Προτάσεις & κριτική

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...
User avatar
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1299
Joined: Wed Feb 17, 2010 6:07 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by vasilaros69 » Thu Oct 04, 2012 11:48 am

Διαβαζοντας τις συζητησεις παραπανω και προσπαθωντας να κανω το survey εμενα το ματι μου πηγαινε κατευθειαν στα ατομα-στοχους των παραπανω συζητησεων και με αποτελεσμα να τα κρινω κατευθυνομενα με τα οσα ισως με επηρεασαν παραπανω..γιαυτο το αφησα.

Παντως κατι που μπορει να ξεκιναει για καλο σκοπο ισως καταληγει να αποδοσει μια αρνητικη εικονα γι αυτο.
Θα φερω ενα παραδειγμα.Ολοι ξερουμε τι εστι Ανδρουτσοπουλος και τι εστι Τεχνητη Νοημοσυνη που διδασκεται απο Ανδρουτσοπουλο.Και ολοι εχουμε αν οχι την καλυτερη εικονα για το μαθημα και τον καθηγητη τοτε μια απο τις καλυτερες.
Ε λοιπον περσυ στο τελος του εξαμηνου ο καημενος ζητησε feedback στο τελος του μαθηματος με αποτελεσμα πολλοι να ξεθαρεψουν και να αναφερουν αρκετα αρνητικα στο μαθημα και βεβαιως κι ο κυριος Ανδρουτσοπουλος να φαινεται να αναρωτιεται οτι ισως δεν το κανει και πολυ καλα το μαθημα του στην τελικη..

Αυτο μου θυμιζει η συγκεκριμενη φαση...
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by stoupeace » Thu Oct 04, 2012 3:04 pm

Πως μπορεί να συμπληρωθεί ένα τέτοιο survey? Η απόφαση για το κλείδωμα των threads και γενικά για το moderation είναι συλλογική και οι συζητήσεις είναι μεταξύ των mods. Δε μπορώ να κρίνω κανέναν προσωπικά.
Το ίδιο και η προσφορά στο forum...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 854
Joined: Tue Aug 29, 2006 2:09 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by X-ray » Thu Oct 04, 2012 4:01 pm

Εγώ πάντως απάντησα σχετικά ομαδικά με λίγες αποκλείσεις (κυρίως προς το θετικό για κάνα 2 άτομα).
Θέλω να πω πχ. Σε ερώτηση αν πρεπει να είναι πιο ελαστικός στην εφαρμογή ποινών δεν το πήγα για κάθε mod ξεχωριστά αλλά εβαλα το ίδιο για όλους.
Δεν είμαι υπερ του να ξεχωρίζουμε (τουλαχιστον οχι αρνητικα) τους mods.
shrinked image
User avatar
photisd
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 875
Joined: Tue Nov 20, 2007 9:13 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by photisd » Thu Oct 04, 2012 6:02 pm

Όπως πολλοί από τους προλαλήσαντες, έκλεισα 5 χρόνια σχεδόν στο venus και πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σάλο εδώ πέρα!! :smt011
Δυστυχώς είναι λυπηρό γιατί έχει πάρει τη μορφή ξεκατινιάσματος και το ακόμα χειρότερο είναι ότι λαμβάνει χώρα η λαϊκή φράση "ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα".. Εμπλέκονται, προς μεγάλη μου λύπη, άτομα των οποίων η προσφορά στην κοινότητα είναι ανεκτίμητη θα έλεγα!

1) Προσωπικά αρνούμαι να συμμετέχω σε τέτοιου είδους survey γιατί ρίχνει το επίπεδο της κοινότητας με τέτοιου είδους ξεκατίνιασμα και δε θα βοηθήσει σε τίποτα! Δεν είναι λύση ούτε να αποκόψουμε έναν mod επειδή κάποιοι "κρίνουν" ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του, ούτε να εξορίσουμε και να στιγματίσουμε ένα μέλος της κοινότητας επειδή έχει διαφορετική γνώμη! Ίσα ίσα που αν θέλουμε περισσότερο κόσμο στην κοινότητα και πιο ενεργό, πρέπει να ενθαρρύνουμε τον Mod που προσπαθεί, τον user που έχει διαφορετική γνώμη για να ξαναμιλήσει και να προσπαθήσουμε όλοι από κοινού να βελτιώσουμε αυτά που μας προβληματίζουν! Άρα καλύτερο θα ήταν ένα πιο γενικό survey σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε σε διάφορα θέματα (λέω εγώ τώρα..).

2) Για να είμαι ειλικρινής δε διάβασα όλα τα posts αναλυτικά, αλλά ένα γενικό κλίμα το πήρα... Δε γίνεται να μη συμφωνήσω πιο πολύ από όλα, με αυτό που είπε μια κοπέλα από τους mods σχετικά με το να σκεφτόμαστε όλοι μας τι γράφουμε πριν το postάρουμε! Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα που, παλαιότερα κυρίως, είχα φέρει σε δύσκολη θέση mods. Και οι mods είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη ή μπορεί να παραλείψουν κάτι ή να μην το έχουν σκεφτεί. Προφανώς και είναι στο χέρι όλων των users να προτείνουν κάτι και να το ζητήσουν, όμως υπάρχει και ο ευγενικός τρόπος δίχως να προσβάλλουμε ή να μειώσουμε πρόσωπα (άμεσα ή έμμεσα) που μόνο θετικά έχουν προσφέρει σε αυτή την κοινότητα και πρωτίστως εις βάρος πολύτιμου χρόνου! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18-24 ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!! Εκτός των γνώσεων, ας συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στην ηλικία που πρέπει να ωριμάσουμε πνευματικά και ηθικά για τη μετέπειτα πορεία μας, ιδίως εμείς που αποτελούμε μια γενιά δύσκολων αποφάσεων και μια γενιά που θα κρίνει πολλά στο μέλλον! Πριν πατήσουμε τη ρημάδα την Υποβολή, καλό θα είναι να μην περιμένουμε οι άλλοι να σκέφτονται και να λειτουργούν όπως εμείς, γιατί πίσω από μια οθόνη οι άλλοι μπορεί να παρεξηγούν, να παρερμηνεύουν.. Το Internet και τα Forum έτσι είναι και δε θα αλλάξουν, οπότε ας μείνουμε πάνω κάτω στα normal πλαίσια που κινούμαστε τόσα χρόνια και ας ευχαριστούμε και τους mods που κρατούν την κοινότητα σε υγιές και κόσμιο επίπεδο! Σε άλλα forum που συμμετέχετε μερικοί, κανένας δε νοιάζεται για εσάς και πολλά έχουν από μόνα τους το σκοπό να πλακώνεται κόσμος! Εδώ δεν είμαστε έτσι, είμαστε κοινότητα τμήματος Πανεπιστημίου, όπου έχετε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ να γνωριστείτε ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ μεταξύ σας και αν θέλετε να κουβεντιάσετε και να έρθετε σε αντιπαράθεση μπορείτε να το κάνετε από κοντά για ό,τι θελήσετε! Αν θέλετε να το κάνετε στο forum, δεν το απαγορεύει κανένας, αλλά θα μάθετε να το κάνετε με τον τρόπο που αρμόζει στο είδος της κοινότητας στην οποία βρίσκεστε!! GUYS στην τελική συνειδητοποιήστε ότι μεταξύ μας βρίσκονται καθηγητές, βοηθοί, συμφοιτητές σας... δείξτε λίγο σεβασμό!! :smt017 Δεν είστε στο μπαράκι της γειτονιάς που θα ανταλλάξετε χαρακτηρισμούς με τους φίλους σας με κάθε άνεση! Εξαιρώ μερικούς εδώ, που κάνετε φυσιολογική κουβέντα..

3) Για να κλείσω με τα περί κριτικής, συνηθίζεται η λύση να βρίσκεται κάπου στη μέση.. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, θαρρώ πως η κοινότητα τόσα χρόνια λειτουργεί περίφημα και ιδίως χάρη σε συγκεκριμένα άτομα (που ξέρουμε όλοι ποιοι είναι)! Ας μην τους φέρνουμε σε δύσκολη θέση, γιατί αν για εσάς δεν είναι τίποτα να τους κρίνετε, για αυτούς είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο να νιώθουν ότι η προσφορά τους δεν εκτιμάται, δεν αναγνωρίζεται και στην τελική "σας δίνουν γάιδαρο και τον κοιτάτε και στα δόντια" που λένε και στο χωριό μου!! Ας συνεχίσουν στο ίδιο πλαίσιο.. Σίγουρα είναι στενόχωρο που πολλοί πλέον μπαίνουν και παρακολουθούν μόνο ή αν συμμετέχουν είναι μόνο για καμιά απορία σε μάθημα, αλλά δεν ευθύνονται οι mods. Δεν μπορώ να φανταστώ πως ένας φοιτητής (πόσο μάλλον Πληροφορικής) κρίνει την ενεργή συμμετοχή του σε forum με βάση το κατά πόσο εύκολα ή όχι θα banαριστεί! Ήμαρτον! Δικιά μου υπόθεση είναι ότι στα πλαίσια της γενικότερης μουρμούρας στην κοινωνία για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, όλο και πιο δύσκολα ο νέος κόσμος μπαίνοντας στη σχολή μπορεί να εμπιστευτεί τον καθένα που του τάζει κάτι.. Οπότε ίσως και αυτή τη βοήθεια και παρέα που ακούει πιθανολογώ για το venus, να δυσκολεύεται να την πιστέψει ή να θέλει το χρόνο του. Επίσης παίζει ρόλο ότι το δικό μου έτος τουλάχιστον που είχε δώσει μεγάλη ζωντάνια στο forum, έφυγε ή αποχωρεί πλέον.

4) Όσον αφορά τα περί προτάσεων.. Πολύ ωραία η ιδέα του Pascal! Μακάρι να μπορεί να υλοποιηθεί και μακάρι να έχετε κι άλλοι ωραίες ιδέες που μόνο καλό θα προσφέρουν στην κοινότητά μας! Επίσης προσπαθήστε οι νεότεροι να μιλάτε για την κοινότητα στη σχολή, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός αλλά και συνάμα ο πιο παραγωγικός και αξιόλογος τρόπος να έρθουν κοντά μας και νέοι συμφοιτητές! Ακόμη συμφωνώ κι εγώ με το Stranger για την επανεξέταση του πώς θα γίνονται οι αποκλεισμοί και με την κατανόηση (αν χρειάζεται με βάση τα κριτήρια των mods) για τη θέση στην οποία βρίσκεται ο αποκλεισμένος χρήστης. Τέλος, ίσως θα βοηθούσε πολύ ένα ξεσκαρτάρισμα από χρήστες-κομματόσκυλα που δεν προσφέρουν στην κοινότητα, παρά μόνο τσακωμούς στα πολιτικά τις ανάλογες περιόδους!
Last edited by photisd on Thu Oct 04, 2012 6:48 pm, edited 2 times in total.
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
User avatar
Phoenix!
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 238
Joined: Wed Oct 07, 2009 9:38 am
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Phoenix! » Thu Oct 04, 2012 6:02 pm

Ειλικρινά, πώς να απαντήσεις σε τέτοιo survey? :???: :shock:
Δεν νομίζω να "φταίει" συγκεκριμένο μέλος της ομάδας και δεν πρέπει να εστιάσουμε πιστεύω σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά στο πώς θα γίνει καλύτερο το φόρουμ. Ίσως θα ήταν καλύτερη μία προσέγγιση της έρευνας σε στυλ ερωτημάτων όπως
"Πιστεύετε ότι οι κανόνες θα έπρεπε να είναι πιο ελαστικοί?" ή
"Τι θα έκανε τους χρήστες ποιο ενεργούς κατά την γνώμη σας? και επιλογές όπως α)περισσότερη διαφήμιση β)μεγαλύτερη ποικιλία θεμάτων γ)περισσότερα σεμινάρια δ)αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης των sub-foroums κοκ" Κάτι τέτοιο.
Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια έρευνα και δεν νομίζω και κανένας ότι έχει ολοκληρωμένη άποψη για όλα τα μέλη ώστε να απαντήσει με σιγουριά... Οι φιλίες και οι ασυμφωνίες που έχουμε πιθανώς αναπτύξει αν μη τι άλλο δεν την καθιστούν αντικειμενική... :-(
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by netharis » Thu Oct 04, 2012 9:40 pm

stoupeace wrote:Πως μπορεί να συμπληρωθεί ένα τέτοιο survey? Η απόφαση για το κλείδωμα των threads και γενικά για το moderation είναι συλλογική και οι συζητήσεις είναι μεταξύ των mods. Δε μπορώ να κρίνω κανέναν προσωπικά.
Το ίδιο και η προσφορά στο forum...
Γιώργο, θεωρώ πως μπορούμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα σας κτλ. Πέρα απο την εσωτερική μας αξιολόγηση, και οι χρήστες έχουνε γνώμη για συμπεριφορές μας etc.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Zifnab » Thu Oct 04, 2012 10:57 pm

Θα ήθελα να διευκρινίσω μιας και το όνομα μου μάλλον θόρυβο θα προσθέσει στην έρευνα, ότι ο ρόλος μου σαν Moderator είναι πλέον αρκετά τυπικός και καθάρα συνεπικουρικός αν ο χρόνος το επιτρέπει. Είμαι πλέον κοντά στα 7 χρόνια στο venus και πλέον ο τελευταίος δεινόσαυρος της προηγούμενης διαχειριστικής ομλάδας. Ήμουν (πιστεύω) πολύ ενεργό μέλος τα 5-5.5 χρόνια. Βλέπω τα πράγματα από κάποια απόσταση, ωστόσο παίρνω μέρος μόνο σε αρκετές από τις σημαντικές αποφάσεις. Τον τελευταίο καιρό το βασικό πράγμα που συνείσεφερα είναι η αλλαγή του theme και η προσαρμογή portal/forum με τον cypher. Σκοπεύω να βοηθήσω κάποια στιγμή στην ενσωμάτωση κάποιων social features στο forum και επίσης στην προσαρμογή του template για κινητό. Αλλά αυτό όταν το επιτρέψει ο χρόνος (A.k.a Thanksgiving/Χριστούγεννα/Spring Break/Καλοκαίρι). Οπότε ο τίτλος moderator είναι κάπως παραπλανητικός :P - δεν είναι ότι ξύνομαι όλη μέρα :P.

Όσο για την πορεία του forum με λυπεί το γεγονός, ότι έχει χαθεί λίγο το αίσθημα της κοινότητας που είχα συνηθήσει 2-3 χρόνια πριν. Θα ήθελα την ενδυνάμωση των meetings διάφορων ειδών και περισσότερο socializing μεταξύ των μελών. Τα μέλη πρέπει να κάνουν self-moderation περισσότερο. Η κίνηση του forum έχει πέσει βλέποντας http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewforum.php?f=109 σε επίπεδα προ 2008 μετά από μια συνεχόμενη πτωτική πορεία, και δεν ξέρω αν φταίει είτε η διαφήμιση του Venus, είτε το ότι τα νέα μέλη δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ύπαρξή του, είτε ότι είναι leechers και δεν συνεισφέρουν τίποτα. Κάνοντας μια (αυτο)εκτίμηση για την κατάσταση είδα ότι έχουμε πετύχει πολλά από θέμα εμφάνισης(portal κτλ)/συγκέντρωσης παλιών θεμάτων αλλά χάσαμε στο κομμάτι "κοινότητα"..και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι μαζί..

edit:
Κάτι που επίσης θέλω να μοιραστώ δημόσια είναι ότι έννιωθα την δική μου ομάδα (2006-2010) λιγότερο συνεκτική σε σχέση με τους (2004-2007) founders. Τώρα νιώθω και ίσως κάνω λάθος ότι η τωρινή ομάδα δεν είναι εξίσου συνεκτική με την δικιά μου (αυτό το είχαν πει οι founders και για την δικιά μου ομάδα)- δεν είναι κριτική - είναι παρατήρηση και ίσως ο τρόπος που επιλέγονται τα μέλη γίνεται διαφορετικός (πιο χαλαρός?) όσο περνάνε η γενιές των ομάδων? Ίσως οι νέοι (moderators to be) δεν γίνονται γνωστοί μέσα από τις ευρύτερες παρέες/ meetings και γίνονται μόνο μέσω της στάσης τους στο forum, επειδή δεν υπάρχει το σωστό socializing? Μερικά ερωτήματα για τροφη στην σκέψη..

my 2 cents.. :-)
User avatar
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2810
Joined: Wed Sep 26, 2007 3:44 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by marios » Sun Oct 21, 2012 7:12 am

my 2 cents (και με την ελπίδα να μην ξαναξυπνήσω flame ή whatever):

Μιας και ο προβλημάτισμος του stoupeace ήταν το ότι το forum "πεθαίνει" όσο προχωράει ο καιρός, απλά να αναφέρω τα εξής:
α) Ανήκω στο (νομίζω κατά τεκμήριο) πιο ενεργό έτος που πέρασε από το venus (χαρακτηριστικά στο έτος ήμασταν εγώ, ο ultimate_aektzis, ο netharis, o gasparosoft, o ismael_blanco, o Ισοβίτης, η enum, ο Loner και αρκετοί άλλοι πολύ ενεργοί). Κάποτε είχε γίνει ένα thread νομίζω (δεν προλαβαίνω να το ψάξω, ας το κοιτάξετε αν θέλετε) για το πως μάθαμε το venus. Με συντριπτική πλειοψηφία στο έτος μου ήταν το word of mouth, ενώ η μόνη διαφήμιση ήταν ένα χαρτί στην εγγραφή και μια ανακοίνωση του Zifnab.
Συνεπώς νομίζω ότι αν συνεχίζετε να μοιράζετε φυλλάδια στην εγγραφή (και με την ελπίδα ότι δεν συνεχίζει αυτό το πράγμα με τους 3 τόνους χαρτούρα από τις παρατάξεις ώστε να πεταχτεί) και πείσετε τους καθηγητές να το αναφέρουν ως μέσο "βοήθειας", δεν χρειάζεται περισσότερη διαφήμιση.
β) Είναι αλήθεια ότι τα μαθήματα είναι ο λόγος για να μπεις, ενώ τα υπόλοιπα threads είναι ο λόγος για να "κάτσεις", με την έννοια ότι όσο χρήσιμο και απαραίτητο και αν είναι ένα μέρος για να μιλάς για μαθήματα, είναι βαρετό και εν τέλει "καταδικασμένο".
Με άλλα λόγια, προσωπική μου άποψη είναι να μην σβηστούν οι !μαθήματα ενότητες.
γ) Η συντονιστική ομάδα (αν δεν έχει αλλάξει πολύ από το καλοκαίρι που έφυγα από Ελλάδα, που δεν το νομίζω) είχε κάποιες διακριτές διαφορές από τις προηγούμενες. Θυμάμαι όταν μπήκα (που ήταν οι founders + κάποιοι άλλοι όπως Zifnab, punisher κλπ) έπεφταν πολλά warnings πάνω στα threads, αλλά εκτός από trolls φάση kafefrape ή δεν ξέρω γω τι, δεν θυμάμαι άλλα bans. Αυτό με την επόμενη ομάδα (punisher, tzole, Zifnab κλπ) άλλαξε κάπως (αίσθηση μου ότι εκείνη ήταν η πιο "ανεκτική" ομάδα μέχρι τώρα), καθώς δεν θυμάμαι πολλά ούτε warnings ούτε bans. Δεν ξέρω αν αυξήθηκαν τα warning pms αλλά το κλίμα ήταν πιο χαλαρό. Τέλος η τελευταία ομάδα άλλαξε και αυτή τον τρόπο, αφού σίγουρα παίζουν πιο πολλά warning pms και bans.
Αν θα έπρεπε να κάνω ένα σχόλιο, θα ήταν ότι πιθανότατα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ήταν ο πρώτος, αφού "μαζευόντουσαν" πιο γρήγορα και "αναίμακτα" τα πράγματα (γινόταν λίγο περισσότερο self-moderation).

Τέλος, με δεδομένο ότι θέλετε να διατηρηθεί το venus ζωντανό και να μεγαλώσει, θα πρέπει να φροντίσετε (οι χρήστες) να κάνετε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα ώστε να τραβήξετε το ενδιαφέρον των υπολοίπων (πέρα από το word of mouth).
Π.χ. sort of spin-off του venus είναι το foss που ξεκίνησε σαν ιδέα από χρήστη (δεν θυμάμαι το username).
Κάποτε ο Theofaman είχε προτείνει να φτιαχτεί ηλεκτρονικό περιοδικό πρακτικά υπό την αιγίδα του venus. Τότε είχαμε φτιάξει το 1ο τεύχος και μετά βάλτωσε.
Υπήρχαν διάφορες ιδέες για wiki/tutorials κλπ που έμειναν στην μέση ή μόνο στην ιδέα.
Κάντε brainstorm (π.χ. στο meeting) όσοι ψήνεστε και υλοποιήστε κάποια πράγματα για να τραβήξετε κόσμο ώστε να κάτσει στο forum.

Αυτά τα λίγα.
Cheers :)
P.S.: Sorry για τα πολλά λάθη που θα υπάρχουν πάνω, έχω midterm αλγορίθμους. Νομίζω αυτό τα λέει όλα :-p
P.S.2: Δυστυχώς είναι μακριά τώρα ο netharis, αλλιώς θα ήταν αρκετά εύκολο να μιλάγατε για ότι θέματα σας απασχολούν με το venus απλά στέλνοντας pm και γράφοντας ως keyword το "μπύρα" :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
User avatar
nikolas17
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1117
Joined: Sun Sep 20, 2009 12:51 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: 192.168.1.1

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by nikolas17 » Thu Nov 01, 2012 10:07 pm

Zifnab wrote:Όσο για την πορεία του forum με λυπεί το γεγονός, ότι έχει χαθεί λίγο το αίσθημα της κοινότητας που είχα συνηθήσει 2-3 χρόνια πριν. Θα ήθελα την ενδυνάμωση των meetings διάφορων ειδών και περισσότερο socializing μεταξύ των μελών. Τα μέλη πρέπει να κάνουν self-moderation περισσότερο. Η κίνηση του forum έχει πέσει βλέποντας http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewforum.php?f=109 σε επίπεδα προ 2008 μετά από μια συνεχόμενη πτωτική πορεία, και δεν ξέρω αν φταίει είτε η διαφήμιση του Venus, είτε το ότι τα νέα μέλη δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ύπαρξή του, είτε ότι είναι leechers και δεν συνεισφέρουν τίποτα. Κάνοντας μια (αυτο)εκτίμηση για την κατάσταση είδα ότι έχουμε πετύχει πολλά από θέμα εμφάνισης(portal κτλ)/συγκέντρωσης παλιών θεμάτων αλλά χάσαμε στο κομμάτι "κοινότητα"..και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι μαζί..
++

Λίγο καιρό μετά, έχουμε προχωρήσει προς την κατεύθυνση που θέλουμε? (Ή απλώς έγινε μια συζήτηση και μετά όλα ξεχάστηκαν?)

Τροφή για σκέψη.
Image
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Zifnab » Sat Nov 03, 2012 5:23 am

Έγινε αρκετή συζήτηση επί του θέματος - θα αλλάξουν κάποια πράγματα ελπίζω προς το καλύτερο ;) - λογικά θα βγει ανακοίνωση όταν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις :P:P:P
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1192
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by pgetsos » Tue Oct 22, 2013 10:11 am

Παιδια εχετε σκεφτει τιποτα για το Tapatalk?

Βολευει απιστευτα κ δε νομιζω να ειναι δυσκολο ;) εξαλλου ειναι κ δωρεαν :)
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1192
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by pgetsos » Tue Jan 21, 2014 1:02 am

καμια απαντηση? :D
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6620
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by MpoMp » Tue Jan 21, 2014 10:45 am

Αν και το βλέπουμε δύσκολο από άποψη χρόνου (λόγω εγκατάστασης, συντήρησης, κτλ) το έχουμε υπόψη και αν προκύψει μια ευκαιρία, σίγουρα θα το δούμε, έστω δοκιμαστικά. :)
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
oldholborn
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 270
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:40 am

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by oldholborn » Sun May 22, 2016 11:26 pm

βλεπω πως δεν εχει πολλη συζητηση σε αυτο το φορουμ τελευταια, παλια ηταν καλυτερα



Παρακαλω οχι μονο greeklish, ευχαριστω!
pgetsos
User avatar
Le Poulet
Venus Former Team Member
Posts: 62
Joined: Thu Jun 26, 2014 11:23 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Le Poulet » Mon May 23, 2016 10:57 pm

Είχαμε και τις πόρτες ξεκλείδωτες στο χωριό, που είναι οι καλές εποχές...
:smt117
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 964
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: 36.86588,25.51602

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by ThOdOr1s » Thu Jul 28, 2016 2:07 am

Τι παίχτηκε με τα edits? Γιατί δεν μπορώ να κάνω edit το ίδιο μου το post? Ήταν mod privilege που είχα και μου το πήρατε, η κάτι πήγε στραβά?

EDIT: μπορώ να κάνω edit. lol. Μάλλον έχει time limit η κάτι τέτοιο.

Can someone explain plox? :???:
Elementary OS
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1192
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by pgetsos » Thu Jul 28, 2016 7:23 am

Για να μη πηγαίνει κάποιος πολύ πίσω και αλλάζει τελείως το νόημα της συζήτησης πχ
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7581
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Zifnab » Sun Jul 31, 2016 2:37 pm

oldholborn wrote:βλεπω πως δεν εχει πολλη συζητηση σε αυτο το φορουμ τελευταια, παλια ηταν καλυτερα


Όντως ο αριθμός των ποστς είναι στα επίπεδα 2004 λίγο καλύτερα από το 2003 και την ίδρυσή του forum. Είχα προβλέψει πριν 3-4 χρόνια σε κάποιο ποστ ότι το 2017 περίπου το forum θα είνα τελείως ανενεργο και δυστυχώς για εκεί πάει μεσες ακρες..

Είχα προτείνει code highlight που δεν έχει το Fb, like, friend/foe και chat μήπως και σωθεί..
feronimus
byte level
byte level
Posts: 63
Joined: Sat Apr 10, 2010 6:17 pm
Academic status: MSc
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by feronimus » Mon Aug 01, 2016 11:39 am

Χωρίς να το έχω ψάξει το θέμα και πολύ νομίζω ότι το κύριο αίτιο είναι ότι το venus δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Δηλαδή αν πας στην σχολή και ρωτήσεις άτομα για το αν γνωρίζουν το forum οι περισσότεροι και ειδικά οι νέοι φοιτητές δεν το γνωρίζουν.

Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν οι καθηγητές για το forum, αλλά νομίζω ότι ένα δύο χαρτάκια να μπούνε στην σχολή εκεί που επιτρέπεται(όχι αφίσες αλλά στις ανακοινώσεις), και ίσως και να γίνεται καμιά ενημέρωση από τους ίδιους τους καθηγητές, κυρίως στα μαθήματα 1ου έτους , και το site θα γεμίσει ζωή. Το forum άλλωστε δεν έχει ως σκοπό να πουλήσει τίποτα αλλά να ενώσει τους φοιτητές της Πληροφορικής, και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών , επικοινωνίας και αλληλοβοήθειας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καθηγητής που να είναι ενάντια σε αυτό.
User avatar
gsgfdf
byte level
byte level
Posts: 86
Joined: Wed Feb 02, 2011 3:18 pm
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by gsgfdf » Mon Aug 01, 2016 1:41 pm

Το forum μπορεί να έχει πεθάνει όσο αφορά τις γενικές συζητήσεις αλλά σαν πλατφόρμα πληροφοριών για τα μαθήματα μια χαρά κόσμο έχει. Με μια ματιά στα threads μαθημάτων με πολλές εργασίες/φόρτο φαίνεται. Για γενικά θέματα πάνε δυο χρόνια τώρα χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις.
Aν ο εγκέφαλος ήταν τόσο απλός ώστε να μπορούμε να τον κατανοήσουμε, τότε θα ήμασταν τόσο απλοί που δεν θα καταφέρναμε να τον κατανοήσουμε.
Sylleth
bit level
bit level
Posts: 34
Joined: Mon Sep 26, 2016 4:47 am
Academic status: 1st year
Gender:

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Sylleth » Wed Sep 28, 2016 4:47 pm

#MakeVenusGreatAgain ρε μαγκες. Λιγο self promotion δε βλαπτει για να μαζευτει λιγο καινουργιος κοσμος :-)
User avatar
Funk
Venus Former Team Member
Posts: 1834
Joined: Wed Oct 06, 2010 10:29 pm
Gender:
Location: Korriban

Re: Προτάσεις & κριτική

Post by Funk » Wed Sep 28, 2016 8:23 pm

Γενικά γίνεται "διαφήμιση" της κοινότητας κάθε χρόνο στους πρωτοετείς. Φέτος μοιράστηκαν και ενημερωτικά φυλλαδιάκια και θα κάνουμε και την κλασική παρουσίαση -λογικά- σε κάποια διάλεξη του κ. Τουμπή. Από ένα σημείο και μετά νομίζω το word of mouth δουλεύει καλύτερα.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Post Reply

Return to “Venus Community”