Προτάσεις & κριτική

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Thread κριτικής και αυτοκριτικής των moderators

Post by Eldebryn » Wed Oct 03, 2012 1:04 am

statakos wrote:Τέλος, θα πρότεινα να κλείσουν όλα τα thread που δεν έχουν σχέση με ακαδημαϊκά θέματα και θα δείτε μαγικά όλα τα flames/trolling attempts να εξαφανίζονται. Simple as that.
Διαφωνώ κάθετα. Συγκεκριμένα και διακριτά μη-ακαδημαϊκά topics/subforums είναι εκείνα που γίνεται το οποιοδήποτε flaming και αν μη τι άλλο αυτό σαν σκέψη είναι άτοπο.

Είναι το ισοδύναμο του να ζητάς να κλείσουν όλα τα μαγαζιά σε μια περιοχή με υψηλή εγκληματικότητα ώστε να μην γίνονται κλοπές. Αντιθέτως, οφείλουν οι χρήστες ( ή πολίτες στην μεταφορά) να ασκούν αυτο-έλεγχο και ορθή λειτουργία με εξωτερικό έλεγχο απο δεδομένα όργανα όταν είναι αναγκή και υπο την μορφή που τον έχει επιλέξει και διαμορφώσει η πλειοψηφία του δεδομένου community.
Image<-- My profile playlists
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by netharis » Wed Oct 03, 2012 1:38 am

Ήθελα καιρό να κάνω ένα post για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Είμαι στο Venus 5+ χρόνια, και στη διαχειριστική ομάδα 4 χρόνια. Έχω αφιερώσει πολλές ώρες για να διατηρήσω το Venus λειτουργικό, ασφαλές και καθαρό απο διαπληκτισμούς. Αυτό δεν το λέω για να φανώ "σωτήρας" ή "ήρωας", αλλά για να γίνει κατανοητό οτι το "πονάω" σαν initiative.

Ας θίξω κάποια απο τα πράγματα:
Περί της διαχειριστικής/συντονιστικής ομάδας
Θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους, οτι ουδέποτε δεν έχει επιλεχθεί μέλος της κοινότητας με βάση προσωπικές σχέσεις και φιλίες. Εξετάζουμε κάθε αίτηση ξεχωριστά και κρίνουμε τη συνεισφορά του στη κοινότητα τη στιγμή της αίτησης, καθώς και τη συνολική συμπεριφορά προς τους άλλους χρήστες. Δεν αποφασίζει κάποιος μόνος του (π.χ δεν μπορώ να πω εγώ ΘΑ πάρουμε αυτόν ή τον άλλον). Hell, το 90% της ομάδας δεν το είχα καν γνωρίσει πριν κάνουν join την ομάδα.
Είμαστε άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα, πολιτικές απόψεις κτλ.

Aνα τα χρόνια, έχω ακούσει αμέτρητες διαμαρτυρίες, προσβολές και παρατηρήσεις για το πως κάνω την (εθελοντική) δουλειά μου. Δεκτό το κάθε constructive feedback. Και κατανοητό σε πολλές περιπτώσεις.
Μας έχουνε αποκαλέσει φασίστες. Οτι έχουμε βασιλευόμενη δικατορία. Ότι είμαστε τσιράκια των καθηγητών. Έχουμε βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με το Πανεπιστήμιο, προσπαθώντας απο τη μία να διασώσουμε την ύπαρξη της κοινότητας και απο την άλλη να προστατεύσουμε τους χρήστες και την ανωνυμία τους. Έχουμε φτάσει σε σημείο να απειλείται η ύπαρξη του forum λόγω απόψεων που εκφραζόνταν για διάφορους καθηγητές. Και σε εκείνο το σημείο είμασταν κοντά στο να "σηκωθούμε να φύγουμε" από την όλη επίσημη πλευρά του Venus. Και να το πω πιο απλά: Εαν υπάρξει ρήξη με τους πανεπιστημιακούς δεσμούς, υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Όχι ο χρήστης που είπε το καθηγητή μ@λάκα.
Πολλές φορές βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση για το τι είναι right και τι wrong.

Και μετά απο όλα αυτά σήμερα έχω 3 άτομα απο την ομάδα που θέλουνε να αφήσουνε το πόστο τους.

H ομάδα αποτελείται απο ανθρώπους και όχι robot και λογικό είναι να έχουν γίνει λάθη στις αποφάσεις μας, να είμασταν πολύ αυστηροί, να είμασταν πιο lenient, etc. Επίσης θεωρώ οτι είναι λογικό σαν συντονιστές να "ξεφεύγουμε" από την ουδέτερη στάση μας ανα καιρούς και να εκφράζουμε απόψεις που έρχονται σε αντίφαση με άλλους χρήστες. Ελπίζω αυτό να είναι κατανοητό σε όλους.
Αυτό που δεν θα ανεχτώ όμως απο κανέναν χρήστη είναι να απειλεί έμμεσα ή άμεσα τη κοινότητα, ειδικά με θέματα ελάχιστης σημασίας (π.χ με τρόλαρε ο τάδε, κάνε αυτό που σου λέω γιατί θα πάω στο πρόεδρο).

Όσο αφορά τις εκλογές, είναι κάτι που δεν είναι εφικτό για τεχνικούς ρόλους. Δεν μπορούμε να σηκωθούμε όλοι να φύγουμε σε μια μέρα και να αφήσουμε τον ιδιόκτητο server, και ότι άλλο έχουμε κάνει σε εντελώς νέα άτομα. Για αυτό το λόγο φέρνουμε νέα μέλη κάθε χρονιά τα οποία μαθαίνουνε, και με τη σειρά τους μαθαίνουνε τους επόμενους κ.ο.κ.

Να είστε σίγουροι ότι θα συζητήσουμε όλες σας τις ανησυχίες και προβλήματα που μπορεί να έχετε με την ομάδα, με σκοπό να ξεκαθαρίσουμε/διορθώσουμε κάποια πράγματα στο forum γενικότερα.

Περί γενικής πορείας της κοινότητας
Η θεματική ταυτότητα του forum έχει ξεφύγει πάρα πολύ. Αυτές τις μέρες το μόνο που βλέπω σε απαντήσεις/νέα threads είναι είτε για πολιτικά είτε για μαθήματα. To forum δεν ήταν έτσι. Είχαμε πολύ μεγάλη ποικιλία σε συζητήσεις και debate σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα πέρα απο τη Χρυσή Αυγή και πόσους μετανάστες δείρανε το Σάββατο...

Θα ήθελα να σας παροτρύνω όλους, όταν βλέπετε κάτι ενδιαφέρον, κάτι που αξίζει να συζητηθεί, μοιραστείτε το εδώ. Θα κάνετε μεγάλο καλό στη κοινότητα και τη βιωσημότητα του forum.

Πάντα φιλικά,
Χάρης
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 612
Joined: Thu Dec 16, 2004 1:45 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by *estrngd » Wed Oct 03, 2012 2:17 am

Από venus feedback topic:
netharis wrote:
*estrngd wrote:Επειδή κατά καιρούς βλέπω να γίνονται ban κάποιοι χρήστες του venus, νομίζω ότι θα ήταν σωστότερο να παρατίθενται κάτω από την ανακοίνωση του στυλ "γίνεται μπαν στον χρήστη ΧΧΧΧ", και links με τις επίμαχες δημοσιεύσεις έτσι ώστε μέσω της κατανόησης του σκεπτικού των διαχειριστών, να γίνεται καλύτερος παραδειγματισμός στους υπόλοιπους επίδοξους παλιοχρήστες αλλά και ίσως μια ευκολότερη κριτική σχετικά με το ban.
Δεν είμαστε σε θέση να δημοσιεύσουμε προσωπικά μηνύματα ανάμεσα απο τη διαχειριστική/συντονιστική ομάδα και άλλους χρήστες. (Εκτός αν αυτό κριθεί αναγκαίο).
Λοιπόν μου έκανε εντύπωση το ban του χρήστη fo@ γιατί ποτέ δεν διάβασα κάτι που να είπε και να ήταν υβριστικός/προσβλητικός/απειλητικός, αλλά αντίθετα διακατεχόταν από μια 'όρεξη' διαλόγου. Αυτά είδα με μια μικρή φυλομέτρηση που έκανα στις δημοσιεύσεις του. Επιπλέον είδα να έχει κάποιες απόψεις που έρχονταν ίσως σε 'σύγκρουση' συχνά με τις απόψεις κάποιων διαχειριστών ή και κάποιων ιδιαίτερα εριστικών και ίσως και υβριστών/ρατσιστών κλπ. Αλλά πάντα ευγενικός και με διάλογο. Και που και που κάποιος διαχειριστής έσπευδε να του πει ότι 'Λές πολλά'.

Όσο για την παραπάνω απάντηση που έλαβα στην πρότασή μου να γράφονται links προς τις δημοσιεύσεις όσων γίνονται ban μου έκανε εντύπωση ότι

- Δεν είδα ένα ξεκάθαρο 'ναι'.
- Αναφέρθηκε σε προσωπικά μυνήματα γενικά και αόριστα. Ποιός είπε για προσωπικά μηνύματα; Μήπως ανταλάχθησαν μυνήματα μεταξύ του fo@ και των διαχειριστών; Η ερώτησή μου ήταν γενική φυσικά, εκτός αν όλοι γίνονται ban λόγω προσωπικών μηνυμάτων. Αλλά και έτσι να είναι, ας γίνει μια αρχή έστω με τον fo@:

Αν και ο εκείνος συμφωνεί, ας βγουν στην φόρα για να καταλάβουμε για τις απειλές του και επιτέλους να αποκαλυφθεί το ζήτημα. Φυσικά για να συμφωνήσει, ας του επιτραπεί να φτιάξει έναν νέο λογαριασμό για να πει 'Ναι να βγουν τα [απειλητικά/υβριστικά ( !!! )] μηνύματά μου'.

Edit: ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 03, 2012 2:46 am

Όσοι είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν.Αν δεν ήταν κάποια μέλη της συντονιστικής ομάδας όπως οι netharis και cypher το forum παίζει να μην λειτουργούσε καν ή να ήταν γεμάτο τρύπες ασφάλειας .Οπότε και κανένα ευχαριστω δεν είναι κακό έτσι?
Δεύτερον δεν συνηθίζω να σχολιάζω προσωπικά μηνύματα αλλά η πεποίθησή σου αγαπητέ fo@ ότι παίζει να σε υποστηρίξω στην προσπάθειά σου να διαβάλλεις την συντονιστική ομάδα του forum , ανακατεύοντας μάλιστα τον πρόεδρο του τμήματος με θλίβει και με προσβάλλει.Θα σε παρακαλούσα να απευθυνθείς σε άλλους για τις ανοησίες σου.
Τρίτον επειδή αντιλαμβάνομαι πως πολλοί έχετε στην μπούκα τον mpomp μήπως ρε γαιδούρια να σκεφτείτε ότι μιλάμε για ένα τριτοετή φοιτητή που μέσα σε όλα του τα τρεξίματα πρέπει να ενημερωνει το news feed , να τρέχει τα θέματα του forum , να ανεβάζει υλικό και να απαντάει σε απορίες και παράλληλα να κάθεται να διαβάζει τις π***ριές σας και να είναι ο αντικειμενικός κριτής?Δεν ντρεπόμαστε λέω εγω..
PASCAL wrote:Εγώ πιστεύω ότι από το forum λείπουν Tutorials και Στατιστικά. Θα έπρεπε να υπάρχει μια κατηγορία που να σηκώνονται μόνο tutorials και μια κατηγορία που θα σηκώνονται μόνο στατιστικά. Tutorials εννοώ οτιδήποτε από το πως αλλάζεις μια RAM μέχρι πως στήνεις Slackware. Από την άλλη στατιστικά εννοώ στατιστικά μαθημάτων, πόσοι πέρασαν, κόπηκαν, δήλωσαν, στατιστικα αποφοίτησης, εισαγωγής, κοινωνικά στατιστικά περί φοιτητών/καθηγητών κ.α. Δύσκολο βέβαια το δέυτερο αλλά γιατί να μη γίνει μια προσπάθεια;
++
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
nks
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 723
Joined: Wed Apr 14, 2010 10:52 am
Academic status: Alumnus/a

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by nks » Wed Oct 03, 2012 11:08 am

ja,
περαν μιας προσωπικης,νομιζω,αντιπαραθεσης του μπομπ με τον στουπη ,δεν νομιζω οτι κανενα αλλο μελος δεν αναφερθηκε στον μπομπ.
Το οτι εσυ βγαζεις αυτο το συμπερασμα,μπορει να σημαινει κατι μπορει και οχι.
εγω δεν εχω κανενα θεμα παντως.

