Προτάσεις & κριτική

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by chriskin » Tue Oct 02, 2012 10:08 pm

η αντικατασταση καποιου moderator υπονοει οτι μπορει να διωχθει οποιος κανει προβληματικη δουλεια. εδω φαινεται οτι υπαρχει μια απαραβιαστη μονιμοτητα, με moderators να μενουν στην ομαδα ο,τι και να κανουν (και χωρις να σταματανε να κανουν ο,τι πιθανως να μην ταιριαζει στη θεση τους). κατι που ερχεται σε τεραστια αντιθεση με τους περισσοτερους της ομαδας που παλευουν να κρατησουν πολυ λεπτες ισορροπιες με πολυ καλα αποτελεσματα, οπως οι περισσοτεροι απο τους "παλιους" και (προς εκπληξη μου, πρεπει να παραδεχτω) ολοκληρη η νεα γενια των mods


στο θεμα του "εκτος του χορου" : μην ξεχνας οτι το internet ειναι αρκετα μεγαλο, αρκετοι απο εμας ειμαστε mods η admins σε αλλα fora.

τελος: εγω δεν βλεπω υπερβολες στα λογια του stoupeace. αντιθετως, βλεπω υπερβολικη χαλαροτητα για την κατασταση , επειδη προσπαθει να τα πει ευγενικα (και σωστα κανει, προφανως)



για να μην παρεξηγηθω : για τους mods που εχω προβλημα δεν εννοω οτι ειναι ακαταλληλοι για μελη της κοινοτητας - απλα οτι δεν τους ταιριαζει ο ρολος του moderator. σε αρκετους που θεωρω ιδιαιτερα αξιολογα μελη της κοινοτητας δεν ταιριαζει, δεν σημαινει αναγκαστικα κατι αρνητικο αυτο που λεω
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6620
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by MpoMp » Tue Oct 02, 2012 10:11 pm

chriskin wrote:η αντικατασταση καποιου moderator υπονοει οτι μπορει να διωχθει οποιος κανει προβληματικη δουλεια. εδω φαινεται οτι υπαρχει μια απαραβιαστη μονιμοτητα, με moderators να μενουν στην ομαδα ο,τι και να κανουν (και χωρις να σταματανε να κανουν ο,τι πιθανως να μην ταιριαζει στη θεση τους). κατι που ερχεται σε τεραστια αντιθεση με τους περισσοτερους της ομαδας που παλευουν να κρατησουν πολυ λεπτες ισορροπιες με πολυ καλα αποτελεσματα, οπως οι περισσοτεροι απο τους "παλιους" και (προς εκπληξη μου, πρεπει να παραδεχτω) ολοκληρη η νεα γενια των mods
Θέλετε συντονιστές που παύουν να είναι μέλη αλλά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά ως κανόνας και αν αναγραφόταν εγώ προσωπικά δε θα είχα κάνει καν αίτηση.
chriskin wrote: στο θεμα του εκτος του χορου : μην ξεχνας οτι το internet ειναι αρκετα μεγαλο, αρκετοι απο εμας ειμαστε mods η admins σε αλλα fora.
εγω δεν βλεπω υπερβολες στα λογια του stoupeace. αντιθετως, βλεπω υπερβολικη χαλαροτητα για την κατασταση , προφανως επειδη προσπαθει να τα πει ευγενικα (και σωστα κανει, προφανως)
Δε ξέρω τι fora διαχειρίζεστε, εδώ πρόκειται για ακαδημαϊκό και επίσημο forum τμήματος πανεπιστημίου. Η θέση μας είναι λεπτή.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by enum21 » Tue Oct 02, 2012 10:15 pm

Να δω ποιος καλός και αντικειμενικός χρήστης θα ανοίξει το αντίστοιχο thread κριτικής και αυτοκριτικής των χρηστών. :)
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by rexes » Tue Oct 02, 2012 10:27 pm

Αντί να γίνεται αυτό γιατί δεν θεσπίζετε έναν νέο θεσμό εκλογής των νέων Mods;;; Απλά και δημοκρατικά! Οι παλιοί τελειώνουν φεύγουν δεν γίνεται να διαχειρίζονται το φορουμ των νεων στο τμήμα! Απλά δεν στέκει! Υπάρχουν πολλά άτομα ανάμεσά μας που πολύ εύκολα λόγω "προϋπηρεσίας" σε φορουμ θα μπορούσαν να σας αντικαταστήσουν! Αλλά φαντάζομαι αυτό θα λειτουργεί όπως η υπόλοιπη Ελλάδα! Απαξ και γευτείς την εξουσία μετά δεν την αποχωρίζεσαι.....
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by moody » Tue Oct 02, 2012 10:28 pm

