New DSL technology designed for video, voice

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Post Reply
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

New DSL technology designed for video, voice

Post by Tomahawk » Tue Jun 15, 2004 10:44 pm

Texas Instruments has developed new DSL technology that will make it easier for phone companies to boost their bandwidth offerings, so they can offer new services like voice and video over broadband connections.

On Monday, the chipmaker announced Uni-DSL, or UDSL, which raises the bandwidth of digital subscriber line technology to the level necessary to deliver high-definition television (HD-TV) signals and other advanced video services, as well as voice and data.

The Uni-DSL technology, which is backward-compatible with standardized variations of DSL, including asynchronous DSL (ADSL) and very high-speed DSL (VDSL), will allow carriers to boost their bandwidth to 200mbps (megabits per second), said Pete Chow, Texas Instruments' chief technology officer for DSL technology


More info : http://zdnet.com.com/2100-1103_2-5233224.html

:lol: :lol:
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Post by vagalati » Tue Jun 15, 2004 10:52 pm

Φαντάζομαι αυτό θα έρθει στην Ελλάδα το 2040... :twisted:

Α ρε πΟΤΕ!
Ni!! Ni!! Ni!!
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

Post by Tomahawk » Tue Jun 15, 2004 11:01 pm

vagalati lool γρηγορος εισαι :cool:

Μιας και το ανεφερες ξεχασα να προσθεσω το εξης στο Subject:
Ελλαδα:Λεεεεεμμμμμεεεεε τωωωωωρρρρραααα!!!!!!!


:-D :-D
Last edited by Tomahawk on Tue Jun 15, 2004 11:20 pm, edited 2 times in total.
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 15, 2004 11:04 pm

-==| Tomahawk |==- wrote:vagalati lool γρηγορος εισαι :cool:

Μιας και το ανεφερες κσεχασα να προσθεσω το εξης στο Subject:
Ελλαδα:Λεεεεεμμμμμεεεεε τωωωωωρρρρραααα!!!!!!!


:-D :-D
Δεν θέλω να γεμίσω αυτό το ωραίο topic με χαζομάρες αλλά Ελλάδα;;
Τί είναι αυτό;;
Σε κανένα λεξικό τηλεπικοινωνιακών όρων δεν βρέθηκε...Κάτσε να δώ στο systran...Ελλάδα->Μπανανία!! A τώρα μάλιστα τα βάλαμε τα πράγματα στην θέση τους :) :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Post by vagalati » Tue Jun 15, 2004 11:05 pm

Μου αρέσει να είμαι υπεραισιόδοξος :-D :-D :-D.
Ni!! Ni!! Ni!!
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

Post by Tomahawk » Tue Jun 15, 2004 11:20 pm

Παρεπιπτοντος ποιος ξερει ακριβως το λογο γιατι ειμαστε τοσο πισω σ´αυτο το τομεα?Εννοω γιατι ειναι η κατασταση ετσι με τον ΟΤΕ γιατι και να ηθελα να αναλυσω την πληρη πολιτικο-οικονομικη κατασταση στην ελλαδα που αγγιζει τον ΟΤΕ δεν μπορω.Συζητησα προσφατα με οικογενειακο φιλο Διευθυντη ADSL Προσβασης στον ΟΤΕ (αν οχι γενικα) και εμαθα τα επιμερους αρκετα αναλυτικα.Απλως να πω οτι πολλα καντιλια που εριχνα στον Οτε μειωθηκαν κατα πολυ!
User avatar
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 304
Joined: Thu May 06, 2004 4:07 pm
Location: back to my fields :-)
Contact:

Post by ttoppouzokypraios » Wed Jun 16, 2004 12:27 am

-==| Tomahawk |==- wrote:Παρεπιπτοντος ποιος ξερει ακριβως το λογο γιατι ειμαστε τοσο πισω σ΄αυτο το τομεα?Εννοω γιατι ειναι η κατασταση ετσι με τον ΟΤΕ γιατι και να ηθελα να αναλυσω την πληρη πολιτικο-οικονομικη κατασταση στην ελλαδα που αγγιζει τον ΟΤΕ δεν μπορω.Συζητησα προσφατα με οικογενειακο φιλο Διευθυντη ADSL Προσβασης στον ΟΤΕ (αν οχι γενικα) και εμαθα τα επιμερους αρκετα αναλυτικα.Απλως να πω οτι πολλα καντιλια που εριχνα στον Οτε μειωθηκαν κατα πολυ!
Για πες περισσότερα... Δηλαδή σου εξήγησε το γιατί στην Ελλάδα έχουμε την πιο ακριβή τηλεφωνία στην Ευρώπη και γιατί broadband συνδέσεις ήρθαν τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την υπόλοιπη Ευρώπη??
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

Post by Tomahawk » Wed Jun 16, 2004 2:41 pm

ttoppouzokypraios wrote:Δηλαδή σου εξήγησε το γιατί στην Ελλάδα έχουμε την πιο ακριβή τηλεφωνία στην Ευρώπη και γιατί broadband συνδέσεις ήρθαν τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την υπόλοιπη Ευρώπη??
Συγκεκριμενο παραδειγμα απο το οποιο μπορεις ευκολα να κοιταξεις τη κατασταση και απο ψηλοτερα ειναι το εξης:Ως γνωστος το εσωτερικο δικτυο του οτε ειναι οπτικο.Το τελευταιο οπτικο κομματι,μιλωντας για adsl,ειναι οι οπτικες καρτες πανω στο dslam.Για αρχη δωσε προσοχη στον πλυθηντικο δλδ καρτες ;) .Πανω σε αυτες ουσιαστικα ειναι και τα dsl-modems (2Mbps και η πολυπλεξη για 512 η 384 γινεται με λογισμικο στο modem η με μια καρτουλα που μπαινει πανω του).

Επισης ως γνωστον μια οπτικη μπορει να καλυψει πολλα dslam.Στα dslam και ομως καθε οπτικη καρτα αγοραζεται απο την Siemens προς 10000 ευρο η καθε μια!!!Και ταυτοχρονα η παραπανω εταιρια εχει επιβαλει περιορισμο στην καρτα της για το πολυ αν θυμαμαι καλα 50-60 dsl-modems(μην ειναι και λιγοτερα).60*2Mbps σημαινει 120Mbps χρhσiμοποιουμενο bandwidth απο μια οπτικη ινα.Ενα dslam με ενα πολυ χονδροειδη δικο μου υπολογισμο θα εχει φανταζομαι καμια 300 modems.

Οι εταιριες(αλλα και ο οποιοςδηποτε στη τελικη) χωρων που εχουν δικα τους εργοστασια/βιομηχανια (εδω το θεμα εκτεινεται σε σχεδον ολα τα τεχνολογικα προιοντα αφου "Μην νομιζεις οτι και η Intracom μας αντιμετωπιζει καλυτερα" οπως ενδεικτικα μου ειπε και αρα ευκολα αντιλαμβανεται κανεις οτι σε μια οικονομικη κατασταση οπως τησ ελλαδας με τετοιες τιμες και αναγκαστικες τις εισαγωγες με τι εφοδια μπορει να αναπτυχθει ενας Οτε στην περιπτωση μας) φυσικα εφοδιαζονται με τελειως διαφορετικες τιμες,ποσοτητες και παραμετρους (πχ 50 modems για μια οπτικη καρτα) προιοντα,αλλα και εξισου σημαντικες υπηρεσιες, απο την εγχωρια παραγωγη.

Αυτα που δεν εχω αναφερει ειναι η γενικοτερη πολιτικη αντιμετωπιση απεναντι στον Οτε για αρχη.Εγω πιστευω οτι ειναι γνωστη η τακτικη που ακολουθηθηκε με σκοπο να τον πουλησουνε.Με απλα δικα μου λογια τον αφηνουμε να παρακμαζει σιγα σιγα ετσι ωστε οταν ειναι να τον πουλησουμε οι πολλοι πλεον δυσαρεστημενοι μαζι του δεν θα φερουνε και καμια ιδιαιτερη αντιρρηση(βλεπε Ολυμπιακη).Περα ομως απο το θεμα της παρακμης,στο βωμο του σπασιματος του μονοπωλιου του Οτε, αυτος αποδυναμωθηκε σημαντικα.Και εδω ειναι που κολλαει οτι ακομα και οι εταιριες που εκμεταλευτηκαν την κατασταση αυτη εχουν σημαντικο μεριδιο ευθυνης.

Ενα απλο παραδειγμα ειναι οτι στις εταιριες που νοικιαζει μερος του δικτυου του ο Οτε τις περισσοτερες φορες ειναι ο ιδιος που χρεωνεται την συντηρηση αυτων(πιθανοτητατα θεμα πολιτικης οπως ανεφερα παραπανω που μπορει να ευννοει καλιστα τις εισερχομενες εταιριες στον προαναφερθεντα βωμο) και μην πηγαινει το μυαλο μονο στην αθηνα,υπαρχει υποδομη και στην πιο απομακρυσμενη περιοχη που μπορει μεν να μην εχει νοικιαστει αλλα σιγουρα τρωει λεφτα απο τον Οτε.Ταυτοχρονα ευκολα μπορει να φανταστει κανεις την πολιτικη που ακολουθουνε οι εταιριες που σιγουρα δεν ειναι εις βαρος τους.

Πραγματικα απορω με τον εαυτο μου..Μια βδομαδα πριν τα dslam και οι οπτικες ινες του Οτε πρεπει να ειχαν λοξυγγα (ή τεχνολογιστι θορυβο :lol:) απο οτι του ειχα σουρει και δειτε τωρα :)
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Post by lumenintervalum » Thu Jun 17, 2004 4:44 pm

δεν ξέρω.. εμένα πάντως που είχα κάνει μια ωραία αιτησούλα για dsl με πήραν σήμερα από τον ΟΤΕ και μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι PCM (Tanenbaum σελ 178 -Ethel, αφιερωμένο εξαιρετικά) και δεν μπορούν να μου βάλουν dsl, παρόλο που υπάρχει διαθεσιμότητα αν δεν αλλάξει αυτό...
:cry: :cry: :cry:
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2395
Joined: Fri Mar 19, 2004 10:41 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York City, NY
Contact:

Post by Ethel » Thu Jun 17, 2004 4:56 pm

lumenintervalum wrote:δεν ξέρω.. εμένα πάντως που είχα κάνει μια ωραία αιτησούλα για dsl με πήραν σήμερα από τον ΟΤΕ και μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι PCM (Tanenbaum σελ 178 -Ethel, αφιερωμένο εξαιρετικά) και δεν μπορούν να μου βάλουν dsl, παρόλο που υπάρχει διαθεσιμότητα αν δεν αλλάξει αυτό...
:cry: :cry: :cry:
Κοινώς πρέπει να κάνεις μια αιτησούλα 10 λεπτών για να σου αλλάξουν γραμμή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 2 μήνες υπο φυσιολογικές πάντα συνθήκες, τώρα με τους Ολυμπιακούς αν και οι Οτετζήδες θα δουλεύουν οι 24ωρο θα πρέπει απο Σεπτέμβρη να περιμένεις.... και μετά ω του θαύματος --->DSL :smt041
Yπόψιν για τους κατόχους DSL γραμμών, να ενημερώσω ότι τα ειδικά συνεργεία τεχνικών (που δεν ξέρω πόσο ειδικά είναι) για το νομό Αττικής είναι 3 μου φαίνεται. Έχω και κάτι τηλεφωνάκια της υπηρεσίας που τα κρατάνε κρυφά αν προκύψει κάτι μου λέτε.... ;)
Α ξέχασα! DSL-->Τanenbaum σελίδα 167
ROTFL!!!! (Tanenbaum σελίδα 678)
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Post by lumenintervalum » Thu Jun 17, 2004 5:09 pm

Ε αμάν!!!Εμ πρέπει να τρέχω ως το Χαλάνδρι, εμ πρέπει να περιμένω ως το Σεπτέμβρη;;;Δεν θα τ' αντέξω άλλο, θα μου σπάσουν τα νεύρα!!!!
Θέλω να βάλω πάνω 3 υπολογιστές (αφού πρωτα κάνω αναβάθμιση σε 2 από αυτούς) μέσα στο καλοκαίρι (γιατί φυσικά δεν έχω χρόνο άλλη στιγμή) και όχι να τρέχω το Σεπτέμβρη με την εξεταστική κτλ..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2395
Joined: Fri Mar 19, 2004 10:41 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York City, NY
Contact:

Post by Ethel » Thu Jun 17, 2004 5:16 pm

Tι να σου πω ρώτησες να σου πούνε πότε θα παίξει; Πάντως εγώ από μέσα που έχω δει τα πράγματα αργούνε πάρα πολύ οι τεχνικοί σε όλα. Πες Hdkiller τι τράβηξες για μία μεταφορά! 2,5 μήνες αν θυμάμαι καλά χωρίς τηλέφωνο. Φαντάσου για DSL που είναι νέα υπηρεσία κλπ κλπ. Επίσης είχε τύχει μια φορά θυμάμαι και είχαν πέσει όλα τα DSLAM όλης της Αττικής για μια μέρα. Πολύ γέλιο. Εταιρείες, καταστήματα κόσμος που το είχε ανάγκη και δεν μπορούσε να κάνει δουλειά. Α ρε πΟΤΕ μόνο διαφημίσεις είσαι!!!!
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Post by lumenintervalum » Thu Jun 17, 2004 5:26 pm

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο;;Απαπαπα!!!μακριά από μας...Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τπτ!!!αποκλείεται!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2395
Joined: Fri Mar 19, 2004 10:41 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York City, NY
Contact:

Post by Ethel » Thu Jun 17, 2004 5:33 pm

lumenintervalum wrote:2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο;;Απαπαπα!!!μακριά από μας...Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τπτ!!!αποκλείεται!!
Ε καλά σε δουλεύω νομίζεις? Κάτσε να σου πει κι ο ίδιος τι τράβηξε. Και αν δεν πηγαίνανε να κάνουν φασαρία στους τεχνικούς ακόμα με το laptopaki μου θα έκανε δουλειά (και τώρα με αυτό την κάνει αλλά για άλλο λόγο!!!) ΟΤΕ είναι αυτός όλα τα μπορεί! Και μιλάμε ήταν 10 λεπτών δουλειά να γίνει η σύνδεση! Ειλικρινά σου λέω είναι άθλιοι.
There's no place like 127.0.0.1
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Post by lumenintervalum » Thu Jun 17, 2004 5:40 pm

μα ακριβως επειδή είνα 10' υπόθεση τσαντίζομαι!!ουτε καν 10 βασικά...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Post by ailouros » Thu Jun 17, 2004 7:00 pm

Για τις γραμμές που έχουν PCM και εφόσον βρίσκεται η γραμμή εντός νομού Αττικής μπορείς να πας στο υποκατάστημα της περιοχής σου να ζητήσεις να μπεις στο δίκτυο και στην ανάγκη να το απαιτήσεις.Βέβαια δεν θα αλλάξει κάτι όποτε θυμηθούν και δεν έχει και ζέστη θα έρθουν.Έτσι αν δεν έχεις κάποιον γνωστό στον οτε να κάνει τα ανάλογα τηλέφωνα θα περιμένεις.Εναλλάκτικά μπορείς να κάνεις αναβάθμιση της γραμμής σε ISDN ,που μέχρι πριν 8 μήνες αν θυμάμαι καλά έκανε καμια βδομάδα.Αυτό που θα κερδίσεις είναι ότι για να γίνει ISDN η γραμμή σου θα πρέπει να κανουν υποχρεωτικά αυτήν την δουλειά των 10 λεπτών και να στην βάλουν και στο δίκτυο(άρση του PCM).Τώρα άμα αρχίσουν τα μα μου σου του και πρέπει να περιμένετε να απευθυνθείς στην επιτροπή επίλυσης διαφορών ΟΤΕ-πελάτη(Επειδή δούλευα και γω σε πόστο τέτοιο στον ΟΤΕ δεν φαντάζεσαι την ηδονή μου όταν πρίζωνα τους πελάτες να κινηθούν δικαστικά για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.Βέβαια αντίστοιχη ηδονή ένιωθαν και οι πελάτες ,είχαμε κάνει τις γραμμές ροζ τηλέφωνα).

Για το ADSL τώρα όταν έιχε έρθει στην Ελλάδα,άκουγα από διάφορους του ΟΤΕ σύνήθως όχι υψηλόβαθμα στελέχη,να απορούν με τις τιμές.Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι το κόστος για ADSL στην Κύπρο ήταν στο 1/4.Δεν ξέρω αλλά ξέρει κανείς αν η Κύπρος εισάγει τον εξοπλισμό ή έχει δικιά της βιομηχανία;Για την Ελλάδα συγκεκριμένα όταν ο ΟΤΕ έχει το μονοπώλειο για 50 χρόνια δεν φταιν εσωτερικά κυκλώματα και μεταφυσικές ραδιουργείες για το ότι δεν έχει ενθαρρύνει την ανάπτυξη βιομηχανίας για να μην αναγκάζεται να εισάγει τα συγκεκριμένα προιόντα.Και αν όχι ο ΟΤΕ το κράτος που ήταν το ίδιο πράγμα μέχρι και πριν λίγα χρόνια.Για τα σημερινά χάλια του ΟΤΕ φταίει η έλλειψη ανταγωνισμού 50 χρόνια τώρα.Αν ζήσει κανείς τα πράγματα από μέσα θα δε ι ότι η λογική του γδαρσίματος που ίσχυε τόσα χρόνια με το μονοπώλειο έχει αντικατασταθεί σήμερα από την λογική της αρπαχτής ,συνδυασμένη από μια γλοιώδη ικεσία συμπόνοιας.Για την αρπαχτή μπορώ να αναφέρω και ντοκουμέντα(αλλά τα κρατάω για την Ζούγκλα ;-) ).Η ικετική στάση του ΟΤΕ εκφράζεται μέσα από την πολιτική του (μέσω των υψηλόβαθμων στελεχών του) έγκειται στο ότι ,έχουν και οι ίδιοι πιστέψει και προσπαθούν να περάσουν ότι ο ΟΤΕ ο κακόμοιρος πλήτετται από τους αλήτες και απατεώνες ανταγωνιστές και βοηθήστε μας εσείς που 50 χρόνια τώρα μας εμπιστευόσασταν( λες και είχαμε άλλη εναλλακτική εκτός από το να βγαίναμε στις ταράτσες και να κάναμε σήματα με τον καπνό).
Το πρόβλημα είναι ότι πολλά λέγονται και πολλά περισσότερα μένουν στο σκοτάδι.Π.Χ λέει ο ΟΤΕ ότι εγώ έχτισα με τα χεράκια μου το δίκτυο και τώρα έρχεται η κάθε τελάς και το νοικιάζει και άμα γίνει η στραβή τα δικά μου τα παιδιά θα τρέξουν(αφού περάσουν 2,5 μήνες) να το συντηρήσουν.Άρα χάνω.Επίσης υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες μόλις βγάλουν κάποια λεφτά θα εξαφανιστούν χωρίς να δώσουν το ενοίκιο(γεγονός) εκεί και αν χάνω.Και αρχίζουν οι κλάψες.Πόσοι όμως ξέρουν και πόσοι θα μάθουν ότι ο ΟΤΕ έχει συμφωνήσει ότι με το που ανοίξει ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα κανονικά και με τον νόμο θα πάρει επιδότηση περίπου 1 τρις;Οπότε δίνει τώρα κάποια ψιλά όχι επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και έχει στριμωχτεί αλλα γιατί πάει για τα χοντρά και χέστηκε με το συμπάθειο αν του πληρώνουν το ενοίκιο ή αν επιβαρύνουν το δίκτυο του.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η αγάπη και το συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου με τον ΟΤΕ.Κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν ξεφύγει.Βλέπουν τελας και φόρθνετ και αφρίζουν.Αυτό είναι και το μεγάλο χαρτί του ΟΤΕ ότι και να μας κάνει θα τον αγαπάμε και θα τον στηρίζουμε :-D Καθαρά ερωτική σχέση.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”