Ram

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Ram

Postby CobraStalone » Mon Dec 23, 2013 5:23 pm

Ψάχων RAM για αυτό εδώ:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Cores 1
Threads 2
Name Intel Pentium 4 640
Code Name Prescott
Package Socket 775 LGA
Technology 90nm
Specification Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz
Family F
Extended Family F
Model 4
Extended Model 4
Stepping 3
Revision N0
Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, Intel 64
Virtualization Not supported
Hyperthreading Supported, Enabled
Fan Speed 2463 RPM
Bus Speed 199,8 MHz
Rated Bus Speed 799,4 MHz
Stock Core Speed 3200 MHz
Stock Bus Speed 200 MHz

Επίσης παρατήρησα :
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Status Good
Temperature 64 °C
Temperature Range Bad (greater than 55 °C)
01 Read Error Rate 200 (200) Data 0000000000
03 Spin-Up Time 197 (179) Data 0000000C3D
04 Start/Stop Count 094 (094) Data 0000001A7A
05 Reallocated Sectors Count 199 (199) Data 0000000001
07 Seek Error Rate 200 (200) Data 0000000000
09 Power-On Hours (POH) 084 (084) Data 0000002DA9
0A Spin Retry Count 100 (100) Data 0000000000
0B Recalibration Retries 100 (100) Data 0000000000
0C Device Power Cycle Count 094 (094) Data 0000001A6C
BE Temperature Difference from 100 036 (004) Data 0000000040
C2 Temperature 083 (051) Data 0000000040
C4 Reallocation Event Count 199 (199) Data 0000000001
C5 Current Pending Sector Count 200 (200) Data 0000000000
C6 Uncorrectable Sector Count 200 (200) Data 0000000000
C7 UltraDMA CRC Error Count 200 (200) Data 0000000003
C8 Write Error Rate / Multi-Zone Error Rate 200 (200) Data 0000000000
και με ανησύχησε η θερμότητα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
Last edited by Funk on Mon Dec 23, 2013 6:07 pm, edited 1 time in total.
Reason: greeklish -> ελληνικά
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Ram

Postby Eldebryn » Mon Dec 23, 2013 7:43 pm

Αν δεν έχεις κάποια δυσλειτουργία θα έλεγα να μην πάρεις τοις μετρητροίς την θερμότητα.

Επίσης πρέπει να τσεκάρεις τι motherboard έχεις για να δεις ακριβώς τι DDR version υποστηρίζει καθώς και τι συχνότητας DIMM μνήμης παίρνει/έχει ήδη πάνω.
Image<-- My profile playlists
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Mon Dec 23, 2013 8:16 pm

Αυτή έχω εδώ ορίστε :
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Manufacturer ASUSTeK Computer INC.
Model P5LD2-VM DH (LGA 775)
Chipset Vendor Intel
Chipset Model i945P/PL/G/GZ
Chipset Revision A2
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model 82801GB (ICH7/R)
Southbridge Revision A1
System Temperature 30 °C
BIOS
Brand American Megatrends Inc.
Version 0113
Date 14/3/2006
Voltage
CPU CORE 1,416 V
VIN0 1,840 V
AVCC 3,296 V
+3.3V 3,328 V
VIN2 1,608 V
VIN3 1,616 V
VIN4 1,632 V
PCI Data
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCIEX16
Characteristics 3.3V, Shared, PME
Slot Number 0
Slot PCI
Slot Type PCI
Slot Usage Available
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCI 1
Characteristics 3.3V, Shared, PME
Slot Number 1
Slot PCI
Slot Type PCI
Slot Usage Available
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCI 2
Characteristics 3.3V, Shared, PME
Slot Number 2
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage Available
Bus Width 32 bit
Slot Designation PCIEX1 1
Characteristics 3.3V, Shared, PME
Slot Number 3
Last edited by Jami on Tue Dec 24, 2013 12:08 am, edited 1 time in total.
Reason: Greeklish
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6615
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Ram

Postby MpoMp » Mon Dec 23, 2013 8:20 pm

Είναι σημαντικό να καθαρίσεις τον πύργο εσωτερικά. Εγώ προσωπικά είδα ικανοποιητική μείωση στις θερμοκρασίες όταν έφυγε η πολλή σκόνη.

Αν πάλι δε δεις αποτελέσματα, τότε προχωράς σε αναβαθμίσεις.

Επίσης, δεν επιτρέπονται τα greeklish. :)
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.


MpoMp @ Discord
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Mon Dec 23, 2013 8:33 pm

Με συγχωρειτε για τα greeklish. Ο πυργος ειναι προσφατα καθαρισμενος τον καθαριζω τακτικα καθε 1-2 μηνες. Πιο πολυ για την ram ενδιαφερομαι γιατι εχω ηδη μια 2 gb αλλα ακομα και στο youtube σερνεται σε μερικα βιντεο. Θα ριξω μερικα λεφτα αλλα οχι τωρα το καλοκαιρι, διοτι τωρα μου πεσαν στο κεφαλι τα τελη κυκλοφοριας και ησυχασα
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Ram

Postby Eldebryn » Tue Dec 24, 2013 2:18 am

Χρειάζεσαι DDR2 στα 1066 MHz http://www.asus.com/Motherboards/P5LD2VM_DH/

Γενικά όμως αυτό είναι το πιο γρήγορο DIMM που παίρνει η μητρική σου, είναι σημαντικό να είναι όλα τα τσιπάκια ίδια. Κατέβασε το CPU-Z για να ελέγξεις τι έχεις τώρα, εάν είναι πιο αργό απο 1066 θα πρέπει να βρείς κάτι ίδιο ή να τις αλλάξεις όλες για να βάλεις πχ 2x2GB DIMM στα 1066MHz
Image<-- My profile playlists
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Tue Dec 24, 2013 6:03 pm

Το κοιταξα και γραφει 333 mhz. Θα παω να παρω 2χ2 μαλλον οπως μου προτεινες. Απο τιμες ξερεις καθολου?
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ram

Postby nachos » Tue Dec 24, 2013 6:13 pm

Με μια πρόχειρη ματιά είναι 30+ euro η μία. Προσωπικά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις τα λεφτά τώρα και να προχωρήσεις σε μια ολική αναβάθμιση όποτε μπορέσεις. Το μηχανάκι που έχεις είναι πολύ αδύναμο, και γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει την επένδυση.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Ram

Postby Eldebryn » Tue Dec 24, 2013 6:16 pm

nachos wrote:Με μια πρόχειρη ματιά είναι 30+ euro η μία. Προσωπικά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις τα λεφτά τώρα και να προχωρήσεις σε μια ολική αναβάθμιση όποτε μπορέσεις. Το μηχανάκι που έχεις είναι πολύ αδύναμο, και γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει την επένδυση.


Agreed, οι μνήμες οι παλιές είναι αρκετά ακριβές και για 300MHz ταχύτητα τώρα δεν λέει. Απλά χρησιμοποίησε κάποιον πιο light browser όπως Opera για τώρα και θα σε βοηθήσει.Τους άμεσους μήνες θα αρχίσουμε να βλέπουμε ακόμη και DDR4 στην αγορά.
Image<-- My profile playlists
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Tue Dec 24, 2013 6:23 pm

Και για αλλαγη motherboard + καινουριες ram θελω πολλα λεφτα? θα μπορεσω να κρατησω μερικα πραγματα που εχω στην παλια motherboard ή παω για ολικη αλλαγη?
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ram

Postby nachos » Tue Dec 24, 2013 6:28 pm

Αν αλλάξεις motherboard, αλλάζεις και cpu πακέτο. Το ερώτημα είναι για αρχή, τι budget έχεις για να διαθέσεις.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Tue Dec 24, 2013 6:44 pm

Απο 3 μεχρι 4 κατοσταρικα
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: Ram

Postby ThOdOr1s » Tue Dec 24, 2013 6:59 pm

CobraStalone wrote:Απο 3 μεχρι 4 κατοσταρικα

Μαλιστα, και τη χρηση κανεις στο pc? Μονο basic web - docs, η παιζεις κανενα παιχνιδι, και αν παιζεις, τι?
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Ram

