Κάλεσμα για τριμηνιαίες υποτροφίες στο πλαίσιο του Google Summer of Code

Ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε ερευνητικά θέματα και πανεπιστημιακά νέα.
Post Reply
User avatar
dds
bit level
bit level
Posts: 31
Joined: Tue May 02, 2006 3:07 pm
Academic status: Professor
Gender:
Location: Αθήνα
Contact:

Κάλεσμα για τριμηνιαίες υποτροφίες στο πλαίσιο του Google Summer of Code

Post by dds » Mon Mar 13, 2017 5:56 pm

Το Google Summer of Code, παρέχει χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε φοιτητές με στόχο τη συνεισφορά τους σε κώδικα για διάφορα έργα ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2015 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 12.000 φοιτητές από 127 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 30.000.000 γραμμές κώδικα για 568 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις ανάπτυξης κώδικα και οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στους τομείς ενδιαφέροντός τους. Οι φοιτητές δεσμεύονται ότι θα συμμετέχουν για 3 μήνες στο πρόγραμμα επιλέγοντας το έργο στο οποίο θέλουν να συνεισφέρουν και θα λάβουν από την Google χρηματοδότηση για την περίοδο αυτή. Σε κάθε φοιτητή θα οριστεί ένας μέντορας που θα τον καθοδηγεί από τους Οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, συμμετέχει με 10 έργα ανοιχτού κώδικα και 11 μέντορες και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε κάποιο έργο, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2017 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών υπάρχουν διαθέσιμα στο: https://summerofcode.withgoogle.com/org ... 544025600/.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2017, στα προτεινόμενα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας opensource-devs@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2017, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και τις ανοιχτές τεχνολογίες (π.χ. για τη χρήση ανοιχτών λογισμικών και νέα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση) μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα για τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση, https://lists.ellak.gr/edu/listinfo.html.

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter και να λαμβάνεται το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο.

--
Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ
http://www.eellak.gr
Τηλ: 210 7474 271
Fax: 210 7474 490
User avatar
Kemp
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 3
Joined: Wed Jan 29, 2020 10:46 am
Academic status: 4th year
Gender:

Re: Κάλεσμα για τριμηνιαίες υποτροφίες στο πλαίσιο του Google Summer of Code

Post by Kemp » Fri Jan 31, 2020 10:07 am

The dates for the 2020 event are here: Apr 28, 2020 – Aug 26, 2020. GSoC is organized for students who want to try group coding and programming skills and practice with essay typer experts. Tasks from 2019 may be also checked in samples.
Post Reply

Return to “Ακαδημαϊκά Νέα”