Στον Αγγελο Μπλετσα το βραβειο Μαρκονι

Ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε ερευνητικά θέματα και πανεπιστημιακά νέα.
Post Reply
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Στον Αγγελο Μπλετσα το βραβειο Μαρκονι

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 10, 2008 11:42 am

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr

Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, ΘεσσαλονίκηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ MARCONI


Θεσσαλονίκη, 10/6/2008


Το διεθνές βραβείο Guglielmo Marconi σε Ασύρματες Επικοινωνίες της διεθνούς Ένωσης Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ), απονέμεται για το έτος 2008, στον Έλληνα Επιστήμονα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Άγγελο Μπλέτσα και στους συνεργάτες του Hyundong Shin, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Kyung Hee της Κορέας και Μoe Win, Καθηγητή του MIT.

Η βραβευμένη εργασία μελετά τρόπους συνεργασίας σε ασύρματα δίκτυα: Πώς δηλαδή πομποδέκτες με μία κεραία και «έξυπνη» συνεργασία μεταξύ τους μπορούν να λειτουργήσουν ως μία πολλαπλή κεραία, με σημαντική απόδοση σε αξιοπιστία, ταχύτητα και εξοικονόμηση ενέργειας, σε σχέση με το κλασικό, μη συνεργατικό (ανταγωνιστικό) τρόπο επικοινωνίας ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα. Η εργασία δίνει έμφαση σε πρακτικούς αλγορίθμους αναμετάδοσης χαμηλής πολυπλοκότητας.

Ο Άγγελος Μπλέτσας γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1975 και σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ, από το 1993 μέχρι το 1998. Το 1999 έγινε δεκτός με υποτροφία από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσσέτης (ΜΙΤ) όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές το 2001 και 2005 αντίστοιχα, σε ασύρματες επικοινωνίες και δίκτυα. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στα Εργαστήρια Ερευνών της Mitsubishi Electric και από τον Σεπτέμβριο του 2006 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι το διακεκριμένο βραβείο G. Marconi της ΙΕΕΕ απονέμεται μία φορά κάθε χρόνο ως βραβείο καλύτερης εργασίας που δημοσιεύτηκε κατά την προηγούμενη χρονιά, στο κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό της ΙΕΕΕ σε Ασύρματες Επικοινωνίες. Παραλήπτες του βραβείου τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστοί καθηγητές που διαπρέπουν κυρίως στα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.

Πηγη
Post Reply

Return to “Ακαδημαϊκά Νέα”