Κατά λάθος οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
Post Reply
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Κατά λάθος οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο

Post by alexo » Sat Dec 24, 2005 1:00 pm

Ενα λάθος στην ψηφοφορία της 6ης Ιουλίου, στην Σιγκαπούρη, για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, άλλαξε άρδην την κατάσταση και είχε ως αποτέλεσμα την ανάθεση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στο Λονδίνο, αντί της Μαδρίτης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», που αναμετέδωσε το BBC, ο Ισραηλινός, Αλεξ Ζιλέιντι, μέλος της ΔΟΕ, ο οποίος αποκάλυψε ότι μία ψήφος (η ακριβής δήλωση είναι «νομίζω ότι πρόκειται για τον Ελληνα, Λάμπη Νικολάου») πήγε κατά λάθος στο Παρίσι, κατά την διάρκεια της τρίτης και προτελευταίας φάσης της ψηφοφορίας. Σε εκείνη την χρονική στιγμή, προηγείτο το Λονδίνο -που θα πήγαινε ούτως ή άλλως στον τελικό- ενώ την δεύτερη θέση διεκδικούσαν η Μαδρίτη και το Παρίσι, που προκρίθηκε με ψήφους 33-31.

Ο κ Ζιλέιντι υποστηρίζει πως εάν η συγκεκριμένη ψήφος πήγαινε στην Μαδρίτη, θα υπήρχε επαναληπτική ψηφοφορία, στην οποία οι υποστηρικτές του Λονδίνου θα υπερψήφιζαν την ισπανική πόλη, καθώς το Παρίσι θεωρείτο ο «μεγάλος αντίπαλος» της βρετανικής υποψηφιότητας. Με την ίδια λογική και σύμφωνα πάντα με τον Ισραηλινό παράγοντα, στην τελευταία φάση της ψηφοφορίας, όσοι «αθάνατοι» υποστήριζαν το Παρίσι θα ψήφιζαν την ισπανική πρωτεύουσα, η οποία και θα αναλάμβανε την διοργάνωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον «τελικό», τον Λονδίνο πήρε 54 ψήφους και η «Πόλη του Φωτός» 50.

πηγή: http://www.supersport.gr

Στις ειδήσεις άκουσα ότι πάτησε κατα λάθος άλλο κουμπί !!Image
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Sat Dec 24, 2005 7:36 pm

Γκαφατζής ο Έλληνας... :-) Μου θυμίζει τη γιαγιά μου (απεβίωσε στα 96 της), όπου σε μια από τις τελευταίες της συμμετοχές σε εθνικές εκλογές, αντί να ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη έριξε (λόγω πρεσβυωπίας) τον (απλήρωτο) λογαριασμό της ΔΕΗ.
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”