Ολυμπιακοί Αγώνες

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
User avatar
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1095
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:20 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Κολωνία, Γερμανία
Contact:

Post by Proxenos » Sat Aug 14, 2004 2:55 pm

To ξέρεις καλά Δανάη ότι σε άλλες χώρες και πόλεις ό,τι είναι κοινό (δρόμος, πεζοδρόμιο, παρκάκι) είναι περισσότερο προσεγμένο ακόμη και στις φτωχές γειτονιές. Από την άλλη, υπάρχουν τόσο υποβαθμισμένες γειτονιές (στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα) που όμοιές τους δεν έχει η Αθήνα.

Στην Ελλάδα ό,τι είναι κοινό δεν το έχουμε σε υπόληψη. Έχουμε όμως το καλύτερο σπίτι. Ακόμη και το σπίτι του μεροκαματιάρη είναι παλάτι μπροστά στα σπίτια που βλέπεις αλλού (και θα το γράψει και στο παιδί του, πράγμα που δε συμβαίνει αλλού ;) ). Μόλις αντικρίσεις όμως το πεζοδρόμιο ή το δρόμο, εκεί το πράγμα αλλάζει...

Η χώρα αυτή όμως περνάει τώρα από στάδια που άλλες χώρες έχουν ήδη περάσει (ξένοι, μετανάστευση). Πως είναι δυνατόν να μιλάς για αναβάθμιση σε περιοχές της Αθήνας όταν όλοι οι ντόπιοι τις εγκαταλείπουν αφού "στην πολυκατοικία έχουν μείνει μόνο Αλβανοί, Πακιστανοί κτλ" ;

Και όσο για τα 600 Ευρώ το μήνα, τι έκανε η γενιά των γονιών μας; Ήρθε από την επαρχία στην Αθήνα, μετανάστευσε!!! Η Ευρώπη είναι ένα μεγάλο χωριό, γιατί το θεωρείτε παράλογο να ζήσετε αλλού; Υπάρχουν μέρη όπου το πτυχίο σας έχει αξία και θεωρούν τους εργαζομένους κάπως περισσότερο ανθρώπους. Η μετανάστευση για κάποιους είναι δεδομένη, εμείς πάλι θεωρούμε ότι εδώ που γεννηθήκαμε εδώ και θα πεθάνουμε...
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Post by lumenintervalum » Sat Aug 14, 2004 4:09 pm

Νίκο, νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει πολύ καλά που είναι το θέμα με αποτέλεσμα να γενικεύεις και να γίνεσαι άδικος..

στις Βρυξέλλες συγκεκριμένα υπάρχουν αρκετές υποβαθμισμένες γειτονιές, δεν είπε κανείς το αντίθετο, τόσο που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο δρόμο αφού έχει πέσει το σκοτάδι, αλλα μη σκέφτεσαι ότι η ελληνική κοινότητα έχει αναπτυχθεί στις ακριβές συνοικίες-και δε μιλάω για τους ακόλουθους και τους πρέσβεις!!Στο Midi άρχισαν να μένουν οι Έλληνες όταν πήγαν στις Βρυξέλλες, περιοχή που είναι κάτι σαν την Ομόνοια, την Αθηνάς και τα Πατήσια στην Αθήνα, όχι όπως είναι τώρα, όπως ήταν πριν από 8 χρόνια..

Οι άνθρωποι είναι τυπικοί κι ευγενικοί σε γενικές γραμμές και σέβονται το διπλανό τους, αλλά ώρες ώρες γίνονται αρτηριοσκληρωτικοί!!Είναι μεν χώρα πολυπολιτισμική, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ρατσισμός ή ότι έχουν όλοι την καλύτερη εικόνα για τους Έλληνες..Μας μπλέκουν με τους "αγαπημένους" τους τους Μαροκινούς μόνο και μόνο επειδή ειμαστε μελαχρινοί στα χρώματα..

Όσον αφορά τις περιοχές της Αθήνας που λες ότι έχουν μείνει μόνο ξένοι στις πολυκατοικίες, σ αυτό φταίει που τα σπίτια στις περιοχές αυτές είναι μικρά (διάρια ή τριάρια) και δεν χωράνε οικογένειες. Λογικό είναι που φεύγουν. Δεν είναι όλες οι γειτονιές κατάλληλες για να μεγαλώσουν παιδιά, όταν σε αρκετές δεν υπάρχουν πάρκα να πάνε τα παιδάκια να παίξουν.. Εγώ δε θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου μέσα σε τέσσερις τοίχους και νομίζω ότι δε σκέφτομαι μόνο εγώ έτσι..

όσον αφορά το να μεταναστέψουμε κάπου αλλού, έχω να πω ότι όλα στη ζωή είναι. δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο..δε νομίζω ότι είπε κάποιος από μας ότι θα πεθάνει εκεί που γεννήθηκε, αυτό θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο και πιστεύω ότι κανένας δεν σκέφτεται τοσο συντηρητικά. Προσωπικά δεν θα ήθελα να φύγω από τη γειτονιά μου, γιατί μου αρέσει, βλέπω ότι βελτιώνεται κάπως όσο περνάει ο καιρός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μου άρεσε να την βλέπω ποιο πράσινη, πιο καθαρή όλο τον καιρό και όχι μόνο μέσα στην Ολυμπιάδα..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
semika
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 998
Joined: Sat May 01, 2004 2:21 pm
Location: Αθήνα - Β.Π.

Post by semika » Sat Aug 14, 2004 5:12 pm

lumenintervalum wrote:Προσωπικά δεν θα ήθελα να φύγω από τη γειτονιά μου, γιατί μου αρέσει, βλέπω ότι βελτιώνεται κάπως όσο περνάει ο καιρός, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μου άρεσε να την βλέπω ποιο πράσινη, πιο καθαρή όλο τον καιρό και όχι μόνο μέσα στην Ολυμπιάδα..
Αυτό ξαναπέστο.Αν και νομίζω οτι άπαξ και έγινε η αρχή, σίγουρα θα δραστηριοποιηθεί τόσο η πολιτεία όσο και οι άνθρωποι να συνεχίσουν την προσπάθεια. Αυτό θα ήταν το ιδανικό
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Post by ailouros » Mon Aug 16, 2004 10:54 pm

Η τελετή έναρξης ήταν άκρως επιτυχημένη,Αφού δε δεν άρπαξε φωτιά και η περούκα του Μελίσσανίδη ή αφού δεν μπουρδουκλώθηκε,έτσι όπως έκανε η τρελή μπορούμε να πούμε ότι όλα πήγαν τέλεια.Κάπου διάβασα για το παράπονο της Μπιορκ ότι δηλαδή δεν λειτούργησε ο μηχανισμός ανύψωσής της και έμεινε κάπου στην άκρη.Τέλος σε όσα λέτε παραπάνω έχω να προσθέσω ότι ο καθένας κουβαλάει την προσωπική του μιζέρια όπου και αν βρίσκεται.
User avatar
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 591
Joined: Sat May 01, 2004 11:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Post by dimitra » Tue Aug 17, 2004 12:36 pm

Εμένα η τελετή έναρξης μου φάνηκε ότι αν και σε κάποια σημεία ήταν πετυχημένη,γενικά βρήκα πολλά σημεία που μου φάνηκαν τρομερά κακόγουστα ένα απ'αυτά η Μπιόρκ,το άλλο η έγκυος με την φωτεινή κοιλιά,το ζευγάρι των εραστών που πλατσούριζαν,οι κοπέλες με τα κιούπια μπροστά από τις αποστολές!Τέλος μου φάνηκε ότι δεν είχε ειρμό η τελετή,δεν ξεκινούσε κάπως και τελείωνε κάπως,δεν ξεκίνησε την ιστορία από την αρχή για παράδειγμα και μέχρι το τέλος τα έκανε με τη σειρά,σκόρπια πράγματα χωρίς συνέχεια (αν και αρκετά πολύ πετυχημένα ομολογουμένος).Όσο για τα έργα έχω να πω ότι νιώθω ότι και τα έργα και η κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πρωτεύουσα είναι επιφανειακή,δηλαδή πρέπει να έχουμε Ολυμπιακούς για να είμαστε καθαροί,προσεχτικοί και ασφαλείς;;;Όταν τελειώσουν με το καλό οι Ολυμπιακοί πάλι δυστυχώς στα ίδια θα είμαστε,με δυο έργα παραπάνω αλλά και πάλι βρώμικα θα είναι και πάλι η κατάσταση χαοτική θα είναι.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
User avatar
semika
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 998
Joined: Sat May 01, 2004 2:21 pm
Location: Αθήνα - Β.Π.

Post by semika » Tue Aug 17, 2004 2:35 pm

dimitra wrote:...οι κοπέλες με τα κιούπια μπροστά από τις αποστολές!
Αυτό ήταν ίσως η μεγαλύτερη κακογουστιά.
----------
Χθές κατέβηκα Θησείο και αυτό που είδα ήτανε μαγευτικό. Πολύς κόσμος,άνθρωποι που διασκέδαζαν τους περαστικούς (μου διαφεύγει πως τους λένε), συναυλίες, φώτα, και γενικά μια ουάου ατμόσφαιρα.
Δεν καταλαβαίνω γτ έχουμε -40% τουρισμό από περσυ? Εγώ δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύ κόσμο...
----------
Οσο για την ασφάλεια...Το τι αστυνομία υπήρχε δεν περιγράφεται...Σε κάθε διασταύρωση και 2-3 αστυνομικοί... (Είχα την φαϊνή ιδέα να κατέβω με το αμάξι) Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι επιφανειακά όλα αυτά. Το ελληνικό πνεύμα όμως ξαναχτύπησε: Πολλοί οι οδηγοί που παραβίαζαν την ολυμπιακή λουρίδα! :cool: :lol: :shock:
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Tue Aug 17, 2004 2:56 pm

Μηπως ηταν μετα τις 12 που δεν ισχυει η λωριδα?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
semika
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 998
Joined: Sat May 01, 2004 2:21 pm
Location: Αθήνα - Β.Π.

Post by semika » Tue Aug 17, 2004 3:16 pm

Einherjar wrote:Μηπως ηταν μετα τις 12 που δεν ισχυει η λωριδα?
Ηταν 8 το απόγευμα!!! Και να τονίσω οτι δεν ήταν Χιουντάι ή κάποιο άλλο με την ειδική κάρτα.

ΥΓ-> Βασικά η λωρίδα είναι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

The party begins !!

Post by PaP » Sun Aug 22, 2004 10:55 pm

Προ ολίγων ετών ο Χρήστος Τζέκος πρότεινε στην κυβέρνηση ένα πλήρες πρόγραμμα ντοπαρίσματος δεκάδων αθλητών από όλα τα αγωνίσματα, κόστους έξι εκατ. ευρώ, με την κωδική ονομασία «Κόροιβος», το οποίο απορρίφθηκε, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Βήμα.

Ο Χρήστος Τζέκος, -ο οποίος εμπνεύστηκε την κωδική ονομασία του σχεδίου του από τον πρώτο Ολυμπιονίκη της αρχαίας Ελλάδας- μαζί με έναν ακόμη προπονητή, υπέβαλε την πρόταση αυτή στην κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία άσκησε πιέσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής που ήθελε ρεκόρ μεταλλίων.

Αλλωστε, ρεκόρ μεταλλίων ήταν και η υπόσχεση του Χρήστου Τζέκου, προκειμένου να πείσει την πολιτική ηγεσία και να υιοθετηθεί το σχέδιό του.

Στο πολυσέλιδο έγγραφο διατυπώνονται ευθέως και σχεδόν χωρίς δισταγμό προτάσεις για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για περίπου 150 αθλητές από όλα τα αγωνίσματα, σε ένα πρόγραμμα διετίας, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συνολικό κόστος του προγράμματος άγγιζε τα έξι εκατ. ευρώ.

Στην πρόταση αναφερόταν ότι απαιτείται «η ενίσχυση με συμπληρώματα διατροφής, για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλημα από τον έλεγχο ντόπινγκ», αλλά και «ενίσχυση με "ειδικά" συμπληρώματα διατροφής (αυτά ανιχνεύονται από τον έλεγχο ντόπινγκ) και η συνεργασία με "ειδικά" εργαστήρια».

Ο τότε αρμόδιος για θέματα αθλητισμού απέρριψε την εισήγηση ως απαράδεκτη παρά τις συνεχείς πιέσεις από τον Χρήστο Τζέκο, ο οποίος δεν δίστασε να προτείνει: «Καλά αν δεν έχετε λεφτά, να τα βάλω από την τσέπη μου και μου τα δίνετε αργότερα για να μην χάνουμε χρόνο».

news.in.gr
Πάντως υποκλίνομαι σε Δανιηλίδου !!!! Απίστευτη αθλήτρια
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Post by ailouros » Mon Aug 23, 2004 3:45 am

Οι τελευταίες ημέρες βγάλαν σχεδόν όλη (υπάρχει και άλλη?) την σαπίλα της νεοελληνικής κοινωνίας στην επιφάνεια.Ολυμπιακό ρεκόρ στην υποκρισία.Βρέθηκε και ο αποδιοπομπαίος τράγος (Τζέκος) να απορροφήσει την κατακραυγή την στιγμή που η συνυπεύθυνη πολιτική ηγεσία(νυν και πρώην) δηλώνει δυσσαρεστημένη και ότι θα κρατήσει σκληρή στάση.Ενώ ως τώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα αφού η χώρα μας δοξαζόταν έστω και από πρεζάκια(Αφού όλοι το κάνουν εμεις στο πηγάδι κατουρήσαμε;).Τώρα λοιπόν απομένει η αποκαθήλωση των εθνικών ηρώων μετά την σταύρωση και δυστυχώς η ανάσταση που προσδοκά ο Κεντέρης δεν πρόκειται να έρθει αφού ο χορός των τρις απαιτεί αθλητές με φαλάκρες,μουστάκια και τρίχες στο στήθος(για τις αθλήτριες),ψιλές φωνές και σπυράκια και στα 38 στην καλύτερη τρίτο μάτι στο κούτελο και στην χειρότερη θυμαράκια.
User avatar
Vasilis
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 432
Joined: Sun May 30, 2004 3:51 pm
Location: Β_324_Α_2

Post by Vasilis » Wed Sep 01, 2004 11:26 am

Δώστε του να καταλάβει....

http://edition.cnn.com/2004/SPORT/08/29 ... index.html
The road goes on forever...
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”