Ημέρες Καινοτομίας

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
User avatar
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 483
Joined: Thu Dec 02, 2004 7:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Πετράλωνα
Contact:

Ημέρες Καινοτομίας

Post by djsolid » Thu May 15, 2008 8:55 pm

Η Microsoft Ελλάς σας προσκαλεί στις «Ημέρες Καινοτομίας: Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα Επενδύοντας στη Γνώση» την Τρίτη 20 Μαϊου και ώρα 09:40 πρωινή, στο Κέντρο Καινοτομίας Microsoft (Λ. Βας. Σοφίας 103, Αθήνα) για να συζητήσουμε για το ρόλο της καινοτομίας στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές όλων των σχολών και βαθμίδων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους νέους επιχειρηματίες, κορυφαία στελέχη της Microsoft στην Ευρώπη, ιδιωτικές και κρατικές πρωτοβουλίες υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και να δουν τις τελευταίες καινοτόμες τεχνολογίες τις Microsoft και των συνεργατών της (εφαρμογές για ρομπότς/κινητά και για web, το wordwide telescope, tablet PCs κ.α.).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η άμεση εγγραφή σας αποστέλλοντας τα στοιχεία σας [ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση, σχολή] στο email mshevts@microsoft.com με την ένδειξη «Eγγραφή στις Ημέρες Καινοτομίας». Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους εγγραφούν στην εκδήλωση, να παρευρίσκονται στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, το αργότερο εώς τις 09:40 (Τρίτη 20 Μαΐου), μιας και μετά τις 10 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στην αίθουσα των παρουσιάσεων.
Συντονιστής των εκδηλώσεων θα είναι ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας
To πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Microsoft Κέντρο Καινοτομίας - 20 Μαΐου ώρα προσέλευσης 09:40 πρωινή

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

10:00 – 10:05 Χρήστος Τσάγκος , Διευθύνων Σύμβουλος, Microsoft Ελλάς

ΟΜΙΛΙΕΣ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

10.05 – 10.15 Jan Muehlfeit, Microsoft Central & Eastern Europe President

10.15 – 10.30 Χρήστος Φώλιας, Υπουργός Ανάπτυξης

10.30 – 10.45 Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

10:45 – 11:15 Διάλειμμα

11.15 – 12.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

· Γιώργος Δουκίδης , Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· Νικόλαος Χαριτάκης ,Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ)
· Aννα Πουσκούρη Ράϊχε, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΝ (Managing Director and Head of Markets & Investment Banking, Unicredit)

12.00 – 12.15 Ερωτήσεις & Απαντήσεις

12.15 – 12.30 Διάλειμμα

12.30 – 13.45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ( kariera.gr, e-shop. skroutz)

· Γιώργος Τζιραλής ,Opencoffee.gr
· Χαρίδημος Σπινθάκης , Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Jade Hellas
· Φάνης Ρήγας , Managing Director SE Europe KARIERA S.A.
· Νίκος Γουλής , Διευθύνων Σύμβουλος, pamediakopes.gr
· Γιώργος Χατζηγεωργίου , Διευθύνων Σύμβουλος, skroutz.gr

13.45 – 14.00 Ερωτήσεις & Απαντήσεις
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by gasparosoft » Thu May 15, 2008 10:55 pm

Θα είμαι εκεί,γιατί με ενδιαφέρει το θέμα πάρα πολύ...
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by ultimate_aektzis » Thu May 15, 2008 11:33 pm

Μπορει και γω αλλα επειδη εχει απεργια νμζ εκεινη τη μερα δν ειναι και σιγουρο
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by gasparosoft » Thu May 15, 2008 11:35 pm

Έχουν απεργία τα ΜΜΜ;Αν ναι τότε ούτε κι εγώ θα μπορέσω...
User avatar
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 483
Joined: Thu Dec 02, 2004 7:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Πετράλωνα
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by djsolid » Sun May 18, 2008 3:58 pm

Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Αν έχετε καμία έγκυρη πηγή postarete για να μάθουμε.