Οκ,κανονικά είμαι noobas εδώ,παρόλο αυτά θέλω να πω/ρωτήσω κάποια πράγματα .
1.Ο χρήστης για τον οποίο μιλάτε είναι ο γνωστός "νέα τάξη πραγμάτων,matrix,πράκτορες,doritos" (Και ναι άρχισα flame σε thread κριτικής των mods :-p);
2.Η συντονιστική ομάδα έχει κάποιο sub-forum (δικό της για να συζητά τέτοια ζητήματα);
3.Θα συμφωνήσω με τον chriskin,άλλωστε είναι ένας από εμάς,μόνιμο ban να πέφτει μόνο σε άτομα εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας :) (Αν θέλει η συντονιστική ομάδα ας αυξήσει τον χρόνο του ban 3->6-7 μέρες)
4.Θα συμφωνήσω με τον cypher στο ότι δεν γίνεται σε section για μάθημα να αφήνεις offtopic :) (κυρίως το βλέπω σε άλλα φορουμ και το χα κάνει και εγώ σε java νομίζω,και στο μάθημα του γιαννακουδάκη,το χα παρατραβήξει με το τι μου την έσπαγε στον γιαννακουδάκη.)
5.stoupeace,δεν ήξερα τι γινόταν πριν 2 χρόνια,συγκεκριμένα από πέρσυ άνοιξη παρακολουθώ το φόρουμ,αλλά όντως,ελάχιστοι μεταπηδούν σε ενότητες πέρα των μαθημάτων .
6.chriskin,με το ότι πρέπει να γνωρίζουμε περίπου τι ειπώθηκε,συμφωνώ.Πχ για την περίπτωση του fo@ ,έμαθα ότι απλά προκάλεσε,παρέα με τον 1 και ότι στην συνέχεια έβρισε/απείλησε/υπέδειξε στους mods τι να κάνουν.
7.Κάποιες φορές μπορούν αρκετά λεγόμενα να παρεξηγηθούν.Θα μπορούσε η ομάδα του φόρουμ να είναι πιο ελαστική και να περιμένει να δει αν θα κλιμακωθεί ή αν θα ηρεμήσει η κατάσταση(με αυτόν που την προκάλεσε ,να εξηγούσε τι εννοούσε) .
8.ban ? Σιγά,εννοώντας ότι είμαστε 18+,ο καθένας μπορεί να "προστατευτεί" από συγκεκριμένα άτομα και τα λεγόμενα τους.
---
btw rexes :
Συγκεκριμένα μου αρέσει η συντονιστική ομάδα που χουμε (Τι κάνει ο άνθρωπος για να μην φάει ban ε ; :-p :lol: ) και ίσως να θελες να πεις ότι χρειάζεται να προσθεθούν και άλλοι mods .
Last edited by moody on Tue Oct 02, 2012 10:32 pm, edited 1 time in total.
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
User avatar
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 551
Joined: Tue Oct 25, 2011 9:32 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by mosquito110 » Tue Oct 02, 2012 10:32 pm

Άμα δεν θέλετε να γίνονται πολιτικές συζητήσεις μπορείτε να σβήσετε όλα τα θέματα που δεν αναφέρονται σε μαθήματα. Είναι απλό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα foroum όπου θα μπαίνουν λίγοι κ εκλεκτοί. Μόνο όσοι συμφωνούν με τις απόψεις 5-10 moderators(δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είστε! :-p ). Όλοι οι άλλοι μπορούμε να φάμε ban κ delete! Αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε πια 10-15 χρονών ώστε να μας ενδιαφέρουν μόνο τα videogames κ οι κοπέλες. Υπάρχουν κ άλλα θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το πανεπιστήμιο.
Αν τελικά μείνει έτσι όπως είναι τώρα, θα πρέπει να είναι κάπως πιο ελαστικά τα πράγματα. Δεν γίνεται σε μια συζήτηση με το που φανεί σε κάποιον moderator πως "ανάβουν τα αίματα" να γίνονται παρατηρήσεις κ να μπλογκάρεται το θέμα. Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, άρα σε κάποια σημεία θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν είπα να πέφτουν βρισίδια κ οι υπόλοιποι να γελάνε. Εξάλλου δεν ερμηνεύονται πάντα οι λέξεις όπως ακριβώς τις εννοεί αυτός που τις έγραψε. 'Oπως έλεγαν κ οι θρύλοι "cause you know sometimes words have two meanings". :-)
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by stoupeace » Tue Oct 02, 2012 10:33 pm

@Mpomp: Τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Και ξεχνάς ότι είμαι και εγώ στο team. Τα κανονίσματα και παρουσιάσεις με Τουμπή ξεκίνησαν από VR's. Ολο το θέμα πάει στο μιλητό από τους VR's. Από τους 3 είμαι ενεργός εγώ, μέχρι το Μάιο τουλάχιστον που μου έτυχε κάποιο πρόβλημα και ακόμα δε μπορώ να βοηθήσω προς το παρόν.Η ομάδα δεν έχει συναντηθεί να συζητήσει για το φόρουμ από τότε που έφυγε ο punisher από τη διαχείριση. Μην παίζεις το χαρτί του εθελοντισμού και του πολύτιμου χρόνου, γιατί ακυρώνεις την ίδια την προσφορά σου. Το σκίσιμο που δεν φέρνει αποτέλεσμα, δεν έχει καμία αξία να το πουλάς. Και το αποτέλεσμα θα φαινόταν αν δεν ήμασταν κάθε χρόνο σε χειρότερη θέση. Κανένας χρήστης δε χρωστάει σε κανένα μέλος της ομάδας την ανοχή του, τη στιγμή που οι χρήστες είναι αυτοί που κρατάνε το φόρουμ ζωντανό. Εχεις ένα δίκιο όμως, αν σκεφτείς ότι έχει φτάσει το team να είναι περισσότεροι από τους ενεργούς χρήστες. Επίσης, με όλη την καλή διάθεση που μου απομένει, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην το παίζεις τόσο ιστορία.

Επαναλαμβάνω ότι τις θέσεις αυτές τις έχουμε αναλάβει όλοι εθελοντικά. Μη το παίζουμε σωτήρες μεταξύ μας.

Οσο για την έλλειψη του κόσμου. Οταν το 10% των registered κάθε χρόνο γίνεται ενεργό (και πολύ λέω) δε φταίει η ανυπαρξία διαφήμισης. Η διαφήμιση φέρνει τον κόσμο στο register. Η εμπειρία μέσα στο φόρουμ τον κρατάει. Οταν αυτή η εμπειρία είναι περιορισμένη σε 2-3 πεπερασμένες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται, προφανώς και δε θα ασχοληθεί.

Which brings me to my point: Το moderation πρέπει να χαλαρώσει γιατί οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις.

Disclaimer: Αυτός είναι ο χρήστης stoupeace όχι ο vr stoupeace.

edit: moody, mosquito, chriskin +1
Last edited by stoupeace on Tue Oct 02, 2012 10:35 pm, edited 1 time in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
stranger
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 512
Joined: Fri Nov 26, 2010 3:14 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Athens, Greece

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by stranger » Tue Oct 02, 2012 10:33 pm

MpoMp wrote:
chriskin wrote:η αντικατασταση καποιου moderator υπονοει οτι μπορει να διωχθει οποιος κανει προβληματικη δουλεια. εδω φαινεται οτι υπαρχει μια απαραβιαστη μονιμοτητα, με moderators να μενουν στην ομαδα ο,τι και να κανουν (και χωρις να σταματανε να κανουν ο,τι πιθανως να μην ταιριαζει στη θεση τους). κατι που ερχεται σε τεραστια αντιθεση με τους περισσοτερους της ομαδας που παλευουν να κρατησουν πολυ λεπτες ισορροπιες με πολυ καλα αποτελεσματα, οπως οι περισσοτεροι απο τους "παλιους" και (προς εκπληξη μου, πρεπει να παραδεχτω) ολοκληρη η νεα γενια των mods
Θέλετε συντονιστές που παύουν να είναι μέλη αλλά αυτό δεν αναγράφεται πουθενά ως κανόνας και αν αναγραφόταν εγώ προσωπικά δε θα είχα κάνει καν αίτηση.
Τι απ'όλα αυτά που είπε σε έκανε να καταλάβεις ότι εννοούσε ότι δεν πρέπει να είστε και κανονικά μέλη;
Τα ίδια δικαιώματα και την ίδια διαχείριση είπε να έχετε με τους υπόλοιπους χρήστες!
for_a_request
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Tue Oct 02, 2012 8:20 pm

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by for_a_request » Tue Oct 02, 2012 10:34 pm

moody wrote: 6.chriskin,με το ότι πρέπει να γνωρίζουμε περίπου τι ειπώθηκε,συμφωνώ.Πχ για την περίπτωση του fo@ ,έμαθα ότι απλά προκάλεσε,παρέα με τον 1 και ότι στην συνέχεια έβρισε/απείλησε/υπέδειξε στους mods τι να κάνουν.
Μάλιστα. Αυτή είναι μια διαστρεβλωμένη άποψη και δεν ισχύει. Το μόνο που πλησιάζει: Δεν χρησιμοποίησα καμία υβριστική έκφραση αλλά χρησιμοποίησα μία σε άλλο μέσο αφού αποκλείστηκα σε συγκεκριμένο χρήστη.

Επείδη σίγουρα δε το κάνεις επίτηδες αλλά και σωστό να είναι αυτό που λες δημιουργεί εντυπώσεις και θα θελα να το αποφύγουμε.
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by moody » Tue Oct 02, 2012 10:38 pm

fo@ :
Για αυτό είπα ότι έμαθα = μου είπαν.
Eπίσης δεν θυμόμουν τι από τα 3 μου παν ότι είχες κάνει ,ίσως λάθος μου που δεν χρησιμοποίησα "ή"/" | "
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
for_a_request
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Tue Oct 02, 2012 8:20 pm

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by for_a_request » Tue Oct 02, 2012 10:41 pm

Ναι αλλά υπάρχει και η δική μου πλευρά και επειδή είμαι παράτυπα και χαριστικά στο forum δεν επιθυμώ να ακουστεί. Παρά μόνο να μη δημιουργούνται δημόσιες εντυπώσεις. Χωρίς παρεξήγηση.
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6620
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by MpoMp » Tue Oct 02, 2012 10:42 pm

rexes wrote:Αντί να γίνεται αυτό γιατί δεν θεσπίζετε έναν νέο θεσμό εκλογής των νέων Mods;;; Απλά και δημοκρατικά! Οι παλιοί τελειώνουν φεύγουν δεν γίνεται να διαχειρίζονται το φορουμ των νεων στο τμήμα! Απλά δεν στέκει! Υπάρχουν πολλά άτομα ανάμεσά μας που πολύ εύκολα λόγω "προϋπηρεσίας" σε φορουμ θα μπορούσαν να σας αντικαταστήσουν! Αλλά φαντάζομαι αυτό θα λειτουργεί όπως η υπόλοιπη Ελλάδα! Απαξ και γευτείς την εξουσία μετά δεν την αποχωρίζεσαι.....
Οι αιτήσεις είναι ανοικτές κάθε Φλεβάρη/Μάρτη. Φέτος λάβαμε 3. Δε σας εμποδίζει κανείς. Το θέμα είναι να είναι και έμπιστα άτομα όσοι μπαίνουν στο team γιατί έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.
moody wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Οκ,κανονικά είμαι noobas εδώ,παρόλο αυτά θέλω να πω/ρωτήσω κάποια πράγματα . 1.Ο χρήστης για τον οποίο μιλάτε είναι ο γνωστός "νέα τάξη πραγμάτων,matrix,πράκτορες,doritos" ; 2.Η συντονιστική ομάδα έχει κάποιο sub-forum (δικό της για να συζητά τέτοια ζητήματα); 3.Θα συμφωνήσω με τον chriskin,άλλωστε είναι ένας από εμάς,μόνιμο ban να πέφτει μόνο σε άτομα εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας :) (Αν θέλει η συντονιστική ομάδα ας αυξήσει τον χρόνο του ban 3->6-7 μέρες) 4.Θα συμφωνήσω με τον cypher στο ότι δεν γίνεται σε section για μάθημα να αφήνεις offtopic :) (κυρίως το βλέπω σε άλλα φορουμ και το χα κάνει και εγώ σε java νομίζω,και στο μάθημα του γιαννακουδάκη,το χα παρατραβήξει με το τι μου την έσπαγε στον γιαννακουδάκη.) 5.stoupeace,δεν ήξερα τι γινόταν πριν 2 χρόνια,συγκεκριμένα από πέρσυ άνοιξη παρακολουθώ το φόρουμ,αλλά όντως,ελάχιστοι μεταπηδούν σε ενότητες πέρα των μαθημάτων . 6.chriskin,με το ότι πρέπει να γνωρίζουμε περίπου τι ειπώθηκε,συμφωνώ.Πχ για την περίπτωση του fo@ ,έμαθα ότι απλά προκάλεσε,παρέα με τον 1 και ότι στην συνέχεια έβρισε/απείλησε/υπέδειξε στους mods τι να κάνουν. 7.Κάποιες φορές μπορούν αρκετά λεγόμενα να παρεξηγηθούν.Θα μπορούσε η ομάδα του φόρουμ να είναι πιο ελαστική και να περιμένει να δει αν θα κλιμακωθεί ή αν θα ηρεμήσει η κατάσταση(με αυτόν που την προκάλεσε ,να εξηγούσε τι εννοούσε) . 8.ban ? Σιγά,εννοώντας ότι είμαστε 18+,ο καθένας μπορεί να "προστατευτεί" από συγκεκριμένα άτομα και τα λεγόμενα τους.
3) Κάποιοι το παρακάνουν ενώ δεν προσφέρουν τίποτα, δε βλέπω το λόγο μετά από επανειλημμένες συζητήσεις να ενοχλούν την ομάδα ούτε να βρίσκονται στο forum. Προσωπική άποψη.
5) Δε νομίζω ότι κόβουμε κάτι σε άλλες ενότητες (πλην των πολιτικών όταν ξεφεύγουν). Απάντησε ο cypher.
7) Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται δεν έχει νόημα να περιμένουμε να κλιμακωθεί πάλι η κατάσταση.
mosquito110 wrote:Άμα δεν θέλετε να γίνονται πολιτικές συζητήσεις μπορείτε να σβήσετε όλα τα θέματα που δεν αναφέρονται σε μαθήματα. Είναι απλό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα foroum όπου θα μπαίνουν λίγοι κ εκλεκτοί. Μόνο όσοι συμφωνούν με τις απόψεις 5-10 moderators(δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είστε! :-p ). Όλοι οι άλλοι μπορούμε να φάμε ban κ delete! Αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε πια 10-15 χρονών ώστε να μας ενδιαφέρουν μόνο τα videogames κ οι κοπέλες. Υπάρχουν κ άλλα θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το πανεπιστήμιο.
Αν τελικά μείνει έτσι όπως είναι τώρα, θα πρέπει να είναι κάπως πιο ελαστικά τα πράγματα. Δεν γίνεται σε μια συζήτηση με το που φανεί σε κάποιον moderator πως "ανάβουν τα αίματα" να γίνονται παρατηρήσεις κ να μπλογκάρεται το θέμα. Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, άρα σε κάποια σημεία θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν είπα να πέφτουν βρισίδια κ οι υπόλοιποι να γελάνε. Εξάλλου δεν ερμηνεύονται πάντα οι λέξεις όπως ακριβώς τις εννοεί αυτός που τις έγραψε. 'Oπως έλεγαν κ οι θρύλοι "cause you know sometimes words have two meanings". :-)
Επιμένετε να θεωρείτε ότι λειτουργούμε σύμφωνα με τις απόψεις μας και όχι με τους κανόνες. Λες και έχουμε κλειδώσει κάθε thread που αφορούσε θέμα που δεν ήταν περί μαθημάτων. Τα αίματα τα ανάβετε μόνοι και ορισμένοι έρχονται και παραπονιούνται μετά, γι' αυτό κλειδώνονται θέματα και αφαιρούνται ποστ. Δε φιμώνουμε κανέναν ούτε έχουμε σκοπό να σας "τιμωρούμε". Είστε απαράδεκτοι. Συγνώμη κιόλας...

