Google Summer of Code 2007

Ενημέρωση και συζήτηση πάνω σε ερευνητικά θέματα και πανεπιστημιακά νέα.
Post Reply
User avatar
dds
bit level
bit level
Posts: 31
Joined: Tue May 02, 2006 3:07 pm
Academic status: Professor
Gender:
Location: Αθήνα
Contact:

Google Summer of Code 2007

Post by dds » Fri Mar 16, 2007 10:01 am

Το Google Summer of Code για το 2007 έχει επίσημα ανακοινωθεί, και οι αιτήσεις φοιτητών για συμμετοχή έχουν αρχίσει να φτάνουν στους οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Είναι μια καλή ευκαιρία για φοιτητές να συμμετάσχουν ενεργά σε μεγάλα και σοβαρά έργα ανοιχτού λογισμικού και να δουν πως γίνεται η ανάπτυξη λογισμικού στην πράξη, έξω από το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Επίσης, για όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν υπάρχει υποτροφία 4500 USD (και ένα T-shirt για να κάνετε φιγούρα στην παραλία :-) ).

To Google Summer of Code απευθύνεται σε φοιτητές με γνώσεις προγραμματισμού αρκετά καλές, έτσι ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά σε έργα ανοικτού λογισμικού, όπως τα Mozilla, KDE, JXTA, ICU, FreeBSD, Apache κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σχετικό FAQ. Προσοχή στην προθεσμία αίτησης συμμετοχής: είναι 24 Μαρτίου.

Προσωπικά συμμετέχω στο έργο ως μέντορας του οργανισμού FreeBSD. Αν κάποιος με άριστες γνώσεις προγραμματισμού συστημάτων ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με κάποια από τις ιδέες που αναφέρονται εδώ (ή με κάποια άλλη αντίστοιχη) θα έχει το πλεονέκτημα της τοπικής υποστήριξης.

Διομήδης Σπινέλλης
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 198
Joined: Fri Jul 09, 2004 2:31 pm

Post by vasvas » Fri Mar 16, 2007 3:02 pm

Μήπως μπορεί ο Δημοσθένης Πεδιαδιτάκης, απόφοιτος του τμήματος και όπως φαίνεται εδώ ο μόνος Έλληνας συμμετέχων φοιτητής, να μας πει για την εμπειρία του;;

Νομίζω είναι και μέλος του φόρουμ.
Post Reply

Return to “Ακαδημαϊκά Νέα”