Postby nachos » Tue Dec 24, 2013 7:20 pm

http://tinypic.com/r/29yfwb4/5

Λαμβάνω σαν δεδομένο ότι θα κρατήσεις το κουτί/τροφοδοτικό που ήδη έχεις. Επίσης, μπορείς να κρατήσεις και τον ήδη υπάρχοντα σκληρό σου δίσκο, σαν δευτερεύοντα αποθηκευτικό χώρο. (αν χρειαστεί να αλλάξεις τροφοδοτικό, υπολόγιζε +40-50 euro)

Μπορείς να ρίξεις περεταίρω το κόστος, αν επιλέξεις το 4-πύρηνο AMD της ίδιας γενιάς, ή/και βάλεις 4GB ram αντί για 8 που έχω επίλεξει. Και σε αυτή την περίπτωση το μηχανάκι θα είναι τούμπανο.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: Ram

Postby ThOdOr1s » Tue Dec 24, 2013 7:32 pm


++

Αν παίζεις games να ξερες:
Η λύση του nachos θα σου παίζει καλά σε 900p - 1080p, medium settings τα περισσότερα games με αξιοπρεπές framerate...
True - Tested.
Lol is not a problem...
Δεν ξέρω αν η APU αυτή η αν οι APUs γενικά υποστηρίζουν mantle...

Υποθέτω ότι αν παίζεις πιο intensive games, θα σε βγάλει για κάποιο καιρό,
και μετά άπλα θα βάλεις μια gpu και θα είσαι κομπλές! :smt023
CobraStalone
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Mon Dec 23, 2013 5:00 pm
Academic status: 2nd year
Gender:

Re: Ram

Postby CobraStalone » Tue Dec 24, 2013 8:53 pm

Ευχαριστω πολυ παιδια με βοηθησατε παρα πολυ! Καλες γιορτες σας ευχομαι !
User avatar
Future Hacker
byte level
byte level
Posts: 103
Joined: Tue Oct 16, 2012 8:07 pm
Gender:

Re: Ram

Postby Future Hacker » Thu Aug 25, 2016 11:39 am

Καλησπερα θα ηθελα τα φωτα σας για ενα θεμα. Εχω 2 ram των 2 GB η καθε μια που λειτουργουν αψογα στην μητρικη μου.Θελω να βαλω και αλλη ΜΙΑ ram των πχ 8 GB (εχει μπολικες θυρες η μητρικη για ram), το θεμα ειναι θα εχω τωρα συνολο 4 + 8 =12 GB ram ή θα υπαρχουν προβληματα στην *συνεργασια* τους με αποτελεσμα καποιες να μην χρησιμοποιουνται καθολου ή με αλλα "ασχημα" αποτελεσματα στην λειτουργια του software και των εφαρμογων του ???? :smt017
το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1187
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Ram

Postby pgetsos » Fri Aug 26, 2016 11:52 am

Θα έχεις 12

Να ξέρεις ότι θα λειτουργούν όλες στη συχνότητα της πιο αργής πάντως
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
Iptamenos
byte level
byte level
Posts: 91
Joined: Mon Sep 19, 2011 9:05 pm
Academic status: MSc
Gender:
Location: Ζωγράφου
Contact:

Re: Ram

Postby Iptamenos » Fri Aug 26, 2016 1:53 pm

Έχει σημασία το αν η συνολική μνήμα που έχεις στο μηχάνημα προέρχεται από μία μόνο RAM ή από ένα ζευγάρι ίδιων RAM. Συνήθως είναι προτιμότερο να έχεις δύο μνήμες RAM των 4GB η καθεμία, από το να έχεις μία μνήμη RAM των 8GB. Με ένα ζευγάρι κοινών RAM (κοινού μεγέθους και συχνοτήτων) κερδίζεις τη λειτουργία dual channel mode. Αποτέλεσμα 10% πιο αποδοτική αν δεν κάνω λάθος!
"Actin' funny, but I don't know why. Excuse me while I kiss the sky..." - Jimi Hendrix
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1187
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Ram

Postby pgetsos » Mon Sep 05, 2016 6:54 pm

Στο dual channel σημαντικό να πάρεις μαζί τα ντιμακια, στην ίδια συσκευασία Όχι απλά ίδια μάρκα

Αλλά και πάλι οι διαφορές σε πραγματικές συνθήκες είναι από πολύ λίγες έως μηδαμινές, σίγουρα όχι 10%
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest