Ðïéï firewall ðñïôéìÜôå/÷ñçóéìïðïéåßôå;

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Ποιο firewall προτιμάτε/χρησιμοποιείτε;

Post by Tomahawk » Tue Jun 29, 2004 4:06 pm

Το topic αυτό προέρχεται από το: Ποιο antivirus προτιμάτε/χρησιμοποιείτε;;;

Moderated by Einherjar

Λοιπον εχω δοκιμασει McAfee,NIS2004,Zonealarm(seira 4 kai 5) και Kerio.Ημουν πιστος στο NIS αλλα μετα απο καποιο καιρο το κλασσικο συμπτωμα του να μπλοκαρεται ολο το net traffic χωρις λογο το οποιο ειναι τελειως σπαστικο γιατι πρεπει να κανεις restart ολη την ωρα.Πρεπει φυσικα να ειπωθει εδω οτι το NIS ειναι απιστεφτα απαραδεκτο οσο αφορα τα resourses κατι που θα εχετε δει ολοι.Λειαν επειηκως απαραδεκτο.
Η ιδια ιστορια με το τελευταιο το Zonealarm 5 το οποιο ηταν ακομη χειροτερο απο το NIS στο σημειο του κολληματος του net traffic.Γενικα ομως το Zonealarm ειναι πολυ καλο αλλα αυτο το προβλημα με ξενερωσε παρα πολυ και το πεταξα.Για το McAfee τι να πω.Πριν καμποσο καιρο μπηκε και οπως μπηκε βγηκε.γ**ώ τα interfaces αλλα μιλαμε για full στα προβληματακια.Δεν ξερω τις καινουργιες εκδοσεις αλλα αμα οι ανθρωποι δεν ξερουν να βγαζουν σωστο προιον απο νωρις δεν μαθαινουν και ευκολα :smile: .
Τωρα εχω πεταξει πανω (πρπει να τονισω εδω σε οχι και ιδιαιτερα clean installed windows) το Kerio Personal Firewall 4.Το εχω και λειτουργει λιγο καιρο και αυτο εχει σημασια με την εννοιαοτι περιμενω να τα σκατ* και αυτο :-D .Μεχρι τωρα ειμαι ομως παρα μα παρα πολυ ευχαριστημενος.Την εχω καταβρει μαζι του.Δεν σου δινει τοσες επιλογες για ρυθμισεις οσες το Ζonealarm (ξερουν οσοι δουλευουν bittorrent η' edonkey/emule με router/nat η' οχι για το port-forwarding που χρειαζεται κτλ κτλ) αλλα ειναι φτερο στον ανεμο.Γρηγορο,ομορφο,smouth web filtering και προπαντων,για μενα με το δορυφορικο :lol: ) ενα πολυ cool που δειχνει καθε διεργασια που τρεχει και ακριβως τα KBytes που ανεβοκατεβαινουν.Μεχρι τωρα τελοπαντων ολα καλα με αυτο.
Yπαρχει και κατι ακομα.ΔΕΝ το εχω δει ακομα με τα ματια μου :lol: αλλα μου το συστησαν χαλαρα.Ακομα ακομα και το καινουργιο firewall του service pack 2 μου ειπαν οτι ειναι πολυ cool και φυσικα stable.Εχω και εγω τισ αμφιβολιες moy αλλα στα μεσα ιουλιου που βγαινει σιγουρα will give it a shot :) .

loooooool Mολις ειδα οτι το topic ειναι για antivirus :razz: :razz: .Anyway τα αφηνω τα παραπανω,προτεινω να το κανετε και για firewall μαζι και απλως λεω οτι τωρα δοκιμαζω το Kaspersky.Να προσθεσω ακομη οτι απο οτι βλεπω κανει γ**ώ τις δουλειες το καινουργιο το SpySweeper 3 που δουλευει στο backround :-D :-D .
Ενα λινκ ειναι εδω : http://www.members.lycos.co.uk/tomahawk ... pphire.rar

:lol:
yioan
byte level
byte level

Post by yioan » Tue Jun 29, 2004 7:21 pm

εγώ δε χρησιμοποιώ firewall γιατί:
1) Όσα firewall έχω δοκιμάσει (δεν έχω δοκιμάσει πολλά: sygate, look n stop, Agnitum Outpost) εκτός αυτό της Sygate, δεν περνάνε το STEALTH test στη σελίδα http://scan.sygate.com
2) Αφού υπάρχουν πρόγραμματα (http://perso.wanadoo.fr/jugesoftware/fi ... ester/eng/) τα οποία ξεγελούν με κάποιο τρόπο τα firewalls(ναι ΟΛΑ τα firewalls) για πιο λόγο να χρησιμοποιώ firewall. Ένα "καλό" πρόγραμμα όταν δεν χρησιμοποιεί τέτοιες τεχνικές το firewall θα το εντοπίσει. Όμως το πρόγραμμα δεν κάνει ζημιά. Για τα υπόλοιπα προγράμματα που θέλουν να σου κάνουν ζημιά θα χρησιμοποιήσουν τέτοιες τεχνικές και επομένως τι να κάνεις το firewall... Για προστασία από DOS attacks ή για να μην συνδεθεί κάποιος τρίτος στον Apache και Tomcat που έχει εγκαταστήσει κάποιος επί εποχής δικτύων?
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 29, 2004 7:49 pm

http://www.iptables.org/
Firewall, NAT, Mangling σε ένα...Επίσης σε τα patches κάνει ότι μα ότι θέλεις μπορείς να μαρκάρεις/βρείς οτιδήποτε είδος packet/segment/datagram να του αλλάξεις τα φώτα να το πετάξεις να το αποδεχτείς κλπ κλπ...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Jun 29, 2004 10:03 pm

Αυτο που ειπε ο yioan ειναι αρκετα εγκυρο.Και τι εγινε??.Εγω για πολυ καιρο δεν χρησiμοποιουσα firewall μονο το norton antivirus.Με το χαλαρο κριτηριο του ποσο κανουν τα windows για να αρχιζουν να μαλα***νται εγω τωρα που ειμαι και με firewall δεν εχω δει καμια ιδιατερη διαφορα αναμεσα στο ποσο συχνα ερχονται τα προβληματα.Ξαναλεω "χαλαρο" κριτηριο. Παντως να πω οτι μιας και ειναι ετσι το topic να λετε για progs κiets :lol:
Ασχετο: εχω και καθονται τα protowall kai blocklist manager μιας και αυτα εντασονται στο θεμα ασφαλειας (απο πλευρας riaa :-D lool ).Οποιος τα εχει δουλεψει ας πει εντυπωσεις (που σιγουρα δεν θα ειναι αμεσες απλως τιποτα εκατομμυρια blocked ips :) )
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Wed Jun 30, 2004 12:48 pm

ZoneAlarm και αρκετά ικανοποιημένος...(δεν έχω δοκιμάσει να το ξεπεράσω αλλά δε νομίζω ότι είναι και αυτό αψεγάδιαστο.... :twisted: )
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Jun 30, 2004 3:47 pm

Ως γνήσιος υπηρέτης των πιο εμπορικών πραγμάτων χρησιμοποιώ Norton.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Post Reply

Return to “Software”