Εφαρμογές WinXP σε Ubuntu με Seamless Mode

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Εφαρμογές WinXP σε Ubuntu με Seamless Mode

Post by cyberpython » Mon Feb 25, 2008 12:26 am

Virtualization με VitrualBox σε Ubuntu 7.10 :

1-

Image

2-

Image

3-

Image

Απίστευτο;;;;;; (-Δείτε την τελευταία εικόνα λίγο καλύτερα....) Πλέον δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος για να βάλει κάποιος Vista....

(Ακολούθησα τον οδηγό που θα βρείτε εδώ.)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Re: Εφαρμογές WinXP σε Ubuntu με Seamless Mode

Post by tsilochr » Tue Feb 26, 2008 12:45 am

μάλλον ήρθε η ώρα να κόψω το dual boot και να περάσω αποκλειστικά σε ubuntu :!:
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Tue Feb 26, 2008 1:18 am

Ουσιαστικά είναι virtual machine που ανοίγει τα παράθυρα του 2ου λειτουργιού στο κυρίως :shock:
Η ανάλυση των παραθύρων είναι αυτή του κυρίους λειτουργικού έτσι?
Καλό, επίσης γνωρίζεις αν παίζει το αντίστροφο(λογικά ναι μιας και είναι δυνατότητα του VitrualBox), δηλαδή να ανοίγεις από windows παράθυρα linux ?
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Soft Silverwind
bit level
bit level

Post by Soft Silverwind » Tue Feb 26, 2008 2:16 am

Master_ex wrote: Καλό, επίσης γνωρίζεις αν παίζει το αντίστροφο(λογικά ναι μιας και είναι δυνατότητα του VitrualBox), δηλαδή να ανοίγεις από windows παράθυρα linux ?
Μα γιατί να κάνεις το αντίστροφο; γιατί; ΓΙΑΤΙ;;; :-D

Τέλος πάντων, μου φαίνεται απίστευτο... Δηλαδή τρέχει ο Windows Desktop/Window Manager μαζί μέσα στο gdm; Ή το desktop των Windows είναι απλά "αόρατο"; :???:
Και τελικά πόση μνήμη τρώει το σύστημα; Λογικά θα τρώνε και τα δύο λειτουργικά αρκετή μνήμη... :-(
Από ταχύτητα φυσιολογικά πάει ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση λόγω software emulation;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξω... Βέβαια είναι πολλά που πρέπει να κοιτάξω... Όπως να καταφέρω να ζωντανέψω το debianάκι που είναι θαμμένο στον άλλο δίσκο... Και γενικώς να αντικαταστήσω πολύ hardware για να φτάσω εκεί :-(

Το έριξα στα bookmarks... Μένει επίσης να μάθω πώς γίνεται η εγκατάσταση Windows :smt005
Από περιέργεια, το virtualisation των Windows Vista Home Edition είναι νόμιμο; Κάτι είχα διαβάσει ότι δεν είναι... :???:
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Tue Feb 26, 2008 2:44 am

Soft Silverwind wrote:Και τελικά πόση μνήμη τρώει το σύστημα; Λογικά θα τρώνε και τα δύο λειτουργικά αρκετή μνήμη... :-(
Από ότι κατάλαβα κατά τα άλλα λειτουργεί όπως ένα virtual machine δηλαδή δηλώνεις μνήμη που θα χρησιμοποιεί η οποία δεσμεύεται απ'ευθείας με το που εκηνείς το virtual machine καθώς ορίζεις και χωρητικότητα σκληρού δίσκου για το δεύτερο λειτουργικό.
Όπως και να έχει κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχεις αρκετή μνήμη για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Απορία: Εαν έχεις Windows xp 32 bit και έχεις βάλει στο μηχάνημα 4.2Gb ram τα windows αναγνωρίζουν 3,2. Αν πείς στο δεύρο λειτουργικό να χρησιμοποιεί 1Gb ram θα χρησιμοποιήσει το 1 που είναι αόρατο από το κυρίως λειτουργικό ή 1 από το ορατό (από τα 3,2 δηλαδή???)
Soft Silverwind wrote:Μα γιατί να κάνεις το αντίστροφο; γιατί; ΓΙΑΤΙ;;; :-D
Εγώ χρησιμοποιώ vmware σε windows xp pro. sp2 για να προσομοιώσω ubuntu 7.10 :-D
Αλλά μου "γονατίζει" τα xp μιας και έχω 1Gb ram και έχω ορίσει να χρησιμοποιεί 512Mb το ubuntu οπότε δύσκολα μπορώ να έχω και άλλες εφαρμογές ανοικτές στα xp εκτός του vmware.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Tue Feb 26, 2008 12:00 pm

Καλό, επίσης γνωρίζεις αν παίζει το αντίστροφο(λογικά ναι μιας και είναι δυνατότητα του VitrualBox), δηλαδή να ανοίγεις από windows παράθυρα linux ?
Για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το seamless mode του VirtualBox πρέπει να εγκατασταθούν οι επεκτάσεις για το λειτουργικό που έχουμε εγκαταστήσει στην εικονική μηχανή (από το μενού Αρχείο της εικονικής μηχανής). Δεν ξέρω αν υπάρχουν για ubuntu ή άλλες διανομές αλλά μάλλον θα υπάρχουν.

Όσον αφορά τη μνήμη, δεσμεύεται όλο το ποσό που επιλέξαμε στη δημιουργία της εικονικής μηχανής.

Τέλος, καλό είναι να έχουμε υπ' όψην οτι τα Windows (ακόμα και τα XP) έχουν την τάση να "γονατίσουν" το σύστημα - πόσο μάλλον μία εικονική μηχανή οπότε λογικό είναι να τρέχουν λίγο χειρότερα απ' ότι θα έτρεχαν σε ένα σύστημα ίδιο με το δικό μας με μνήμη αντίστοιχη με αυτή της VM και ένα απλοϊκό σύστημα γραφικών.

Edit : Αν τρέχεις Linux σε VM τότε χάνεις όλα τα ωραία... Ούτε compiz, ούτε τίποτα.....
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Tue Feb 26, 2008 12:14 pm

cyberpython wrote:Edit : Αν τρέχεις Linux σε VM τότε χάνεις όλα τα ωραία... Ούτε compiz, ούτε τίποτα.....
Καλά όλοι δεν πέρασαν ένα μεταβατικό στάδιο :-D
Το θέμα είναι να κάνεις την αρχή οπότε don't worry ;)
Image Play and help!
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon May 05, 2008 6:28 pm

Ξεθαμα το ξερω αλλα τι να κανω?

Επειδη σκεφτομαι να βγαλω τελειως τα XP κ να τα βαλω σαν VM στo νεα Ubuntu ηθελα να ρωτησω
1.ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω? Virtual Box - VMware .. ?
2.ακυρη λιγο απορια.. εχοντας linux και compiz, τα παραθυρα απο το VM συμπεριφερονται κανονικα ή ισχυουν κι εκει τα woobly κλπ compiz-effects ?
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Mon May 05, 2008 10:30 pm

Εγώ θα προτείνω VirtualBox. Είναι κατά τη γνώμη μου πιο εύκολο στη χρήση γενικά (αν και έχει μικρότερες δυνατότητες όσον αφορά τη δικτύωση των clients). Ένας πολύ καλός οδηγός υπάρχει στo forum του PC Magazine ( http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=34316 ) - είναι όμως για το 7.10 οπότε ακολούθησε τις οδηγίες αλλά με τον πρώτο τρόπο(κατέβασμα από το site) και όχι με τα repositories.

Νομίζω κανονικά(και δεν έχουν και το skin, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3rd party εφαρμογές για windows skinning σε συνδυασμό με ένα θέμα που να μοιάζει με αυτό που έχεις στο linux ή το αντίστροφο, δηλαδή linux που να μοιάζει με τα παράθυρα των windows ή και τα 2 - π.χ. όλα να μοιάζουν με παράθυρα των Vista ή του OS-X).
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon May 05, 2008 11:00 pm

OK θα το δοκιμασω, κατι αλλο
το Ubuntu ειναι σε ext3
για τα XP λογικα θελω ξεχωριστο partition ε?

για να δουμε..
ImageImage
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Mon May 05, 2008 11:08 pm

~~Wind~~ wrote:για τα XP λογικα θελω ξεχωριστο partition ε?
Όχι, όχι....! Η VM κατά τη δημιουργία της θα σου ζητήσει να καθορίσεις/φτιάξεις έναν εικονικό σκληρό δίσκο(ένα απλό αρχείο είναι που το δημιουργείς μέσα από τον οδηγό του VirtualBox) και από εκεί και πέρα η εικονική μηχανή το βλέπει σαν σκληρό δίσκο. Μέσα σε αυτό το αρχείο θα εγκατασταθεί όλο το σύστημα. Θυμήσου να επιλέξεις "dynamically expanding image"(το αρχείο μεγαλώνει όσο προσθέτεις πράγματα μέχρι να φτάσει στο μέγεθος που καθόρισες κατά τη δημιουργία) γιατί σε εμένα αλλιώς η εγκατάσταση "πάγωνε".
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Mon May 05, 2008 11:11 pm

ΟΚ Ευχαριστω!
Το ξαναδιαβασα αυτο για τον εικονικο σκληρο k Dynamically Expanding σε καποιο αλλο ποστ σου..

Μια απο αυτες τις μερες θα το ετοιμασω, πρεπει να μαζεψω τα αρχεια μου
και τα settings..
ImageImage
Post Reply

Return to “Software”