Το πάγωμα ενός Android smartphone δίνει πρόσβαση σε προστατευμένα data

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6614
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Το πάγωμα ενός Android smartphone δίνει πρόσβαση σε προστατευμένα data

Post by MpoMp » Fri Mar 08, 2013 4:31 pm

Το πάγωμα ενός smartphone με Android, δίνει πρόσβαση στα προστατευμένα δεδομένα του όπως οι επαφές, το browsing history και οι φωτογραφίες, όπως ανακάλυψαν Γερμανοί ερευνητές ασφαλείας.

Η ομάδα κατέψυξε συσκευές για 1 ώρα, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο το data scrambling encryption system που εισήγαγε στο Android η Google από την έκδοση 4(ICS) και μετά.

Το data scrambling system είναι καλό για τον χρήστη, αλλά εφιάλτης για τις αρχές ασφαλείας και τους αναλυτές στοιχείων, όπως έγραψε η ομάδα του Friedrich-Alexander University (FAU) στο Erlangen.

Για να ξεπεράσουν την προστασία, πάγωσαν τις συσκευές σε θερμοκρασία -10 βαθμών Celcius (1 ώρα ψύξης) και με την ταχεία προσθαφαίρεση της μπαταρίας, έβαζαν κάθε συσκευή σε vulnerable mode και με την χρήση του εξειδικευμένου προγράμματος τους (Frost - Forensic Recovery of Scrambled Telephones), ξεκίνησαν από αυτό την συσκευή αντί του Android, έχοντας την δυνατότητα έτσι να αντιγράψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Επιπρόσθετα το ψύχος έχει σαν αποτέλέσμα τα δεδομένα να "σβήνουν" από την μνήμη με πιο αργό ρυθμό, επιτρέποντάς τους έτσι να πάρουν από αυτήν τα encryprtion keys για επιτάχυνση του unscrambling.

Οι δοκιμές έγιναν σε ένα Samsung Galaxy Nexus, από τα πρώτα Android smartphones που υιοθέτησαν το data scrambling, ενώ θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν την μέθοδο τους σε άλλα μοντέλα.
Πηγή
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
X-ray
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 854
Joined: Tue Aug 29, 2006 2:09 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Το πάγωμα ενός Android smartphone δίνει πρόσβαση σε προστατευμένα data

Post by X-ray » Fri Mar 08, 2013 5:23 pm

Μερικές φορές τα κατεψυγμένα data είναι καλύτερα από ιχθυοτροφείου.
shrinked image
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”