Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Mon Feb 13, 2012 12:16 am

Loner wrote:Εγώ που έχω αυτήν την μητρική μπορώ να βάλω μία Kingston 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM χωρίς πρόβλημα, σωστά?

Και γω αυτην θα παρω μαλλον, καλη ειναι ετσι?

Νομιζω πρωτα θα δω πως τα παει με την μια μνημη, και υστερα μπορω να δοκιμασω αγορα 2ης + Windows 7
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Zifnab » Mon Feb 13, 2012 9:01 pm

Bασίλης wrote:
Loner wrote:Εγώ που έχω αυτήν την μητρική μπορώ να βάλω μία Kingston 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM χωρίς πρόβλημα, σωστά?

Και γω αυτην θα παρω μαλλον, καλη ειναι ετσι?

Νομιζω πρωτα θα δω πως τα παει με την μια μνημη, και υστερα μπορω να δοκιμασω αγορα 2ης + Windows 7


θυμάμαι πάντως με XP ότι σερνόταν αρκετά εύκολα πάρα τα 2GB που είχα - τα Windows 7 είναι αυτά που με έσωσαν γιατί ούτως ή άλλως είχα 2gb στο laptop..
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Mon Feb 13, 2012 9:14 pm

Ναι, τα 2GB είναι λίγο παγίδα σαν αριθμός, αλλά και πάλι θα δει διαφορά. Σκέψου ότι με τα 400+MB ram που είναι σήμερα, θα ξεσκίζει το δίσκο με IO στη virtual memory...
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Bασίλης
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 261
Joined: Wed Oct 05, 2011 8:51 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Bασίλης » Wed Apr 25, 2012 1:49 pm

Λοιπον, βρηκα 2χ1 Gb ram και δοκιμασα να τις βαλω στις 2 θηκες που εχω, αλλα δεν ανοιγει το PC και απλα beepαρει. Ομως, οταν εβαλα μονο τη μια και αυτην που ειχε απο τη μανα του δουλεψε κανονικα. Αρα δεν παιζει θεμα συμβατοτητας. Γιατι ομως δεν παιρνει και την 2η? Τωρα ας πουμε εχω 1.5 αλλα με την ταχυτητα της παλιας.
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby cypher » Wed Apr 25, 2012 1:51 pm

Mερικές παλιές μητρικές έχουν άνω όριο στα gb που μπορούν να πάρουν σε συγκεκριμένες συχνότητες. Μάλλον οταν βάζεις και τις δύο νεες μνήμες πάει να βάλει την συχνότητα που είναι default για αυτές αλλά δεν υποστηρίζεται απο την μητρική.
ImageImageImageImageImageImageImage
dreamermoon
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Wed Nov 13, 2013 3:55 am
Academic status: PhD
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby dreamermoon » Wed Nov 13, 2013 4:07 am

Αγόρασα ένα καινούργιο laptop Toshiba με Windows 8.1.
Παίρνει μέχρι 16GB μνήμη με 2 θύρες.
Τώρα βρίσκομαι με μια 4αρα στη μια.
Εάν προσθέσω άλλη μια 4αρα θα δω κάποια διαφορά η δεν αξίζει να δώσω χρήματα;
Εάν ναι ποια είναι η φθήνοτερη λύση;

RAM
4,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)

RAM
Memory slots
Total memory slots 2
Used memory slots 1
Free memory slots 1
Memory
Type DDR3
Size 4096 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 798,3 MHz
CAS# Latency (CL) 11 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 11 clocks
RAS# Precharge (tRP) 11 clocks
Cycle Time (tRAS) 28 clocks
Command Rate (CR) 1T
Physical Memory
Memory Usage 44 %
Total Physical 3,97 GB
Available Physical 2,19 GB
Total Virtual 5,72 GB
Available Virtual 3,50 GB
SPD
Number Of SPD Modules 1
Slot #1
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby ThOdOr1s » Wed Nov 13, 2013 10:21 am

dreamermoon wrote:Αγόρασα ένα καινούργιο laptop Toshiba με Windows 8.1.
Παίρνει μέχρι 16GB μνήμη με 2 θύρες.
Τώρα βρίσκομαι με μια 4αρα στη μια.
Εάν προσθέσω άλλη μια 4αρα θα δω κάποια διαφορά η δεν αξίζει να δώσω χρήματα;
Εάν ναι ποια είναι η φθήνοτερη λύση;

Αναλογως, τι απατησεις εχεις απο το λαπτοπ?
Παιζεις BF4? Εχεις Adobe Creative Suite intensive workload? Η τρεχεις κανενα Vm ξερω γω?
Αν δεν κανεις τιποτα απο τα παραπανω, 4 gb is fine!
8 ειναι καλυτερα, σαφως... Αλλα οχι τωρα, η ram ειναι πολη ακριβη αυτες τις μερες για καποιο λογο...

Επισης αν το πηρες τωρα, don't mess with warranty, trust me, ο,τι και να παθει, ακομα και τελειως unrelated, ετσι και βρουν δικια σου ram μεσα...
Αυτοι ευκαιρια ψαχνουνε... :smt021
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby cypher » Wed Nov 13, 2013 10:46 am

Δεν χανεις εγγυηση αν αλλαξεις ram. Εχει ειδική πορτούλα σε ολα τα laptops απο κάτω για τετοιες μικροαλλαγες. Και αν παθει οτιδηποτε πριν το παει service την βγαζει και δεν το βλέπει κανεις. That's all.
ImageImageImageImageImageImageImage
dreamermoon
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Wed Nov 13, 2013 3:55 am
Academic status: PhD
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby dreamermoon » Wed Nov 13, 2013 12:45 pm

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Παίζω Second Life και Flight Simulator Χ.
Συγγνώμη για την ασχετοσύνη....

Υγ.

4GB DDR3 1600MHz SDRAM expandable to 16GB


Slot #1
Type DDR3
Size 4096 MBytes
Manufacturer Samsung
Part Number M471B5273CH0-CK0
Max Bandwidth PC3-12800 (800 MHz)
Week/year 29 / 12
SPD Ext. EPP

Motherboard
Manufacturer Type2 - Board Vendor Name1
Model Type2 - Board Product Name1 (U3E1)
Version PSKFJL-00C002
Chipset Vendor Intel
Chipset Model Ivy Bridge
Chipset Revision 09
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model HM76
Southbridge Revision 04
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby cypher » Wed Nov 13, 2013 4:13 pm

Για flight simulator δεν θα σε χάλαγε καθολου η παραπάνω μνήμη. Κατ'εμέ αν σου περισσευουν τα ~40 ευρώ που κάνει μια τέτοια μνήμη δώστα.
Αν έχεις άλλα πιο σημαντικά έξοδα κράτα το οπως είναι και αναβάθμισε αργοτερα.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby ThOdOr1s » Wed Nov 13, 2013 5:42 pm

cypher wrote:Δεν χανεις εγγυηση αν αλλαξεις ram. Εχει ειδική πορτούλα σε ολα τα laptops απο κάτω για τετοιες μικροαλλαγες. Και αν παθει οτιδηποτε πριν το παει service την βγαζει και δεν το βλέπει κανεις. That's all.

Ναι, καλα, εδω εμενα μου την ειπανε που προσπαθησα να βαλω linux, οτι και καλα δεν ειναι μεσα στην εγγυηση αν προσπαθησεις να βαλεις linux... Οχι αν βαλεις... Αν "προσπαθησεις"... Και στην ιστοσελιδα εχουν το ωραιο το linux compatible κατω απο το λαπτοπ... Μα το Χριστο, δε λεω μπαρουφες! Τα καμωματα της HP ειναι αυτα!

Ε ναι, εξηπακουεται... Πως θα τη βγαλει...! Απλα δεν περνεις καινουριο λαπτοπ για να το αναβαθμησεις την πρωτη μερα (εκτος αν περνεις mac, που πραγματικα συμφερει σχεδον παντα να μην τα παρεις απο την apple και να τα παρεις απο αλλου, αν μπορεις...)

dreamermoon wrote:Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Παίζω Second Life και Flight Simulator Χ.

Ουουουου! Super εισαι τοτε! Stay with 4! :-D
Αμα θες οπωσδηποτε να αναβαθμησεις κατι, μαζεψε και αλλα και παρε SSD αν δεν εχει... :smt023
Γιώργος7777
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 1
Joined: Tue Nov 26, 2013 7:33 pm

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Γιώργος7777 » Tue Nov 26, 2013 7:38 pm

Καλησπέρα!!! Είμαι αρχάριος και θα ήθελα να παραθέσω ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Αγόρασα ένα Kit των 8gb ram. Για κάποιο λόγο, στο σύστημα μου γράφει οτι μπορε να αξιοποιηθεί μόνο τα 3,50 gb Ram!!!!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα??? Ευχαριστώ.
User avatar
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1196
Joined: Fri Sep 26, 2008 1:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby Xrhstos_kiP » Tue Nov 26, 2013 9:04 pm

dreamermoon wrote:Παίζω Flight Simulator Χ.



Εναν προτζέκτορα να πάρεις :smt023

edit: Ή τρεις :-p

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Image
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Αγορά μνήμης RAM με υπάρχουσα μητρική

Postby nachos » Tue Nov 26, 2013 9:48 pm

Γιώργος7777 wrote:Καλησπέρα!!! Είμαι αρχάριος και θα ήθελα να παραθέσω ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Αγόρασα ένα Kit των 8gb ram. Για κάποιο λόγο, στο σύστημα μου γράφει οτι μπορε να αξιοποιηθεί μόνο τα 3,50 gb Ram!!!!
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα??? Ευχαριστώ.


Αυτό οφείλεται πιθανότατα στο ότι το λειτουργικό σου είναι 32-bit. Για να μπορείς να αξιοποιήσεις μνήμη ram > 3.2 GB, θα πρέπει να έχεις λειτουργικό σύστημα 64-bit.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest