Page 1 of 1

1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Mon Jun 14, 2010 10:29 am
by rose
Image
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μελά, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να στηρίξει ουσιαστικά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με έξι από τα εγκυρότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας. Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να κινούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, Περιβάλλον και Τεχνολογία και Εναλλακτικά Κανάλια Τραπεζικής Εξυπηρέτησης.


Ο 1ος Διαγωνισμός i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία θα διεξαχθεί σε τρείς χρονικά φάσεις, οι οποίες συνολικά θα διαρκέσουν από τον Ιούνιο του 2010 έως το Δεκέμβρη του 2010, οπότε προγραμματίζεται και μεγάλη τελετή βράβευσης. Η υποβολή των προτάσεων στην Α’ Φάση θα ξεκινήσει την 19η Ιουλίου 2010 και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Αυγούστου.


Θα βραβευθούν οι πρώτες 4 ιδέες οι οποίες θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία μετά από αξιολόγηση από Καθηγητές των Πανεπιστημίων και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000, αντίστοιχα. Χρηματικά βραβεία και φορητοί υπολογιστές θα δοθούν σε όλους όσους προκριθούν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού. Επίσης, θα γίνει κλήρωση με πλούσια δώρα για όλους τους συμμετέχοντες ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν.

Ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» διοργανώνεται με την συμμετοχή 6 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με σημαντική ιστορία στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας

• Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

• Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

• Το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ.)

• Το Πανεπιστήμιο Αθηνών

• Το Πανεπιστήμιο Πατρών

• Το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην εκδήλωση μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, η Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών, κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής κ. Δημήτρης Δημόπουλος, και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον κ. Δημοσθένη Ασημακόπουλο, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Γρηγόριο Πραστάκο, Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όλοι εξήραν την προσπάθεια της Εθνικής Τράπεζας να επιβραβεύσει τους νέους με δημιουργικές ιδέες και τόνισαν τη σημασία που έχει η σταθερή ετήσια βάση διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό θα βρείτε στην ενότητα του Διαγωνισμού στο site της Εθνικής Τράπεζας http://www.nbg.gr/ibank/innovation.


Trapeza.gr

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Mon Jun 14, 2010 6:15 pm
by Bloody Mary
Ενδιαφέρον ακούγεται, thanks for sharing! :)
Ήσουν στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε?

Δεν μπορώ να καταλάβω με βάση τα όσα είναι γραμμένα στο site (και με μια πρόχειρη ματιά) αν τελικά πρόκειται για απλή κατάθεση - ανάλυση μιας ιδέας ή και για την υλοποίηση της :roll:

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Mon Jun 14, 2010 6:42 pm
by abujafar
Bloody Mary wrote:Ενδιαφέρον ακούγεται, thanks for sharing! :)
Ήσουν στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε?

Δεν μπορώ να καταλάβω με βάση τα όσα είναι γραμμένα στο site (και με μια πρόχειρη ματιά) αν τελικά πρόκειται για απλή κατάθεση - ανάλυση μιας ιδέας ή και για την υλοποίηση της :roll:
Ακριβώς!Δεν το διευκρινίζει...Απο τα συμφραζόμενα παντως φαίνεται οτι μονο την ιδεα θέλουν :???:

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Mon Jun 14, 2010 7:08 pm
by Bloody Mary
Στις Συχνές Ερωτήσεις αναφέρεται ότι
4.6) Αρκεί να διατυπώσω την ιδέα μου ή πρέπει να την υλοποιήσω;
Όλες οι Θεματικές Ενότητες του Διαγωνισμού αφορούν στην υποβολή πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών.
Στις Β' & Γ' Φάσεις απαιτείται ανάλυση σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης (π.χ. κόστος, διαδικασία, απαιτούμενος χρόνος, κλίμακα). Οι συμμετέχοντες μπορούν, αν θέλουν, να υποβάλουν ως υποστηρικτικό υλικό την υλοποιημένη πρότασή τους (π.χ. ολοκληρωμένη εφαρμογή λογισμικού) ή υλικό σχετικό με την υλοποίησή της (π.χ. σχέδιο, μακέτα, μέρος εφαρμογής).
Οπότε καθώς δείχνει είναι προαιρετικό σαν υποστήριξη της ιδέας, αλλά αν π.χ. είναι μόνο 1 άτομο δεν υπάρχει η απαίτηση για υλοποίηση... Μάλλον :roll: Ή τουλάχιστον όχι μέχρι να αποδειχθεί ότι η ιδέα του είναι η νικητήρια ιδέα :-p :-p

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Tue Jun 15, 2010 12:01 am
by kwnccc
Βασικά από ότι κατάλαβα, δεν σου ζητάνε να την υλοποιήσεις, αλλά θέλουν να τους εξηγήσεις πως μπορεί να υλοποιηθεί!
Από πλευρά υλοποίησης αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις πρόγραμμα, το οποίο και κάπου αναφέρεται μέσα, για το οποίο και νομίζω πως δεν χρειάζεται η γενικότερη ανάπτυξη της ιδέας!

Για κάθε θέμα λέει ακριβώς ποια σημεία θέλουν να καλυφθούν, και αν δεις και πως είναι η βαθμολόγηση καταλαβαίνει που και πως να εστιάσεις!

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Tue Jun 15, 2010 11:29 am
by rose
@
Bloody Mary wrote:Ήσουν στην εκδήλωση που ανακοινώθηκε?

Δεν μπορώ να καταλάβω με βάση τα όσα είναι γραμμένα στο site (και με μια πρόχειρη ματιά) αν τελικά πρόκειται για απλή κατάθεση - ανάλυση μιας ιδέας ή και για την υλοποίηση της
Bloody Mary, οχι δεν ημουν και ουτε το εχω ψάξει, πρεπει να κάνω και λιγες διακοπές πριν το στρατό. Super θεμα τα εναλλακτικά δικτυα.

Re: 1ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία»

Posted: Wed Jun 16, 2010 12:21 pm
by Bloody Mary
rose wrote:Super θεμα τα εναλλακτικά δικτυα
Ναι, όντως! Γενικά το εγχείρημα συνολικά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον... Κι εγώ δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ, μάλλον θα προτιμήσω τις διακοπές :-p