Αναφέρω πως το κτίριο βρίσκεται 3 λεπτά από το σταθμό του μετρό "Μέγαρο Μουσικής" και βρίσκεται λίγο ποιο πάνω από το Μέγαρο στην ίδια μεριά, όπως πηγαίνουμε για Αλεξανδρας, επί της Λ. Βασ. Σοφίας.
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by ultimate_aektzis » Sat May 24, 2008 12:06 am

Διαβασα στο adslgr για ενα συμβαν που εγινε στις μερες καινοτομιας στις 21/5 και θα ηθελα μια τοποθετηση ιδιαιτερα απο αυτους που ηταν εκει.Αυτο που θελω να επισημανω ειναι η κουβεντα με το στελεχος της ms.
Σημερα παρευρεθηκα στο microsoft innovation. Μου ειχε σταλει μια προσκληση και ειπα να παω να δω τι γινεται και να ακουσω τι εχουν να μου πουν. Ενα event στο οποιο παρευρεθηκε και ο υφυπουργος παιδειας οπως και η κυρια Διαμαντοπουλου. Παρον ηταν και ο Jan Muehlfeit, (Microsoft Central & Eastern Europe President). To event σημερα ειχε θεμα "Καινοτομια στην εκπαιδευση και καινοτομες εφαρμογες στην υπηρεσια του περιβαλλοντος"

Η πρωτη ομιλια ηταν του υφυπουργου παιδειας, ο οποιος ευχαριστησε καμποσες φορες την microsoft που βοηθαει τα παιδια να ασχολουνται με τεχνολογια και να καινοτομουν. κτλ κτλ κτλ.

Στην συνεχεια τον διαδεχεται στο βημα η Κυρια Διαμαντοπουλου. Αφου ευχαριστησε την microsoft για την προσκληση πεταξε μια κουβεντα που εσκασε σαν βομβα μεσα στην εκδηλωση της ιδιας της microsoft. Ειπε ... "Το ΠΑΣΟΚ σαν κομμα ηταν αντιθετο στην ολικη συνεργασια της χωρας με την microsoft, καθως το ΠΑΣΟΚ υποστηριζει το ανοιχτο λογισμικο, πραγμα το οποιο κανουν και πολλες αλλες Ευρωπαϊκες χωρες"!!! Ξαφνικα ολοι στην αιθουσα παγωσας. Πισω που οι διευθυντες της microsoft Hellas δαγκωναν τα χειλια τους μην πιστευοντας αυτο που μολις ακουσαν. Η Κα Διαμαντοπουλου τους ειδε και αδιαφορησε για την αντιδραση τους, απλα συνεχισε την ομιλια της. Εγω απλα χαμογελασα ικανοποιημενος και φυσικα την καταχειροκρωτησα, αφου πιστευω οτι θελει θαρρος να πας μεσα στην microsoft και να πεις οτι υποστηριζεις Open Source Λογισμικο.

Σειρα στο βημα ειχε ο προεδρος της microsoft στιν κεντρικη και ανατολικη ευρωπη. Δεν ειπε τιποτα σπουδαιο. Μιλουσε με νουμερα σχετικα με το τι τεχνολογια παραγουμε, μεχρι και την υπογεννητικοτητα εβαλε μεσα...

Οταν τελειωσε και ο κυριος Jan Muehlfeit την ομιλια του, ηταν ωρα διαλειματος και φυσικα... ερωτησεων. Ετσι αποφασισα και εγω να κανω μια ερωτηση προς τον κυριο Jan Muehlfeit καθως και στον Διευθυνων συμβουλο της microsoft Hellas. Η ερωτηση δεν ειχε να κανει με τιποτα αλλο παρα το OLPC και την ανακοινωση οτι θα ερχεται με windows XP. Η ερωτηση μου ηταν καπως ετσι (δεν μπορω να την μεταφερω ακριβως γιατι δεν ηταν κατι προπαρασκευασμενο και ετοιμο απο το σπιτι)

"Πριν λιγες μερες ανακοινωθηκε οτι η microsoft θα δωσει τα windows ΧΡ στην τιμη των 3 περιπου δολλαριων για α ενσωματωθουν στο project OLPC. Δηλαδη τα παιδια τα οποια θα παραλαβουν αυτα τα laptop, τα οποια ειναι παιδια που δεν εχουν χρηματα ουτε για το φαι τους, με το λογισμικο της microsoft θα αναγκαστουν να πληρωνουν απο εδω και το εξης το λογισμικο που θα αγοραζουν. Προφανως αυτα τα παιδια δεν εχουν τους πορους ουτε να αγορασουν το MS Office ουτε καποιο antivirus, το οποιο απλουστατα δεν θα μπορει να τρεξει σε ενα τοσων χαμιλων επιδοσεων υπολογιστη, για προγραμματα επεξεργασιας εικονας και γενικα για το λογισμικο που θα τρεχουν στον υπολογιστη τους. Η αλλη λυση ειναι να παρανομησουν αποκτωντας πειρατικο software πραγμα το οποιο υποθετω οτι ουτε εσεις θελετε... Οπως ειναι γνωστο λοιπον το project του OLPC ειναι μια ευκαιρια για αυτα τα παιδια για ενα καλυτερο μελλον, για ευκαιριες στην μαθηση και κατα συνεπεια στην ευρεση εργασιας, καθως και στην διαμορφωση χαρακτηρα. Πως νιωθετε λοιπον σαν εκπροσωποι της microsoft που προκειμενου να σταματησετε την αναπτυξη του λινουξ, καθως το OLPC τρεχει fedora με interface για παιδια, μπλοκαρετε την εξοδο διαφυγης αυτων των παιδιων απο μια μιζερη ζωη αποκοπτοντας τους της ελπιδες για ενα καλυτερο μελλον;"

Ο Διευθυνων συμβουλος της microsoft απαντησε:
" Δεν επιλεξαμε εμεις να ασχοληθουμε με το project αλλα μας ζητηθηκε απο την αγορα..."

Πριν προλαβει να τελειωσει συμπληρωσα:
" Η MS ειναι μια εταιρια που μπορει να ασκησει πιεσεις στη αγορα και αυτο ειναι γνωστο. Τωρα με την αποτυχια των Vista στην αγορα και την ενδεχομενη αποτυχια των Windows 7 μιας και βγαινουν 2 χρονια νωριτερα απο το προγραμμα, για να σωσουν την καταταση, ειναι ισως μια καλη στιγμη για την MS να ασκησει πιεση για χρηση του λειτουργικου της."

Ο διευθυνων συμβουλος απαντα παλι:
"Δεν νομιζω να εχετε στοιχεια για πιεσεις που ασκει η MS σε φορεις, επιση δεν νομιζω να δουλευετε στην MS για να ξερετε απο μεσα κατι τετοιο"

Και εγω για αλλη μια φορα συμπληρωνω:
"Η MS ειναι μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες παγκοσμιως. ΕΙναι σαφες οτι εχει την δυναμη να ασκει πιεσεις και στην περιπτωση μας η εταιρια σας δεν θελει να χασει αυτο το μεριδιο αγορας, το οποιο ποτε δεν ειχε, γιατι αν ξεκινησουν με linux τα παιδια, εκει θα μεινουν με αποτελεσμα να χασετε το μεριδιο απο τις τριτοκοσμικες χωρες, το οποιο μαλιστα δεν ειναι διολου μικρο. Το θεμα ομως εδω δεν ειναι το μεριδιο σας..."

Διευθυνων Συμβουλος:
"Γινεστε πολυ συναισθηματικος, αλλωστε τα λεγομενα σας ειναι κατι που θα τα διαψευσει η αγορα"

Εκει νευριασα απιστευτα και δεν εμενε τιποτα αλλο απο το να απαντησω...

" Σχετικα με την αγορα, ηδη φαινεται οτι η MS χανει την κυριαρχια της. Οι χρηστες Ελευθερου λογισμικου και λογισμικου ανοιχτου κωδικα διπλασιαστηκαν και αυτον τον φοβο σας τον επιβεβαιωσατε με την αφιξη των windows 7 2 χρονια νωριτερα, πριν χασετε το παιχνιδι με τα Vista. Οσων αφορα το οτι γινομαι συναισθηματικος, ναι κυριοι γινομαι. Οταν πατατε επι πτωματων για να βγαλετε κερδος και τα θυματα ειναι αθωα παιδια, γινομαι συναισθηματικος. Μας καλεσατε εδω να μας μιλησετε για παιδια και εκπαιδευση. Αυτο ειναι το παραδειγμα που δινετε; Θυσιαστε τα ολα για το χρημα, ακομα και αν η θυσια ειναι η στεριση ελπιδων σε παιδια που χωρις τετοιες κινησεις οπως το OLPC δεν εχουν μελλον; Πραγματικα απορρω πως τα μεγαλοστελεχη της MS κοιμουνται το βραδυ χωρις τυψεις"

Η απαντηση που πηρα για εμενα ηταν δικαιωση κατα καποιο τροπο:

"Θα πρεπει να διακοψουμε αυτη την κουβεντα γιατι μολις εφτασε η κυρια πετραλια"

Φυσικα η κυρια πετραλια δεν ειχε ερθει ακομα και εμφανιστηκε μετα απο μιση ωρα, ισως και παραπανω. Τουλαχιστον η περισσοτεροι που ακουσαν την συζητηση εδειξαν να συμφωνοθν μαζι μου. Πραγματικα το χαρηκα. Ενας απλος χρηστης linux σταθηκε πιο ικανος να υποστηριζει την γνωμη του απεναντι σε εναν εκπροσωπο της Microsoft. Αυτα τα λιγα απο εμενα. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο αλλα δεν γινοταν να το μικρυνω. Ευχαριστω για το χρονο σας
User avatar
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1920
Joined: Fri Oct 19, 2007 8:03 pm

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by gasparosoft » Sat May 24, 2008 12:30 am

O κύριος τα είπε πολύ σωστά.Εύγε....
User avatar
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4917
Joined: Mon Oct 02, 2006 11:37 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: στη φωλιά μου κοιτώντας ένα χωράφι με στάρι...

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by sandra » Sat May 24, 2008 1:08 am

Αν και συμφωνώ πάρα πολύ με όσα είπε διαφωνώ και πάρα πολύ με αυτήν την τακτική των linuxάδων. Πραγματικά η αντίδραση τους πάντα με κάνει να σκεφτώ μήπως ανήκουν οι ίδιοι σε κάποια εταιρεία και παίρνουν ποσοστά από κάθε νέο χρήστη που θα μυήσουν στην open source τεχνολογία, και αν θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους χρήστες :razz: . ΟΚ είπαμε καλό είναι να δίνονται όλα τζαμπέ, αλλά δεν μπορείς να πεις σε μια εταιρεία να σταματήσει να πουλάει τα προιόντα της. Δικαίωμα της είναι να κάνει ότι θέλει, εννοείται όσο δεν επηρεάζει εσκεμμένα καταστάσεις και φορείς με την εξουσία της. Αλλά λίγο μέτρο με αυτές τις αντιδράσεις. Στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας είναι. Δεν χρειάζεται να γλείψεις κάποιον, αλλά το να γίνεσαι πάντα ο γραφικός με "επαναστατικές" και προσβλητικές εκφράσεις, προσωπικά με αφήνει αδιάφορη.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by ~~Wind~~ » Sat May 24, 2008 3:13 am

sandra wrote:Αν και συμφωνώ πάρα πολύ με όσα είπε διαφωνώ και πάρα πολύ με αυτήν την τακτική των linuxάδων. Πραγματικά η αντίδραση τους πάντα με κάνει να σκεφτώ μήπως ανήκουν οι ίδιοι σε κάποια εταιρεία και παίρνουν ποσοστά από κάθε νέο χρήστη που θα μυήσουν στην open source τεχνολογία, και αν θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους χρήστες :razz: . ΟΚ είπαμε καλό είναι να δίνονται όλα τζαμπέ, αλλά δεν μπορείς να πεις σε μια εταιρεία να σταματήσει να πουλάει τα προιόντα της. Δικαίωμα της είναι να κάνει ότι θέλει, εννοείται όσο δεν επηρεάζει εσκεμμένα καταστάσεις και φορείς με την εξουσία της. Αλλά λίγο μέτρο με αυτές τις αντιδράσεις. Στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας είναι. Δεν χρειάζεται να γλείψεις κάποιον, αλλά το να γίνεσαι πάντα ο γραφικός με "επαναστατικές" και προσβλητικές εκφράσεις, προσωπικά με αφήνει αδιάφορη.
στη ΠΥΡΑ!!!
μη σε πιασουμε στη σχολη να τριγυρνας..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Spam αν θελετε σβηστε με, αλλα δε μπορουσα να κρατηθω.. :-D
πολυ σωστα μιλησε :smt023
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1098
Joined: Thu Apr 22, 2004 2:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In a Long Time Ago in A Galaxy far far away
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by Erevodifwntas » Sat May 24, 2008 11:20 am

Απλά να σημειώσω ότι υπάρχουν ένα σωρό freewares και Open sources προγράμματα και για τα windows...

Επίσης το να πας στο σπίτι κάποιου και να του πεις ότι πατά επί πτωμάτων είναι κάπως....
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by ultimate_aektzis » Sat May 24, 2008 1:30 pm

Αν και συμφωνώ πάρα πολύ με όσα είπε διαφωνώ και πάρα πολύ με αυτήν την τακτική των linuxάδων.
Νταξει οσο αγενης ηταν αυτος (αλλα ειχε δικιο ομως στα λεγομενα του) αλλο τοσο ηταν και ο ms-ιστας.Προσωπικα με εξοργισε απιστευτα το γεγονος οτι πρεπει να πληρωνουν τα windows.Δν νμζ οτι θα επεφτε εξω η εταιρεια.Εξαλλου οι φιλανθρωπιες (και καλα) ειναι μερος του μαρκετινγκ.Μαλλον οι κυριοι της ms εχουν ξεχασει τι ειναι 3 ευρω για τις τριτοκοσμικες χωρες...Και ναι,ανεξαρτητα απο τις αποψεις περι ανοιχτου λόγισμικου αυτο μου κανει ως "θελω να κανω τις πωλησεις των windows ακομα πιο πλασματικες απο οτι ειναι" Πως και δν βαλανε βιστα στα olpc απορω...Και μετα θα βγαλει ο μπιλακος ανακοινωση και θα λεει "πετανε τα βισα μεχρι και στη ζουγκλα της Κενυας τα χρησιμοποιουν..."
Τι να πω.Πεσανε ακομα περισσοτερο στα ματια μου :smt011
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by HdkiLLeR » Sat May 24, 2008 3:15 pm

sandra wrote:OΚ είπαμε καλό είναι να δίνονται όλα τζαμπέ, αλλά δεν μπορείς να πεις σε μια εταιρεία να σταματήσει να πουλάει τα προιόντα της.
Πιάνομαι απο αυτό αλλά δεν έχει να κάνει με την sandra συγκεκριμένα γιατί βλέπω ότι πολοί users ακόμη και παιδιά της Πληροφορικής δεν έχουν καταλάβει τι είναι το opensource. Το opensource αρχικά είναι μοντέλο ανάπτυξης και διανομής λογισμικού. Κανένα μα κανένα open/free license δεν μπαίνει σε θέματα κοστολόγησης, πωλήσεων, business model κλπ. Δεν επιβάλει το open source πως θα πουλάς ή τι θα πουλάς. Αυτό είναι παράγωγο αυτής της διαδικασίας και εξαρτάται απο πολούς παράγοντες (και για να το τραβήξουμε λίγο οι περισσότεροι απο αυτούς δεν είναι τεχνολογικοί).

Τέλος όταν λέμε free δεν εννούμε τσάμπα. Το free έχει να κάνει με το freedom όχι με το free beer* (http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html).

*: Attributed to Richard Stallman.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by ultimate_aektzis » Sat May 24, 2008 3:20 pm

Το free έχει να κάνει με το freedom όχι με το free beer
free as in speech not as in beer :)
User avatar
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1363
Joined: Fri Mar 12, 2004 2:00 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: A Galaxy Far, Far Away
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by mikem4600 » Sat May 24, 2008 3:28 pm

@HdkiLLeR
Παραβλέπεις ίσως το γεγονός ότι κάποια πιο dedicated μέλη του open source movement (ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω) θεωρούν ότι οποιοδήποτε μη-opensource λογισμικό είναι ανήθικο επειδή περιορίζει τις ελευθερίες των χρηστών του... :smt002 Ευτυχώς αυτό δεν πέρασε ως "επίσημη γραμμή" των διάφορων OSS οργανισμών.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by HdkiLLeR » Sat May 24, 2008 3:53 pm

mikem4600 wrote:@HdkiLLeR
Παραβλέπεις ίσως το γεγονός ότι κάποια πιο dedicated μέλη του open source movement (ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω) θεωρούν ότι οποιοδήποτε μη-opensource λογισμικό είναι ανήθικο επειδή περιορίζει τις ελευθερίες των χρηστών του... :smt002 Ευτυχώς αυτό δεν πέρασε ως "επίσημη γραμμή" των διάφορων OSS οργανισμών.
Πότε το παρέβλεψα αυτό; Μια δόση αλήθειας την έχει βέβαια. Δεν είναι παράλογο να θέλεις να ξέρεις τι κάνει το PC σου και όχι να σου υποβάλουν πως να λειτουργεί κάποιοι άλλοι...Οτι και να σημαίνει αυτό.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1363
Joined: Fri Mar 12, 2004 2:00 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: A Galaxy Far, Far Away
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by mikem4600 » Sat May 24, 2008 4:09 pm

HdkiLLeR wrote:Μια δόση αλήθειας την έχει βέβαια. Δεν είναι παράλογο να θέλεις να ξέρεις τι κάνει το PC σου και όχι να σου υποβάλουν πως να λειτουργεί κάποιοι άλλοι...Οτι και να σημαίνει αυτό.
Έχει τεράστια διαφορά το να θέλεις να κάνεις κάτι στο δικό σου PC και το να θες το επιβάλεις γενικότερα και στους άλλους, π.χ. με τη μορφή νόμου (απαγόρευσης). Άσε που άμα το πάρεις τοις μετρητοίς, αν κάποιος απλώς ποστάρει μια δωρεάν app χωρίς source και κάποιος άλλος την χρησιμοποιήσει, αυτόματα ο πρώτος ταμπελώνεται ως "ανήθικος" επειδή δεν γουστάρει να βγάλει στον αέρα τον source λες και τον χρωστάει...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by HdkiLLeR » Sat May 24, 2008 7:38 pm

Κανείς δεν χρωστάει στον άλλον τπτ. Επιλογή σου είναι είναι...και δικαίωμα μου να σε κράζω επειδή πληρώνεις hardware που σου επιβάλουν πως να το χρησιμοποιείς :) :).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1363
Joined: Fri Mar 12, 2004 2:00 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: A Galaxy Far, Far Away
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by mikem4600 » Sat May 24, 2008 10:50 pm

HdkiLLeR wrote:Κανείς δεν χρωστάει στον άλλον τπτ. Επιλογή σου είναι είναι...
Άρα διαφωνείς σφόδρα με το ίνδαλμά σου... :smt042 There is no conflict ανταπαντούσε και μια άλλη ψυχή...

Και παρ' όλο που η αντίληψη χρωματίζει κάθε άποψη, το δικό μου hardware τουλάχιστον κάνει κάτι χρήσιμο. :smt016
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by HdkiLLeR » Sun May 25, 2008 11:22 am

Έχω συγκεκριμένη άποψη στο θέμα -- την οποία διατύπωσα πάνω κάτω και την οποία γνωρίζεις πολύ καλά :) :)-- και μπορώ να σου πω τα περισσότερα open source initiatives αυτή στηρίζουν. Απο εκεί και πέρα ότι ακούγεται κάτι σωστό απο κάθε πλευρά καλό είναι να το γνωρίζουμε. Δεν είναι ο χαρακτήρας και η ουσία του open source το τσαμπέ σε αυτό μένω και δεν νομίζω να διαφωνείς :) :).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by PaP » Sun May 25, 2008 12:10 pm

Οτι και να κάνετε MS fanboys να ξέρετε ότι μόνο το Open Source και το SaaS (που μπορεί να ναι closed source ) θα επικρατήσουν
Σε 20 χρόνια όταν όλα θα είναι στο δίκτυο το μόνο που θα μας κόφτει θα ναι ποιος θα έχει τα δεδομένα μας και όλα τα άλλα θα τρέχουν Open
User avatar
rose
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1921
Joined: Sun May 20, 2007 8:59 pm
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by rose » Sun May 25, 2008 6:01 pm

HdkiLLeR wrote:Έχω συγκεκριμένη άποψη στο θέμα -- την οποία διατύπωσα πάνω κάτω και την οποία γνωρίζεις πολύ καλά :) :)-- και μπορώ να σου πω τα περισσότερα open source initiatives αυτή στηρίζουν. Απο εκεί και πέρα ότι ακούγεται κάτι σωστό απο κάθε πλευρά καλό είναι να το γνωρίζουμε. Δεν είναι ο χαρακτήρας και η ουσία του open source το τσαμπέ σε αυτό μένω και δεν νομίζω να διαφωνείς :) :).


Δηλαδή οι παρακάτω οργανισμοί :US Navy, US Airforce, French Directorate-General of Taxes, European Bank for Reconstruction and Development, NASA, US Justice Department χρησιμοποιούν JBOSS για οικονομία;...ε δεν νομίζω...εδώ μιλάμε για τεχνικά χαρακτηριστικά οχι αστεία.

-------------
...και κατι άλλο,υπάρχουν τοσα real world επιχειρήματα για το open source,γιατί μιλάτε τοσο φιλοσοφικα,λες και είναι κανένα χιπικο πρωτοεμφανιζόμενο ρεύμα? :)
που θα πάει θα το δουμε...
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Re: Ημέρες Καινοτομίας

Post by HdkiLLeR » Mon May 26, 2008 12:11 am

rose wrote: Δηλαδή οι παρακάτω οργανισμοί :US Navy, US Airforce, French Directorate-General of Taxes, European Bank for Reconstruction and Development, NASA, US Justice Department χρησιμοποιούν JBOSS για οικονομία;...ε δεν νομίζω...εδώ μιλάμε για τεχνικά χαρακτηριστικά οχι αστεία.
Αυτό ακριβώς δεν λέω; Ότι δεν το κάνουν επειδή είναι τσάμπα...το κάνουν για άλλους λόγους (performance, security, quality...).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”