1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκ. Διακυβ.

Ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε ερευνητικά θέματα και πανεπιστημιακά νέα.
Post Reply
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκ. Διακυβ.

Post by enum21 » Sat Apr 17, 2010 10:33 am

1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απευθύνεται σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη συμμετοχή τους, έως τα μέσα Ιουλίου, στις κατηγορίες της «Καλύτερης Ιδέας» ή «Καλύτερης Εφαρμογής». Η διαδικασία για την ανάδειξη των νικητών θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνέδριου Πληροφορικής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν οι επικρατέστεροι νέοι επιστήμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με τη συνεργασία εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο 1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση διοργανώνεται από κοινού από τα εξής εργαστήρια ελληνικών ΑΕΙ, με μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

- Το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριαών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέ έδρα στη Σάμο.

- Το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

- To Εργαστήριο Συστημάτων Ασφάλειας, του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων θα γίνει από 1/7 μέχρι 15/7/2010. Η ανακοίνωση των καλύτερων υποψηφίων θα γίνει στις 30/7/2010 και η τελική επιλογή και ανάδειξη νικητών στις 12-13/09/2010.

Τα βραβεία του διαγωνισμού (χρηματικά έπαθλα, εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης ιδεών και εφαρμογών) αθλοθετούν επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα πληροφορικής και επικοινωνιών. Στους χορηγούς περιλαμβάνονται:

- Το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας (Greek Interoperability Centre)

- Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft (Microsoft Innovation Centre)

- Η Oracle Ελλάδας (Oracle Greece).

Το διαγωνισμό υποστηρίζουν με δραστηριότητες ενημέρωσης και επικοινωνίας η Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και θα ενεργοποιηθεί την 1/07/2010. Ερωτήσεις μπορεί να υποβληθούν με e-mail στο yannisx[ατ]aegean.gr (Επ. Καθ. Γ. Χαραλαμπίδης - Παν. Αιγαίου). Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο http://wegov.blogspot.com.
Πηγή
Post Reply

Return to “Ακαδημαϊκά Νέα”