Open Journal of Civil Engineering The Ultimate Anti-Seismic System

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
seismic
bit level
bit level
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:22 pm
Gender:

Open Journal of Civil Engineering The Ultimate Anti-Seismic System

Post by seismic » Sat Oct 31, 2015 3:35 pm

Το Απόλυτο Αντισεισμικό Σύστημα ( Δικό μου )
Ελληνικό επιστημονικό περιοδικό http://metalkat.gr/index.php?option=com ... Itemid=146
Στα Ελληνικά εδώ http://metalkat.gr/images/M_images/liberis_web.pdf
Ξένο περιοδικό Open Journal of Civil Engineering The Ultimate Anti-Seismic System http://www.scirp.org/journal/ojce/
http://www.scirp.org/Journal/PaperDownl ... erID=59888
Βίντεο Πειράματα https://www.youtube.com/user/TheLymperis2/videos
Συνεντεύξεις - Διαγωνισμοί
http://www.zougla.gr/greece/article/erg ... resitexnia
https://www.youtube.com/watch?v=8t-q8L-45RU
ΦΟΡΟΥΜ
http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=147&t=11695
seismic
bit level
bit level
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:22 pm
Gender:

Re: Open Journal of Civil Engineering The Ultimate Anti-Seismic System

Post by seismic » Mon Feb 08, 2016 10:58 pm

seismic
bit level
bit level
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2012 4:22 pm
Gender:

Re: Open Journal of Civil Engineering The Ultimate Anti-Seismic System

Post by seismic » Fri Oct 06, 2017 10:27 pm

http://www.efevresi.gr/%CE%B1%CF%80%CF% ... %BC%CE%B1/
θα σας δώσω ένα παράδειγμα πως δουλεύει η πατέντα σε μεταλλικές κατασκευές για να καταλάβετε και πως δουλεύει και με το σκυρόδεμα.
Πάμε στην οικοδομή και στήνουμε μία σκαλωσιά με πλαίσια που συνδέονται με δύο χιαστά.
1) Αν εφαρμόσεις στην σκαλωσιά αυτή μία πλάγια δύναμη θα μετακινηθεί.
2) Αν βάλουμε μία άλλη σκαλωσιά πάνω στην άλλη ( διώροφη ) και εφαρμόσουμε μία πλάγια δύναμη στο ανώτερο σημείο της διώροφης σκαλωσιάς αυτή θα ανατραπεί.
3) Αν πακτώσουμε την διώροφη σκαλωσιά μέσα στο σκυρόδεμα μιας κοιτόστρωσης και της εφαρμόσουμε μια πλάγια δύναμη θα είναι μεν πιο γερή ως προς την ανατροπεί αλλά θα συμβούν και τρία ακόμα συμβάντα
α) Η σκαλωσιά δεν θα ανατρέπετε μεν αλλά θα έχει μία μικρή ελαστικότητα όταν της εφαρμόσουμε μια πλάγια δύναμη Αυτό σημαίνει ελαστικότητα = ροπές στον κόμβο και κάμψη της όποιας συνδετήριας δοκού.
β) Αν η σκαλωσιά δεν είναι πολύ μέσα στο σκυρόδεμα της κοιτόστρωσης μετά από μία μεγάλη ροπή θα αστοχίσει και θα βγει μέσα από το σκυρόδεμα και η σκαλωσιά θα ανατραπεί. Είναι θέμα συνάφειας σκυροδέματος σκαλωσιάς και ροπών ανατροπής. Όποια δύναμη είναι πιο γερή θα νικήσει.
γ) Αν νικήσει η σινάφια τότε θα δημιουργηθεί μία άλλη ροπή η οποία θα προσπαθήσει να κάμψει και να σπάσει την κοιτόστρωση. Αν η σκαλωσιά δεν είναι ποιο γερή από την κοιτόστρωση θα σπάσει πριν σπάσει η κοιτόστροση και το αντίστροφο.
4) Αν στις 4 οπές της σκαλωσιάς περάσεις 4 τένοντες και τους πακτώσεις στα βάθη της γης ( όχι της κοιτόστρωσης ) από το κάτω μέρος και στο άνω άκρο τους βάλεις 4 κοχλίες και βιδώσεις τα 4 άκρα της σκαλωσιάς θα συμβεί το εξής. α) η σκαλωσιά δεν θα μετακινηθεί. β) η σκαλωσιά δεν θα ανατραπεί γ) δεν θα λυγίσει ο κορμός της θα χάσει δηλαδή την ελαστικότητά της, δεν θα βγει μέσα από το σκυρόδεμα της κοιτόστρωσης διότι ο τένοντας βρίσκεται τοποθετημένος στα βάθη της γης, δεν θα δημιουργηθεί ουδεμία ροπή πάνω στην κοιτόστρωση διότι έχει αλλάξει η φορά των δυνάμεων και το μέρος καταπόνησης. Η δύναμη του σεισμού που κατευθυνόταν στον κόμβο τώρα παραλαμβάνεται από το άνω άκρο της σκαλωσιάς διότι υπάρχει μία δύναμη εκεί επάνω προερχόμενη από την γη που σταματά την ροπή ανατροπής της σκαλωσιάς και κατ αυτόν τον τρόπο προλαμβάνει την δημιουργία νέων ροπών στον κόμβο.
Αν δεν κάνω λάθος είναι επιθυμητή η σεισμική απόσβεση διότι όταν η συχνότητα του εδάφους και η συχνότητα της κατασκευής ( ιδιοσυχνότητα ) συμπέσουν τότε δημιουργείτε ο συντονισμός ο οποίος μεγαλώνει το πλάτος ταλάντωσης σε κάθε κύκλο φόρτισης και αν δεν υπάρχει αποσβεστική δύναμη με αρνητικό πρόσημο πάει προς το άπειρο. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιθυμείτε έναν μηχανισμό ο οποίος να έχει την δυνατότητα να ελέγξει το αυξητικό εύρος του πλάτους ταλάντωσης της κατασκευής που επιφέρει αναπόφευκτη αστοχία και κατάρρευση στην κατασκευή.
Τι είναι ο σεισμός...Ο σεισμος ειναι κυματικο φαινόμενο που δημιουργεί ταλάντωση δηλαδή μία ροπή ανατροπής η οποία δημιουργεί οριζόντιες, - ανωδικές, - στρεπτοκαμπτικές και κάθετες συνιστώσες πάνω στην κατασκευή. Οι ιδιομορφές που παίρνει η κατασκευή είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων περιμετρικά τυχαίων κυκλικών κατευθύνσεων ταλαντώσεις του σεισμού Η ταλάντωση εφαρμόζει μία ροπή ανατροπής πάνω στο υποστύλωμα η οποία παραμορφώνει κάμπτοντας τον κορμό του και τον κορμό του συνδετήριου δοκού διότι η ροπή ανατροπής του υποστυλώματος επιφέρει το ανασήκωμα της βάσης και την ελαστικότητα του κορμού του = παραμόρφωση Αυτές οι δύο αιτίες που προκαλεί η ροπή ανατροπής (ανασήκωμα της βάσης και ελαστικότητα) δημιουργούν αντίρροπες και αμφίρροπες ροπές στα δύο άκρα στους κόμβους - παραμόρφωση και αστοχία. Αυτό το σταματώ. Εξαφάνισα την ροπή στους κόμβους διότι ελέγχω την ροπή ( στροφή ) του υποστυλώματος με τον μηχανισμό μου ο οποίος μεταφέρει την δύναμη που παίρνω από μία εξωτερική πηγή ( το έδαφος ) πάνω στο δώμα και σταματά την ροπή ανατροπής της κολόνας και τον λυγισμό του κορμού της οπότε και τις ροπές και όλα τα άλλα που δημιουργούν. .
Με ολίγον προένταση του μηχανισμού αυξάνουμε και την ικανότητα του υποστυλώματος ως προς την οριζόντια τέμνουσα βάσης. Έχουμε και βελτίωση του εδάφους θεμελίωσης και σταματάμε το καταστροφικό έργο από τις κατακόρυφες συνιστώσες.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”