Λες "Εξάλλου δεν ερμηνεύονται πάντα οι λέξεις όπως ακριβώς τις εννοεί αυτός που τις έγραψε". Ακριβώς. Για κάντε την αυτοκριτική σας κι εσείς.
stoupeace wrote:@Mpomp: Τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Και ξεχνάς ότι είμαι και εγώ στο team. Τα κανονίσματα και παρουσιάσεις με Τουμπή ξεκίνησαν από VR's. Ολο το θέμα πάει στο μιλητό από τους VR's. Από τους 3 είμαι ενεργός εγώ, μέχρι το Μάιο τουλάχιστον που μου έτυχε κάποιο πρόβλημα και ακόμα δε μπορώ να βοηθήσω προς το παρόν.Η ομάδα δεν έχει συναντηθεί να συζητήσει για το φόρουμ από τότε που έφυγε ο punisher από τη διαχείριση. Μην παίζεις το χαρτί του εθελοντισμού και του πολύτιμου χρόνου, γιατί ακυρώνεις την ίδια την προσφορά σου. Το σκίσιμο που δεν φέρνει αποτέλεσμα, δεν έχει καμία αξία να το πουλάς. Και το αποτέλεσμα θα φαινόταν αν δεν ήμασταν κάθε χρόνο σε χειρότερη θέση. Κανένας χρήστης δε χρωστάει σε κανένα μέλος της ομάδας την ανοχή του, τη στιγμή που οι χρήστες είναι αυτοί που κρατάνε το φόρουμ ζωντανό. Εχεις ένα δίκιο όμως, αν σκεφτείς ότι έχει φτάσει το team να είναι περισσότεροι από τους ενεργούς χρήστες. Επίσης, με όλη την καλή διάθεση που μου απομένει, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην το παίζεις τόσο ιστορία.
Η ομάδα έχει συγκεντρωθεί, εσύ δεν ήρθες. Δε νομίζω ότι είναι σωστό να αναφέρεις εδώ τέτοια εσωτερικά θέματα. Ούτε σε τιμά να μειώνεις και να συγκρίνεις την προσφορά μου στη κοινότητα. Εγώ δεν το έκανα για εσένα. Πόσο μάλλον δημοσίως.

Δε βλέπω πώς κάθε χρόνο είμαστε σε χειρότερη θέση. Επιμένεις και το λες χωρίς κάποιο στοιχείο. Οι χρήστες leechάρουν στην πλειοψηφία τους από εδώ. Γι' αυτό το κρατάνε "ζωντανό".

Δε θα απαντήσω στα υπόλοιπα, φρόντισε να μη ρίχνεις το επίπεδο, δε σε προσέβαλα. Νομίζω.
stoupeace wrote: Επαναλαμβάνω ότι τις θέσεις αυτές τις έχουμε αναλάβει όλοι εθελοντικά. Μη το παίζουμε σωτήρες μεταξύ μας.

Οσο για την έλλειψη του κόσμου. Οταν το 10% των registered κάθε χρόνο γίνεται ενεργό (και πολύ λέω) δε φταίει η ανυπαρξία διαφήμισης. Η διαφήμιση φέρνει τον κόσμο στο register. Η εμπειρία μέσα στο φόρουμ τον κρατάει. Οταν αυτή η εμπειρία είναι περιορισμένη σε 2-3 πεπερασμένες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται, προφανώς και δε θα ασχοληθεί.

Which brings me to my point: Το moderation πρέπει να χαλαρώσει γιατί οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις.
Απάντησε ο cypher.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 551
Joined: Tue Oct 25, 2011 9:32 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by mosquito110 » Tue Oct 02, 2012 10:46 pm

Επειδή γίνεται πολύς ντόρος γύρω από το ban έχω να προτείνω κάτι. Αν και δεν ξέρω πόσο υλοποιήσιμο είναι...
Άμα υπάρχει δυσαρέσκεια για κάποιο πρόσωπο-για τον οποιοδήποτε λόγο ο οποίος θα πρέπει να γίνεται πολύ πιο σαφές απ'ότι τώρα- να διενεργειται κάτι σαν γκάλοπ. Σε φάση ο τάδε έκανα αυτό να γίνει ban ναι ή όχι. Κάτι τέτοιο. Έτσι θα έχουμε λόγο κ εμείς σαν απλοί χρήστες κ δεν θα εξαρτόμαστε από τις απόψεις των moderators.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
User avatar
stranger
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 512
Joined: Fri Nov 26, 2010 3:14 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Athens, Greece

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by stranger » Tue Oct 02, 2012 10:47 pm

for_a_request wrote:Ναι αλλά υπάρχει και η δική μου πλευρά και επειδή είμαι παράτυπα και χαριστικά στο forum δεν επιθυμώ να ακουστεί. Παρά μόνο να μη δημιουργούνται δημόσιες εντυπώσεις. Χωρίς παρεξήγηση.
Βρε! Ακόμα εδώ είσαι εσύ; I kid, I kid!

Ιδέα: όταν πάρετε την απόφαση να αποκλείσετε κάποιον μπορείτε να τον ειδοποιείτε και έπειτα από συγκατάθεσή του να ανοίγει ένα poll στο οποίο να ψηφίζουν οι χρήστες αν είναι δίκαιη η απόφαση. Φυσικά με πληροφορίες ως προς το λόγο που αποκλείστηκε. Λίγο Big Brother κατάσταση και ίσως ωφελήσει κάποιους για άσχετους λόγους, απλά είναι πιο δημοκρατικό και διαφανές (ή αδιαφανές, πάντα τα μπερδεύω αυτά)

Εdit: φτουυύ. Με πρόλαβες! Και ήμουν έτοιμος για το patent!
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by chriskin » Tue Oct 02, 2012 10:50 pm

@rexes
++ για το μερος με τις εκλογες. στο αναλογο forum του πανεπιστημιου αθηνας ετσι το κανουν και ειναι αρκετα ικανοποιημενοι
-- για το μερος της αναγκαστικης αποχωρησης. μερικοι απο τους παλιους κανουν εντυπωσιακα καλη δουλεια. αμα δεν θελουν να φυγουν δεν μπορουμε να τους "διωξουμε". ειδικα για μερικους που επαιξαν και βασικο ρολο στη δημιουργια η/και στην οργανωση του forum.
η αποχωρηση - ή απομακρυνση - πρεπει να γινεται αμα ο συγκεκριμενος mod ειναι αναποτελεσματικος, οχι αμα ειναι παλιος.

-------
το οτι ο moody καταλαβαινει ποιος χρηστης πιστευω οτι απολαμβανει ευνοϊκη συμπεριφορα καλο θα ειναι να κανει την ομαδα διαχειρισης να σκεφτει μηπως πρεπει να κανει κατι γι αυτο
(ενδιαφερουσα πληροφορια : πεντε μελη με τα οποια μιλησα εχουν ακριβως την ιδια αποψη. με το moody γινονται τουλαχιστον εξι)
------
stoupeace ++
User avatar
Gewitter
Venus Former Team Member
Posts: 1609
Joined: Mon Jan 19, 2009 11:42 am
Academic status: PhD
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by Gewitter » Tue Oct 02, 2012 10:52 pm

mosquito110 wrote:Άμα δεν θέλετε να γίνονται πολιτικές συζητήσεις μπορείτε να σβήσετε όλα τα θέματα που δεν αναφέρονται σε μαθήματα. Είναι απλό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα foroum όπου θα μπαίνουν λίγοι κ εκλεκτοί. Μόνο όσοι συμφωνούν με τις απόψεις 5-10 moderators(δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είστε! :-p ). Όλοι οι άλλοι μπορούμε να φάμε ban κ delete! Αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε πια 10-15 χρονών ώστε να μας ενδιαφέρουν μόνο τα videogames κ οι κοπέλες. Υπάρχουν κ άλλα θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το πανεπιστήμιο.
Αν τελικά μείνει έτσι όπως είναι τώρα, θα πρέπει να είναι κάπως πιο ελαστικά τα πράγματα. Δεν γίνεται σε μια συζήτηση με το που φανεί σε κάποιον moderator πως "ανάβουν τα αίματα" να γίνονται παρατηρήσεις κ να μπλογκάρεται το θέμα. Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, άρα σε κάποια σημεία θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν είπα να πέφτουν βρισίδια κ οι υπόλοιποι να γελάνε. Εξάλλου δεν ερμηνεύονται πάντα οι λέξεις όπως ακριβώς τις εννοεί αυτός που τις έγραψε. 'Oπως έλεγαν κ οι θρύλοι "cause you know sometimes words have two meanings". :-)

Δεν θυμάμαι να έχει γίνει νύξη ποτέ για κάτι τέτοιο...sorry κιόλας αλλά κ εγώ δεν συμφωνώ με όλα που λέγονται εδώ μέσα αλλά σέβομαι το γεγονός ότι είναι απόψεις και είναι δικαίωμα σας να τις έχετε.Και δεν θυμάμαι ποτέ κάποιος π εξέφραζε τη γνώμη του πολιτισμένα να έχει φάει warning ή ban.
Το μόνο που αποδεχόμαστε όλοι με το που γινόμαστε μέλη είναι την απαγόρευση κομματικών συζητήσεων.Οπότε αυτό π λες εδώ νομίζω είναι λίγο εκτός...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
for_a_request
bit level
bit level
Posts: 7
Joined: Tue Oct 02, 2012 8:20 pm

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by for_a_request » Tue Oct 02, 2012 10:54 pm

Επειδή δεν είμαι τόσο δυνατός χαρακτήρας:

Ένας από τους λόγους που θεώρησε κάποιος μέλος ότι απειλώ ή προσβάλω το forum είναι όταν είπα ότι υπάρχουν και άλλοι χρήστες που συμμερίζονται την άποψη μου ότι μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένου χρήστη.
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by stoupeace » Tue Oct 02, 2012 10:55 pm

pm'ed για τα όσα αφορούν εμάς προσωπικά.

O cypher δεν έδωσε απάντηση στο θέμα του moderation. Εγώ εξακολουθώ και λέω ότι είναι θέμα του moderation που κόβει συζητήσεις (πολιτικές ΟΧΙ κομματικές - look it up) και αποθαρρύνει τον κόσμο. Το γεγονός ότι το λένε αυτό, σε αυτό το θρεντ 3-4 χρήστες ενεργοί και οι μόνοι που αντιτίθενται είναι του team και moderators, τι σας λέει?
MpoMp wrote:Δε βλέπω πώς κάθε χρόνο είμαστε σε χειρότερη θέση. Επιμένεις και το λες χωρίς κάποιο στοιχείο. Οι χρήστες leechάρουν στην πλειοψηφία τους από εδώ. Γι' αυτό το κρατάνε "ζωντανό".
Το βλέπω εγώ. Και με 2-3 σωστά queries στη βάση, μπορούν να μας διαφωτίσουν και οι admins. Πόσοι γράφτηκαν, πόσοι έμειναν, πότε έκαναν login τελευταία φορά, και ποια τα ποστ τους (ενδεικτικά)?
Last edited by stoupeace on Tue Oct 02, 2012 10:57 pm, edited 1 time in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by chriskin » Tue Oct 02, 2012 10:57 pm

δεν νομιζω οτι χρειαζεται query για να δει κανεις οτι το forum πεθαινει και οτι πρεπει να κανουμε κατι γι αυτο
καθε ανενεργος (η περιπου ανενεργος) χρηστης με τον οποιο εχει μιλησει παραπονιεται για την κατασταση εδω μεσα και τη συμπεριφορα μερικων.
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by moody » Tue Oct 02, 2012 10:59 pm

chriskin:
Να δηλώσω κάτι.Το να μπαίνει ο συγκεκριμένος χρήστης και να γράφει το υπερπροβλέψιμο ποστ του σε κάθε τι,προσωπικά δεν με πειράζει(άλλωστε είναι υπερπροβλέψιμο οπότε έχω πια συνηθίσει να το αγνοώ).Απλά αν όντως η ιστορία έγινε μεταξύ fo@ και του συγκεκριμένου,θα πρεπε και ο συγκεκριμένος να χε παραπλήσια αντιμετώπιση(Ξαναλέω,την φάση δεν την είδα,αυτό που είδα ήταν τον μόνιμο αποκλεισμό του fo@ και μετά ρώτησα τι έγινε,οπότε μιλάω βασιζόμενος σε ότι μου παν στα ψιλά ψιλά χωρίς λεπτομέριες.Καλά καλά δεν ξέρω πάνω σε ποιο thread έγινε όλο αυτό)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by cypher » Tue Oct 02, 2012 11:00 pm

for_a_request wrote:Επειδή δεν είμαι τόσο δυνατός χαρακτήρας:

Ένας από τους λόγους που θεώρησε κάποιος μέλος ότι απειλώ ή προσβάλω το forum είναι όταν είπα ότι υπάρχουν και άλλοι χρήστες που συμμερίζονται την άποψη μου ότι μεροληπτούν υπέρ συγκεκριμένου χρήστη.
Ο κυριότερος λόγος που έφαγες ban είναι επειδή απείλησες την ομάδα οτι θα πας στον πρόεδρο του τμήματος επειδή ουσιαστικά νιώθεις οτι σε trollάρει ο nachos.
Το γράφω επειδή διαστρεβλώνεις και την θέση μας και λήγει εδώ το θέμα. Μηδέν συνεισφορά στο φόρουμ σε ακαδημαικό επίπεδο, constact flaming και τσακωμοί και απο πάνω απειλές κι όλας. Άντε γειά!

Link
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 587
Joined: Mon Sep 28, 2009 7:36 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: StoneCity @ Athens

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by Stayrakas » Tue Oct 02, 2012 11:06 pm

[take it easy, everyone.Oλοι το καλο του venus θελουμε mode]
Kαι μετα διωξατε τα αθλητικα απο τη κεντρικη σελιδα :evil:
[/take it easy, everyone.Oλοι το καλο του venus θελουμε mode]
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Post Reply

Return to “Venus Community”