό σου μπορεί μέχρι 667MHz. Αυτός ο περιορισμός δεν είναι αυστηρός υπό την έννοια ότι αν βάλεις ένα πιο γρήγορο memory module αυτό δεν θα παίξει, αλλά μόνο υπό την έννοια ότι θα "χρονίσει" στη μέγιστη δυνατή συχνότητα που μπορεί να υποστηρίξει το motherboard. Για παράδειγμα, έστω ότι αγοράζεις dimm-άκια που χρονίζουν στα 800MHz. Επειδή το motherboard υποστηρίζει μέχρι 667, αυτά θα χρονίσουν στα 667MHz επίσης. Κοινώς θα παίξουν, απλά θα έχεις πληρώσει τσάμπα τη διαφορά μεταξύ 667 και 800MHz modules, από τη στιγμή που δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sat Feb 11, 2012 3:05 pm

nachos wrote:
Bασίλης wrote:Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μπορεις να εξηγησεις λιγο πως τα καταλαβες αυτα, ας πουμε που εγραφε οτι παιρνει μεχρι 4GB?
Υ.Γ. Ειδα οτι η τωρινη μου καρτα γραφει DRAM Frequency 332.9 MHz. Τι ακριβως ειναι αυτο, τι επηρεαζει?


Google-αρα το μοντέλο του motherboard σου και βρήκα ότι δέχεται max 4GB. Προφανώς σε αυτά που post-αρες δεν υπήρχε κάποια πληροφορία που να το καταδεικνύει :-p

H DRAM frequency είναι η ταχύτητα λειτουργίας της μνήμης σου. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο. Βέβαια, άσχετα από της δυνατότητες του memory module, πρέπει να προσέξεις τι είδους ταχύτητες μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο το motherboard. Αν θυμάμαι καλά το δικό σου μπορεί μέχρι 667MHz. Αυτός ο περιορισμός δεν είναι αυστηρός υπό την έννοια ότι αν βάλεις ένα πιο γρήγορο memory module αυτό δεν θα παίξει, αλλά μόνο υπό την έννοια ότι θα "χρονίσει" στη μέγιστη δυνατή συχνότητα που μπορεί να υποστηρίξει το motherboard. Για παράδειγμα, έστω ότι αγοράζεις dimm-άκια που χρονίζουν στα 800MHz. Επειδή το motherboard υποστηρίζει μέχρι 667, αυτά θα χρονίσουν στα 667MHz επίσης. Κοινώς θα παίξουν, απλά θα έχεις πληρώσει τσάμπα τη διαφορά μεταξύ 667 και 800MHz modules, από τη στιγμή που δεν μπορείς να την αξιοποιήσεις.

Ευχαριστω και παλι, το googl-αρα και γω και βρηκα οντως οτι παει μεχρι 667, επισης δεχεται μεχρι 4GΒ (αν ειχα 64-bit) και παιρνει αλλη μια μνημη. Οποτε τωρα η βασικη ερωτηση μου ειναι, αγοραζοντας απλα μια μνημη 2GB με 667 ΜΗz θα δω διαφορα, θα λειτουργει ανετα ο υπολογιστης ή θα εχει παλι κολληματα κτλ? Δεν τον εχω για παιχνιδια (αντε κανα pro αν το σηκωσει).
Στο skroutz βρηκα αυτες εδω. Ποια προτεινετε?
(υπαρχει διαφορα αν η μνημη ειναι 2GB σε ενα module αντι για 1+1GB σε 2 modules?)
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Zifnab » Sat Feb 11, 2012 5:18 pm

Με μια ματιά γιατί δεν είδα τί CPU έχεις - είδα ότι έχεις Socket 775 - που σημαίνει ότι μπορεί να έχεις από Penitum 4 => Pentium D μέχρι Core 2 Duo..
Αν έχεις από τους Pentium 4 - και να βάλεις περισσότερη Ram δεν νομίζω να μην έχεις κολλήματα - δεδομένου ότι έχεις 2gb.. Πλέον τα κολλήματα που βλέπω σε αυτούς τους υπολογιστές αυτής της γενιάς είναι από την άσχημη εξέλιξη της Adobe, όταν βλέπεις videάκια μέχρι flash games / facebook apps (τσέκαρε αν χτυπάει 90-100% η CPU στο task manager - και δες και την χρήση της ram από εκεί). Οπότε αν έχεις τόσο παλιό επεξεργαστή δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις ram.. ίσως παίζει ρόλο και πόσο φορτωμένο τον έχεις.. Αν έχεις Core2Duo αξίζει ;)

(υπαρχει διαφορα αν η μνημη ειναι 2GB σε ενα module αντι για 1+1GB σε 2 modules?)


παίζει αν μιλάμε για dual - channel εφόσον υπάρχουν ακόμα τέτοιες (που δουλεύουν καλύτερα σε ζεύγη σε κάποιες mobo) - πέρα από τον χώρο δεν παίζει ρόλο απ' όσο ξέρω..
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sat Feb 11, 2012 6:03 pm

Μην ακούς το τρελό 'αω' αγόρι, μάλλον δεν πρόσεξε πως αυτή τη στιγμή έχεις < 512MB ram... Σίγουρα θα κάνει διαφορά αλλά από την άλλη μην περιμένεις και υπολογιστική επανάσταση. Θα σου πρότεινα κιόλας, αν το επιτρέπει το budget σου, να κουμπώσεις 2 x 2GB ram, ακόμα και αν είσαι σε 32-bit περιβάλλον, για να αξιοποιήσεις το dual channel και ταυτόχρονα να έχεις τη μέγιστη δυνατή μνήμη.

Κοίταξα λίγο και το πρώτο σου ποστ που αναφέρεις τι επεξεργαστή έχεις, ο Pentium D είναι αξιοπρεπής σχετικά, λογικά ακόμα και σε windows 7 περιβάλλον, με την extra μνήμη θα πρέπει να έχεις αξιοπρεπείς επιδόσεις.

By the way, αν έχει παλιώσει ο σκληρός σου, ίσως αξίζει να σκεφτείς να τον 'ανακαινίσεις' και αυτόν, μιας που είναι πάντα το bottleneck της επίδοσης του συστήματος.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sat Feb 11, 2012 6:26 pm

Zifnab wrote:Με μια ματιά γιατί δεν είδα τί CPU έχεις - είδα ότι έχεις Socket 775 - που σημαίνει ότι μπορεί να έχεις από Penitum 4 => Pentium D μέχρι Core 2 Duo..
Αν έχεις από τους Pentium 4 - και να βάλεις περισσότερη Ram δεν νομίζω να μην έχεις κολλήματα - δεδομένου ότι έχεις 2gb.. Πλέον τα κολλήματα που βλέπω σε αυτούς τους υπολογιστές αυτής της γενιάς είναι από την άσχημη εξέλιξη της Adobe, όταν βλέπεις videάκια μέχρι flash games / facebook apps (τσέκαρε αν χτυπάει 90-100% η CPU στο task manager - και δες και την χρήση της ram από εκεί). Οπότε αν έχεις τόσο παλιό επεξεργαστή δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις ram.. ίσως παίζει ρόλο και πόσο φορτωμένο τον έχεις.. Αν έχεις Core2Duo αξίζει ;)

Pentium D 945 (Presler 65nm Technology) εχω. Το PC κολλαει ακριβως σε οσα ειπες (youtube, facebook apps κτλ) οποτε αναγκαζομαι να κλεινω διεργασιες συχνα απο το task manager.

nachos wrote:Μην ακούς το τρελό 'αω' αγόρι, μάλλον δεν πρόσεξε πως αυτή τη στιγμή έχεις < 512MB ram... Σίγουρα θα κάνει διαφορά αλλά από την άλλη μην περιμένεις και υπολογιστική επανάσταση. Θα σου πρότεινα κιόλας, αν το επιτρέπει το budget σου, να κουμπώσεις 2 x 2GB ram, ακόμα και αν είσαι σε 32-bit περιβάλλον, για να αξιοποιήσεις το dual channel και ταυτόχρονα να έχεις τη μέγιστη δυνατή μνήμη.

Κοίταξα λίγο και το πρώτο σου ποστ που αναφέρεις τι επεξεργαστή έχεις, ο Pentium D είναι αξιοπρεπής σχετικά, λογικά ακόμα και σε windows 7 περιβάλλον, με την extra μνήμη θα πρέπει να έχεις αξιοπρεπείς επιδόσεις.

By the way, αν έχει παλιώσει ο σκληρός σου, ίσως αξίζει να σκεφτείς να τον 'ανακαινίσεις' και αυτόν, μιας που είναι πάντα το bottleneck της επίδοσης του συστήματος.

Εμενα με ενδιαφερει να μην κολλαει με 5 καρτελες ανοιχτες ας πουμε. Aν προκειται να παρω τη μνημη και μετα να συνεχισει να κολλαει συχνα τοτε οντως δεν αξιζει. Οσο για τον σκληρο δισκο, τι ακριβως τον καθιστα παλιο? Τωρα ειναι γεματο το 1/3 του και ποτε δεν τον γεμισα παραπανω, δεν τον εχω πιεσει εννοω.

Απο το link που εβαλα πιο πανω εχετε να μου προτεινετε καμια μνημη απο τη λιστα? Η εστω μαρκα (Corsair, Kingston π.χ.)
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sat Feb 11, 2012 6:37 pm

Η cpu σου είναι καλύτερη απ' όσο περίμενα, με περισσότερη μνήμη ποντάρω στο να δεις διαφορά.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Zifnab » Sat Feb 11, 2012 8:09 pm

Bασίλης wrote:
Zifnab wrote:Με μια ματιά γιατί δεν είδα τί CPU έχεις - είδα ότι έχεις Socket 775 - που σημαίνει ότι μπορεί να έχεις από Penitum 4 => Pentium D μέχρι Core 2 Duo..
Αν έχεις από τους Pentium 4 - και να βάλεις περισσότερη Ram δεν νομίζω να μην έχεις κολλήματα - δεδομένου ότι έχεις 2gb.. Πλέον τα κολλήματα που βλέπω σε αυτούς τους υπολογιστές αυτής της γενιάς είναι από την άσχημη εξέλιξη της Adobe, όταν βλέπεις videάκια μέχρι flash games / facebook apps (τσέκαρε αν χτυπάει 90-100% η CPU στο task manager - και δες και την χρήση της ram από εκεί). Οπότε αν έχεις τόσο παλιό επεξεργαστή δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις ram.. ίσως παίζει ρόλο και πόσο φορτωμένο τον έχεις.. Αν έχεις Core2Duo αξίζει ;)

Pentium D 945 (Presler 65nm Technology) εχω. Το PC κολλαει ακριβως σε οσα ειπες (youtube, facebook apps κτλ) οποτε αναγκαζομαι να κλεινω διεργασιες συχνα απο το task manager.


Είσαι με καλό σχετικά επεξεργαστή - αλλά πιστεύω σε 1-2 χρόνια το adob flash plugin θα είναι ασήκωτο και στο δικό σου μηχάνημα - ήδη σε core 2 duo - τα HD (720p) αρχίζουν και σέρνονται - ενώ παλιά έπαιζαν σε μένα άνετα - τώρα χτυπάει >95%. Δες το task manager σου και πες μας τί γίνεται όταν βλέπεις πχ ένα βίντεο από youtube. Αν χτυπάς 95%->100% εφόσον έχεις 2 πυρήνες θεωρητικά μπορείς να κάνεις 2 flash πράγματα ταυτόχρονα - στο τρίτο τα κολλήματα (unresponsiveness)..
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sat Feb 11, 2012 8:46 pm

Με το βιντεακι η χρηση CPU ανεβαινει γυρω στο 25%, μαζι με το ποκερακι στο facebook κανα 40%.

Τη νεα μνημη τη βαζω στη κενη απο τις 2 θεσεις που εχει η μητρικη ή πρεπει να την βαλω στην θεση της μνημης που εχω τωρα? (εννοω ουσιαστικα αν για να χρησιμοποιησω και τις δυο θεσεις μνημης πρεπει να βαλω και στις δυο ιδιου μεγεθους/μαρκας μνημη). Δεν ξερω καθολου απο hardware γιατι δεν ηθελα να το πειραξω και πολυ το μηχανημα και δεν εχω ασχοληθει, γι' αυτο ρωταω τοσα πολλα.
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sun Feb 12, 2012 12:01 pm

Bασίλης wrote:Με το βιντεακι η χρηση CPU ανεβαινει γυρω στο 25%, μαζι με το ποκερακι στο facebook κανα 40%.

Τη νεα μνημη τη βαζω στη κενη απο τις 2 θεσεις που εχει η μητρικη ή πρεπει να την βαλω στην θεση της μνημης που εχω τωρα? (εννοω ουσιαστικα αν για να χρησιμοποιησω και τις δυο θεσεις μνημης πρεπει να βαλω και στις δυο ιδιου μεγεθους/μαρκας μνημη). Δεν ξερω καθολου απο hardware γιατι δεν ηθελα να το πειραξω και πολυ το μηχανημα και δεν εχω ασχοληθει, γι' αυτο ρωταω τοσα πολλα.


Τη μνήμη που έχεις τώρα σου προτείνω να την αφαιρέσεις παντελώς, καθώς είναι πολύ αργή και θα τραβάει προς τα κάτω της επιδόσεις της συνολικής μνήμης. Το concept είναι πως όλα τα memory modules που έχεις στο motherboard χρονίζουν υποχρεωτικά στην ίδια συχνότητα, η οποία είναι πάντα η ελάχιστη εκ των συχνοτήτων των modules που έχεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν πάρεις μια νέα μνήμη με dram frequency 667MHz και τη βάλεις ταυτόχρονα με την παλιά σου, αυτή θα χρονίσει στα 333ΜHz. Πραγματικά, δεν αξίζει η απώλεια, για να κρατήσεις μια τόσο μικρού μεγέθους μνήμη.

Εγώ θα επιμείνω πως αν το αντέχει το budget σου, αξίζει να πάρεις 2 x 2GB modules. Η cpu σου είναι πολύ καλή, αυτό που τραβάει προς τα κάτω το σύστημά σου είναι η έλλειψη μνήμης. Θα πρότεινα επίσης, αν (λογικά) είσαι σε windows xp περιβάλλον, να εγκαταστήσεις τα windows 7.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Sun Feb 12, 2012 12:59 pm

nachos wrote:Τη μνήμη που έχεις τώρα σου προτείνω να την αφαιρέσεις παντελώς, καθώς είναι πολύ αργή και θα τραβάει προς τα κάτω της επιδόσεις της συνολικής μνήμης. Το concept είναι πως όλα τα memory modules που έχεις στο motherboard χρονίζουν υποχρεωτικά στην ίδια συχνότητα, η οποία είναι πάντα η ελάχιστη εκ των συχνοτήτων των modules που έχεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν πάρεις μια νέα μνήμη με dram frequency 667MHz και τη βάλεις ταυτόχρονα με την παλιά σου, αυτή θα χρονίσει στα 333ΜHz. Πραγματικά, δεν αξίζει η απώλεια, για να κρατήσεις μια τόσο μικρού μεγέθους μνήμη.

Εγώ θα επιμείνω πως αν το αντέχει το budget σου, αξίζει να πάρεις 2 x 2GB modules. Η cpu σου είναι πολύ καλή, αυτό που τραβάει προς τα κάτω το σύστημά σου είναι η έλλειψη μνήμης. Θα πρότεινα επίσης, αν (λογικά) είσαι σε windows xp περιβάλλον, να εγκαταστήσεις τα windows 7.

Με 2 μνημες 2GB και Windows 7 θα ειμαι κομπλε η δεν θα τα σηκωνει? Βασικα δεν ξερω τι παιζει με την αλλαγη λειτουργικου (αν ας πουμε παιζουν θεματα συμβατοτητας με τα 7 και το hardware που εχω). Αν απλα τα εγκαθιστω και δουλευουν τοτε σιγουρα συμφερει να κανω αυτο που λες.
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Sun Feb 12, 2012 1:25 pm

Στο σετάρισμα που χω κάνει στο pc του αδερφού μου, έχω διπύρηνο celeron, παρόμοιο με το δικό σου, 3GB ram, nvidia GeForce 210 512MB και πάει φυσέκι. Έκανα όμως και colpo grosso παίρνοντάς του ένα νέο σκληρό, καθώς ο παλιός του ήταν ταλαιπωρημένος και το σύστημα σερνόταν εξαιτίας του.

