Προβλημα με σκληρο

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Wed Jan 22, 2014 9:57 pm

μου κρασαρε ο σκληρος. και αγορασα καινουργιο και τον εβαλα πανω. εδω να πω πως η μητρικη μου αναγνωριζει μεχρι σατα1 και εγω εβαλα σατα3 αν και απο οτι εψαξα επρεπε να δουλευει κανονικα. εκανα εγκατασταση τα 7 και στην τελευταια επανεκινηση πριν τελειωσει η εγκατασταση δεν εμφανιζεται καν η επιφανεια εργασιας βλεπω μονο το ποντικι η οθονη αναβοσβηνει ενφανιζεται η κλασσικη μπλε οθονη και ο υπολογιστης κανει επαννεκινηση.επισης στην πρωτη οθονη που εμφανιζει το πσ ειναι με το ονομα της μιτρικης και εκει βγαζει καποιες ασπρες διακκεκομενες γραμμες. οι οποιες μετα εξαφανιζονται.οποιος ξερει κατι θα το εκτιμουσα
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby cypher » Wed Jan 22, 2014 10:16 pm

Αν μπορείς να μπεις στο bios μπες και βάλε το Sata mode (η hdd mode μπορεί να το λέει) σε Legacy/IDE αντί για AHCI και ξανακάνε format.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Wed Jan 22, 2014 10:23 pm

Οκ θα το δοκιμάσω.
Last edited by Jami on Wed Jan 22, 2014 10:26 pm, edited 1 time in total.
Reason: Greeklish
User avatar
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 352
Joined: Wed Jul 17, 2013 8:24 pm
Gender:
Location: Χαμένος σε έναν κόσμο δίχως αύριο...

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby Αριωνας » Wed Jan 22, 2014 10:25 pm

Επειδή δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου και επειδή η μπλε οθόνη μπορεί να σημαίνει πολλά.. από ιό μέχρι και λάθος εφαρμογή καλωδίων μέσα και έξω από το κουτί, θα σου συνιστούσα να ακολουθήσεις αυτά εδώ τα βήματα:

http://www.wikihow.com/Fix-the-Blue-Screen-of-Death-on-Windows

Συνήθως, όταν εμφανίζει μπλε οθόνη και κάνει επανεκκίνηση, σημαίνει υπερθέρμανση της κάρτας γραφικών. Όταν δεν σου ανοίγει καθόλου η οθόνη και απλά αναβοσβήνει, σημαίνει ότι έχει πρόβλημα απλά η οθόνη ή η μητρική πλακέτα.. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις ξανά το κουτί και να δεις αν όλα εφαρμόζουν σωστά. Αν και πάλι, δεν γίνει τίποτα, ακολούθα τα βήματα όπως αναφέρονται στο link παραπάνω. Τέλος, άμα δεν πιάσει πάλι τίποτα δοκίμασε να μπεις στα BIOS, να πειράξεις το Sata mode και να κάνεις ξανά format όπως λέει ο cypher από πάνω ή επαναφορά από ασφαλή λειτουργία.
ImageImage
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Wed Jan 22, 2014 10:49 pm

εχω 600αρι τροφοδοτικο παιζει να μην καλυπτει τις αναγκες του συστηματος με το νεο δισκο?
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby cypher » Wed Jan 22, 2014 10:50 pm

Όχι.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
frouk
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 338
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:39 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby frouk » Wed Jan 22, 2014 10:55 pm

To 600αρι αμα δεν έχεις καμια τρελή καρτα γραφικων αρκει κατα την αποψη μου,οτι αλλα καλουτσικα πράγματα και να εχεις στο pc.
Τουλαχιστον θα καταφερνε να ανοιξει.

Εγω θα ακουλουθούσα την συμβουλη του cypher,φάνηκε πολύ σίγουρος.
HAVE I ANSWERED YOUR QUESTIONS SATISFACTORILY AND OFFERED GOOD CUSTOMER SERVICE?!
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Wed Jan 22, 2014 11:04 pm

δυστηχως ειναι ηδη σε ide. τι αλλο να κανω τωρα.
το γεγονος οτι εχω βαλει sata3 σε μητρικη που αναγνωριζει sata1 ξερετε εσεις αν εμφανιζει προβλημα. εγω απο οσα εψαξα δν παιζει προβλημα με την συμβατοτητα
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby cypher » Wed Jan 22, 2014 11:11 pm

Δοκίμασε σε AHCI. :-p Γιατι κανονικά ειναι backward compatible οποτε θα έπρεπε να παίζει.
Μπορεί να μην κάνει και τίποτα αλλα οταν τα υπόλοιπα πράγματα στο hardware παίζουν και αλλάξει μόνο ο σκληρός τότε κατα μεγάλο ποσοστό φταίει αυτή η ρύθμιση σε όσες περιπτώσεις έχω δεί.
Αν δεν αλλάξει κάτι με αυτό τότε μετά υπάρχουν πολλά που μπορείς να δοκιμάσεις.
1) Να κάνεις memtest απο κανα bootable linux cd για να δεις αν ειναι σίγουρα καλα η μνήμη
2) Να κανεις update το bios μπας και βελτίωσαν κάπως το κομμάτι αυτό σε νέα έκδοση. Θα το γράφει και στο changelog του νεου bios (αυτό έχει ρίσκο γενικά και μπορεί και να καταληξεις με νεκρή μητρική αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες οπότε βρές κάποιον που το έχει ξανακάνει και ζήτα του χάρη ή αν σε παίρνει πειραματίσου και κάντο μόνος σου)
3) Δοκιμάζεις τον σκληρό και σε άλλο pc και του τρέχεις και ενα check με τα διαγνωστικά εργαλεία του κατασκευαστή να βεβαιωθείς οτι δεν έπεσες σε ελαττωματικό. Αυτά τα εργαλεία τα βρίσκεις η ενα ενα στο site του καθε κατασκευαστή η σε κανα rescue cd όπως τα hirens boot cd ή ultimate boot cd.

Αυτά για τώρα.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Thu Jan 23, 2014 12:18 am

Παιζει να εχει η καρτα γραφικων?
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby cypher » Thu Jan 23, 2014 12:21 am

Αν επαιζε πριν γιατι να παθε κάτι τώρα? Ειδικα εφοσον δεν σου βγαζει artifacts...
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
frouk
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 338
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:39 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby frouk » Thu Jan 23, 2014 1:09 am

Είναι τα ίδια 7 που δούλευαν στο ίδιο pc,αλλα με άλλο σκληρό?
HAVE I ANSWERED YOUR QUESTIONS SATISFACTORILY AND OFFERED GOOD CUSTOMER SERVICE?!
User avatar
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 352
Joined: Wed Jul 17, 2013 8:24 pm
Gender:
Location: Χαμένος σε έναν κόσμο δίχως αύριο...

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby Αριωνας » Thu Jan 23, 2014 1:19 am

frouk wrote:To 600αρι αμα δεν έχεις καμια τρελή καρτα γραφικων αρκει κατα την αποψη μου,οτι αλλα καλουτσικα πράγματα και να εχεις στο pc.
Τουλαχιστον θα καταφερνε να ανοιξει.

Εγω θα ακουλουθούσα την συμβουλη του cypher,φάνηκε πολύ σίγουρος.


Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος όταν πρόκειται για σφάλμα μπλε οθόνης. Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο όπως είπα και παραπάνω. Μαζί με κάποιες δικές μου πιθανές λύσεις ανέφερα σαν πιθανό ενδεχόμενο και την λύση του cypher στο τέλος, άμα πρόσεξες.
Πιθανώς, να έχει σχέση η συμβατότητα του HD με την μητρική, ή να μην τοποθετήθηκε σωστά ο σκληρός και να λείπουν κάποια καλώδια ή να έγινε λάθος εγκατάσταση των win7 ή να έχει πρόβλημα η μητρική και η κάρτα γραφικών. Τα δυο τελευταία τα αποκλείω μιας και λογικά δεν θα του είχαν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα πριν το format και την τοποθέτηση του νέου σκληρού.
Αλλά ξαναλέω και πάλι εφόσον δεν είμαστε παρόντες να δούμε τι φταίει με τα ίδια μας τα μάτια και να δοκιμάσουμε από μόνοι μας, ΔΕΝ γίνεται να είμαστε σίγουροι για τέτοια είδους προβλήματα.
ImageImage
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1187
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby pgetsos » Thu Jan 23, 2014 4:43 am

επισης, μαζεψε (λιγα) λεφτα και τσιμπα καμια μητρικη καρτουλα γιατι για να υποστηριζει μεχρι Sata 1.... πρεπει να τα εχει τα χρονακια της :P
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Thu Jan 23, 2014 2:52 pm

Κατεγραψα με βιντεο τι γραφει η μπλε οθονη γτ εκλεινε πολυ γρηγορα και δν προλαβαινα να διαβασω το μνμ. Τςλικα ηταν σφαλμα της καρτας. Ψαχνωντας στο google ειδα οτι ειχαν αρκετοι το ιδιο προβλημα. Εφαρμοσα πολλες απο τις λυσεις που βρηκα αλλα αποτελεσμα 0. Τελικα η λυση δοθηκε περνωντας windows xp. Ημουν σχεδον σιγουρος οτι ειχε καει η καρτα γραφικων. Αντε να καταλαβεις γτ δν επαιζε με τα 7
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1187
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby pgetsos » Thu Jan 23, 2014 3:51 pm

υπαρχει και επιλογη να μη κανει επανεκινηση μετα την μπλε οθονη παντως :P
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
frouk
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 338
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:39 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby frouk » Thu Jan 23, 2014 3:52 pm

frouk wrote:Είναι τα ίδια 7 που δούλευαν στο ίδιο pc,αλλα με άλλο σκληρό?


Αν όχι μήπως είναι 64bit ενώ παίρνει μονο 32 bit?
Ειναι legit version?
HAVE I ANSWERED YOUR QUESTIONS SATISFACTORILY AND OFFERED GOOD CUSTOMER SERVICE?!
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Thu Jan 23, 2014 4:15 pm

Ναι τα ιδια 7 ειναι. Τα χπ που εβαλα τωρα ειναι 32αρια. Τα 7 ηταν 64
User avatar
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 352
Joined: Wed Jul 17, 2013 8:24 pm
Gender:
Location: Χαμένος σε έναν κόσμο δίχως αύριο...

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby Αριωνας » Thu Jan 23, 2014 6:01 pm

Θα σου πρότεινα να περάσεις από πάνω τα windows 8 ή windows 8.1 (clean version) μιας και μόλις έκανες format με windows XP. Κρίμα είναι να μείνεις με win XP. :)
ImageImage
User avatar
tzole_7
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 250
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:54 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby tzole_7 » Sat Jan 25, 2014 11:37 am

τελικα ακυρο κατα 99% ειναι χαλασμενη η καρτα γραφικων γιατι δοκιμασα να δω ταινια χθες και μου βγαζει κοκκινα τετραγωνακια πανω απο την ταινια.
κατα αρχας αμα αλλαξω μητρικη οπως προτεινε ενας φιλος πιο πανω θα πρεπει να χαλασω πανω απο 300 ευρο γιατι θα πρεπει να τα αλλαξω ολα μετα οπως καταλαβαινετε
οποτε λεω να παρω με κανα 50αρι μια καρτα γραφικων που απο οτι ειδα με αυτα τα λεφτα παιρνω μια πολυ καλυτερη απο την καμμενη που εχω τωρα
αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω καρατα με pcie 1 που εχει η μητρικη οποτε θα πρεπει να παω σε pcie 2 λετε να εχω προβλημα??
User avatar
frouk
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 338
Joined: Wed Oct 16, 2013 6:39 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby frouk » Sat Jan 25, 2014 11:48 am

Νομίζω οτι θα ειναι συμβατή και απλα θα χάνεις σε ταχυτητα.
HAVE I ANSWERED YOUR QUESTIONS SATISFACTORILY AND OFFERED GOOD CUSTOMER SERVICE?!
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: Προβλημα με σκληρο

Postby ThOdOr1s » Thu Sep 03, 2015 11:56 pm

BUMP

I has problem...

>installs windows 10 on laptop
>really cool
>works fine for like 2 weeks
>suddently I get dark screen with cursor error
>sh*t. my laptop is bricked. again
>tries to format
>instalation media wont read hard drive
>buys USB DVD drive and tries with original copy of windows.
>still no luck
>removes RAID and acceleration from Rapid start UEFIos page.
>instalation media finds the drive
>formated, erased partitions and installed windows 10 again
>felt like working this time
>next day it decided that it didn't work
>same sh*t again
>f*ck
>removes hard drive completely
>uses instalation media to merge the acceleration and the linux partition of the PCI-e SSD
>windows 10 installs fine on PCI-e on the motherboard
>no problem whatsoever
>decided to use hard drive to store university stuff
>puts hard drive in desktop
>removes partitions again (was there for some reason)
>proceed to study for like an hour
>suddently windows pops up with message about disk failure
>downloads disk utility
>this.PNG
>wtf!?


Υπαρχει κανενα tool που μπορω να το φτιαξω με καποιο τροπο?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest