Nintendo 2DS

Οτιδήποτε έχει σχέση με gaming (ψηφιακό και μη)
Forum rules
Υπενθυμίζουμε ότι οι συζητήσεις πρέπει να συμφωνούν με τους κανονισμούς χρήσης
Post Reply
User avatar
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 352
Joined: Wed Jul 17, 2013 8:24 pm
Gender:
Location: Χαμένος σε έναν κόσμο δίχως αύριο...

Nintendo 2DS

Post by Αριωνας » Wed Oct 23, 2013 8:34 pm

H Nintendo μπορεί στην αγορά των οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας να πέρασε τα πάνω της και τα κάτω της και να βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται, αφού μετά την τεράστια επιτυχία του Wii, έχει μπροστά της να διανύσει ένα Γολγοθά προσπαθώντας να βοηθήσει το Wii U να φανεί αντάξιος συνεχιστής και πλατφόρμα για να επενδύσουν πάνω του οι developers. Από την άλλη όμως, στην αγορά του φορητού gaming παραμένει αρκετά χιλιόμετρα μπροστά από τον ανταγωνισμό, αφού τόσο με το Nintendo DS, όσο και με το Nintendo 3DS, κατάφερε να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την όποια προσπάθεια της άλλης ιαπωνικής εταιρείας (Sony) είτε με το PSP, είτε με το PlayStation Vita. Όπως ίθεισται στην αγορά του gaming, οι νεότερες εκδόσεις της κονσόλας άρχισαν να εμφανίζονται και μετά την κυκλοφορία του Nintendo 3DS XL, το Kyoto παρουσίασε το καλοκαίρι το Nintendo 2DS.

Βάσει χαρακτηριστικών, θα μπορούσαν κάποιοι να υποστηρίξουν ότι το Nintendo 2DS δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία προϊόντων με το Nintendo 3DS, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τυπικά έχουμε να κάνουμε με μία φορητή κονσόλα που κάνει τα πάντα ακριβώς όπως και η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας, χωρίς μόνο να μπορεί να εκμεταλλευτεί το βασικό χαρακτηριστικό της, δηλαδή τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης χωρίς να απαιτούνται από τον χρήστη τα σχετικά γυαλιά. Που απευθύνεται αυτή η κονσόλα; Προφανέστατα και σε ένα πιο νεανικό κοινό, αφού κάτι τέτοιο μαρτυρά και η τιμή αγοράς της, αλλά και ο ειδικός σχεδιασμός, για πρώτη φορά τόσο διαφορετικός από τη λογική του clamshell. Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος:

Όνομα: Nintendo 2DS
Κατασκευαστής: Nintendo
Διαστάσεις: 144x127x20mm
Βάρος: 260 γραμμάρια
Επεξεργαστής: Dual Core ARM11 MPCore
GPU: DMP PICA200
Μνήμη: 128MB FCRAM, 6MB VRAM
Οθόνες: 3.53 ιντσών LCD ανάλυσης 400x240 (επάνω) και 3.02 ιντσών resistive αφής LCD και ανάλυσης 320x240 (κάτω)
Αποθηκευτικός χώρος: 1GB εσωτερική μνήμη / SD Card Slot (4GB memory card στο πακέτο αγοράς)
Κάμερα: 1 μπροστινή και δύο πίσω, ανάλυσης VGA (για λήψη 3D εικόνων)
Συνδεσιμότητα: 2.4GHz WiFi, υπέρυθρες
Μπαταρία: Χωρητικότητα 1300mAh
Τιμή: 139.99€

Το πακέτο αγοράς της κονσόλας περιλαμβάνει το ίδιο το σύστημα, ένα τροφοδοτικό (που αν και ίδιο με του υπάρχοντος μοντέλου, περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς), ένα Nintendo 2DS stylus (που προσαρμόζεται στο πλαϊνό μέρος της κονσόλας), μία SDHC Memory Card 4GB, 6 AR κάρτες και το εγχειρίδιο οδηγιών. Το πρώτο που παρατηρούμε πιάνοντας την κονσόλα στα χέρια είναι ότι για πρώτη φορά η Nintendo στην μετά Nintendo DS εποχή αφήνει πίσω της τον clamshell σχεδιασμό και παρουσιάζει ένα ενιαίο σώμα που ξεκινάει από το κάτω μέρος με μικρό πάχος και αυξάνεται όσο ανεβαίνει προς τα πάνω. Οι δύο οθόνες βρίσκονται στις ίδιες διαστάσεις με το αρχικό σύστημα, ωστόσο αυτή τη φορά είναι απροστάτευτες και σχεδόν η μία σε επαφή με την άλλη (αφού δεν υπάρχει η βάση περιστροφής του καλύμματος στη μέση της κονσόλας). Ακόμη, κάτι που ίσως ξενίσει τους χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων του συστήματος είναι πως η επάνω οθόνη λόγω σχεδιασμού δεν εφάπτεται του εξωτερικού καλύμματός της, αλλά έρχεται σε μικρό βάθος.
Πηγή: http://www.enternity.gr/Article/Nintendo-2DS/19582.html
ImageImage
Post Reply

Return to “Gaming”