οπως και να χει,καλο θα ηταν να σταματησεις λοιπον τους χαρακτηρισμούς σου προς τα υπολοιπα μελη,συγνωμη που παρεμβαινω,απλα το λεω.
εμενα πχ ,μαντεψε τι λεξη μου ειχανε κοψει καποτε.. την λεξη κωλοτσεπη.επειδη περιεχει αυτη την επιμαχη λεξη του σωματος.
τεσπα,ας πουμε και μια φλυαρια να κυλησει η μερα.


ΥΓ.Οσον αφορα τον μπομπ που λες εσυ,ξαναλεω εγω δεν εχω προβλημα μαζι του,ουτε το ξερω το παιδι,εν ολιγης περιγραφεις το οτι ειναι φοιτητης και δουλευει εθελοντικα εδω.Βαριεμαι να κατσω να γραψω εδω ολη τη λιστα με το τεαμ του venus,οι οποιοι ειναι/ηταν επισης φοιτητες που δουλευουν εθελοντικα εδω.
Καλημερα :smt001
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 03, 2012 11:21 am

Nks , φιλικά πάντα ξέρω πολύ καλά τι γράφω - υπάρχουν σαφέστατοι υπαινιγμοί κατά του συγκεκριμένου moderator στις προηγούμενες σελίδες.Εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτοί στους οποίους απευθύνομαι καταλάβανε πολύ καλά.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς ας βγει ένα από τα γαιδούρια αυτά να μιλήσει ξεκάθαρα και ας αφήσουν τα υπονοούμενα.Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και εφόσον οι ίδιοι δεν έχουν μάθει να σέβονται τον κόπο και την προσφορά των υπολοίπων δεν νοείται να τον απαιτούν.-
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
nks
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 723
Joined: Wed Apr 14, 2010 10:52 am
Academic status: Alumnus/a

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by nks » Wed Oct 03, 2012 11:32 am

ναι εννοειται φιλικα..

γιατι να εχουν ομως προβλημα μαζι του?και γιατι μονο μαζι του(αν καταλαβα καλα)?

θελω να πω,δραση αντιδραση,τοσοι κ τοσοι μοδερατορες υπαρχουν.Δεν λεω οτι φταιει σε κατι η οτι εκανε κατι ο μπομπ,και ο καθε μπομπ,αλλα δεν γινεται με το τιποτα οι αλλοι αν εχουν προβλημα μαζι του.

οπως και να χει,καλο ειναι να λυθουν με καποιον τροπο τα οποια προβληματα εχουν δημιουργηθει,και τα προσωπικα ας τα λυσουν μεταξυ τους.
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 03, 2012 11:53 am

nks wrote:ναι εννοειται φιλικα..

γιατι να εχουν ομως προβλημα μαζι του?και γιατι μονο μαζι του(αν καταλαβα καλα)?

θελω να πω,δραση αντιδραση,τοσοι κ τοσοι μοδερατορες υπαρχουν.Δεν λεω οτι φταιει σε κατι η οτι εκανε κατι ο μπομπ,και ο καθε μπομπ,αλλα δεν γινεται με το τιποτα οι αλλοι αν εχουν προβλημα μαζι του.

οπως και να χει,καλο ειναι να λυθουν με καποιον τροπο τα οποια προβληματα εχουν δημιουργηθει,και τα προσωπικα ας τα λυσουν μεταξυ τους.
Θα σου πω γιατί.Γιατί είναι ο μοναδικός moderator που συμμετέχει στα threads των αναδημοσιεύσεων και ως εκ τούτου ο μόνος που διαφωνεί σε καθημερινή βάση με άλλους χρήστες.Χωρίς βέβαια να ξεφεύγει , αλλά αυτό το πράγμα ενοχλεί ορισμένους.Γιατί ο mod ρε παιδί μου πρέπει να είναι απρόσωπος , ουδέτερος σε όλα και να μην έχει άποψη ή αν έχει να μην την εκφράζει.Γιατί δεν νοείται να διαφωνεί μαζί μου και να συμφωνεί μαζί σου σε μια συζήτηση.Αυτό είναι το έγκλημα του....
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
stranger
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 512
Joined: Fri Nov 26, 2010 3:14 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Athens, Greece

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by stranger » Wed Oct 03, 2012 12:10 pm

Τελικά κατέληξα σε δύο πράγματα (επηρρεασμένος κι από το post του ja):

1) Ό,τι και να έχει ειπωθεί εξακολουθώ να διαφωνώ κάπως με ορισμένους αποκλεισμούς. Ή τουλάχιστον με τη διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι κάθε φορά που βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση τη διαβάζω και σχηματίζω τη χειρότερη εντύπωση για το μέλος που αποκλείστηκε ενώ δεν το ξέρω καν, ούτε έχω διαβάσει πολλά post του. Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις αποκλειστεί, να ξέρεις ότι τα υπόλοιπα μέλη ξέρουν μόνο ότι "αποκλείστηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς..." και να μην μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

2) Νοιώθω άσχημα, γιατί κανείς (ούτε κι εγώ) δεν έχει απ'όσο ξέρω ευχαριστήσει ποτέ την ομάδα του venus για τα καλά που κάνει. Κλασσικά μόνο τα άσχημα λέγονται. Διαφωνώ με το όλο σκεπτικό του "Δουλεύουμε εθελοντικά...να είστε πιο ελαστικοί μαζί μας". Εσείς το διαλέξατε και προφανώς έχει και κάποια ωφέλη η κάθε θέση, πχ. γνωρίζετε περισσότερο κόσμο και σας γνωρίζει περισσότερος κόσμος. Δεν πιστεύω ότι αυτός και μόνο ο λόγος σας δίνει το αλάνθαστο. Το γεγονός όμως ότι δεν αναγνωρίζετε η προσφορά σας με πιο εμφανή τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη είναι έγκλημα.

Δεν θα πω ευχαριστώ τώρα, γιατί είναι λίγο αργά. Θα πω μόνο συγγνώμη.
User avatar
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 854
Joined: Tue Aug 29, 2006 2:09 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by X-ray » Wed Oct 03, 2012 12:52 pm

Εγώ να πω ότι μοιράζομαι τον προβληματισμό του Stoupeace όσο αφορά την κινητικότητα του forum. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι φταίνε τα bans. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν μια αλλαγή γίνεται σιγά σιγά δεν την παίρνεις είδηση.
Εγώ ήμουν inactive στο forum αρκετό καιρό (με μερικά σποραδικά posts) και τώρα τελευταία συμμετέχω αρκετά.
Έχω παρατηρήσει ότι σε σχέση με την τελευταία φορά που ήμουν τόσο active η γενική κίνηση των threads (όσων δεν αφορούν το Πανεπιστήμιο τουλάχιστον) έχει πέσει πολύ..
Όχι ότι το να διαπιστώσεις απλά ένα πρόβλημα βοηθάει κάπως. Αλλά το να βιαστείς να βγάζεις συμπεράσματα είναι ακόμα χειρότερο. Ακόμα και αν έχεις πρόθεση να βοηθήσεις.
shrinked image
User avatar
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 6373
Joined: Tue Nov 13, 2007 10:11 pm
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ultimate_aektzis » Wed Oct 03, 2012 4:08 pm

Σε 1,5 μηνα κλεινω 5 χρονια εδω μεσα, και αρκετα ενεργος(με εξαιρεση μια περιοδο που τραβαγα 12ωρα στην δουλεια μου). "Εζησα" ολες τις συντονιστικες ομαδες. Απο τους ιδρυτες μεχρι σημερα. Με οτι αξια δινει αυτο στα λογια μου. Ξερω καλα καποια ατομα απο την τρεχουσα ομαδα, τα οποια πηγαν το forum 5 βηματα πιο μπροστα με τις γνωσεις και την ορεξη που εχουν. Για τους υπολοιπους δεν μπορω να εκφερω solid αποψη, σιγουρα ξερω οτι ειναι πιο συζητησιμοι απο αλλες συντονιστικες ομαδες που διναν ρεσιταλ αλαζονειας και καταχρησης εξουσιας. πχ απο την επιλεκτικη "καταπολεμηση" του "spamming" που επικεντρωθηκε σε οποιο subforum δεν ταιριαζει στην υψηλη αισθητικη του εκαστοτε αρχοντα, μεχρι ανελεητο trolling απο moderator ο οποιος στο καπακι εβγαλε οδηγια οτι οποιος τρολλαρει θα γινεται ban. Οι παλιοι ξερουν, σε ενδειξη σεβασμου προς το εργο που εχουν προσφερει οι παραπανω, δεν θα πω ονοματα. Απλα, για να βλεπουμε γιατι το ~10% των εγγεγραμενων ειναι ενεργο.

Αλλα ας επικεντρωθουμε στο παρον :-D
Καταρχην να συμφωνησω με τον Pascal για τα στατιστικα και τα tutorial. Τωρα ποιος θα κατσει να φαει ξερω γω 5 ωρες απο τη ζωη για να τον βριζουν επειδη "δεν ειναι κατανοητο" δεν ξερω. Παιζει να εξελιχθει και σε φαση Metasploit, στην Ασφαλεια ΠΣ. "Δεν εχω ιδεα τι ειναι το network layer αλλα αν μου πεις την IP σου θα σου χακαρω το μηχανημα". :lol:

Κατα δευτερον, θεωρω και γω πως υπαρχει ελαστικοτητα και επιλεκτικοτητα στα warnings, αλλα οφειλω να παραδεχτω οτι εχω λαβειν και γω αυτης της ευνοιας. Κυριως λογω φιλικης σχεσης με πολλους πρωην και νυν συντονιστες. Και νομιζω οτι ολοι αυτο θα κανανε. Ποιος θα κατσει να σκασει για ενα warning οταν μπορεις να του τα πεις face to to face.

Τριτον, γιατι τετοιες αψιμαχιες για τον Σφουγγαρακη? Ουτε η Πριγκιπισσα Νταινα ετσι :-p Ενταξει, σε μια συζητηση θα πεις και κατι παραπανω. Το θεμα ειναι αν το πεις και ο αλλος σου απαντησει "καταλληλως", ε μη του ριξεις και warning. Δεν ξερω κατα ποσον γινεται κατι τετοιο, απλα λεω. Κατα καιρους και γω ειχα λεκτικους διαπληκτισμους με διαφορους συντονιστες αλλα ποτε δεν εφαγα warning επειδη του την ειπα σε ενα καβγα.

Αυτο που λετε για τον Νατσο για το ματριξ και τα σχετικα...οκ, προσωπικα νομιζω τα λεει εντελως στην πλακα. Εγω γελαω, και ας διαφωνω μαζι του.

Και κατι τελευταιο, αμφιβαλλω οτι οι επιλογες για την ομαδα ειναι τοοοσο αξιοκρατικες...και εχω τουλαχιστον 2 περιπτωσεις στο μυαλο μου. Οχι οτι εχω καποια ενσταση στο εργο των 2 αυτων, απλα να τα λεμε με το ονομα τους.
User avatar
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 854
Joined: Tue Aug 29, 2006 2:09 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by X-ray » Wed Oct 03, 2012 4:15 pm

ultimate_aektzis wrote: Και κατι τελευταιο, αμφιβαλλω οτι οι επιλογες για την ομαδα ειναι τοοοσο αξιοκρατικες...και εχω τουλαχιστον 2 περιπτωσεις στο μυαλο μου. Οχι οτι εχω καποια ενσταση στο εργο των 2 αυτων, απλα να τα λεμε με το ονομα τους.
Ναι όμως δεν τους είπες με το ονομα τους...
:-D

Πλάκα κάνω θα έλεγα να μην ασχολούμαστε πάντως τόσο με το ποιοι είναι οι mods. Δεν είναι...τι να πω; Εκπρόσωποί μας στη βουλή. λολ

Επίσης να πω ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στο forum. Ανεξάρτητα αν είμαστε mod ή όχι. Εμείς που καθόμαστε και ασχολούμαστε και ποστάρουμε αυτή τη στιγμή προσφέρουμε. That's all.
statakos wrote:Δεκτό. Ας στηθεί λοιπόν ένας server εξωσχολικός για να τελειώσει η υπόθεση. Ας ποστάρει ο καθένας ο,τι καφρίλα θέλει εκει για να μην παίρνει το μπαλάκι τους mods. :-p
Δεν νομίζω ότι είναι αυτή η ουσία του venus. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα ελαφρώς πιο social eclass. Είχαμε eclass όταν ήμουν στη σχολή και δεν το κοίταζα ποτέ :-D
ultimate_aektzis wrote: Αλλα ας επικεντρωθουμε στο παρον
Καταρχην να συμφωνησω με τον Pascal για τα στατιστικα και τα tutorial. Τωρα ποιος θα κατσει να φαει ξερω γω 5 ωρες απο τη ζωη για να τον βριζουν επειδη "δεν ειναι κατανοητο" δεν ξερω. Παιζει να εξελιχθει και σε φαση Metasploit, στην Ασφαλεια ΠΣ. "Δεν εχω ιδεα τι ειναι το network layer αλλα αν μου πεις την IP σου θα σου χακαρω το μηχανημα".
+1
Last edited by X-ray on Wed Oct 03, 2012 4:27 pm, edited 1 time in total.
shrinked image
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by cypher » Wed Oct 03, 2012 4:24 pm

Ενότητα με στατιστικά η tutorials φτιάχνεται εύκολα. Απλά θα είναι άδεια τώρα και για αρκετό καιρό μέχρι να φτιαχτούν πράγματα μέσα. :-p
Aν θέλετε γίνεται τελος πάντων για τα στατιστικα γιατί τα threads φτιάχνονται και άδεια. Για τα tutorials νομίζω θα ήταν πιο λογικό να φτιαχτεί subforum αφού γίνουν 4-5 tutorial threads ωστε να μην είναι άδειο.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Funk
Venus Former Team Member
Posts: 1834
Joined: Wed Oct 06, 2010 10:29 pm
Gender:
Location: Korriban

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Funk » Wed Oct 03, 2012 4:31 pm

rexes wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αντί να γίνεται αυτό γιατί δεν θεσπίζετε έναν νέο θεσμό εκλογής των νέων Mods;;; Απλά και δημοκρατικά! Οι παλιοί τελειώνουν φεύγουν δεν γίνεται να διαχειρίζονται το φορουμ των νεων στο τμήμα! Απλά δεν στέκει! Υπάρχουν πολλά άτομα ανάμεσά μας που πολύ εύκολα λόγω "προϋπηρεσίας" σε φορουμ θα μπορούσαν να σας αντικαταστήσουν! Αλλά φαντάζομαι αυτό θα λειτουργεί όπως η υπόλοιπη Ελλάδα! Απαξ και γευτείς την εξουσία μετά δεν την αποχωρίζεσαι.....
Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Αν αυτό που θες να πεις είναι όσα μέλη της ομάδας του Venus αποφοιτούν από τη σχολή να παραιτούνται και από τα καθήκοντά τους, τότε, ναι, αυτό γίνεται ούτως ή άλλως (απ' όσο ξέρω), πλην ελάχιστων περιπτώσεων (και μιλάμε για μία-δύο) όπου η διαχειριστική ομάδα μπορεί να κρίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει πολλά ακόμα να προσφέρει. Αν, από την άλλη, εννοείς να αλλάζει ολόκληρη η ομάδα του Venus κάθε χρόνο (;), τότε, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να έχει θετικά αποτελέσματα και δεν είναι συνετό να γίνει. Το δεύτερο σκέλος του post σου, επίτρεψε μου να πω πως επίσης δε μπορώ να καταλάβω. Σίγουρα, μπορούν να βρεθούν άτομα (πολλά νομίζω όχι) που θα μπορούσαν να γίνουν "καλοί" moderators, και γι' αυτό ακριβώς το λόγο (όπως ανέφερε και ο MpoMp, νομίζω) όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει αίτηση για κάποια θέση τις περιόδους του χρόνου (κάθε χρόνο) που ανακοινώνονται από τους διαχειριστές. Σε κανέναν από τους τωρινούς "εξουσιαστές" δεν παρατηρώ αυτό που φαντάζεσαι εσύ, περί "γραπώματος από την εξουσία" (και αν μου επιτρέπεις θα συμπεριλάβω και τον εαυτό μου). Η απόδειξη αυτού που λέω αναφέρθηκε από το netharis, στο τελευταίο post του: 3 άτομα θέλουνε (μετά από αυτά που γράφτηκαν στο συγκεκριμένο thread και μόνο) να αφήσουνε το πόστο τους.
rexes wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[quote="enum21"][quote="rexes"] @enum21 Επειδη τώρα το θυμήθηκα και αυτό, το νέος δεν σημαίνει και "ηλίθιος" !! Μην χρησιμοποιείς λανθασμένα επιχειρήματα για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου!
Μήπως θυμήθηκες από το quote της Gewitter ότι την λέξη "νέος" τη χρησιμοποίησες πρώτος εσύ?

Τώρα φαντάζομαι καταλαβαίνεις και εσύ και οι υπόλοιποι ότι γράφουμε ό,τι μας έρθει και δεν σκεφτόμαστε πριν ποστάρουμε. :)[/quote]
enum21 wrote:...θα ήθελα να σου θυμίσω, σαν νέος που είσαι, ότι δε μπορείς να ακυρώνεις τις προσπάθειες και τους κόπους τόσων ετών συγκεκριμένων μελών
όταν θα υποστηρίξεις κατάλληλα αυτό και θα φανεί ξεκάθαρα τι εννοείς νέος τότε θα σε καταλάβω, αλλά όσο είσαι της αποψης οτι ηρθα εδω για να ακυρωσω τον οποιοδηποτε απο την διαχειριση αρνούμαι να σε καταλάβω!!![/spoiler][/quote]

rexes, είμαι απολύτως σίγουρος ότι η χρήση της λέξης "νέος" από την enum21 δεν είχε κάποιο προσβλητικό ή κρυφό νόημα. Δεν αποσκοπούσε να σε πει ηλίθιο, ούτε "παιδάκι" (γιατί έχει και αυτή την έννοια), αλλά εννοούσε ότι είσαι σχετικά καινούργιος στο forum (αν προτιμάς αυτή τη φράση). Από φόβο μην παρερμηνεύσεις τα λόγια μου, ανθρώπινο είναι άλλωστε, να (σου) αναφέρω πως με την enum δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, δεν τη ρώτησα τη εννοούσε με τη λέξη "νέος", και δεν έχουμε κρυφή συμμαχία εναντίον οποιουδήποτε. Συγγνώμη αν το τελευταίο βγαίνει προς τα έξω ως προσβλητικό, αλλά ήθελα να καλύψω οποιονδήποτε τρόπο σκέψης.
mosquito110 wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Άμα δεν θέλετε να γίνονται πολιτικές συζητήσεις μπορείτε να σβήσετε όλα τα θέματα που δεν αναφέρονται σε μαθήματα. Είναι απλό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα foroum όπου θα μπαίνουν λίγοι κ εκλεκτοί. Μόνο όσοι συμφωνούν με τις απόψεις 5-10 moderators(δεν ξέρω πόσοι ακριβώς είστε! :-p ). Όλοι οι άλλοι μπορούμε να φάμε ban κ delete! Αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε πια 10-15 χρονών ώστε να μας ενδιαφέρουν μόνο τα videogames κ οι κοπέλες. Υπάρχουν κ άλλα θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το πανεπιστήμιο. Αν τελικά μείνει έτσι όπως είναι τώρα, θα πρέπει να είναι κάπως πιο ελαστικά τα πράγματα. Δεν γίνεται σε μια συζήτηση με το που φανεί σε κάποιον moderator πως "ανάβουν τα αίματα" να γίνονται παρατηρήσεις κ να μπλογκάρεται το θέμα. Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, άρα σε κάποια σημεία θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν είπα να πέφτουν βρισίδια κ οι υπόλοιποι να γελάνε. Εξάλλου δεν ερμηνεύονται πάντα οι λέξεις όπως ακριβώς τις εννοεί αυτός που τις έγραψε. 'Oπως έλεγαν κ οι θρύλοι "cause you know sometimes words have two meanings". :-)
Αν θέλει κανείς να δει ποια είναι τα μέλη της ομάδας του Venus, μπορεί να πάει στα "Μέλη" και να κάνει ταξινόμηση "Βαθμού".
Δε διαφωνεί κανείς (εγώ τουλάχιστον όχι) πως καλό είναι να υπάρχουν και συζητήσεις περί κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων & ειδήσεων. Το θέμα είναι πως επειδή ορισμένοι άνθρωποι (αναφέρομαι γενικά στους ανθρώπους, ούτε καν σε Έλληνες) νιώθουν πιο έντονη την ανάγκη να υπερασπιστούν τις απόψεις τους (το ποιος καθορίζει αν είναι λανθασμένες ή σωστές δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα όχι οι ίδιοι), συχνά οι συγκεκριμένες συζητήσεις καταλήγουν σε αποστολή αναφορών, απαιτήσεις να πέσουν warnings και άλλου είδους τιμωρίες κτλ. Αν μου επιτρέπετε να παραθέσω το πως βλέπω την εξέλιξη αυτών των συζητήσεων συνοπτικά: Κάποιος ανοίγει νέα συζήτηση με πολιτικού περιεχομένου αναδημοσίευση. Έρχονται 3-4-5 ακόμα και γράφουν τις απόψεις τους. Μόλις γίνει φανερό πως δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις ξεκινάει η κατηφόρα... Στην αρχή ο ένας προσπαθεί να "συνετίσει" τον άλλον και σε λίγο αρχίζουν να εμφανίζονται τα σαρκαστικά, χαριτωμένα σχολιάκια, που κάποιος μη ανεκτικός σε αυτά θα το πάρει πολύ στραβά. Είναι ευθύνη του κάθε χρήστη να είναι έτοιμος να δεχτεί κριτική για τα όσα γράφει, να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα όσα γράφει - ειδάλλως να αναθεωρήσει και, τέλος, να είναι πρόθυμος να διαβάσει και να ασχοληθεί με τις απόψεις των υπολοίπων προτού τις σχολιάσει. Σίγουρα, υπάρχουν και άλλα, βασικά στοιχεία, αλλά θα μείνω σε αυτά, για τώρα.

chriskin wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
η αντικατασταση καποιου moderator υπονοει οτι μπορει να διωχθει οποιος κανει προβληματικη δουλεια. εδω φαινεται οτι υπαρχει μια απαραβιαστη μονιμοτητα, με moderators να μενουν στην ομαδα ο,τι και να κανουν (και χωρις να σταματανε να κανουν ο,τι πιθανως να μην ταιριαζει στη θεση τους). κατι που ερχεται σε τεραστια αντιθεση με τους περισσοτερους της ομαδας που παλευουν να κρατησουν πολυ λεπτες ισορροπιες με πολυ καλα αποτελεσματα, οπως οι περισσοτεροι απο τους "παλιους" και (προς εκπληξη μου, πρεπει να παραδεχτω) ολοκληρη η νεα γενια των mods στο θεμα του "εκτος του χορου" : μην ξεχνας οτι το internet ειναι αρκετα μεγαλο, αρκετοι απο εμας ειμαστε mods η admins σε αλλα fora. τελος: εγω δεν βλεπω υπερβολες στα λογια του stoupeace. αντιθετως, βλεπω υπερβολικη χαλαροτητα για την κατασταση , επειδη προσπαθει να τα πει ευγενικα (και σωστα κανει, προφανως) [b]για να μην παρεξηγηθω : για τους mods που εχω προβλημα δεν εννοω οτι ειναι ακαταλληλοι για μελη της κοινοτητας - απλα οτι δεν τους ταιριαζει ο ρολος του moderator. σε αρκετους που θεωρω ιδιαιτερα αξιολογα μελη της κοινοτητας δεν ταιριαζει, δεν σημαινει αναγκαστικα κατι αρνητικο αυτο που λεω[/b]
Θέλω να σταθώ λίγο στο συγκεκριμένο post. Προσωπικά, πιστεύω πως ο moderator έχει κάθε δικαίωμα να γράφει σε οποιοδήποτε μέρος του forum, γιατί παραμένει και μέλος του. Έχει, αδιαμφισβήτητα, όμως, και μεγαλύτερη ευθύνη από ένα μέλος. Θα πρέπει να προσέχει περισσότερο απο τον κάθε χρήστη να μη θίγει ποτέ άλλους με τα όσα γράφει, να μη μεταδίδει λανθασμένες πληροφορίες και να μη ξεφεύγει από το θέμα. Θεωρώ πως ο MpoMp, έχω ένα αίσθημα πως προς αυτόν στρέφεστε οι περισσότεροι, προσπαθεί, επιτυχώς, να κρατήσει τις συγκεκριμένες ισορροπίες. Όπως ανέφερε, εύστοχα, ο ja_the_invincible: "...είναι ο μοναδικός moderator που συμμετέχει στα threads των αναδημοσιεύσεων και ως εκ τούτου ο μόνος που διαφωνεί σε καθημερινή βάση με άλλους χρήστες.Χωρίς βέβαια να ξεφεύγει , αλλά αυτό το πράγμα ενοχλεί ορισμένους". Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πως σκέφτεται ο κάθε χρήστης, αλλά ούτε έχει γίνει κάποιο συμφωνία τύπου "μόνο εσύ θα γράφεις στις αναδημοσιεύσεις", ούτε οι υπόλοιποι κρυβόμαστε πίσω του. Αν θέλει κανείς την προσωπική μου γνώμη, δε γράφω (διαβάζω όμως) στα "επίμαχα" θέματα, γιατί πιστεύω πως ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του και να την προβάλει -ή όχι- όποτε εκείνος θέλει.

PASCAL wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Εγώ πιστεύω ότι από το forum λείπουν Tutorials και Στατιστικά. Θα έπρεπε να υπάρχει μια κατηγορία που να σηκώνονται μόνο tutorials και μια κατηγορία που θα σηκώνονται μόνο στατιστικά. Tutorials εννοώ οτιδήποτε από το πως αλλάζεις μια RAM μέχρι πως στήνεις Slackware. Από την άλλη στατιστικά εννοώ στατιστικά μαθημάτων, πόσοι πέρασαν, κόπηκαν, δήλωσαν, στατιστικα αποφοίτησης, εισαγωγής, κοινωνικά στατιστικά περί φοιτητών/καθηγητών κ.α. Δύσκολο βέβαια το δέυτερο αλλά γιατί να μη γίνει μια προσπάθεια;
Πραγματικά καλή ιδέα, που δεν αξίζει να χαθεί σε αυτό το thread, αλλά πρέπει να συζητηθεί περισσότερο. :idea:


Σημείωση προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1061
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by michalis » Wed Oct 03, 2012 6:41 pm

Πάντως κι εγώ δεν έχω κανένα παράπονο με τη διαχείριση....Έχει τύχει να συμμετάσχω σε πολλές συζητήσεις που έχουν ίσως ξεφύγει απ'τα αποδεκτά όρια με ευθύνη είτε δική μου, είτε άλλων και πάντα υπήρχε μία λογική ανοχή μέχρι το σημείο όπου έπρεπε να γίνει κάτι. Και μπορεί να γνωρίζω και προσωπικά ορισμένα άτομα απ'την ομάδα αλλά μπορώ να πω ότι ούτε ποτέ ζήτησα, ούτε φυσικά και είχα ειδική μεταχείριση και καλώς έγινε έτσι. Εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι μπορείς να συζητήσεις για οτιδήποτε στο forum (με σεβασμό στο ακαδημαικό και επίσημο context που προφανώς επικρατεί), δεδομένου ότι έχεις κάτι να προσφέρεις στην κουβέντα και δεδομένου ότι κρατάς κάποιο επίπεδο. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω από που τεκμαίρονται.

Κι επίσης χαλαρώστε κάποιοι με τη δραματικότητα των χαρακτηρισμών.....αγγαρεία είναι να είσαι υπεύθυνος διαχείρισης σε μία κοινότητα, όχι εξουσία. Αν είναι δυνατόν δηλαδή....Ο καθένας μπορεί να προσφέρει απ'το πόστο του, πάντως, είτε έχει υπεύθυνη θέση, είτε είναι απλός χρήστης. Τη θεματολογία και την ποιότητα της κοινότητας τη διαμορφώνουν οι χρήστες συνήθως. Πέρα απ'όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να το τραβάνε κάποιοι τόσο μακριά...μιλάμε για έναν δικτυακό τόπο και βλέπω ότι ορισμένοι έχουν ξεκάθαρα διάθεση να τσακωθούν και να την πουν σε άτομα που αύριο το πρωί θα κάθονται στο διπλανό έδρανο, σε real life συνθήκες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πραγματικά. Το καλύτερο είναι ο καθένας να περιοριστεί σε εποικοδομητική κριτική, αλλά πριν απ'όλα αυτά ας κοιτάξει και τη δική του συμπεριφορά και συνεισφορά.


My piece of constructive criticism:
-> Αυτό που βλέπω είναι ότι στο χώρο της σχολής δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε το forum. Το θέμα είναι να προβληθεί σε όλα τα έτη, σε όλα τα επίπεδα και ίσως λίγο πιο μαρκετίστικα, με κάνα φυλλάδιο, καμιά αφίσα κλπ. Δύο επισκέψεις το χρόνο στους πρωτοετείς δεν αρκούν.
User avatar
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 854
Joined: Tue Aug 29, 2006 2:09 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by X-ray » Wed Oct 03, 2012 6:51 pm

Νταξ...Ότι θέλει προώθηση θέλει.
Αλλά flyers κλπ κοστίζουν. Δεν νομίζω ότι το venus έχει κεφάλαιο από πίσω..
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι φυσικά. π.χ. το android app που έφτιαξε ο rexes για το πρόγραμμα θα μπορούσε να "διαφημίζει" το forum.
Πιστεύω πραγματικά ότι αν εξελιχθεί σωστά, πολλοί θα χρησιμοποιήσουν αυτό το app.
shrinked image
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1061
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by michalis » Wed Oct 03, 2012 7:03 pm

Εννοείται αυτό, δεν είναι και παράταξη το Venus. Αλλά εν πάση περιπτώση 5-10 αφίσες σε "μελετημένα" σημεία της ΑΣΟΕΕ και κάποια flyers υπό συγκεκριμένες συνθήκες (πχ. στα labs στα πρώτα εργαστήρια ή μόλις βγαίνουν εκφωνήσεις projects) πιστεύω θα έκαναν αρκετά καλή δουλειά με κόστος που μπορεί να καλυφθεί από donation, ειδικά αν το γραφικό μέρος το κάνει κάποιος που ξέρει και πληρωθεί μόνο ο τυπογράφος.
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by stoupeace » Wed Oct 03, 2012 7:12 pm

michalis wrote:Εννοείται αυτό, δεν είναι και παράταξη το Venus. Αλλά εν πάση περιπτώση 5-10 αφίσες σε "μελετημένα" σημεία της ΑΣΟΕΕ και κάποια flyers υπό συγκεκριμένες συνθήκες (πχ. στα labs στα πρώτα εργαστήρια ή μόλις βγαίνουν εκφωνήσεις projects) πιστεύω θα έκαναν αρκετά καλή δουλειά με κόστος που μπορεί να καλυφθεί από donation, ειδικά αν το γραφικό μέρος το κάνει κάποιος που ξέρει και πληρωθεί μόνο ο τυπογράφος.
H αφισοκόλληση είναι και ρύπανση. Ταμπλό δικό μας δεν έχουμε, και σύμφωνα με απόφαση της πυροσβεστικής τα ταμπλό που υπάρχουν στις εισόδους παρεμποδίζουν το δρόμο σε περίπτωση κινδύνου.
Για τα flyers ισχύει το ίδιο... Μην κάνουμε και αυτά που κατηγορούμε δηλαδή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το'χουμε κάνει μέχρι τώρα.

Κατά καιρούς έχουμε κολλήσει φυλλάδια στους πίνακες ανακοινώσεων των εργαστηρίων, δεν ξέρω τι έχουν απογίνει αυτά να σου πω την αλήθεια.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1061
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by michalis » Wed Oct 03, 2012 7:22 pm

Προφανώς σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο εννοούσα την αφισοκόλληση, όχι αυθαίρετα. Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα να μπει μία αφίσα μέσα ή γύρω απ'τα labs με επίσημο τρόπο για θέματα που αντικειμενικά αφορούν. Νομίζω έχω ήδη δει αφίσες για random διαγωνισμούς πχ. της Microsoft μέσα στα εργαστήρια. Ως εκ τούτου ίσως το συγκεκριμένο μπορεί να αναθεωρηθεί κιόλας. Έτσι κι αλλιώς επειδή λόγω κόστους θα είναι πολύ μικρός ο αριθμός, νομίζω ότι θα πάει στοχευμένα, αν έτσι σχεδιαστεί, χωρίς να καταλήξουμε να τα βλέπουμε σε σαίτες. Και φυσικά όλα αυτά, αν γίνουν και βρεθούν τα λεφτά, πρέπει να είναι πιο συστηματικά, δηλαδή ανά τακτά διαστήματα, σε συγκεκριμένη εποχή κλπ. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά η διαφορά αποτελεσματικότητας μεταξύ των "μπήκαμε, σας τα παμε, γράψτε τώρα τη διεύθυνση απ'τον πίνακα" και "είδα την αφίσα, πήρα το φυλλάδιο και το πήγα σπίτι μου" είναι τεράστια ως μέσα αρχικής προβολής.
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 164
Joined: Wed Dec 10, 2008 9:17 pm
Academic status: Professor
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ?:=2b|~2b » Wed Oct 03, 2012 9:07 pm

stoupeace wrote:
michalis wrote:Εννοείται αυτό, δεν είναι και παράταξη το Venus. Αλλά εν πάση περιπτώση 5-10 αφίσες σε "μελετημένα" σημεία της ΑΣΟΕΕ και κάποια flyers υπό συγκεκριμένες συνθήκες (πχ. στα labs στα πρώτα εργαστήρια ή μόλις βγαίνουν εκφωνήσεις projects) πιστεύω θα έκαναν αρκετά καλή δουλειά με κόστος που μπορεί να καλυφθεί από donation, ειδικά αν το γραφικό μέρος το κάνει κάποιος που ξέρει και πληρωθεί μόνο ο τυπογράφος.
H αφισοκόλληση είναι και ρύπανση. Ταμπλό δικό μας δεν έχουμε, και σύμφωνα με απόφαση της πυροσβεστικής τα ταμπλό που υπάρχουν στις εισόδους παρεμποδίζουν το δρόμο σε περίπτωση κινδύνου.
Για τα flyers ισχύει το ίδιο... Μην κάνουμε και αυτά που κατηγορούμε δηλαδή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το'χουμε κάνει μέχρι τώρα.

Κατά καιρούς έχουμε κολλήσει φυλλάδια στους πίνακες ανακοινώσεων των εργαστηρίων, δεν ξέρω τι έχουν απογίνει αυτά να σου πω την αλήθεια.
Δεν χρειάζεται αφισοκόλληση. Το word of mouth είναι αρκετό, με μια επίσκεψη στην αρχή σε κάποιο μάθημα. Η αφίσα στο cslab2 υπάρχει ακόμα, την έβλεπα πριν λίγο. Άμα θέλετε, βάλτε μια πιο μεγαλούτσικη. my 2c
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1061
Joined: Mon Dec 12, 2011 8:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by michalis » Wed Oct 03, 2012 9:16 pm

Απλά το κακό με την προφορική ανακοίνωση είναι ότι ο άλλος μέχρι να πάει στο σπίτι του πιθανόν θα το έχει ξεχάσει. Όταν λέω αφίσα είχα στο νου μου μία ικανού μεγέθους, καλοσχεδιασμένη αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων έξω και μέσα απ'τα εργαστήρια που θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο φυλλάδιο στο τραπεζάκι του εκτυπωτή. Πάντως εντάξει, αν και φέτος γίνει μόνο προφορικά, προτείνω να γίνουν και μικρές ενημερώσεις σε εργαστηριακά τμήματα γιατί πάρα πολλοί πρωτοετείς (και όχι μόνο) μπαίνουν στο forum με την ευκαιρία της (πρώτης) εργασίας που συνήθως θα χρειαστούν κάποιο community support.
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by netharis » Thu Oct 04, 2012 2:41 am

Παρακαλώ όσοι θέλετε συμπληρώστε το survey που βρίσκεται στις ανακοινώσεις. Θα μας βοηθήσει να έχουμε μία καλύτερη εικόνα.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Post Reply

Return to “Venus Community”