Όταν το γραφείο κοιμάται...

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Όταν το γραφείο κοιμάται...

Post by sandra » Fri Nov 02, 2007 8:21 am

Όταν το "γραφείο" κοιμάται...

Το βασικό εργαλείο όλων μας στο γραφείο είναι αναμφισβήτητα το MsOffice.
Τι γίνεται όμως όταν έχουμε να παραδώσουμε μία εργασία και ξαφνικά ένα μεγάλο "Error" εμφανίζεται στην οθόνη μας ? (νόμος του Murfy)

Αντί να ψάχνουμε στα CD μας και να πειραματιζόμαστε με διάφορες ρυθμίσεις, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μπορούμε να αφήσουμε το Office να κοιμάται και να παίξουμε με τα αδέρφια του.

Έτσι λοιπόν, μπορούμε να έχουμε στην διάθεσή μας:

Το OpenOffice: Το δωρεάν Office, ανοιχτού κώδικα με παρόμοιες δυνατότητες με αυτό της Microsoft. Τώρα και στα Ελληνικά.

Το Google Docs: Η Online έκδοση του Office, χωρίς εγκατάσταση.. Απλά ανοίγεις την σελίδα και έχεις στη στιγμή: Word, Excel, Powerpoint και πολλές ακόμα εφαρμογές. Περισσότερα εδώ.

Το Zoho: Μία πολύ καλή έκδοση του Online γραφείου με 18 εργαλεία για να κάνουμε την δουλειά μας...! Περισσότερα εδώ.

Το ThinkFree: Μία επίσης πολύ καλή πλατφόρμα για να φέρουμε εις πέρας τις εργασίες μας. Προσφέρει και 1Gb αποθηκευτικού χώρου, για να έχουμε "τα Έγγραφά μας" πάντα διαθέσιμα και Office-Free! Περισσότερα εδώ.

Το Ajax13: To Ajax13 είναι ένα online γραφείο το οποίο αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας ajax. Περισσότερα εδώ.

Πηγή
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Fri Nov 02, 2007 9:51 am

Πωπω, νά 'σαι καλά γιατί στο καινούριο λαπτοπ δεν έχω office και δεν είχα και καμια διάθεση να ψάξω να βρω (ή να αγοράσω).
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Fri Nov 02, 2007 4:13 pm

..πηγαινε το στo wiki..!!!!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Nov 02, 2007 5:43 pm

Αν γνωρίζετε και άλλα τέτοια προγράμματα μπορείτε να τα κάνετε add και σε αυτό το topic
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Mon Nov 12, 2007 12:05 am

Αν γράψω κάτι στο word απ' τα OpenOffice υπάρχει περίπτωση να μην ανοίγει σε MSOffice?
#!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 12, 2007 2:46 pm

Εξαρτάται από το format στο οποίο θα κάνεις save..
(Το open office υποστηρίζει μια γκάμα file formats , .odt , .doc , .rtf , .html , .txt , .xml ) Τα .doc , .rtf , .html .txt θα τα διαβάζει σίγουρα :)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Mon Nov 12, 2007 7:17 pm

Ευτυχώς άνοιξε..

Μου είχε μια επιλογή στο save αν θέλω να υποστηρίζεται από msoffice.
#!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Nov 28, 2007 12:57 pm

Το OxygenOffice Professional είναι μια εμπλουτισμένη έκδοση του OpenOffice η όποια περιέχει πολλά πρόσθετα. Όσοι χρησιμοποιούν το OpenOffice για την εργασία τους δεν θα διακρίνουν ουδεμία αλλαγή στο περιβάλλον εργασίας του OxygenOffice, η μονή διάφορα αυτών των δυο προγραμμάτων είναι οι επεκτάσεις που περιέχονται στο δεύτερο από αυτά.

Το OxygenOffice έρχεται με μια πολύ μεγάλη βάση εικόνων και clip-art - συνολικά 3.400 – έξτρα γραμματοσειρές, templates, δείγματα εγγράφων και προηγμένες λειτουργίες PDF.
Τέλος υπάρχει κι η δυνατότητα αναζήτησης στην Wikipedia χωρίς την ανάγκη χρήσης browser.
To OxygenOffice είναι συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα Windows 98, ME, 2000, XP και Linux καιείναι δωρεάν.
Πηγή Portal
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Nov 29, 2007 10:13 am

Η Zoho υιοθετεί την offline εκδοχή του επεξεργαστή κειμένου της, ανοίγοντας τον δρόμο και για τις υπόλοιπες web-based εφαρμογές.Η Zoho προσφέρει εδώ και δύο χρόνια περίπου εφαρμογές γραφείου στις οποίες οι πρόσβαση, η δημιουργία αλλά και η επεξεργασία γίνεται μέσω διαδικτύου. Πέραν τούτου, η πρόσβαση είναι δωρεάν με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή στις επιθυμητές υπηρεσίες και μόνο. Αυτό άλλαξε από την Δευτέρα μίας και το Zoho Writer δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δουλεύουν πάνω στα κείμενα τους και εκτός internet.
...
Πηγή: http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=55
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Dec 18, 2007 2:25 pm

Η ανοιχτού λογισμικού σουίτα εφαρμογών γραφείου OpenOffice, θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο διαδίκτυο μέσω του Ulteo Online Desktop, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον λογισμικού.

Μέχρι τώρα η τελευταία έκδοση του OpenOffice.org είναι online και διαθέσιμη μόνο σε 15.000 beta testers. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν από την διεύθυνση http://www.ulteo.com/home/oooώστε να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των εφαρμογών του OpenOffice χωρίς να πρέπει να κατεβάσουν τίποτα ή να εγκαταστήσουν οτιδήποτε στον υπολογιστή τους μίας και όλες οι εργασίες θα γίνονται μέσα από το Ulteo online desktop.

Οι εθελοντές beta testers θα έχουν διαθέσιμο 1GB αποθηκευτικού χώρου ενώ θα μπορούν να δημιουργούν νέα έγγραφα αλλά και να επεξεργάζονται καινούργια από οποιοδήποτε υπολογιστή μέσω ενός browser.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by ultimate_aektzis » Tue Dec 18, 2007 2:31 pm

απο την μικρη εμπειρια μου στο προγραμμα(open office)εχω παρατηρησει οτι δν την "παλευει" πολυ με πολυπλοκες συναρτησεις του excel.οταν ειχα ανοιξει ενα αρχειο με κατι τρελες συναρτησεις μου εβγαζε no value στα κελια.κατα τα αλλα αρκετα καλο φαινεται δεδομενου του οτι ειναι freeware και της τιμης του ms office
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Dec 19, 2007 10:48 am

"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Dec 19, 2007 8:43 pm

Μια νέα κατεύθυνση επιχειρεί να δώσει στο OpenOffice η εταιρεία Ulteo, "πνευματικό παιδί" του Gael Duval, ιδρυτή της Mandriva Linux. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της Ulteo είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα online εφαρμογών.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας διαθέτει ήδη μια beta έκδοση του Online OpenOffice.org που στην κυριολεξία δίνει τη δυνατότητα χρήσης της σουίτας εφαρμογών γραφείου μέσα από έναν browser.
- Όπως κάθε μεταφορά εφαρμογών από το desktop στο web, έτσι και η προσφορά της Ulteo έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία αναλύονται στο εξαιρετικό άρθρο του ArsTechnica.

Για τη beta έκδοση, η Ulteo δίνει 1GB online αποθηκευτικού χώρου, ωστόσο σε σύγκριση με αντίστοιχες λύσεις [όπως π.χ. Google Docs και Office Live Workspace] υπολείπεται στοιχείων ομαδικής εργασίας.
Portal
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Όταν το γραφείο κοιμάται...

Post by sandra » Wed Feb 27, 2008 1:13 pm

Όσοι προσπαθήσατε ποτέ να φτιάξετε αρχεία PDF για κάποια εργασία, πτυχιακή ή ακόμα και για πλάκα, σίγουρα θα είχατε εκνευριστεί αν δεν καταφέρατε να βρείτε κάποιο καλό δωρεάν πρόγραμμα που να κάνει τη δουλειά.

Φυσικά το Acrobat δεν υφίσταται σαν λύση, μιας και τα 450€ που κάνει είναι απλησίαστο ποσό.

Μια Δωρεάν και Πολύ καλή λύση είναι το doPdf.

Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία δημιουργεί έναν εικονικό εκτυπωτή στον υπολογιστή μας, ο οποίος έχει την δυνατότητα να εκτυπώνει σε Pdf !!

Έτσι, αφού ανοίξουμε το αρχείο που θέλουμε να μετατρέψουμε σε pdf, απλά πατάμε εκτύπωση!!

Μπορούμε έτσι να μετατρέψουμε σε Pdf, απ' ευθείας αρχεία Word, Excel, PowerPoint, Εικόνες αλλά ακόμα και σημειώσεις από το Notepad!!

Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.
Πηγή

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Αν πιστεύετε ότι το Nero έχει γίνει πια πολύ βαρύ και το χρησιμοποιείται μόνο για πολύ βασικές λειτουργίες, καιρός είναι να δοκιμάσετε και εναλλακτικές προτάσεις στο χώρο του …burning software! Το BurnAware λοιπόν είναι μία τέτοια επιλογή. Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει δωρεάν έκδοση χωρίς κανένα περιορισμό.

Μεγάλο προσόν του αποτελεί φυσικά ότι είναι ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα που παράλληλα όμως δεν του λείπει τίποτα από χαρακτηριστικά που ζητάει ο μέσος χρήστης. Περιέχει μάλιστα και δυνατότητα εγγραφής Blu-ray! Το interface του επίσης είναι λιτό και αρκετά καλαίσθητο. Δεν χάνετε λοιπόν κάτι με το να το δοκιμάσετε!
http://www.wiggler.gr/2008/02/24/burnaware/
The Punisher
Venus Former Team Member

Re: Όταν το γραφείο κοιμάται...

Post by The Punisher » Sat Mar 15, 2008 4:24 pm

Το εγκατέστησα το BurnAware και φαίνεται πολύ ελαφρύ και εύχρηστο. Try this, it's a must !
Post Reply

Return to “Software”