Ειδική συνδρομή Internet αποκλειστικά για φοιτητές

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Ειδική συνδρομή Internet αποκλειστικά για φοιτητές

Post by Einherjar » Thu Jun 02, 2005 3:56 pm

Η FORTHnet μετά την ανακοίνωση ειδικής συνδρομής γρήγορου Internet αποκλειστικά για φοιτητές, αναγνωρίζει το ευρύτερο όφελος που θα προκύψει από την ένταξη ενός δυναμικού μέρους του Ελληνικού πληθυσμού στο ευρυζωνικό Internet.

Η Εταιρία συμμετείχε στη δημιουργία αυτής της προσφοράς και δηλώνει πανέτοιμη για να εξυπηρετήσει την ζήτηση αλλά και τις εξειδικευμένες ανάγκες των φοιτητών. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή βασίζεται στις δυνάμεις της αγοράς και προφυλάσσει την ορθή λειτουργία της.

Μέχρι την υλοποίηση της συγκεκριμένης προσφοράς, που αφορά σε πρόσβαση στα 512 Kbps και αντίστοιχη παροχή Internet με ογκοχρέωση, με μηνιαίο κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 15 €, η Εταιρία προτείνει συνδρομές γρήγορου Internet που μόλις υλοποιηθεί το νέο μέτρο, θα μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με απλές διαδικασίες, χωρίς να χάσει ο χρήστης καθόλου χρόνο ή χρήματα.

Για κάθε νέα εξέλιξη σχετικά με την ειδική συνδρομή Internet αποκλειστικά για Φοιτητές, η FORTHnet θα ενημερώσει με νέες ανακοινώσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Εταιρία στο email: internet-sales@forthnet.gr, ή στο τηλέφωνο 801 100 8000.

Πηγή: Forthnet

Επίσης από το myphone.gr είδα ότι...
Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του ειδικού πακέτου από φοιτητές, είναι να το χρησιμοποιούν από τον τόπο σπουδών τους, καθώς επίσης και να είναι στο όνομά τους η τηλεφωνική γραμμή από την οποία θα γίνεται η σύνδεση.
και επίσης
...με ογκοχρέωση, για 5 GΒytes το μήνα.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Post by HdkiLLeR » Fri Jun 03, 2005 1:37 am

Και επίσης μην ξεχνάμε πως μεταφορά απο ήδη υπάρχουσα DSL σύνδεση δεν γίνεται...Κοινώς ξανά τα πάγια ενεργοποίησης κλπ κλπ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue Jun 14, 2005 3:21 pm

Στο insomnia.gr είδα το παρακάτω:
ΑΦΟΡΜΗ για νέες τηλεπικοινωνιακού τύπου... αψιμαχίες έχει καταλήξει να είναι η υπόθεση της παροχής φθηνής πρόσβασης στο γρήγορο internet (ADSL) στους ενεργούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ δηλαδή σε περισσότερους από 300.000 χρήστες.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το πρόβλημα έγκειται στις διαφορετικές εισηγήσεις της κυβερνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για να κάνει την πρόταση εφαρμογής του μέτρου και των εισηγήσεων του ΟΤΕ και των υπολοίπων εταιρειών. Οι βασικές διαφορές αφορούν την τιμή της υπηρεσίας, το ποια δίκτυα θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και το αν οι φοιτητές θα απολαμβάνουν την πρόσβαση χωρίς περιορισμούς όγκου δεδομένων και χρόνου σύνδεσης.

Η βασική υπηρεσία θα είναι η σύνδεση ADSL 512\128 χωρίς περιορισμούς όγκου δεδομένων και χρόνου σύνδεσης. Το μέτρο θα αφορά όλους του φοιτητές και σπουδαστές και για όσο χρόνο διαρκούν οι σπουδές τους συν ένα ακαδημαϊκό έτος.

Η προτεινόμενη τιμή από την Επιτροπή είναι τα 10 ευρώ το μήνα. Αντίθετα ο ΟΤΕ που μάλλον συμπλέει σε αυτήν την περίπτωση με τις υπόλοιπες εταιρείες κάνει λόγο για μια συνολική τιμή 18 ευρώ ανά μήνα.

Επίσης αρχικά η πλειοψηφία των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων ήταν αρνητική στο να προχωρήσει η υπόθεση του φθηνού γρήγορου internet στους φοιτητές με το επιχείρημα ότι η αγορά είναι ακόμα μικρή. Τελικά οι εταιρείες και ο ΟΤΕ συμφώνησαν στο να παρέχουν την εν λόγω υπηρεσία, χωρίς ωστόσο την αξιοποίηση του ΕΔΕΤ και με περιορισμούς στη χρήση (πάνω από 5 GB να υπάρχει ογκοχρέωση)
User avatar
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1935
Joined: Fri Jul 30, 2004 7:12 am
Location: There and Back Again

Post by AnINffected » Thu Jun 16, 2005 10:09 am

Μιλάμε μόνο για πρόσβαση ADSL, ή και για συνδρομή 18€/μήνα;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace


Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Post by vagalati » Thu Jun 16, 2005 2:11 pm

AnINffected wrote:Μιλάμε μόνο για πρόσβαση ADSL, ή και για συνδρομή 18¤/μήνα;
Όχι, μιλάμε για όλο το πακέτο.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα ακόμα.
Ο ΟΤΕ είπε ότι δίνει 5 ευρώ (χωρίς τη φαπα) την γραμμή και τα υπόλοιπα είναι του provider. Η Forthnet (και άλλοι ISPs συμφωνούν σε αυτό) δίνει 18 όλο το πακέτο (μαζί με τη γραμμή) με 5GB/μήνα και μετά ογκοχρέωση. Yπάρχει και η συζήτηση να γίνει ISP το ΕΔΕΤ και το πακέτο να πάει στα 10 ευρώ/μήνα χωρίς ογκοχρέωση αλλά γι'αυτό υπάρχουν πιέσεις (βλέπε παραπάνω) απο τους ISPs να μην γίνει.
Ni!! Ni!! Ni!!
User avatar
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1935
Joined: Fri Jul 30, 2004 7:12 am
Location: There and Back Again

Post by AnINffected » Fri Jun 24, 2005 1:58 pm

21 Ιουνίου 2005
Δεκαπέντε ευρώ το μήνα το «γρήγορο Internet» για φοιτητές από τον ΟΤΕ
Η προσφορά αυτή ισχύει καθ\' όλη την κανονική διάρκεια των σπουδών των φοιτητών

Αθήνα : Την ειδική προσφορά οικονομικής πρόσβασης στο «γρήγορο Internet», για όλους τους φοιτητές πανελλαδικά, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΟΤΕ. Το συνολικό κόστος δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 15 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικότερα, η ειδική προσφορά του ΟΤΕ για όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, που θα ισχύει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, περιλαμβάνει:- 5 ευρώ το μήνα για ADSL πρόσβαση, από 35,90 ευρώ που είναι σήμερα για ταχύτητα 512/128Kbps- Μείωση κατά 50% στο εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης από το εκάστοτε ισχύον (δηλαδή στα 17,50 ευρώ από 34,99 ευρώ που ισχύει σήμερα).

Οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ. Η μηνιαία σύνδεση στο Internet μέσω οποιουδήποτε παρόχου Internet (ISP) θα προσφέρεται επίσης σε ειδική τιμή, ώστε η ολοκληρωμένη υπηρεσία να μην ξεπερνάει τα 15 ευρώ το μήνα.

Η προσφορά αυτή ισχύει καθ' όλη την κανονική διάρκεια των σπουδών για τους προπτυχιακούς φοιτητές, ενώ για τους μεταπτυχιακούς ισχύει για δύο χρόνια από την έναρξη του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών ή μέχρι την λήξη του.

Η φοιτητική ιδιότητα και η διάρκεια των σπουδών θα πιστοποιείται με σχετική βεβαίωση που εκδίδει η γραμματεία κάθε τμήματος.
Οι φοιτητές, οι οποίοι χρειάζεται να έχουν σταθερή τηλεφωνική γραμμή στο όνομά τους, δικαιούνται την ειδική προσφορά για πρόσβαση ADSL εντός του νομού στον οποίο έχει έδρα η Σχολή, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Τέλος, η χορηγία για τους φοιτητές αφορά στη δωρεάν πρόσβαση ADSL 512/128Kbps από τον ΟΤΕ για τον/την πρώτο/η που εισάγεται σε κάθε τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και τον/την πρώτο/η φοιτητή/τρια κάθε έτους κάθε τμήματος για τον επόμενο χρόνο (καθ' υπόδειξη της σχολής).
Πηγή: Pathfinder
http://tech.pathfinder.gr/tech/3479.html
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace


Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
gazoza
byte level
byte level
Posts: 85
Joined: Mon Jan 31, 2005 5:02 pm

Post by gazoza » Fri Jun 24, 2005 5:07 pm

Και αυτό από Σεπτεμβριο θα αρχίσει να ισχύει;
User avatar
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1346
Joined: Mon May 24, 2004 11:30 am
Academic status: Alumnus/a
Location: Αθήνα

Post by Paralias » Fri Jun 24, 2005 9:27 pm

Oh yes!
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”