Παρεπιπτόντως τα Windows μου το είχαν απλά disabled...
Τώρα το έψαχνα στο Programs & Features (πάλαι add/remove programms) και το έκανα turn on... Δεν βρήκα τέτοια απάντηση ξεκάθαρα στο internet κακώς! Για να μην μιλησω ότι το ISS 7.0 δεν είναι εύκολα εντοπίσημο μόνο του (stand alone download).
Δεν έχω Vista DVD γιατί δουλεύω σε laptop και έρχεται όπως ξέρεις προεγκατεστημένο, και υπάρχει μόνο recovery DVD utility....
Λογικά τώρα θα είμαι εντάξει

edit: Τα προβλήματα συνεχίζονται
Κατα την εγκατάσταση του Integration Service στη διαδικασία setup του SQL Server 2005, εμφανίζεται το εξής μήνυμα:
Φαίνεται από το path ότι κάτι με XP που δεν έχω σχετίζεται...+ διάβασα ότι μπορεί να επάρχει εμπλοκή με το WMI .... Καμιά ιδέα?SQL Server Setup Failed to compile Managed Object Format (MOF) file C:\Program files\Microsoft\90\Shared\sqlmgmproviderxpsp2up.mof.proceed see "TroubleShooting....

edit2: Τα προβλήμα λύθηκε Πράγματι δημιουργείται corrupt στο WMI με την εγκατάσταση, όπως απέδειξε και το WMI Diagnostic Utility 2.0 που κατέβασα...Η λύση του προβλήματος ήταν η απεμπλοκή του WMI μέσω των εξής βημάτων...
1)Δεξί κλικ στο Command Prompt -> Properties -> Advanced -> Run as Administrator (Check)
2)Πηγαίνουμε στο cmd που μόλις ανοίξαμε στο path: C:\Windows\system32
3)Πληκτρολογούμε winmgmt /verifyrepository
4)Περιμένουμε απάντηση 'WMI repository is INCONSISENT'
5)Έπειτα πληκτρολογούμε winmgmt /salvagerepository
6)Συνήθως μετά από δύο φορές ( η πρώτη αποτυχημένη) μας γράφει στην οθόνη WMI repository has been salvaged...
7)Πατάμε μετά στο κουμπί Retry του μηνύματος που έβγαλε ο SQL Server κατά το installation και όλα θα πάνε κατ ευχήν!

Τέλος πρέπει να ακολουθήσει και η εγκατάσταση του SQL Server 2005 SP2 όπως μας ανέφερε το setup στην αρχή
edit3: Για να μπορέσει να ξεκινήσει σωστά και το SQL Server Management Studio, Δεξί κλικ -> Properties -> Advanced -> Run as Administrator (Check), αλλιώς έχουμε connection failed/access denied