Γενικά τα windows 7 είναι το μακράν καλύτερο λειτουργικό που έχει βγάλει η microsoft, και ναι, είναι καλύτερο ΚΑΙ από τα xp. Σε ότι αφορά το hardware compatibility δε νομίζω να έχεις κάποιο θέμα, αλλά καλού κακού, άμα διαθέτεις κάποιο component που θεωρείς ότι είναι αρκετά πεπαλαιωμένο (π.χ. WLAN adapter etc.) κάνε μια καλή να το google-άρεις να δεις τι παίζει.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Zifnab » Sun Feb 12, 2012 2:29 pm

Bασίλης wrote:
nachos wrote:Τη μνήμη που έχεις τώρα σου προτείνω να την αφαιρέσεις παντελώς, καθώς είναι πολύ αργή και θα τραβάει προς τα κάτω της επιδόσεις της συνολικής μνήμης. Το concept είναι πως όλα τα memory modules που έχεις στο motherboard χρονίζουν υποχρεωτικά στην ίδια συχνότητα, η οποία είναι πάντα η ελάχιστη εκ των συχνοτήτων των modules που έχεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν πάρεις μια νέα μνήμη με dram frequency 667MHz και τη βάλεις ταυτόχρονα με την παλιά σου, αυτή θα χρονίσει στα 333ΜHz. Πραγματικά, δεν αξίζει η απώλεια, για να κρατήσεις μια τόσο μικρού μεγέθους μνήμη.

Εγώ θα επιμείνω πως αν το αντέχει το budget σου, αξίζει να πάρεις 2 x 2GB modules. Η cpu σου είναι πολύ καλή, αυτό που τραβάει προς τα κάτω το σύστημά σου είναι η έλλειψη μνήμης. Θα πρότεινα επίσης, αν (λογικά) είσαι σε windows xp περιβάλλον, να εγκαταστήσεις τα windows 7.

Με 2 μνημες 2GB και Windows 7 θα ειμαι κομπλε η δεν θα τα σηκωνει? Βασικα δεν ξερω τι παιζει με την αλλαγη λειτουργικου (αν ας πουμε παιζουν θεματα συμβατοτητας με τα 7 και το hardware που εχω). Αν απλα τα εγκαθιστω και δουλευουν τοτε σιγουρα συμφερει να κανω αυτο που λες.


θα είσαι κομπλέ εγώ με διπλοπύρηνο laptop στα 2GB και με Win7 είδα τεράστια διαφορά σε σχέση με WinXP (σε σταθερότητα και τί μπορώ να κάνω ταυτόχρονα χωρίς να κολλάει). Να σημειώσω ότι τα Vista αν και έδειχναν πιο γρήγορα από WinXP μου κράσαραν τελείως μετά από 2-3 μήνες. Τώρα σε Win7 (εδώ και ~2 χρόνια) σηκώνω άνετα 2 browsers με πάνω από 20 καρτέλες ο καθένας αρκετά flash games/ videos μέσα σε αυτές και services όπως mysql/apache/mongodb/neo4j να τρέχουν από πίσω. - Ταυτόχρονα σηκώνω αν χρειαστεί και κανένα fireworks / photoshop για απλό editing.. Πράγματα που ούτε κατά διάνοια θα έκανα με WinXP/Vista.. το πιο πιθανό πράγμα που μου σκάει είναι το plugincontainer του firefox (Adobe Shockwave/Flash) και στο chrome σκάει το flash... Σε Win7 δεν χρειάστηκα κανένα extra driver, φυσικά καλό είναι να μην αφήνεις τα generic drivers της Microsoft αλλά να κατεβάζεις ότι θέλουν οι κατασκευαστές των καρτών γραφικών σου κτλ.. Δεν προτείνω 64-bit. Επίσης να επισημάνω ότι εγώ είχα κολλήματα και μετά bluescreens επειδή ήταν και ο δίσκος μου στα τελευταία του - δεν ξέρω αν παίζει στην δική σου περίπτωση. Έβαλα έναν στα 5400rpm αντί των 4200rpm και προφανώς είδα μεγάλη διαφορά στο responsiveness - φυσικά όχι όσο θα μου προσέφερε ένας καλός SSD

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest