Πρόβλημα με setup.exe

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
User avatar
ariadni
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 255
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:14 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Πρόβλημα με setup.exe

Postby ariadni » Tue Dec 31, 2013 10:33 pm

Γεια σε όλους και χρόνια πολλά!!!
Έχω ένα πρόβλημα με την εντολή setup.exe που προσπαθώ να εκτελέσω στο cmd.
Για κάποιο λόγο δεν την αναγνωρίζει το σύστημα και ενώ έχω ακολουθήσει διάφορες προτάσεις στο ιντερνετ τίποτα!
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο;
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby Eldebryn » Tue Dec 31, 2013 10:44 pm

ariadni wrote:Γεια σε όλους και χρόνια πολλά!!!
Έχω ένα πρόβλημα με την εντολή setup.exe που προσπαθώ να εκτελέσω στο cmd.
Για κάποιο λόγο δεν την αναγνωρίζει το σύστημα και ενώ έχω ακολουθήσει διάφορες προτάσεις στο ιντερνετ τίποτα!
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο;


Αυτό δεν είναι εντολή άλλα όνομα αρχείου...
Δεν έχω τρελή εμπειρία με console αλλά όταν γράφεις το όνομα ενός file το σύστημα προσπαθεί να το ανοίξει/εκτελέσει, *εφόσον το βρεί στο τρέχων directory*.

Συνήθως όταν ανοίγεις το cmd βρίσκεται στο directory C:/Users/ariadni ή όποιο είναι το username σου οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το αρχείο που προσπαθείς να τρέξεις. Επίσης όλο αυτό είναι ισοδύναμο με το να κάνεις απλά διπλό κλικ στο συγκεκριμένο setup.exe ...

Μπορείς να αλλάξεις directory στο cmd με την εντολή

Code: Select all

cd C:/MyDir/MySubDir/
Image<-- My profile playlists
User avatar
ariadni
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 255
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:14 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby ariadni » Wed Jan 01, 2014 7:00 am

Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.
User avatar
Eldebryn
Venus Former Team Member
Posts: 1116
Joined: Sat Sep 18, 2010 8:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Somewhere in the Forgotten Realms...

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby Eldebryn » Wed Jan 01, 2014 4:57 pm

ariadni wrote:Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.


Λογικά αυτό το setup.exe θα απαιτεί το path του jdk σαν παράμετρο για την εκτέλεση του.

1) Άνοιξε cmd και πήγαινε στο folder όπου βρίσκεται το setup.exe αυτό με την εντολή cd όπως έδειξα.
2) Μάθε ποιό είναι το path του JDK σου, σε εμένα π.χ. είναι C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_10
3) Δώσε στο cmd

Code: Select all

setup.exe -C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_10

ή όποιο είναι το δικό σου path.
Image<-- My profile playlists
User avatar
ariadni
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 255
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:14 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby ariadni » Wed Jan 01, 2014 5:38 pm

Ναι αυτό κάνω, για την ακρίβεια η εντολή που χρειάζομαι είναι η setup.exe -jreLoc και το ακριβές path του jdk. Δεν εχω πρόβλημα με αυτό, το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο το cmd δεν αναγνωρίζει την εντολή setup.exe. Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο ιντερνετ είδα ότι έχει τύχει και σε άλλους απλά δε βρήκα λύση.
Ευχαριστώ πάντως
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby cypher » Wed Jan 01, 2014 5:43 pm

Πρέπει να το τρέξεις απο cmd; Ξεκίνα powershell ανταύτου και τρέξτο απο εκεί μήπως και το βρεί.
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Loner
Venus Former Team Member
Posts: 4004
Joined: Fri Oct 26, 2007 11:08 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Στη ρωγμή του χρόνου

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby Loner » Wed Jan 01, 2014 5:52 pm

ariadni wrote:Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.

Αυτό το πρόγραμμα κάπου υπάρχει. Μήπως πρέπει να εκτελέσεις την εντολή αφού έχεις μπει σε συγκεκριμένο φάκελο?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
User avatar
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 702
Joined: Mon Jul 02, 2012 6:54 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In yo house

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby Spongebobu » Wed Jan 01, 2014 11:37 pm

Δοκίμασε να φτιάξεις συντόμευση του προγράμματος και μετα στις ιδιότητες της συντόμευσης - στο target - βάλε δίπλα και τις παραμέτρους.
Every time you make a typo the errorists win.

Fabio 2 - 1 Funk
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby netharis » Thu Jan 02, 2014 9:19 pm

Or Shift+Right click στο αρχείο, copy as path, paste στο cmd, και πέρνα param το path του JDK.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
ariadni
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 255
Joined: Sat Jan 09, 2010 2:14 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Postby ariadni » Fri Jan 03, 2014 12:09 am

thanks!!
Τελικά είχε πρόβλημα το πρόγραμμα που πήγαινα να εκτελέσω και γι'αυτό πέταγε σφάλμα!!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!! :smt023

Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests