Shaolin Kung fu και άλλες πολεμικές τέχνες
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Re: Shaolin Kung fu και άλλες πολεμικές τέχνες
Κάτι παρόμοιο είχα κάνει και γω. Τις πρώτες πολεμικές τέχνες που ανέφερες τις απέρριψα για τους σχεδόν ίδιους λόγους.
Και αυτό που είπες είναι αλήθεια, και γω τα ίδια προβλήματα είχα (αν και δεν είχα κάνει κανένα άλλο είδους γυμναστική πιο πριν, εκτός από 3 μήνες γυμναστήριο που ούτε πάταγα!!)
Και αυτό που είπες είναι αλήθεια, και γω τα ίδια προβλήματα είχα (αν και δεν είχα κάνει κανένα άλλο είδους γυμναστική πιο πριν, εκτός από 3 μήνες γυμναστήριο που ούτε πάταγα!!)
What to say man...what to say....
Πόσα χρόνια πηγαίνεις kung-fu? Επίσης πες μου αν μπορείς τι διαφορές έχει το απλό kung-fu από το shaolin, γιατί κάπως τα έχω μπερδέψει με αυτά...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Κάτι παραπάνω από 2 χρόνια (Γενάρης του 2007 θυμάμαι...)
Κοίταξε να δεις, απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να κάνεις wu-shu και όχι shaolin kung fu.
Το shaolin kung fu είναι το παραδοσιακό kung fu που το μαθαίνεις από εκπαιδευμένους δασκάλους από τον ναό Σαολίν στην Κίνα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις αυθεντικές σχολές, στο Ίλιον, στα Σεπόλια και στην Κόρινθο. Οι σχολές αυτές είναι υπό την εποπτεία δασκάλων και φέρουν τα ανάλογα πιστοποιητικά εγκυρότητας και άδειας λειτουργίας από τον ναό.
Αν θες να μάθεις για τις υπόλοιπες αυθεντικές σχολές σε ολόκληρο τον κόσμο δες εδώ.
Το wu-shu, είναι αρκετά διαφορετικό από το shaolin kung fu. Επειδή εξασκώ μόνο το ένα δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια την διαφορά. Απλώς γνωρίζω ότι επειδή η Κίνα είναι μία τερρρρρααααάστια χώρα, ο καθένας έβγαζε μια δικιά του πολεμική τέχνη και την ονόμαζε kung fu, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα ενιαίο σύστημα.
Έχουν κάποια κοινά στοιχεία με το shaolin kung fu, όπως στάσεις κτλ, αλλά θα το ψάξω καλύτερα για να σε ενημερώσω.
Υ.Γ. είναι ma bu, όχι ma boo!!!
Κοίταξε να δεις, απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να κάνεις wu-shu και όχι shaolin kung fu.
Το shaolin kung fu είναι το παραδοσιακό kung fu που το μαθαίνεις από εκπαιδευμένους δασκάλους από τον ναό Σαολίν στην Κίνα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις αυθεντικές σχολές, στο Ίλιον, στα Σεπόλια και στην Κόρινθο. Οι σχολές αυτές είναι υπό την εποπτεία δασκάλων και φέρουν τα ανάλογα πιστοποιητικά εγκυρότητας και άδειας λειτουργίας από τον ναό.
Αν θες να μάθεις για τις υπόλοιπες αυθεντικές σχολές σε ολόκληρο τον κόσμο δες εδώ.
Το wu-shu, είναι αρκετά διαφορετικό από το shaolin kung fu. Επειδή εξασκώ μόνο το ένα δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια την διαφορά. Απλώς γνωρίζω ότι επειδή η Κίνα είναι μία τερρρρρααααάστια χώρα, ο καθένας έβγαζε μια δικιά του πολεμική τέχνη και την ονόμαζε kung fu, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα ενιαίο σύστημα.
Έχουν κάποια κοινά στοιχεία με το shaolin kung fu, όπως στάσεις κτλ, αλλά θα το ψάξω καλύτερα για να σε ενημερώσω.
Υ.Γ. είναι ma bu, όχι ma boo!!!
Καλά ισχύει ότι γίνεται πανικός με τα είδη και τις τεχνικές του kung-fu. Του αετού (είναι ο δάσκαλος μας), της τίγρης,. του φιδιού κτλ και δε συμμαζεύεται...τεσπα κάτσε να αρχίσω να ψήνομαι στην πράξη πιο πολύ και με τη θεωρία κάποια στιγμή θα τα ξεκαθαρίσω
Τι ma boo, τι ma bu το ίδιο κάνει, αφού μεταφρασμένες λέξεις είναι και το θέμα είναι να μεταφέρεις την προφορά που στην προκειμένη περίπτωση είναι ίδια (ma boo - ma bu)
Τι ma boo, τι ma bu το ίδιο κάνει, αφού μεταφρασμένες λέξεις είναι και το θέμα είναι να μεταφέρεις την προφορά που στην προκειμένη περίπτωση είναι ίδια (ma boo - ma bu)
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Για την συγκεκριμένη στάση μπορείς να δεις κάποιες σχετικές πληροφορίες εδώ. Άσχετα με το πως προφέρεται!!!
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Η παραδοσιακή φόρμα του Σαολίν Κουνγκ Φου που θα διδάξει ο δάσκαλος Σι Ντε Γιανγκ (Shi De Yang) στο σεμινάριο είναι η: Σιάο Πάο Τσουάν (Xiao Pao Quan) "Η μικρή γροθιά του κανονιού".
Για περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2102693754 ή επισκεφτείτε το site της σχολής http://www.shaolin.com.gr
Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Για περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2102693754 ή επισκεφτείτε το site της σχολής http://www.shaolin.com.gr
Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Ερώτηση προς το ευρύ κοινό!
Κάνει κάποιος από εδώ muay thai, πυγμαχία, kick-boxing ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα επαφής?
Θέλω να μάθω κάποια περσισσότερα πράγματα για το σπάσιμο της μύτης.
Ξέρω ότι είναι λιγάκι ανατριχιαστικό για όσους δεν ασχολούνται, αλλά θέλω να ακούσω γνώμες.
Πάντα άκουγα ότι ο προπονητής σου, λίγο πριν κατέβεις στον πρώτο αγώνα, σου σπάει την μύτη για να μην έχεις κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα...
Ισχύει? Είναι απλά μύθος? Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία?
Ακούω γνώμες...
Κάνει κάποιος από εδώ muay thai, πυγμαχία, kick-boxing ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα επαφής?
Ξέρω ότι είναι λιγάκι ανατριχιαστικό για όσους δεν ασχολούνται, αλλά θέλω να ακούσω γνώμες.
Πάντα άκουγα ότι ο προπονητής σου, λίγο πριν κατέβεις στον πρώτο αγώνα, σου σπάει την μύτη για να μην έχεις κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια του αγώνα...
Ακούω γνώμες...
- abujafar
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Τωρα ειδα οτι υπαρχει τετοιο τοπικ λολ.Εκανα και εγω παλια Kung Fu (Wing Chun), γυρω στα 2 χρονια.crash_override wrote:Ερώτηση προς το ευρύ κοινό!
Ακούω γνώμες...
Και μετα ξεκινησα kick box.Ο αδερφος μου εκανε muay thai σε μια απο τις καλυτερες σχολες τις αθηνας.
Απλα μυθος ειναι, οπως και κατι αλλα που εχουν βγαλει.Οπως και σε καθε σχολη πολεμικων τεχνων, δεν μπορει καποιος να σ αναγκασει να κανεις κατι που δεν θες.Η προπονηση οντως ειναι πολυ σκληρη εκει αλλα λογω γυμναστικης κυριως. ( ανεξαρτητα απο το sparring)
- netharis
- Venus Former Team Member
Mεγάλος μύθος αυτό για τη μύτηcrash_override wrote:Ερώτηση προς το ευρύ κοινό!
Ακούω γνώμες...
Γενικά ακόμα και στο full contact αν προσέχεις δεν θα πάθεις κάποιο ατύχημα. Άν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις καλύτερα άσε τους κανόνες του American Kickboxing. Είναι αρκετά σκληρό για αρχή.
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
μύθος.
Για να φτάσεις να κατέβαίνεις σε αγώνες σίγουρα κάτι θα έχει πάθει η μύτη σου, believe me
Δεν χρειάζεται να στη σπάσει κανένας!
Για να φτάσεις να κατέβαίνεις σε αγώνες σίγουρα κάτι θα έχει πάθει η μύτη σου, believe me
Δεν χρειάζεται να στη σπάσει κανένας!
- sagwnias
- Gbyte level
Οχι για το σπασιμο μυτης! Δεν παιζει.... τουλαχιστον στο kickboxing.
Aυτο που κανουν ειναι να βαζουν ξιλοκαινη για να μην πονανε πολυ τα καλαμια κλπ κλπ.
Μετα στις μελανιες ξερω οτι πιέζουν με καποιο τροπο για να φυγουν και αυτο ποναει πολυ!
Aυτο που κανουν ειναι να βαζουν ξιλοκαινη για να μην πονανε πολυ τα καλαμια κλπ κλπ.
Μετα στις μελανιες ξερω οτι πιέζουν με καποιο τροπο για να φυγουν και αυτο ποναει πολυ!
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Αυτό με την ξυλοκαΐνη το έχω ακούσει και γω...απλά σχετικά με το σπάσιμο...μάλλον μύθος είναι τελικά...
Γεια σας πεδια γενηθικα στην κινα κε μεγαλοσα εκι οποτε ξερω καποια πραγμματα για το kung-fu οταν ιμουν μικρος δεν μου αρεσε τωρα ομως μου αρεσει πολυ το kung-fu ξεκινισα πριν 3 χρωνια αλλα ι σχολη εκλεισε δεν ξερω γιατι κε πραγματικα ενδιαφερομαι πολυ για αυτο η σχολη που σηζητατε ειναι παρα πολυ μακρια απο το σπιτι μου.Ειχα παει πριν δυο εβδομαδες σε ενα γυμναστηριο της περειοχης μου και ενα μαλιστα απο τα καλλυτερα της αθηνας αλλα ειδα τον δασκαλο που το ειχε παρει περισσοτερο για πλακα και τα παιδια που βαραγαν τους σακους με μανια και με μισος και καταλαβενες σιγουρα τα προβληματα που ειχαν μικροι και τα εβγαζαν με αυτο τον τροπο.Για οποιον ξερει θελω μια σχολη kung-fu στην περειοχη μου οποιος ξερει (αγια παρασκευη αλλα κε στις γυρο περιοχες χαλανδρι χολαργο)
ευχαριστο.
ευχαριστο.
- abujafar
- Mbyte level
roflsagwnias wrote:Καλησπέρα!Code: Select all
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3451
http://www.tigerclub.gr/gyms.php
Εγώ κάνω Aikido στα Βριλήσσια-Χαλάνδρι, αλλά έχω ακούσει πως το τμήμα Kung-Fu εκεί είναι αρκετά καλό. Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω σόρρυ.
Εγώ κάνω Aikido στα Βριλήσσια-Χαλάνδρι, αλλά έχω ακούσει πως το τμήμα Kung-Fu εκεί είναι αρκετά καλό. Προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω σόρρυ.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
- Zifnab
- Academic status: MSc
@ 乌拉诺斯 (Ουρανέ)
Τα παιδιά παρέθεσαν addon για ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά - εφόσον χρησιμοποιείς firefox. Καλώς ήλθες! Από τα λίγα που ξέρω πλέον έχουν φύγει οι καλοί δάσκαλοι Kung-fu (από Κίνα) από την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα...
Τα παιδιά παρέθεσαν addon για ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά - εφόσον χρησιμοποιείς firefox. Καλώς ήλθες! Από τα λίγα που ξέρω πλέον έχουν φύγει οι καλοί δάσκαλοι Kung-fu (από Κίνα) από την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα...
Καλημερα δεν εχω firefox μονο google chrome.Ευχαριστω για το καλλωσορισμα
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- Zifnab
Ας μείνουμε στο θέμα περί Kung-Fu - δεν υπάρχει πρόβλημα που γράφει ανορθόγραφα - Εσείς πόσο σωστοί θα ήσασταν στα Κινέζικα ??
@ 乌拉诺斯 Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις γιατί δεν σου άρεσε αρχικά αλλά τώρα σου αρέσει το Kung-Fu. Τι άλλαξε? Τι νιώθεις όταν κάνεις Kung-Fu? Τhanks
@ 乌拉诺斯 Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις γιατί δεν σου άρεσε αρχικά αλλά τώρα σου αρέσει το Kung-Fu. Τι άλλαξε? Τι νιώθεις όταν κάνεις Kung-Fu? Τhanks
Παιδιά να σας ρωτήσω ποσό μακριά είναι τα Σεπολια από την περιοχή μου;
ο μεταφραστης δουλευει ευχαριστω
ο μεταφραστης δουλευει ευχαριστω
- Zifnab
Μπορείς να πας με το Μετρό (Μπλέ Γραμμή και μετα Κόκκινη). Κάπου μισή(?) ώρα πρέπει να είναι.